Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, xniwax napisał:

Lechu jesteś zachwycony tym swoim wydaleniem myśli?

Codziennie obserwuję wydalanie myśli przez fanów i członków PiS i to powinno być przedmiotem zmartwienia ludzi myślących, ale niestety myślący obecnie są w mniejszości.

7 godzin temu, jar1 napisał:

No i Trumpa nie będzie. 

Już raz poprzedni amerykański "Trump" też nie przyjechał na pogrzeb "wielkiego" Lecha z powodu erupcji wulkanu na ....... Islandii. Erupcja wtedy nie przeszkodziła w przyjeździe na ten pogrzeb największego wroga Polski ze wschodu. 

8 godzin temu, xniwax napisał:

Nie, nie powinien ale skoczyć sobie i popływać czemu nie.

Tak się zastanawiam czy odpowiednie służby analizują awarię kolektorów ściekowych w Warszawie pod kątem dywersji/zamachu. Dziwny zbieg różnego rodzaju okoliczności. To brzydko zalatuje i to nie z powodu wypływającego do Wisły gówna. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

7 godzin temu, jar1 napisał:

No i Trumpa nie będzie. 

Kolejny spektakularny "sukces" rządu PiS na arenie międzynarodowej.

Kilka dni temu wpływowy dziennik Washington Post apelował do prezydenta Trumpa aby odwołał swoją wizytę w Polsce gdyż byłoby to firmowanie rządu który łamie podstawowe zasady demokracji, tak bliskie sercu każdego Amerykanina. 

A PiS-iarstwo już przebierało nóżkami i cieszyło się na zapas że Trump podczas pobytu w Polsce ogłosi zniesienie obowiązku wizowego dla Polaków, co będzie można roztrąbić w kampanii wyborczej jako osiągnięcie obecnej ekipy rządzącej która załatwiła sprawę jakiej poprzednikom nie udawało się od 30 lat.

Odwołanie w ostatniej chwili wizyty prezydenta USA powinno być dla władz czytelnym sygnałem. Tylko czy te nasze pantery intelektu i tygrysy dyplomacji właściwie go zrozumieją nie jest wcale oczywiste.

Pewnie znów będą w operetkowy sposób próbowali przekuć to na sukces, jak miało to miejsce przy 27:1.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat
8 minut temu, Bobcat napisał:

pantery intelektu i tygrysy dyplomacji

"Pantery i tygrysy intelektu", dobre, dobre :-))))

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

może nie jest to ściśle związane z polską polityką, ale pokazuje ciekawy obraz tych środowisk, które tak zaciekle walczą z LGBT:

Cytat

Średnio 4,4 proc. kibiców zgromadzonych na stadionach Ekstraklasy aktywnie korzysta z aplikacji randkowych. Wśród kibiców najczęściej flirtują fani Wisły Kraków (4,2 proc), Arki Gdynia (3,42 proc.) i Legii Warszawa (3,4 proc.). Wśród kibiców Ekstraklasy, używających aplikacji randkowych, 7,44 proc. kibiców korzysta z aplikacji dla osób LGBT. Aplikacji dla osób o orientacji homoseksualnej najczęściej używają kibice Wisły Kraków (16,75 proc.), Legii Warszawa (16,45 proc.), Pogoni Szczecin (15,80 proc.), Śląska Wrocław (14,80 proc.), Lecha Poznań (11,58 proc.). Na tle całego kraju, kibice jednak randkują online – średnio, dla ogółu społeczeństwa, procent ten wynosi 6,53 proc.

Oczywiście nie przeszkadza im randkowanie pod banerami z hasłami homofobicznymi ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

9 godzin temu, Zbig napisał:

Podobno przez huragan Adrian ?

Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale nie przypominam sobie, żeby przy okazji poprzednich huraganów Trump "musiał" pozostawać w kraju, żeby nadzorować pracę służb (taki podobno oficjalny powód odwołania wizyty - na razie piszę "odwołania", bo dopóki nie będzie wiadomo, że na pewno będzie w inym terminie, to wizytę traktuję jako odwołaną).

Edytowane przez fozzie

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

2 godziny temu, fozzie napisał:

Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale nie przypominam sobie, żeby przy okazji poprzednich huraganów Trump "musiał" pozostawać w kraju, żeby nadzorować pracę służb (taki podobno oficjalny powód odwołania wizyty - na razie piszę "odwołania", bo dopóki nie będzie wiadomo, że na pewno będzie w inym terminie, to wizytę traktuję jako odwołaną).

Po przejściu huraganu wysocy urzędnicy państwowi chętnie pokazują się na ruinach w strojach odpowiednio do tego przystosowanych w celu załapania punktów wyborczych. To normalne, choć trochę niesmaczne, ale może część z nich ma dobre intencje.
PiS-owcy też ostatnio "badają" awarię w Warszawie pokazując się z prawie zatkanymi nosami w różnych miejscach wzdłuż Wisły.

Edytowane przez Lech36

Urzędasy na ruinach, a w trakcie huraganu różnokolorowa młodzież ratuje, co się da - a to adidasy, a to telewizory...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Urzędasy na ruinach, a w trakcie huraganu różnokolorowa młodzież ratuje, co się da - a to adidasy, a to telewizory...

To są złodzieje, PiS też grabi, tylko w bardziej zakamuflowany sposób.  

Ukryta Zawartość

Na pewno to wina Tuska i Trzaskowskiego. 

11 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Też bym "ratował", choć może nie na pewno, jestem wychowany w poszanowaniu cudzej własności mimo że byłem wychowywany w tzw. komunie. Młodzież jest obecnie inaczej wychowywana w duchu patriotyzmu i pewnie dlatego "ratuje" co się da jak jest jakiś kataklizm ;-). 

Ukryta Zawartość

Zawsze się wydaje że nie można spaść niżej niż na dno. PiS daje dowody że można. W gnojeniu niewygodnych sobie autorytetów posuną się do każdej podłości i nikczemności:

Ukryta Zawartość

W tle tego wszystkiego kto? Oczywiście Cenckiewicz. Dyspozycyjne pseudo-naukowe zero do wynajęcia dla opluwania wskazanych przez władzę osób. Po zmianie władzy powinno się mu odebrać tytuł profesorski gdyż jest hańbą polskiej nauki.

W Ministerstwie Sprawiedliwości ujawniono farmę hejterów. Warto również zainteresować się innymi etatowymi hejterami jak ten niby-profesor.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Bobcat napisał:

W tle tego wszystkiego kto? Oczywiście Cenckiewicz. Dyspozycyjne pseudo-naukowe zero do wynajęcia dla opluwania wskazanych przez władzę osób. Po zmianie władzy powinno się mu odebrać tytuł profesorski gdyż jest hańbą polskiej nauki.

A co powiesz o liście Mateusza Morawieckiego, w którym napisał, że "Dla Polski długi rok 1939 skończył się nie 8 maja 1945 roku, lecz dopiero w roku 1989, gdy upadł system komunistyczny. Komunizm doprowadził Polskę w latach 80. do kompletnej zapaści gospodarczej, znacznie zwiększając dystans rozwojowy między Polską a światem Zachodu.

Komunizm upadł nie tylko dlatego, że był systemem niewydolnym ekonomicznie; upadł przede wszystkim dlatego, że przegrał z potęgą polskiego umiłowania wolności. Polskie społeczeństwo dzięki ogromnemu duchowemu wsparciu Jana Pawła II w latach 80. stworzyło największy w bloku wschodnim niezależny ruch zawodowy Solidarność, będący de facto ruchem pokojowego i demokratycznego oporu wobec komunizmu.

Polska wolnościowa tradycja republikańska pomimo hekatomby drugiej wojny światowej i próby budowy nowego, stalinowskiego świata w powojennej rzeczywistości pod sowieckimi kolbami – ostatecznie wygrała z dwoma zbrodniczymi totalitaryzmami.

Refleksja nad długim polskim rokiem 1939 w 80. rocznicę wybuchu wojny byłaby jednak niepełna bez analizy przyczyn narodzin dwóch totalitaryzmów i niemal upadku demokracji w Europie oraz bez wyciągnięcia wniosków dla dzisiejszego świata.

Ukryta Zawartość

Jak pokarałbyś takiego łgarza?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Zyzol napisał:

Jak pokarałbyś takiego łgarza?

Bezterminowym zakazem sprawowania jakichkolwiek funkcji publicznych.

16 minut temu, Bobcat napisał:

Bezterminowym zakazem sprawowania jakichkolwiek funkcji publicznych.

Brawo! Tusk mówił to samo tylko za pomocą innych środków wyrazu. 

Ukryta Zawartość

Jego też?

Ukryta Zawartość

Donald Trump nie przyjedzie. Donalda Tuska nie zaproszono. Proponuje zaprosić Donalda Duck'a. Będzie sobie mógł porozmawiać jak równy z równym z Jarosławem (nomen omen) Kaczyńskim.  

Edytowane przez Genesis
21 godzin temu, jar1 napisał:

No i Trumpa nie będzie. 

Трамп не придет....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To wszystko (Trump, Tusk etc.)  jest pikuś.  Przeczytajcie to 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Jego też?

Mateuszek-kłamczuszek powinien dostać dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych nie za przytoczoną przez Ciebie wypowiedź lecz za to że kłamie stale, notorycznie, w każdej sprawie i gdy się tylko odezwie. 

Dlatego gdy pytasz czy Tuska też - odpowiadam że nie.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Mateuszek-kłamczuszek powinien dostać dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych nie za przytoczoną przez Ciebie wypowiedź lecz za to że kłamie stale, notorycznie, w każdej sprawie i gdy się tylko odezwie. 

Dlatego gdy pytasz czy Tuska też - odpowiadam że nie.

Czyli wbrew faktom twierdzisz, że w tu konkretnie Tusk nie rozminął się z prawdą dla politycznych celów. Powiem ci dlaczego. Tusk i Morawiecki uprawiają tego samego rodzaju politykę historyczną. I to jest jeszcze jeden dowód na istnienie POPiS-u.

Dlatego z mojego wpisu nie wkleiłeś tego: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, jacekm22 napisał:

Трамп не придет....

O, ruski troll, a skąd żeś Ty?
Wir sind in einer Leiche, mein Junge. Ich mache nur Spaß.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

22 minuty temu, Zyzol napisał:

Czyli wbrew faktom twierdzisz, że w tu konkretnie Tusk nie rozminął się z prawdą dla politycznych celów.

Gdzie coś takiego powiedziałem? Rozminął się. Ja tylko za jeden taki przypadek bym nie karał. A za permanentne kłamanie.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Natomiast o "Francji, jako kraju przyjaznym swoim obywatelom" - to mnie nawet nie wqwiaj, bo mi lekarz nakazał odstawić alkohol.
Muszę zmienić doktora.

Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach

Z kole wczoraj rano w ich programie "Jedziemy" w roli ekspertów podatkowych wystąpiło 3 ludków, w tym … lider zespołu Bayer Full, czy jak się tam on nazywa. 

Druh-pedofil rżnący na obozach nieletnie harcerki.

Zbyszek Ziobro, ksywka Niewiedzący.

7c7a3ed63ed767010a86dfc9390e160c.jpg
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Umieszczam tutaj, gdyż to się nie kwalifikuje do zakładki "Humor i Satyra Polityczna":
9a544f95c32c5c8f9e7737bc866bb77b.thumb.jpg.9eb70455e953065905e151dca8dfdfed.jpg
Chrupki z masłem - na bogato

Z innej beczki. Oglądałem i warto, polecam. Nie wiem jak działa strona TVN24 i czy można zobaczyć program. Dosyć mocne powiązania faktów w czasie, zmian prawa karnego o wykorzystaniu "owoców z zatrutego drzewa", wypowiedzi niektórych osób sugerują duże prawdopodobieństwo zakupu takiego systemu. "Permanentna inwigilacja! Nie wytrzymam!" powiedziałby Maks 
https://natemat.pl/282917,system-inwigilacji-pegasus-w-polsce-mocne-ustalenia-czarno-na-bialym-tvn24

I to jest jeszcze ch*j bo oprogramowanie kupili od Żydów
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

" Viande (mjenso) de porc 45%., woda, plazma ze świniny, gras (tłuszcz) de porc - nie podane, ile.
Prócz tego "dextoze, polyphosphates, arome, absorbate de sodium, nitrite de sodium, traces (śladowe ilości) de moutarde.

A kiedyś żarli żaby... i komu to Panie przeszkadzało

Też sprawdziłem na szybko. Polędwica wędzona z Polska, 82%. Szynka wędzona z Germanii, 100g produktu ze 111g.

To i co się dziwić, że lekarz Ci pić nie pozwala bez porządnej zakąski
No i Trumpa nie będzie. 
Ale on się konsultował telefonicznie z Anżejem czy może nie przyjechać
Tak się zastanawiam czy odpowiednie służby analizują awarię kolektorów ściekowych w Warszawie pod kątem dywersji/zamachu. Dziwny zbieg różnego rodzaju okoliczności. To brzydko zalatuje i to nie z powodu wypływającego do Wisły gówna. 
No ale że jak, tak sami siebie będą śledzić?
Po przejściu huraganu wysocy urzędnicy państwowi chętnie pokazują się na ruinach w strojach odpowiednio do tego przystosowanych w celu załapania punktów wyborczych. To normalne, choć trochę niesmaczne, ale może część z nich ma dobre intencje.
PiS-owcy też ostatnio "badają" awarię w Warszawie pokazując się z prawie zatkanymi nosami w różnych miejscach wzdłuż Wisły.
Ponoć największe zagrożenie jest na południe od Warszawy
5 godzin temu, Zyzol napisał:

Brawo! Tusk mówił to samo tylko za pomocą innych środków wyrazu. 

Ukryta Zawartość

Jego też?

Idź Zyzol do lekarza z tymi swoimi maniami prześladowczymi.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Naprawdę głupi Kraśko i TVN uważacie, że Polaków aż tak interesuje huragan Dorian?

Skupcie się proszę, na naszych bieżących sprawach. Nie dziwi mnie, że ludzie przerzucają się na inne kanały, w tym na TVP....

W dniu 20.07.2019 o 16:37, zukzukzuk napisał:

To było GŁUPIE i niedorzeczne pytać: czy wiem jak się przygotuje wiadomośći. WAZNE dla słuchacza jest tylko, co w nich jest. Kolejny raz próbujesz udowodnić, że koło jest kwadratowe...

Nie jestem fanem Trójki, ale jescze raz stwierdzam, że w wiadomościach/serwisach nie ma proipagandy, o której w kółko pieje jezz

Pozwolę sobie wrócić do jednej z moich ulubionych wypowiedzi forowicza zukzukzuk z oststnich klku tygodni.

Ponieważ jak widać po tonie wypowiedzi i fachowości bijącej z postów zukzukzuk musi być medioznawcą, zatem mam dla niego artykuł. Co prawda jest on z końca sierpnia a ja o tym pisałem tu w lipcu ale to nic.:)

""Wiadomości" TVP informowały o dymisji Łukasza Piebiaka, ale w dalszej części programu było znacznie "ciekawiej", bo dziennikarze Telewizji Polskiej całkowicie odeszli od tematu.

To jednak jeszcze nic, bo na antenach Polskiego Radia próbowano zamieść cały skandal pod dywan. W jaki sposób? Po prostu o nim nie informowano i udawano, że nic się nie dzieje. Zamiast tego w Trójce godzina po godzinie informowano o wyborczych akcjach PiS-u. 

Radiowa Jedynka nawiązała do sprawy dopiero przy okazji dymisji Piebiaka. O której zresztą i tak poinformowała w żenujący sposób. Poniżej nagranie z całą analizą. Opublikowano ją na Facebooku Towarzystwa Dziennikarskiego."

Ukryta Zawartość

Czy dalej uważasz, że moje pytanie o to, czy wiesz jak przygotowuje się wiadomości w Polskim Radio było głupie?

Możesz sobie jeszcze przypomnieć co na temat wiadomości w PR pisałem przy okazji lotnika Kuchcińskiego.

To też według ciebie było głupie. 

No ale to ty jesteś medioznawcą a nie ja.

Ukryta Zawartość

W dniu 30.08.2019 o 08:03, Lech36 napisał:

Co za zaskakująca zbieżność opinii. Tego się nie spodziewałem:)

"Ciekawa sprawa. Tuż przed wizytą prezydenta Donalda Trumpa i wkrótce przed wyborami nagle niespodziewanie awarii ulegają dwa, od razu dwa, równocześnie dwa kluczowe - jakby się umówiły - kolektory oczyszczania ścieków

Posłanka podała w tweecie również pewną sugestię. "Sabotaż życzliwych Polsce?" – dodała. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.