Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, bubusia napisał:

Schetyne to nalezaloby naklonic na rezygnacje. Ostatni dzwonek.

?

No właśnie, gdzie się podziali ci zaciekli obrońcy Grzegorza?

3 minuty temu, jezz napisał:

No właśnie, gdzie się podziali ci zaciekli obrońcy Grzegorza?

?

ni ma:)

Swoja droga, trzeba nie miec rozumu, zeby stawiac na polityka bijacego rekordy niepopularnosci

?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

41 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Młodych ludzi (wiek 18-29 lat) NIE poszło na wybory 70,4%. A ci, którzy poszli, głosowali raczej na PiS (28,4), niz na KE (27,3).

Wszystko zgodnie z sondażami, młodzi wybierają prawą stronę.

Może Grzesio też i to przeoczył.

Coś tam na ten temat linkowałem.

Zawsze twierdzilem, ze jednym z najwiekszych atutow Pisu jest wlasnie pan Schetyna:)

Nie wiem, czy zwrociliscie uwage na reakcje Kaczora. Nie skacze z radosci, juz mowi o pazdzierniku, i nie chce wiekszosci konstytucyjnej(nie mowi o tym), chce po prostu wiekszosc, czyli podejscie na trzezwo. Reszta sie cieszy, ze wygrala, i ze w pazdzierniku znowu wygra.

I o czym tu gadac

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, Tadeiro napisał:

Kurczę... Kogokolwiek bym nie spytał, to był przeciw PiS! A tu takie zwycięstwo!

Znam takich, którzy zawsze głosują na pis i nie jest to związane z obietnicami kasy.

26 minut temu, jar1 napisał:

Bexit to wynik takiego uprawiania polityk

Wynik u nas w ogóle mnie nie zaskakuje ale to jednak tak.

"Eurosceptyczna Partia Brexitu Nigela Farage'a weszła w nocy z niedzieli na poniedziałek na kurs ku zdecydowanemu zwycięstwu w brytyjskich wyborach do PE"

1 godzinę temu, Tadeiro napisał:

Kurczę... Kogokolwiek bym nie spytał, to był przeciw PiS! A tu takie zwycięstwo!

mocno zależy od tego skąd jesteś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
31 minut temu, jezz napisał:

Myślę, że dużo zależy też od ceny pietruszki.

Na ceny paliw politycy mają wpływ - na warzywa też ale znikomy.

To że jest droższa od mięsa, wędlin rzeczywiście mnie dziwi. [powyżej 20 złotych za kilogram pietruszki ?]

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

11 minut temu, Genesis napisał:

Żałosne jest to napinanie wątłych muskułów przez kraj, który wciąż oferuje głównie tania siłę roboczą i gospodarczo funkcjonuje tylko dzięki inwestycjom zagranicznym. Innowacyjność Polski jest na poziomie Albanii. Znajomość języków takoż. Wyższe uczelnie nie liczą się w światowych rankingach (gdzieś w trzeciej setce można jakąż znaleźć). No, ale my wszystkim pokażemy, a jak nie to po raz kolejny zawierzymy kraj Matce Boskiej i załatwione.

A co, KE mialaby cos zmienic? Nagle nie bylibysmy sila robocza? PO juz rzadzila i gowno zrobila. Tez bylismy sila robocza, innowacyjnosc tez slaba, a jezyki jakie byly takie sa.

I tyle.

Edytowane przez bubusia

13 minutes ago, Genesis said:

Żałosne jest to napinanie wątłych muskułów przez kraj, który wciąż oferuje głównie tania siłę roboczą i gospodarczo funkcjonuje tylko dzięki inwestycjom zagranicznym. Innowacyjność Polski jest na poziomie Albanii. Znajomość języków takoż. Wyższe uczelnie nie liczą się w światowych rankingach (gdzieś w trzeciej setce można jakąż znaleźć).

To jest rezultat 25 lat rządów opcji proeuropejskiej.

3 minuty temu, misiomor napisał:

To jest rezultat 25 lat rządów opcji proeuropejskiej.

Ja, mimo wszystko wolę proeuropejską niż proradziecką. 

3 godziny temu, rasputin napisał:

spektakularny wynik Szydło....... oprócz tego ludzie głosowali na Zalewską dzięki której jest podwójny armagedon w szkołach... niestety ja już tego nie ogarniam.

na jesień Jarek bierze wszystko.

Jesteśmy na prostej drodze do katastrofy. A tu niektórzy się cieszą. Bal na Titanicu trwa.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Może Pan Polityk skomentuje sondaż dla Newsweeka.

BK-ktkqTURBXy8xYzg2NmZlZTlmZDkwZjRlYzc4ZjFkMzI2ZmYxMzNjMi5qcGVnkZUCzQOYAMLD.jpg

Zrzut ekranu (136).png

Czasy kształtowania wyników wyborów przez sondaże  minęły z końcem ery Tuska.

Naprawdę myślicie że w dobie internetu jest to możliwe a ludzie są głupi ?

W jednym ze sklepów (marketów) w Kraśniku stoczono bitwę o młodą kapustę w promocji za połowę ceny.

Czy za suchy klimat i niewysłuchane modlitwy o deszcz to też wina marnych polityków ?

A w temacie - ceny oczywiście wpływają na nastroje.  W tym roku warzywa absurdalnie drogie względem poprzednich lat i dlatego nie zlekceważyłem tego czy na jesieni wspomniana pietruszka stanieje. Okaże się - zobaczymy.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Moderatorzy
59 minut temu, Genesis napisał:

Znajomość języków takoż.

Znajomość języków jest taka, jakie jest na to zapotrzebowanie i możliwości wykorzystania.

Pracujący z zagranicą lub z turystami musi znać to zna. Dla reszty nie jest to niezbędne a w wypadku niekorzystania umiejętność błyskawicznie zanika.

Moja znajomość języków mocno się uwstecznia, kiedyś na wakacjach odświeżałem i rozwijałem ale od kilku lat polski wystarcza by dogadać się w dużej części Europy, Afryce Północnej i np w Turcji.

W szkole moda jest na hiszpański. W naszej części świata  kilkuletnia jego nauka jest prawie bezsensowna. Przydatne języki obce ze względu na możliwość ich wykorzystywania to angielski, rosyjski( i to w krajach nie posrosyjskich), niemiecki. Reszta dla hobbystów.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 minuty temu, stench napisał:

Przydatne języki obce ze względu na możliwość ich wykorzystywania to angielski, rosyjski( i to w krajach nie posrosyjskich), niemiecki.

Jeszcze trochę i będzie chiński.

57 minut temu, Bobcat napisał:

Jesteśmy na prostej drodze do katastrofy. A tu niektórzy się cieszą. Bal na Titanicu trwa.

masz rację to będzie wielka katastrofa...na szczescie tylko wasza :)))

Godzinę temu, bubusia napisał:

co, KE mialaby cos zmienic? Nagle nie bylibysmy sila robocza? PO juz rzadzila i gowno zrobila. Tez bylismy sila robocza, innowacyjnosc tez slaba, a jezyki jakie byly takie sa.

I tyle.

Lecz, to nie jest ŻADEN powód by jednych krętaczy zastąpić innymi (większymi i swoimi).  Łopatą nie nakładziesz...

Godzinę temu, glazior napisał:

a ludzie są głupi ?

Pytasz ratorycznie?" Wynik wyborów mówi sam za siebie...

A na sam przód, wybija się wynik byłej premier. To matka księdza przecież! Niestety - NIC WIĘCEJ dla kraju nie zrobiła. Może tylko dlatego głosowało na nią przeszło pół miliona ludzi? Wygląda, że ten fakt dla wielu wystarczy. Ciemnogród i średniowiecze:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

4 godziny temu, misiomor napisał:

Bo oni mają dobrą pamięć, przecież to czescy mechanicy i zbrojeniowcy mieli kilkudziesięcioprocentowy wkład w produkcję niemieckich czołgów aż do 1945r. Teraz Czesi są nagradzani za ówczesną lojalność dla Reichu. Chociaż jak zawsze pojawia się pytanie o podział wartości dodanej.

Czesi zawsze wiedzieli z kim trzymać i jak się zachować żeby ponieść jak najmniejsze szkody w wypadku konfliktu. Czasem dumę i patriotyzm marto utajnić.

4 godziny temu, jezz napisał:

A to czyja wina jest, że tak nie jest?

Chyba patriotów, ale pewny nie jestem. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

49 minut temu, stench napisał:

Chińczycy znają angielski.

Jak spotykasz Chińczyka którego angielski jesteś w stanie zrozumieć to znaczy że spędził przynajmniej kilka lat za granicą.

53 minuty temu, costa brava napisał:

masz rację to będzie wielka katastrofa...na szczescie tylko wasza :)))

Nie byłbym taki pewien czy tylko nasza.

Godzinę temu, stench napisał:

Niekoniecznie i nie wszyscy.

Edytowane przez Bobcat
Godzinę temu, stench napisał:

Wszyscy trzej? Akurat interesuję się tenisem stołowym. Ostatnie mistrzostwa świata, sport narodowy Chińczyków, wszystkie kategorie wygrane przez Chińczyków i każdy wywiad po meczu z udziałem tłumacza. ZERO inicjatywy jeśli chodzi o język angielski. I to nie jest jakieś amatorskie granie.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

3 minuty temu, Tadeiro napisał:

każdy wywiad po meczu z udziałem tłumacza

Dwa lata mieszkałem i pracowałem w Pekinie. Zjeździłem w tym awaria szmat kraju. Twierdzenie że Chińczycy znają angielski to mit.

44 minuty temu, Lech36 napisał:

Chyba patriotów, ale pewny nie jestem

Daje się wyczuć, że nie jesteś pewien.

59 minut temu, zukzukzuk napisał:

Lecz, to nie jest ŻADEN powód by jednych krętaczy zastąpić innymi (większymi i swoimi).  Łopatą nie nakładziesz...

Tylko, ze ci krętacze rzucili kiełbasę a tamci chcieli w dupę wkręcić śrubę, oczywiście nie w swoją.

41 minut temu, Bobcat napisał:

Dwa lata mieszkałem i pracowałem w Pekinie. Zjeździłem w tym awaria szmat kraju. Twierdzenie że Chińczycy znają angielski to mit.

W życiu w Chinach nie byłem. Znam natomiast całą masę tabaców (trafik), które w prawie stu procentach przejęła chińska mafia.

Żaden z żółtych sprzedawców nie mówi po angielsku. A jeśli nawet, to z akcentem mandaryńskim?. A ich francuski niczym się nie różni od dialektu mandżurskiego, którego jedynym 'posiadaczem'  jak wiadomo jest Dziadek Jacek Poszepszyński.

3 godziny temu, jezz napisał:

Tylko, ze ci krętacze rzucili kiełbasę a tamci chcieli w dupę wkręcić śrubę, oczywiście nie w swoją.

Czyli, dobry to pan, co rzuci nam ochłap. A tamten, który da mniej i jeszcze nas tresuje - to zły jest. Niczym zwierzęta (może być koty).  One chcą się tylko DZIŚ najeść i mieć pełne żołądkii. Nieważne, co będzie jutro i w przyszłości.

Myślenie powinno nas odróżniać od zwierząt. Lecz jak widać - to mżonka.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Leszek Jażdżewski @LesJazd

Jeśli po pierwszej połowie zespół przegrywa 3:0 i tak samo będzie grać w drugiej połowie, to przegra 6:0 albo wyżej. Tylko zdecydowana zmiana obecnego układu może dać opozycji szanse jesienią. Koalicja z Biedroniem z samodzielnym PSL, wyraziści liderzy i program a la New Labour.

Tomasz Lis odpowiedział Jażdżewskiemu

Na wpis, który opublikował Leszek Jażdżewski, zareagował Tomasz Lis. Redaktor naczelny „Newsweeka” zadrwił z publicysty. Przypomniał mu bowiem, że to jego antyklerykalne wystąpienie na Uniwersytecie Warszawskim mogło przyczynić się do słabego wyniku Koalicji Europejskiej.

„I koniecznie jeszcze parę lekceważących wypowiedzi o wiernych, którzy w Kościele nic nie znajdą” – napisał Tomasz Lis

Lis komentował wynik wyborów również na swoim profilu. Tam również zaczepił Jażdżewskiego. „Generalnie proponuję zacząć od szacunku dla wyborców, ich wiary i przywiązania do tradycji. Jak ktoś chce tu robić rewolucję, to kończy jako lider ugrupowania na 6% albo autor wystąpienia, które było największym prezentem dla PiS – u w tej kampanii” – napisał redaktor naczelny „Newsweeka”.

I tak to wyszlo, sie chlopaki pozarli, tzn Lisek sie podku......

Cos prorocze te tance, trwaja i trwaja:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.