Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, bum1234 napisał:

Nie spodziewałem się, że taka prymitywna propaganda może na Ciebie działać.

nie poddaję się propagandzie tylko jestem jednym z tych ,którzy ją tworzą 🙂 🙂  🙂

ale to nie miejsce na tłumaczenia

2 minuty temu, sparton napisał:

Przecież ja odpowiedziałem na wpis @papageno ???

ok

• Administratorzy
3 godziny temu, bum1234 napisał:

W ostrzeżeniu zarzucono mi oszczerstwo. Nie wiem czy szanowni panowie zdają sobie sprawę z tego, że coś takiego trzeba udowodnić. I nie są panowie organem, ktory taką kwestię może rozstrzygnąć.

tak samo jak trzeba udowodnić gdy się kogoś obraża i pomawia. Punkty dostałeś za to że tak się zachowałeś. 

Godzinę temu, papageno napisał:

caleb po wklejce Tuska w mundurze SS

dostał punkty za chwilę poprawie i moderator dostanie upomnienie jeżeli nie ma bana w temacie ...

Godzinę temu, jar1 napisał:

Z tym, że ja napisałem prawdę.

takia zabawa w przedszkolu ... niestety się robi...

18 minut temu, sparton napisał:

Ale porównywanie Kaczyńskiego do Hitlera już jest jak najbardziej OK dla ciebie ?

nie nie jest a jeżeli takie wpisy się znajdują w temacie to prosze zgłaszać. 

I tu mowa o faktycznej szkodliwości a nie memie głupkowatym w TEMACIE do tego stworzonym. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

34 minuty temu, Espectro napisał:

dostał punkty za chwilę poprawie i moderator dostanie upomnienie jeżeli nie ma bana w temacie ...

Normalnie nie wklejam takich zdjęć i nie piszę o pełowcach że są faszystami ale to była sytuacja szczególna, zostałem sprowokowany w sposób wyjątkowo podły z groźbami karalnymi włącznie, nie pierwszy raz zresztą. Druga sprawa to to co wypisują ci co teraz latają na skargę. Nie są wcale lepsi ode mnie. To tyle w temacie.

9 godzin temu, Bobcat napisał:

Domyślny Audiostereo 2023 Red.

Chrome.

U mnie na smartfonie tak jest od jakiegoś czasu. Zupełna losowość. Nie potrafię złapać żadnej prawidłowości.

A masz w Chrome albo w Androidzie ustawione jakiekolwiek powiększenie?

51 minut temu, Espectro napisał:

tak samo jak nazywanie użytkowników kabli jakichkolwiek głupkami itd TO nie przejdzie po prostu na forum....

To fakt, człowiek mądry ma prawo się pomylić.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

nie poddaję się propagandzie tylko jestem jednym z tych ,którzy ją tworzą 🙂 🙂  🙂

[...]

Podobno zawsze wielkim głosem krzyczysz o PRAWDĘ .....

A tu masz - propagandzista bylejaki 😉

10 minut temu, argus napisał:

Ich prawda nie ma nic wspólnego z obiektywnie istniejącą.

Nawet Moderator kiedyś to zauważył.

• Administratorzy
Godzinę temu, caleb66 napisał:

sytuacja szczególna,

jak stan wojenny ? 

Godzinę temu, caleb66 napisał:

zostałem sprowokowany w sposób wyjątkowo podły z groźbami karalnymi włącznie

zgłaszać takie

Gość

(Konto usunięte)
41 minut temu, argus napisał:

propagandę opieram na faktach

wszystko jest do sprawdzenia

15 minut temu, Espectro napisał:

jak stan wojenny ? 

takie są nastroje w społeczeństwie , co prawda nie z jego winy  🙂 🙂 🙂

28 minut temu, Espectro napisał:

jak stan wojenny ?

Stan wyższej konieczności powiedziałbym, jak wtedy kiedy rudy wsadził nielegalnie trzech sędziów trybunału konstytucyjnego i rozpoczął tą sagę walki o praworządność o którą oskarżany jest PiS do dnia dzisiejszego. Co do zdjęcia ryżego w mundurze SS to poza tym że do twarzy mu w nim to można je znaleźć na tweeterze (obecnie X) pod jego wpisami i nie ja je umieściłem w necie. Co do kwestii nielegalnego używania czyjegoś wizerunku na górze w avatarze masz pan księdza Rydzyka na co już wcześniej zwracałem uwagę.

Panowie moderatorzy i administratorzy,

Dyskusja z wami jest bezcelowa, bo wasze pojmowanie kwestii prawnych i tego co wolno i nie wolno jest podyktowane stricte merkantylnymi powodami. Bo przecież niemożliwym jest by normalnie myślący człowiek zachowywał sie jak hipokryta. 

Może z waszego punktu widzenia wygląda to inaczej, ale każdy kto patrzy na to z zewnątrz zauważy jaskrawą stronniczość.

Pa!

7 godzin temu, bum1234 napisał:

ale każdy kto patrzy na to z zewnątrz zauważy jaskrawą stronniczość.

9 godzin temu, Bobcat napisał:

Nawet Moderator kiedyś to zauważył.

Każdy ?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, xniwax napisał:

Każdy ?

wg mnie i tak mamy obecnie znakomite warunki do wymiany poglądów we wszystkie strony... jeśli tylko wpisy nie obrażają personalnie

nie ma kasowania wpisów po nocach .... tych , które są nieprzychylne znajomemu konstruktorowi jak robił to Palton

nie ma nagonki na pojedynczych użytkowników i eliminowanie ich z forum jak to robili vlado, arkadowski

nie ma ochrony konkretnego producenta jak robił to cir szykanując każdego kto pisze krytyczne

można pisać zarówno gloryfikując jak i bardzo krytycznie

może polityka generuje obecnie największe emocje

ale jak pamiętasz poprzednie ekipy po prostu zamykały wątek przed wyborami , bo nie radziły sobie z nim

Dlatego wg mnie jedyną krzywdę jaką obecnie możemy odczuć to jeśli sami użytkownicy sobie zrobią

ani stench ani Marcinus nie podzielają np moich poglądów a jednak nie mogę powiedzieć , że uwzięli się na użytkowników o odmiennych poglądach

podobnie Seyv i plastik1989 choć ich znam bardziej z merytorycznych tematów

można merytorycznie pogadać i mod nie mści się za to , że mu się jakiś błąd wykaże

offy w tematach czasem dla rozluźnienia lub przedyskutowania pobocznego tematu też są tolerowane i to zarówno w tematach merytorycznych jak i na bocznicy

Espectro wg mnie robi za trzech , czasem tłumaczy się nawet wtedy gdy wcale nie musi

zanim przyszedł na forum nigdy tego nie było

czekanie na odpowiedź admina na PW trzeba było czekać miesiącami

zgłaszanie reklamacji przez formularz kontaktowy nie działało wcale

ok jak dzwoniło się do Davida to odbierał i rozmawiał ale i tak ostateczne decyzje opierał na zdaniu moderacji

Podsumowując

Panowie nie ma co narzekać naprawdę

19 minut temu, slawek.xm napisał:

może polityka generuje obecnie największe emocje

Dopóki politykujący nie wynoszą swoich animozji poza wątki polityczne to jest ok.

20 minut temu, slawek.xm napisał:

Espectro wg mnie robi za trzech , czasem tłumaczy się nawet wtedy gdy wcale nie musi

Za dobre ma na admina serce.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

13 godzin temu, slawek.xm napisał:

możliwe 🙂

zwłaszcza gdy z drugiej strony padają takie stwierdzenia

Tak, tak musisz uważać....pode mną się taki "lód załamał" w tym temacie na blisko dwa miesiące.   🙂

13 godzin temu, slawek.xm napisał:

to nie miejsce na tłumaczenia

A jest jakieś inne, na PW nie wychodzi i już nie wyjdzie....polecono mi inne miejsce stosowne do tych celów (chyba już ponad rok temu jak nie więcej)  -  głucha cisza.   🙂

Próbowałem tłumaczyć nawet w zgłoszeniach (wiele razy),że panują na tym forum podwójne standardy i nie tylko pisanie dużymi literami ale też pogrubianie jest tylko dla niektórych zakazane.....inni nawet do Administracji pozwalają sobie na pogrubianie całych tekstów i nic ich z tego powodu nie spotyka.

Są prostsze rozwiązania takiego jak ja ukarać a jak się znowu poskarży skasować taki wpis lub na kolejną dwumiesięczną banicję wysłać.

Dlatego już się nie zamierzam skarżyć, gdzieś mam te byłe kary a zwłaszcza ich przetrąconą logikę.....ale niech na to nie liczą, że (jak znowu się coś dziwnego wydarzy) cokolwiek, kiedykolwiek przemilczę.  

Do następnego razu, pozdrawiam.   🙂

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

Podsumowując

Jest dużo lepiej ale nie tak różowo jak by się z Twojego wpisu wydawało.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Maju napisał:

Tak, tak musisz uważać....pode mną się taki "lód załamał" w tym temacie na blisko dwa miesiące.   🙂

A jest jakieś inne, na PW nie wychodzi i już nie wyjdzie....polecono mi inne miejsce stosowne do tych celów (chyba już ponad rok temu jak nie więcej)  -  głucha cisza.   🙂

Próbowałem tłumaczyć nawet w zgłoszeniach (wiele razy),że panują na tym forum podwójne standardy i nie tylko pisanie dużymi literami ale też pogrubianie jest tylko dla niektórych zakazane.....inni nawet do Administracji pozwalają sobie na pogrubianie całych tekstów i nic ich z tego powodu nie spotyka.

Są prostsze rozwiązania takiego jak ja ukarać a jak się znowu poskarży skasować taki wpis lub na kolejną dwumiesięczną banicję wysłać.

Dlatego już się nie zamierzam skarżyć, gdzieś mam te byłe kary a zwłaszcza ich przetrąconą logikę.....ale niech na to nie liczą, że (jak znowu się coś dziwnego wydarzy) cokolwiek, kiedykolwiek przemilczę.  

Do następnego razu, pozdrawiam.   🙂

fakt , zapomniałem o Tobie

może trza by taktykę zmienić 🙂

5 minut temu, slawek.xm napisał:

trza by taktykę zmienić

Przecież Ty najlepiej wiesz że zmieniłem, na wielu płaszczyznach się zmieniłem.....ze mnie teraz niespotykanie spokojny człowiek.    🙂

Najbardziej mnie cieszy ta zmiana, że nie wdaję się w niepotrzebne dyskusje z tymi po których nie należy się spodziewać, że dotrze to co do nich w dobrej wierze kieruję.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

14 godzin temu, caleb66 napisał:

zostałem sprowokowany w sposób wyjątkowo podły z groźbami karalnymi włącznie

To idź z tym do sądu, kto ci broni.

Jestem Europejczykiem.

12 godzin temu, bum1234 napisał:

Panowie moderatorzy i administratorzy,

Dyskusja z wami jest bezcelowa, bo wasze pojmowanie kwestii prawnych i tego co wolno i nie wolno jest podyktowane stricte merkantylnymi powodami. Bo przecież niemożliwym jest by normalnie myślący człowiek zachowywał sie jak hipokryta. 

Może z waszego punktu widzenia wygląda to inaczej, ale każdy kto patrzy na to z zewnątrz zauważy jaskrawą stronniczość.

Pa!

100% zgody 

Z wewnątrz też to widać. Stronniczość ma się cudnie i kwitnie. Te wieczne udawanie, że nie rozumie pytania. Czytelnik widzi, że kwestia dotyczy cały czas "wozu" a kapral dalej o "kozie". Chyba że to nie jest udawanie. Zbywanie dyskusji na temat kondycji zarządzania stwierdzeniem, że to poboczne zajęcie z wszelkimi jego niedogodnościami. A to dzieci modów są przetrzymywane przez porywaczy pod groźbą ich egzekucji jeśli z modowania forum się zrezygnuje? Zgadza się, nie interesuje mnie jak inaczej właściciel tego komercyjnego forum miałby to załatwić. Pomijanie odpowiedzi Użytkownikom na konkretnie sformułowane pytania lub odpowiedź mocno wybiórcza. Irytujące bo często Użytkownik po takiej "odpowiedzi" powtarza pytanie i... tyle. Ta wyczuwalna małostkowa radość w stylu "Jeszcze wczoraj kozy pasłem a dziś mie wójtem zrobili to władze mam." 🙂 Przykłady w tym wątku.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

z tym do sądu, kto ci broni.

Bywało, że i ty po chusteczkę do nosa tu przychodziłeś, co prawda z rzadka, ale jednak.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

19 godzin temu, bum1234 napisał:

W ostrzeżeniu zarzucono mi oszczerstwo. Nie wiem czy szanowni panowie zdają sobie sprawę z tego, że coś takiego trzeba udowodnić. I nie są panowie organem, ktory taką kwestię może rozstrzygnąć.

Więc proszę liczyć się ze slowami.

Ja w kwestii niezrozumienia kk.

Ktoś kto nie potrafi udowodnić oskarżeń kierowanych w czyjąś stronę jest z automatu oszczercą i nic mu nie trzeba udowadniać. To jeśli  On udowodni swoje oskarżenia, poprze je dowodami, przestaje być oszczercą i nie wolno wtedy tak o nim mówić.

I jeszcze jedno. Jedynym miejscem które to rozstrzyga jest sąd. Jeśli bez wyroku sądowego nazwiesz kogoś oszustem, może ci pozwać o pomówienie i wygra.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 hours ago, Jacchusia said:

Ktoś kto nie potrafi udowodnić oskarżeń kierowanych w czyjąś stronę jest z automatu oszczercą i nic mu nie trzeba udowadniać. To jeśli  On udowodni swoje oskarżenia, poprze je dowodami, przestaje być oszczercą i nie wolno wtedy tak o nim mówić.

I jeszcze jedno. Jedynym miejscem które to rozstrzyga jest sąd. Jeśli bez wyroku sądowego nazwiesz kogoś oszustem, może ci pozwać o pomówienie i wygra.

Wolne żarty i logika nie będę nazywał jaka , bo wszyscy wiedzą o co chodzi.

• Administratorzy
12 godzin temu, slawek.xm napisał:

Dlatego wg mnie jedyną krzywdę jaką obecnie możemy odczuć to jeśli sami użytkownicy sobie zrobią

Tego samego zdania jestem

10 godzin temu, Mickey6 napisał:

100% zgody 

Z wewnątrz też to widać. Stronniczość ma się cudnie i kwitnie. Te wieczne udawanie, że nie rozumie pytania. Czytelnik widzi, że kwestia dotyczy cały czas "wozu" a kapral dalej o "kozie". Chyba że to nie jest udawanie. Zbywanie dyskusji na temat kondycji zarządzania stwierdzeniem, że to poboczne zajęcie z wszelkimi jego niedogodnościami. A to dzieci modów są przetrzymywane przez porywaczy pod groźbą ich egzekucji jeśli z modowania forum się zrezygnuje? Zgadza się, nie interesuje mnie jak inaczej właściciel tego komercyjnego forum miałby to załatwić. Pomijanie odpowiedzi Użytkownikom na konkretnie sformułowane pytania lub odpowiedź mocno wybiórcza. Irytujące bo często Użytkownik po takiej "odpowiedzi" powtarza pytanie i... tyle. Ta wyczuwalna małostkowa radość w stylu "Jeszcze wczoraj kozy pasłem a dziś mie wójtem zrobili to władze mam." 🙂 Przykłady w tym wątku.

Wow nie miałem pojęcia o takich problemach nawet 

W dniu 1.09.2023 o 19:24, Marcinus napisał:

Sławku, stąpasz po kruchym lodzie.

16 godzin temu, Jacchusia napisał:

Ktoś kto nie potrafi udowodnić

Ja również w podobnej kwestii. 

Za skromne i delikatnie zadane pytanie i stwierdzenie - łagodne i chyba nikomu niewadzące - nagle dostaję jakieś punkty. Dziwne i - według mnie - bez najmniejszego sensu przyznane.

Myślę, że coś się Panom Moderacyjnym ostro pomyliło i bardzo proszę - raz jeszcze przeczytać, co poeta miał na myśli i w zanadrzu; ewentualnie.

Panowie Moderatorzy, tak i Szefostwo (jak mniemam) - pozwolą sobie przeczytać rzecz, którą napisałem:

A w którym to tekście - uważam - nie ma najdrobniejszej skazy, nawet ortograficznej.

Cytuję i dziękuję za uwagę.

Już nawet nie pytam, kto po raz kolejny mnie chce usidlić, bo to grochem i ścianę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , bo i tak wiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy
6 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Myślę, że coś się Panom Moderacyjnym ostro pomyliło i bardzo proszę - raz jeszcze przeczytać, co poeta miał na myśli i w zanadrzu; ewentualnie.

Panowie Moderatorzy, tak i Szefostwo (jak mniemam) - pozwolą sobie przeczytać rzecz, którą napisałem:

A w którym to tekście - uważam - nie ma najdrobniejszej skazy, nawet ortograficznej.

Pańskie wypowiedzi nie są dosadne one są przesadne, niesmaczne a często wręcz obrzydliwe. Jeśli oczekuje Pan dodatkowej argumentacji przyznanych punktów za tę wypowiedź to ja takowych nie znajduję bo pewnych oczywistości wytłumaczyć nie potrafię. 

Poza tym gdyby nawet potraktować tę Pańską wypowiedzi łagodnie to i tak dla Pana nic to nie zmienia gdyż w jeden wieczór innymi swoimi wpisami potrafi Pan zebrać komplet punktów.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Za skromne i delikatnie zadane pytanie i stwierdzenie - łagodne i chyba nikomu niewadzące - nagle dostaję jakieś punkty. Dziwne i - według mnie - bez najmniejszego sensu przyznane.

Skoro mnie wywołujesz do tablicy to ja ci odpowiem:

Przeczytaj to twoje niewinne stwierdzenie :

Cytat

...bo gdy czytam o polskim kościele katolickim - czuje się brudny i gorzej, niżbym się upaćkał w ekskrementy...

To ja ci powiem, ze czuję się obrażony i na wzór  Pani Jandy powiedzenia -" jakby mi ktoś na głowę narzygał"

Ja jak i pewnie wielu polski katolików ze swoimi rodzinami babrających się według ciebie w ekskrementach.

Przeraża to, ze dla ciebie jest to niewinne i skromne określenie...

Chciałbym zaznaczyć, ze widzę ten twój "skromny" wpis-popis pierwszy raz i go nie zgłaszałem, ale dziękuje temu kto to zrobił.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 1.09.2023 o 22:34, slawek.xm napisał:

propagandę opieram na faktach

wszystko jest do sprawdzenia

Ile razy biorę się za sprawdzanie pisowskich faktów, tyle razy okazuje się że to propagandowe g...

Czy tylko ja jestem takim pechowcem?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Cytuję i dziękuję za uwagę.

Już nawet nie pytam, kto po raz kolejny mnie chce usidlić, bo to grochem i ścianę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , bo i tak wiem.

Czemu on dostał tylko dwa punkty za tak ohydny wpis a ja dostałem trzy za wklejenie zdjęcia Tuska z tweetera?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
4 minuty temu, caleb66 napisał:

Czemu on dostał tylko dwa punkty za tak ohydny wpis a ja dostałem trzy za wklejenie zdjęcia Tuska z tweetera?

Bo ty jesteś gwiazdą internetów.

Jestem Europejczykiem.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.