Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Proletariatu.

Ciekawa rozmowa w "Rzeczpospolitej" z Bugajem który opisuje PiS jako partię plebejską.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

14 godzin temu, jezz napisał:

Myślę, że to przez zakaz handlu, a wy co sądzicie?

Ukryta Zawartość

Przejmie się i przebranżowi na ogólnopolską sieć sprzedaży dewocjonaliów. I nawet w niedzielę będzie czynne.

Ukryta Zawartość

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Ciekawa rozmowa w "Rzeczpospolitej" z Bugajem który opisuje PiS jako partię plebejską.

Mógłbyś mi przypomnieć jakiej to partii był członkiem rady programowej?

Sorki, nazwa wyleciała mi z głowy.

A, i kogo popierał w wyborach prezydenckich. Też zapomniałem.

18 minut temu, jezz napisał:

Ach ta słaba pamięć... ?

Jak to było?

Widzę!  Słyszę! Ale... kim jestem?

2 godziny temu, jezz napisał:

Ja też zapomniałem, ale ponoć jest coś takiego jak wyszukiwarki internetowe.

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ja też zapomniałem, ale ponoć jest coś takiego jak wyszukiwarki internetowe.

To sprawdź z łaski swojej.

Potem możesz śmiało napisać.

9 godzin temu, Genesis napisał:

W powyborczej gorączce umyka nam szereg istotnych kwestii.

Dobry tekst. Mógłbyś założyć rubrykę w GW "Kącik samodewastacji umysłowej czyli jak obrzucać się cegłą".
Problem w tym, że takie teksty to codzienność bełkotu sfrustrowanych i zagubionych w podobnie wytekstowanych mediach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wykańczania służby zdrowia przez ziobrę  ciąg dalszy - moim zdaniem jest to element planowej eksterminacji Polaków przez pis. Hitlerowcy czy stalinowcy robili to szybciej i z większym hukiem, ale wygląda na to, że pis będzie skuteczniejszy.

"Art. 155 Kodeksu karnego jest jednym z najczęściej stosowanych w sprawach karnych przeciw lekarzom (obok art. 160, mówiącego o narażeniu na niebezpieczeństwo utraty zdrowia i życia). Dlaczego zmiana jest tak istotna? Dotychczasowa praktyka sądów była taka, że jeśli nawet sąd orzekł winę lekarza i skazywał na karę więzienia, były to kary do roku pozbawienia wolności w zawieszeniu. Po nowelizacji Kodeksu karnego podniosły się głosy, że gdy nowe przepisy wejdą w życie, sądy będą musiały orzekać kary bezwzględnego więzienia.

Takiego przymusu, w przypadku nieumyślnego spowodowania śmierci jednej osoby, nie będzie. Sąd może wymierzyć karę więzienia w zawieszeniu, jeśli nie jest ona wyższa niż rok. Sądy nadal więc, wymierzając minimalną przewidzianą w art. 155 karę pozbawienia wolności, będą mogły zawiesić jej wykonanie. Sąd nie będzie mógł jednak orzec kary w zawieszeniu w przypadku np. położników, jeśli dowiedziony błąd medyczny będzie skutkował śmiercią i matki i dziecka. W tym przypadku minimalny wymiar kary ma wynosić dwa lata. Co prawda w Kodeksie karnym jest przewidziana instytucja nadzwyczajnego złagodzenia kary, ale po nowelizacji Kodeksu karnego sąd będzie mógł z niej korzystać tylko wtedy, gdy wnioskować będzie o to... prokuratura.

Prawnicy, z którymi rozmawialiśmy, nie mają wątpliwości, że zmiana w artykule 155 Kodeksu karnego będzie mieć dla lekarzy i innych pracowników ochrony zdrowia, kolosalne znaczenie. Przede wszystkim sama świadomość zaostrzenia sankcji karnej za błąd w sztuce, którego popełnienie jest, w niektórych specjalizacjach (w tym właśnie w położnictwie), więcej niż prawdopodobne, może działać odstraszająco. – Specjalne komórki prokuratury do spraw błędów medycznych, teraz zaostrzenie przepisów. Kraje rozwinięte już odeszły lub odchodzą od penalizacji błędów medycznych. U nas się o tym wyłącznie mówi, a praktyka jest dokładnie odwrotna – komentuje jeden z naszych rozmówców.

Samo zagrożenie wyższą karą pozbawienia wolności może być dla lekarzy poważnym obciążeniem psychicznym. Zwłaszcza, jeśli po wejściu w życie nowych przepisów okaże się, że prokuratury często wnioskują o wyższy wymiar kary. To, jakie wyroki będą zapadać w sądach, ma w tym zakresie mniejsze znaczenie."

9 godzin temu, jezz napisał:

Ukryta Zawartość

a prosze cie bardzo

kogo popierał jako partie tez tam wspomniano krynico mondrosci

Ukryta Zawartość

Gość glazior

(Konto usunięte)
10 godzin temu, Genesis napisał:

W powyborczej gorączce umyka nam szereg istotnych kwestii. Podnoszą się głosy, że PiS wygrał, bo wsłuchał się w potrzeby osób z mniej rozwiniętych regionów, zarabiających 2000 zł. Bo wprowadził w życie program socjalny. Jest to argument tylko częściowo słuszny. PiS nie ma żadnego programu socjalnego poza prostym rozdawnictwem – 500 zł wszystkim jak leci..........................................

46 minut temu, Pasqual napisał:

Wykańczania służby zdrowia przez ziobrę  ciąg dalszy - moim zdaniem jest to element planowej eksterminacji Polaków przez pis. Hitlerowcy czy stalinowcy robili to szybciej i z większym hukiem, ale wygląda na to, że pis będzie skuteczniejszy...............................

Wolę iść płoszyć wrony na stadionie niż czytać wasze zbędne i wtórne teksty.

Godzinę temu, asterix1 napisał:

Ukryta Zawartość

a prosze cie bardzo

kogo popierał jako partie tez tam wspomniano krynico mondrosci

No popatrz, kolejny przechodzony autorytet, jak Staniszkis, zwycięzco wyborczy.

Ukryta Zawartość

41 minut temu, glazior napisał:

To idź i nie zawracaj głowy.

12 godzin temu, jezz napisał:

Cóż za cięta riposta. I taka wyszukana.

Wyszukana jak działania PiS, prymitywne i bez horyzontu perspektywicznego. Już dyskusje z fanami PiS w wątku o katastrofie smoleńskiej nauczyły mnie że z fanami sekty można rozmawiać tylko prymitywnie. Żadne argumenty merytoryczne do nich nie trafiają. Beton to beton, niestety ten PiS-owski jest twardy. Pewnie jest też zbrojony. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

12 godzin temu, jar1 napisał:

Raczej obiboków

W dyktaturze proletariatu popularne było powiedzenie "czy się stoi czy się leży dwa patyki się należy". To chyba dobrze charakteryzuje podejście ówczesnego hegemona do tematu wydajnej pracy. Obecne tendencje, budowane przez PiS wskazują na to że powyższa zasada ma szansę powrócić. Podstawy już są energicznie tworzone przez fanów post komuny z PiS. 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Z okazji Dnia Dziecka życzę Kolegom wszystkiego najlepszego!?

Świeżej frazy życzę !

Faz sympatycznych !

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, glazior napisał:

Już dawno powinieneś to robić. Być może do tego się nadasz (z kolegami).

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

49 minut temu, Lech36 napisał:

Wyszukana jak działania PiS, prymitywne i bez horyzontu perspektywicznego. Już dyskusje z fanami PiS w wątku o katastrofie smoleńskiej nauczyły mnie że z fanami sekty można rozmawiać tylko prymitywnie. Żadne argumenty merytoryczne do nich nie trafiają. Beton to beton, niestety ten PiS-owski jest twardy. Pewnie jest też zbrojony. 

Może po prostu nie potrafisz rozmawiać inaczej niż prymitywnie.

Niepotrzebnie dorabiasz do tego jakąś ideologię.

Merytorykę  zaprezentowałeś wczoraj pisząc o Piotrze i Pawle?

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Jarosław wiecznie dziewica i taka praca się nie skalał ?

4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

No ty z kolegami nadajesz sie do przepieprzenia wyborow. Kazdy ma jakis talent.

Niedlugo ponowna okazja.

A potem gorzkie zale na AS i pocieszanie, ze one glupie i nie wiedza co robia.

No coz, tak tez mozna.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, jezz napisał:

No popatrz, kolejny przechodzony autorytet, jak Staniszkis, zwycięzco wyborczy.

Czyżby przechodzony? Dla PiSu był autorytetem jak dobrze mówił i oceniał. Fałszywcy....

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

3 minuty temu, asterix1 napisał:

Jarosław wiecznie dziewica i taka praca się nie skalał ?

A po co ma sie kalac, wystarczy ze was umiejetnie dyma.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

28 minut temu, Lech36 napisał:

W dyktaturze proletariatu popularne było powiedzenie "czy się stoi czy się leży dwa patyki się należy"

Ja pamiętam "tysiąc" ;)  Ale to powiedzenia było głownie zwrotem delikatnie ośmieszającym system komunistyczny jak filmy Miś czy serial Alternatywy 4. Po prostu nie wolno było krytykować systemu totalitarnego zwyczajnie oprócz dozwolonych pewnych wentyli, gdzie "twórcy" mogli coś przemycić a cenzura przymykała czasem oko.

Niemniej, trochę się jednak pracowało, powstawały nowe zakłady, produkcja była. Więc ktoś jednak musiał pracować. 

Mimo wszystko Za komuny każdemu zapewniono i dano pracę, PiS rozdaje jedynie pieniądze w sposób patologiczny dla społeczeństwa i jego przyszłości nie budując nic. Czysta destrukcja i wandalizm. 

Teraz nie mozna ani krytykowac, ani pracowac, jest mus niepracy i brania kasy. A za krytyke stryczek. Do tego juz nic nie powstaje. Ruina panie

?

2 minuty temu, jezz napisał:

Do kogo się zwracasz bo nie wiem czemu przy tej okazji mnie cytujesz?

Do wszystkich, dla których był niekwestionowanym autorytetem, jak PiS był w opozycji. A teraz kpią z niego...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.