Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie tylko zapytam .

Czy w regulaminie forum jest jakiś zapis który zakazuje Podawania nazwiska a nie jakiegoś niku?

Ciagle mnie nurtuje dlaczego nie ma nazwisk . Toż same zalety gdyby pisać pod nazwiskiem .

Ilu xxxxx z mety by zniknęło .

40 minut temu, dulon184 napisał:

Ciagle mnie nurtuje dlaczego nie ma nazwisk .

Czy zmienisz nick na nazwisko?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

7 godzin temu, Marcinus napisał:

Przeczytałem i to Cię nie usprawiedliwia 😞 

głupoty opowiadasz, piszę człowiekowi w czym rzecz a ten gada coś sidebarach.

• Administratorzy
12 godzin temu, GarbataPoczwara napisał:

1. Czy jest jakaś opcja pozwalająca wyłączyć automatyczne obserwowanie tematu?

2. Na tym forum brakuje zakładek. Czasem chciałbym dodać wartościowe treści bo i takowe się tu zdarzają 

image.png

a nie robi się tego gdzieś w ustawieniach profilu ?

11 godzin temu, dulon184 napisał:

Tak sobie tylko zapytam .

Czy w regulaminie forum jest jakiś zapis który zakazuje Podawania nazwiska a nie jakiegoś niku?

Ciagle mnie nurtuje dlaczego nie ma nazwisk . Toż same zalety gdyby pisać pod nazwiskiem .

Ilu xxxxx z mety by zniknęło .

Lepiej dodajmy odrazu validację przez nr karty kredytowej lub pełny adres do korespondencji.

Założeniem forum jest dyskusja sama w sobie zaś od zawsze w necie użytkownicy posługują się nickiem a nie nazwiskiem... 

10 godzin temu, caleb66 napisał:

Jest to swego rodzaju ochrona przed autorytarnymi zapędami obecnego rządu i lewactwem które to źle znoszą odmienność światopoglądową. Obywatel musi się jakoś chronić przed aparatem władzy.

to wina tuska i putina najprawdopodobniej 

10 godzin temu, witek_z napisał:

głupoty opowiadasz, piszę człowiekowi w czym rzecz a ten gada coś sidebarach.

jakieś X gdzie na forum u nas jest tylko jeden X... 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

15 minut temu, Espectro napisał:

No właśnie przeklikałem ustawienia profilu ale nie znalazłem. Chodzi mi o globalne ustawienie na wszystkie tematy. Aktualnie funkcjonalność forum jest taka że po zabraniu głosu w jakiejś dyskusji, wątek jest samoczynnie dodawany do obserwowanych i trzeba ręcznie to wyłączać dla każdego tematu osobno. Dla mnie jest to dość "upierdliwe". Chciałbym w ustawieniach profilu mieć możliwość wyłączenia tego automatu, tzn. po zabraniu głosu w jakimś wątku nie jestem automatycznie dopisywany do listy obserwujących. Czyli funkcjonalność odwrotna do obecnej - to ja sam dodaję sobie ręcznie wątek do obserwowanych.

Edytowane przez GarbataPoczwara
  • Administratorzy
9 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

forum jest taka że po zabraniu głosu w jakiejś dyskusji, wątek jest samoczynnie dodawany do obserwowanych

to prawda. Ale cos kojarzę że była takowa opcja do wyłączenia tego. Poszukam.

image.png

image.png

pierwsze opcje 🙂

[X] Automatycznie ......

W dniu 12.02.2025 o 19:14, atmeg napisał:

Myśle że  notowania Pana  "bezlitośna Niusia " lecą na łeb  od jakiegoś czasu a to że sie odgryza  .Oczywiście może to robić .

Należy on do "ten niusia " ludzi  propagujących  na tym forum  złe tresci .Jakie to złe treści ? .Donosicielstwo . Zakłamanie wobec demokracji . Propagowanie  nagannych zachowań . Aktywne działania w celu banowania ludzi . Wspomaganie   wprowadzania  zakazów co do wolnego słowa . 

No nie jest to fajny człowiek . Ale wiecie o tym . Ja sie przeciwstawiam takim postawom .

Koniec tomu pierwszego.

.....

W tomie drugim (tak - dla zachęty ewentualnych subskrybentów) będzie między innymi o tym, jak już w wieku sześciu lat - mordował skrycie milicjantów, prał cegłówkami w plakaty mówiące o demokracji , a i propagował naganne zachowania.

Nie chodził na religię i onanizował się już w czwartej klasie podstawówki, mianowicie...

Polecam!

🤪📣

W dniu 12.02.2025 o 21:14, dulon184 napisał:

zapis który zakazuje Podawania nazwiska a nie jakiegoś niku

Zakaz rozmnażania bytów.

Nik każdemu ujednoznacznia, o kogo chodzi.

W dniu 13.02.2025 o 08:41, Espectro napisał:

zawsze w necie użytkownicy posługują się nickiem a nie nazwiskiem... 

Owszem, to osobny byt; a właściwie obraz/kwestia.

Pojęcie wirtualne to element zbioru niezależny od danych osobowych.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ooooolol, macie spamera w do i yourself ooooooooooolol!

I przeklina ooooolol! ioioioioi!

W dniu 13.02.2025 o 08:41, Espectro napisał:

Nie, wystarczy odcisnąć guzik przy dodawaniu odpowiedzi, wtedy w przyszłości nie powinien być już wciśnięty i dodawać tematu automatycznie do obserwowanych. 

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
5 godzin temu, J4Z napisał:

Ooooooo trzeba zgłosić. 🙂

5 godzin temu, J4Z napisał:

Nie, wystarczy odcisnąć guzik przy dodawaniu odpowiedzi, wtedy w przyszłości nie powinien być już wciśnięty i dodawać tematu automatycznie do obserwowanych. 

Ale macie to do ustawienia sami w ustawieniach .....

Od jakiegoś czasu mam coś takiego: wchodzę do interesującego mnie wątku klikając na pierwszy nieprzeczytany post. Pojawia się natychmiast, albo z poślizgiem gdy już zaczynam pisać jakaś inwazyjna reklama, której wyłączenie skutkuje skasowaniem tego co pisałem i odświeżeniem strony do samego początku. Na szczęście system pamięta to, co napisałem i szczęśliwie treść zostaje przywrócona, ale moje pytanie - dlaczego tak się dzieje?

Mam takie pytanie organizacyjne, - dla kogo jest dedykowana zakładka hi end?

Czy najodpowiedniejsza dla osób słabosłyszących?

Tam jest napisane, że dotyczy sprzętu z najwyższej półki, - nie ma niczego bardziej mylącego na forum jak ta informacja.

W temacie plikowym, piszący nie słyszą nic, żadnych zmian wobec różnorodności charakterystyk elementów, które są tu właściwe.

Wszystko jest takie samo, pliki, programy, wszelkie operacje na plikach - same zera i jedynki, - tylko sprzęt do odtwarzania kosztuje jeden kilka stów a inny zmierza do miliona.

Nikogo to nie interesuje.

Sprzęt dobiera się długimi latami, czasami dziesięcioleciami, - tu dzisiejsi interlokutorzy są bezbronni, bo pokazują jakby chcieli się jeszcze pieścić..

Można coś z tym zrobić?

Co robią w zakladce hi end osoby, które się absolutnie na niczym nie znają?

Domyślam się, że odpowiedź padnie - że mają prawo pisać.

Rozumiem.

To po co podział na zakładki?

Tu odpowiedzi się nie spodziewam.

Edytowane przez 747
  • Administratorzy
11 godzin temu, soundchaser napisał:

Od jakiegoś czasu mam coś takiego: wchodzę do interesującego mnie wątku klikając na pierwszy nieprzeczytany post. Pojawia się natychmiast, albo z poślizgiem gdy już zaczynam pisać jakaś inwazyjna reklama, której wyłączenie skutkuje skasowaniem tego co pisałem i odświeżeniem strony do samego początku. Na szczęście system pamięta to, co napisałem i szczęśliwie treść zostaje przywrócona, ale moje pytanie - dlaczego tak się dzieje?

to do poprawy jest fakt. 

5 godzin temu, 747 napisał:

Domyślam się, że odpowiedź padnie - że mają prawo pisać.

Rozumiem.

To po co podział na zakładki?

Tu odpowiedzi się nie spodziewam.

ja tego nie wiem ale tematy które nie pasują przenosimy do odpowiedniego wtedy ....

5 godzin temu, 747 napisał:

W temacie plikowym, piszący nie słyszą nic, żadnych zmian wobec różnorodności charakterystyk elementów, które są tu właściwe.

Wszystko jest takie samo, pliki, programy, wszelkie operacje na plikach - same zera i jedynki

Bo dominuje "słyszenie" rozumem, a nie słuchem. Nauka ponad wszystko.
Ale ostatnio Kolega @yayacek przyznał się, że zaczął słyszeć różnice między playerami do odtwarzania plików i od tego dnia świat wywrócił mu się do góry nogami.

• Administratorzy
18 minut temu, soundchaser napisał:

Bo dominuje "słyszenie" rozumem, a nie słuchem. Nauka ponad wszystko.

swego czasu było przeświadczenie żę hi-end to minimum sprzęt za 100 000 zł 

• Moderatorzy

Dla mnie ten Hi End, to bardziej marketingowy zabieg, choć w Wikipedii jest takie hasło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
9 godzin temu, 747 napisał:

dla kogo jest dedykowana zakładka hi end?

Dla wszystkich zainteresowanych dźwiękiem z najwyższej półki -co by ona nie oznaczała.

Czy najodpowiedniejsza dla osób słabosłyszących?

W zespole moderacyjnym nie ma żadnego laryngologa - nie weryfikujemy percepcji słuchu.

Zapewne chcą poszerzyć swoją wiedzę.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

4 godziny temu, Seyv napisał:

Zapewne chcą poszerzyć swoją wiedzę

Super.

Jakże inaczej byłem tu traktowany, kiedy wszyscy odeszli, a ja zostałem, podczas wielkiego przemeblowania forum.

Różnica nie do opisania.

Jakże wówczas byli potrzebni ci, którzy pozostali, jak się z nami liczono, napisać - noszono na rękach - nie jest żadną przesadą.

Od tego czasu musiałem zwariować, gdyż obecnie jestem tylko pośmiewiskiem "rocznych forumowiczów".

Rozumiem że w życiu za wszystko trzeba zapłacić, za chęć niesienia pomocy również, - wyśmianie jest tą walutą jaką obecnie oferuje forum, - warto dopisać punkt w regulaminie, to zwiększy popularność i ruch na forum.

Zostało napisane tu niedawno, że ludzie z przytupem odchodzą, by po dwóch tygodniach powrócić pod innym nickiem.

Pod jakim jest obecnie Kolega Piano, Sławek xm, Sovereign, Piorasz, Witold, Marcin GPS, Electro, żeby wymienić niektórych, niedawno żegnający się  Kaviter - chciałbym porozmawiać, może chciałby też ktoś jeszcze, czyż nie warto poinformować społeczność?

..

Panowie permanentny ban na wątek o wojnie na U? To jakieś żarty? Za prawdę którą piszę od 3 lat i na naszych oczach się spełnia? Że to wojna amerykańsko-ruska toczona ukraińskimi rękami i powinniśmy trzymać sie od tego z daleka? Wystarczy spojrzeć kto negocjuje pokój, po tym widać kto ją  wywołał.

Proszę o posluchanie mowy pana Vance'a z Monachium, definitywne porzucenie cenzury myśli i poglądów ( w ramach kulturalnej dyskusji) i nalegam i proszę o uwolnienie mojego konta  

15 minut temu, costa brava napisał:

Panowie permanentny ban na wątek o wojnie na U? To jakieś żarty?

Oczywiście, że żarty. Miałeś już jednego perma na ten wątek i perm zdechł. Ten też pewnie zdechnie. Spoko.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

1 godzinę temu, costa brava napisał:

powinniśmy trzymać sie od tego z daleka

Wygląda, jakby moderacja postanowiła Cię w tym wesprzeć.

Cyt. "Wyobraź sobie pół roku słuchania tej samej płyty 8-10 godzin dziennie, z niedzielami, czasami okazjonalnie krócej, nie mniej niż 4, - gdyż tego wymagało, przeprowadzenie koniecznego podstawowo ważnego doświadczenia.

Odsłuch ten był konieczny dla uszeregowania na słuch 128 kondensatorów elektrolitycznych, 6800uf/50V w hierarchii jakości od najlepszego do najgorszego".

Moderacjo, cóż było niestosownego w pytaniu na powyższe - o płytę, tytuł, wykonawcę oraz sprzęt towarzyszący?

Dlaczego "takie" treści nadal "zaszczycają" to forum, a moje pytanie poszło do kosza?

• Moderatorzy
6 godzin temu, iro III napisał:

Moderacjo, cóż było niestosownego w pytaniu na powyższe - o płytę, tytuł, wykonawcę oraz sprzęt towarzyszący?

Odpowiedź jaka mogła by zostać udzielona.

6 godzin temu, iro III napisał:

Dlaczego "takie" treści nadal "zaszczycają" to forum, a moje pytanie poszło do kosza?

Taką wiedzę trzeba dawkować powoli a Ty chciałbyś wszystko na raz poznać. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Ireneusz to młode chłopię, zatem niecierpliwy jest On wielce.

.....

Na przykład:

Wszystkie kryminały Joe Alexa zawsze zaczynał czytać od przedostatniej strony.

Znam gagatka!

🫣😀

Godzinę temu, marek-1969 napisał:

Moderacja popiera nazizm oraz putynizm .

Dowód:

Ukryta Zawartość

Tusk, w Polsce Polacy piszą z dużej litery.

Tak poważnie, to nie wiem, czy warto cokolwiek jeszcze pisać na tym [szacownym niegdyś Forum].

Warto , Szanowna Administracjo, czy dać sobie spokój?

Ukryta Zawartość

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

50 minut temu, MV2 napisał:

Tak poważnie, to nie wiem, czy warto cokolwiek jeszcze pisać na tym [szacownym niegdyś Forum]

Na pewno nie warto na Bocznicy w wątkach widocznych tylko dla zalogowanych.

• Administratorzy
10 godzin temu, Zbig napisał:

Moderator cenzuruje posty w wątku w którym sam uczestniczy.

To jakaś nowa świecka tradycja?

który to taki i jaki to temat ? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.