Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
4 minuty temu, caleb66 napisał:

To czemu miałem zablokowane wątki? Też błąd systemu, dziwne że akurat te dwa a nie jak zwykle całe forum.

Prawdopodobnie dlatego, że w nich rozrabiałeś, ale to Ty najlepiej powinieneś wiedzieć, bo przy blokadzie zawsze jest info dla użytkownika. Teraz jak Admin odblokował Ci dostęp, to już nie sprawdzę, co było powodem.

7 minut temu, Marcinus napisał:

Prawdopodobnie dlatego, że w nich rozrabiałeś,

Prawdopodobnie "narozrabiałem",

Dziś słowo narozrabiać nabiera nowego formatu.

Proponuję żeby robić i publikować raporty dzienne albo tygodniowe w których będą wyszczególnione zgłoszenia i za co, wtedy zmniejszy się pole do błędnej interpretacji tych zgłoszeń bo wszyscy będą widzieć za co user dostaje punkty.

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, caleb66 napisał:

To czemu miałem zablokowane wątki? Też błąd systemu, dziwne że akurat te dwa a nie jak zwykle całe forum.

Ban i punkty , ban lub punkty .

Możesz dostać bana na wątek nawet nie mając punktów.

np wiele zgłoszeń Twoich wpisów świadczy , że wnerwiasz konkretne grono użytkowników , którzy czują się obrażeni

a jeśli takie sytuacje się powtarzają admin może dojść do wniosku , że kary ostrzeżeń i punktów nie przynoszą oczekiwanej poprawy i zamknąć Ci możliwość pisania w danym wątku.

Bez względu na poczucie krzywdy odwołania zazwyczaj są nieskuteczne a takie bany ciągną się latami

ostatnio np il Dottore reklamował ban permanentny w jednym z wątków

Dlatego trzeba docenić i wyrazić wdzięczność adminowi za to , że Cię odblokował

bo to była tylko jego dobra wola gdyż historia ostrzeżeń  najczęściej świadczy przeciw użytkownikowi.

Mnie cir vlado wyrzucali z forum 3 razy

nie licząc banów stałych i czasowych

Tylko "nowe rozdanie" Dawida sprawiło , że tu wróciłem

Edytowane przez slawek.xm
13 minut temu, slawek.xm napisał:

Mnie cir vlado wyrzucali z forum 3 razy

nie licząc banów stałych i czasowych

Tylko "nowe rozdanie" Dawida sprawiło , że tu wróciłem

Też mnie wywalali nie raz tylko nie wiem czy akurat oni

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

nowe rozdanie" Dawida sprawiło , że tu wróciłem

Tysięczny raz się dziwię, dlaczego po chamsku okazujesz, jakim to jesteś "kolegą" niejakiego Dawida.

Ja bym się nie ośmielił.

• Moderatorzy
3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tysięczny raz się dziwię, dlaczego po chamsku okazujesz, jakim to jesteś "kolegą" niejakiego Dawida.

Ja bym się nie ośmielił.

A ten Dawid to kto niby???

Jestem Europejczykiem.

Dostałem ostrzeżenie

"Powód:

Wypowiedzi prowokacyjne (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-3 pkt

Zawartość:

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Kara:

·         Przyznano {# [1:punkt][2:punkty][3:punkty][4:punkty][?:punktów]} , {!# [1:wygasają ][?:wygasają ]} 1

Notatka:

Miałeś okazję nie zabierać głosu, ale zabrałeś. I jak zwykle spudłowałeś.

Zanim będziesz mógł ponownie dodawać odpowiedzi, musisz zapoznać się z otrzymanym ostrzeżeniem.
Zapoznaj się z ostrzeżeniem"

Proszę, kontrolujcie, co wypisuje Moderator/Forumowicz @stench, bo facet cały czas prowokuje treścią i poziomem swoich postów.

Za coś takiego "Miałeś okazję nie zabierać głosu, ale zabrałeś. I jak zwykle spudłowałeś." punkt karny???

A konkretnie za co? Kogoś to obraża?

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Za coś takiego "Miałeś okazję nie zabierać głosu, ale zabrałeś. I jak zwykle spudłowałeś." punkt karny???

A co na to Konstytucja?

"Artykuł 11 - Wolność wypowiedzi i informacji

1. Każdy ma prawo do wolności wypowiedzi. Prawo to obejmuje wolność posiadania poglądów oraz otrzymywania i przekazywania informacji i idei bez ingerencji władz publicznych i bez względu na granice państwowe.

2. Szanuje się wolność i pluralizm mediów.

Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej."

Potwierdzam to co napisał toptwenty ponieważ wobec mnie również moderator stencz próbował użyć prowokacji . Podpuszczał aby wywołać reakcję niezgodną z regulaminem po czym nałożyć karę . Ja się wycofałem z dyskusji z nim ale udało mu się ,,przyłapać" toptwenty na czymś co jest mocno naciągane i nałożył na niego karę . 

Paskudna prowokacja , przekraczanie uprawnień , psucie zasad forum , postępowanie niegodne moderatora .

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

A konkretnie za co?

Nie za co tylko po co . Wygląda na to , że moderator szukał okazji do tego żeby ukarać któregoś z przeciwników jego opcji politycznej .

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

Szczerze mówiąc, to ta opcja Cytuj zaznaczone to jest tragedia jak ktoś pisze z tel. Wiecznie cytuje cały wpis albo zaznacza cała stronę. Nie ma innego rozwiązania?

?👈

6 minut temu, rafal735r napisał:

Szczerze mówiąc, to ta opcja Cytuj zaznaczone to jest tragedia jak ktoś pisze z tel. Wiecznie cytuje cały wpis albo zaznacza cała stronę. Nie ma innego rozwiązania?

Fakt.

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Moderator/Forumowicz @stench

Pięknie to ująłeś. Wzruszenie zaparło mi dech.

Wdzięczny jestem niezmiernie Naczelnemu Dowództwu AS, że jesteśmy pod opieką tak wspaniałego, kompetentnego, obiektywnego i generalnie super Pana Moderatora stench....   Pozdrawiam.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Moderatorzy
1 godzinę temu, jar1 napisał:

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Dokładnie jest tak jak napisałeś. Dlatego uznałem, że zdanie:

2 godziny temu, toptwenty napisał:

To próba ograniczenia wolności wypowiedzi gdyż jest równoznaczna ze zdaniem : lepiej abyś siedział cicho niż pisał głupoty. Wcześniej @toptwenty użył kontrargumentacji która została (bardzo rzadko edytuje wypowiedzi na bocznicy) ale to zdanie było nie potrzebne zostało usunięte a przyznane punkty wręcz symboliczne.

1 godzinę temu, arturp napisał:

Wygląda na to , że moderator szukał okazji do tego żeby ukarać któregoś z przeciwników jego opcji politycznej .

@stench zgłosił wypowiedzi jak każdy forumowicz i sprawa nie była oceniana przez niego.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Teraz, Seyv napisał:

Dokładnie jest tak jak napisałeś. Dlatego uznałem, że zdanie:

Akurat pudło. Do wolności wypowiedzi, każdy ma prawo.  Tak samo ja mam prawo powiedzieć, że lepiej byś się w ten sposób nie wypowiadał.  Natomiast ty nie masz prawa mnie za to karać ani usuwać takiego postu.  Bo to już byłyby represje. 

Szkoda, że tego, jako moderator nie rozumiesz. 

Czy po takiej odpowiedzi można mieć jeszcze jakiekolwiek wątpliwości ? Dziękuję bardzo . 

...there is no spoon...

6 minut temu, Seyv napisał:

To w żaden sposób nie oznacza, że "lepiej abyś siedział cicho niż pisał głupoty" 

Twoja interpretacja jest tendencyjną nadinterpretacją.

8 minut temu, Seyv napisał:

To próba ograniczenia wolności wypowiedzi gdyż jest równoznaczna ze zdaniem : lepiej abyś siedział cicho niż pisał głupoty.

Byłaby to (łagodna) próba ograniczania wolności wypowiedzi - tylko gdybym miał tutaj jakąkolwiek władzę.

Taką jaką  masz Ty. Ty masz narzędzia.

Ja mam tylko swoje opinie - np. pozbądźcie się stencha. 

22 minuty temu, Seyv napisał:

To próba ograniczenia wolności wypowiedzi gdyż jest równoznaczna ze zdaniem : lepiej abyś siedział cicho niż pisał głupoty.

Nie jest równoznaczna i nie jest próbą ograniczenia wolności wypowiedzi.

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Nie jest próbą ograniczenia wolności wypowiedzi 😂

Jest krytyką tego co już zostało wypowiedziane. Nie zawiera przekazu "usunąć zaistniałą wypowiedź".

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."

Mark Twain, słynny cenzor i zamordysta😀

Edytowane przez Mickey6
Teraz, Mickey6 napisał:

To, że ja napisałbym ci, żebyś się przymknął, nie łamie żadnego prawa. Bo ja nie mam takiej możliwości sprawczej. Możesz posłuchać albo nie. I nic się nie dzieje.  Co innego jeśli chodzi o funkcjonariusza, który może rzeczywiści komuś zamknąć usta i to robi.  

1 minutę temu, jar1 napisał:

To, że ja napisałbym ci, żebyś się przymknął, nie łamie żadnego prawa. Bo ja nie mam takiej możliwości sprawczej. Możesz posłuchać albo nie. I nic się nie dzieje.  Co innego jeśli chodzi o funkcjonariusza, który może rzeczywiści komuś zamknąć usta i to robi.  

100%

2 minuty temu, Mickey6 napisał:

Dokładnie.

Bo niby jak użytkownik może te wolność ograniczyć?

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

To, że ja napisałbym ci, żebyś się przymknął, nie łamie żadnego prawa.

Jest niekulturalne i niezgodne z netykietą. Poza tym nie jest tak, że słowa mają swojej mocy. 

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Bo niby jak użytkownik może te wolność ograniczyć?

Ośmieszając, stygmatyzując, hejtując to dramat, jeśli ktoś tego nie rozumie.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

26 minut temu, Seyv napisał:

Jest niekulturalne i niezgodne z netykietą. Poza tym nie jest tak, że słowa mają swojej mocy. 

Ale to nie to zdanie było przyczynkiem do tej dyskusji.

Edytowane przez Mickey6
32 minuty temu, Seyv napisał:

Ośmieszając, stygmatyzując, hejtując to dramat, jeśli ktoś tego nie rozumie.

Uwielbiam takie teksty.

Niestety Szanowny Pan Moderator nie potrafi utrzymać nerwów na wodzy i musi na koniec wrzucić " jeśli ktoś tego nie rozumie".

Co nietrudno zrozumieć jako sugestię że adwersarz tego nie rozumie.

Czyli coś, czego karanie przed chwilą uważa za właściwe.

Pięknie!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nie wiem co konkretnie napisał Kolega toptwenty, ale znając jego wpisy w innych wątkach mogę sobie wyobrazić. Nie dziwię się więc, że mogło to wyprowadzić z równowagi moderatora, bo mi często jego posty podnoszą ciśnienie na tyle, że nie jestem w stanie zachować się obojętnie.
Może właśnie taki jest jego cel pisania na forum.

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Potwierdzam.

Cytowanie wymaga poprawki.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.