Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze raz nazwiesz mnie klonem trollu

Nie klonem trollu, tylko klonem-trollem...kim, czym - narzędnik.

Naucz się odmieniać przez przypadki.

P.S. nie mieszkam w bloku z płyty, tylko w wieżowcu z cegły, manipulatorze.

Soundchaserze - Po raz (który to już?) kolejny poddaję się, wygrałeś "gołębiu", znowu "wygrałeś".

IGNOR włączony

Jak dziecko.

Nie! Nie! Nie!

ON zajumie od wnuka wagę z zestawu "mały Jasiu i jego sklep", zważy taka reklamówkę ziemniaków i UDOWODNI Ci, że się mylisz - u niego wyszło 0,5 kg - i co mu zrobisz?! (i tak nie ma twojego płaszcza)

Możesz się śmiać, ale miałem taki okres w życiu, że po te ziemniaki latałem 2 razy dziennie. Wyrobiłem sobie w ręce taką "wagę", że ładując do tej siatki zawsze wychodziło mi 3kg (plus minus 10 deko) :)

tylko w wieżowcu z cegły, manipulatorze.

facepalm.jpeg

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Nie ma się co śmiać. To ciekawa zagadka jest.

Komputer NSA po wprowadzeniu zapytania o wieżowiec z cegły, z dala od ruchliwej ulicy, z szumem tła poniżej 20dB zwrócił dwie lokalizacje:

Hashima i Prypeć.

Niestety budynki spełniające kryteria nie mają w przedpokoju prądu do suszarki.

Szukam dalej.

Pewnie ten wieżowiec to rama H

Pudło. Rama H to konstrukcja z lat 70-tych.

Mój został wzniesiony w 1957, zbudowany specjalnie

dla rodzin prominentów. Dziś już ich nie ma...wszyscy pomarli. Dlatego tak cicho ;-)

Szukam dalej.

Szukaj, szukaj...

Edytowane przez soundchaser

A oto przykład z wątku o kablach sieciowych jak one działają.

U1: „A propo elastyczności popracowałem trochę i dało się zrobić tak elastyczny kabel, to na razie prototyp wykonany w ilości 2szt na tymczasowych wtykach Viborga. Przewodnik to wysokiej czystości miedź o przekroju 4mm2 „

U2: „Wow, wygląda świetnie. Uchyl rąbka konstrukcji „

U1:”Wybacz, wrzuciłem go w ramach ciekawości, nie zdradzam co jest wewnątrz :)

Takich ciekawostek mam całą masę, gdyż kręcę je na co dzień., ale niestety nie mogę zdradzić szczegółowej budowy. „

U3: :Jest możliwość wypożyczenia do odsłuchu i jaki byłby koszt zakupu w razie powodzenia ? „

U1: "PW"

A u mnie nie chodzi piec, cichutki PC jest zamknięty w szafce, nic innego nie pracuje, więc u mnie pewnie musi być 40dB.

To jest dopiero logika. ;-)

Dostałeś jasny sygnał, że pomiary telefonem nie są miarodajne powiedziałem i jeszcze raz podkreślam, że różne aplikacje dają różne wyniki w tych samych warunkach. Gdybyś miał jakieś doświadczenie w temacie wiedziałbyś, że wynik który otrzymałeś jest nierealny w domowych warunkach, no ale idziesz w zaparte, bo tak Ci wygodniej a wystarczy zainstalować kilka innych aplikacji i się przekonać, że nie można się na tym opierać tym bardziej bez sensownej kalibracji.

• Moderatorzy

Zmierzyłem teraz szum tła przy zamkniętym oknie - wchodzi mi 20 dB a kiedy otwieram okno, słyszę hałas z ulicy odległej o ponad kilometr i telefon pokazuje wtedy 25 dB. I sowy z 500 metrów słychać aż po plecach ciarki idą. Kiedy głośno oddycham z odległości 1 metra telefon pokazuje 30 dB.

Coś tam jednak pokazuje - choć oczywiście skalibrowany nie jest więc to raczej wskaźnik, że coś do niego dociera.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Czytam sobie o tym szumie i pomiarach

i tak sie zastanawiam

otóż !

Dlaczego user S wziął do reki miernik :! Taki "techniczyny bełkot" ?

Zupełnie - no absolutnie zupełni - nie potrafi zrozumieć , dlaczego ktoś o tak doskonałym słuchu nie potrafił ocenić szumu tła , tym właśnie doskonałym "narzędziem" - czyli uchem

no cholerka , no nie rozumiem

Ciekawe czy zagrzmiało , jak wziął do ręki "pomiot szatana" , zwany miernikiem :>

(przecinek oddziela się spacją tylko z prawej strony)

Jak tam już wiesz dlaczego olej pływa po powierzchni wody ?

Edytowane przez Фома

Już kiedyś pisałem i w sumie to nie powinienem może, ale sam się podkładasz -

znak zapytania też bez spacji z lewej ;)

nagrywamy.com

Ha!!

Czekałem. Otóż mylisz się kolego. Stawianie spacji przed znakiem interpunkcyjnym ma swoje odstępstwa. To właśnie znak zapytania i wykrzyknik.

Pytanie ze znakiem zapytania poprzedzonym spacją inaczej się intonuje. To dotyczy też wykrzyknika.

Stosowane powszechnie w aktorstwie.

Edit ortograf

Edytowane przez Фома

Otóż mylisz się kolego

Już "nie żyjesz"...Przemak zawsze ma rację, nawet jak jej nie ma.

Zaraz przyjdzie inny sceptyk i napisze, że jesteś "gołąb". ;-)

Ha!!

Zasady poprawnej interpunkcji mówią również o możliwej liczbie użytych wykrzykników. Zazwyczaj stosuje się jeden. Czasem trzy. Użycie dwóch jest dopuszczalne w bardzo specyficznych sytuacjach - tak jak wyżej jest błędne. Śmiesznie się tak czepiać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Pytanie ze znakiem zapytania poprzedzonym spacją inaczej się intonuje. To dotyczy też wykrzyknika.

To trochę off top ale możesz podać jakieś materiały? Najlepiej z przykładami "głosowymi".

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Zasady poprawnej interpunkcji mówią również o możliwej liczbie użytych wykrzykników. Zazwyczaj stosuje się jeden. Czasem trzy. Użycie dwóch jest dopuszczalne w bardzo specyficznych sytuacjach - tak jak wyżej jest błędne. Śmiesznie się tak czepiać :)

Ukryta Zawartość

Pewnie że śmiesznie się tak czepiać. Podobnie jak ironizować i naśmiewać się z innych nie dając nic merytorycznego w zamian.Tyle że to jest żałosne. Stosowanie spacji przed przecinkiem nie jest ani błędem interpunkcyjnym, ani ortograficznym, tylko typograficznym i mało istotnym. I szczerze to mam to gdzieś. Miałem przyjaciela który miał taką dysleksję że ledwo pisał, zjadając końcówki wyrazów. Za to jeśli chodzi o przedmioty ścisłe i elektronikę wymiatał.

@iro

A zakładka audio mity szczególnie nadaje się na scenopis do filmu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Фома

Ukryta Zawartość

"W języku francuskim wykrzyknik otoczony jest dwiema spacjami (podobnie jak znak zapytania, średnik i dwukropek)"

Doszedłem do wniosku że jestem Polakiem, ale mam coś z Francuza ;-). Pewnie dla tego lubię takie firmy jak Focal i Audax.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dobrze że z Francuza, bo niektórzy mają rozdwojenie i chcąc mieć coś z Niemca hajlują czując się Polakami

Edytowane przez Фома

Stosowanie spacji przed przecinkiem nie jest ani błędem interpunkcyjnym

Pewnie że śmiesznie się tak czepiać. Podobnie jak ironizować i naśmiewać się z innych nie dając nic merytorycznego w zamian.Tyle że to jest żałosne.

Przyznaję - trochę się pogubiłem w tym braku logiki. To po co ironizujesz, a wytykając błahe błędy - czepiasz się... tym bardziej, że sam sadzisz interpunkcyjne byki jeden za drugim? ;)

To jest kompletna bzdura.

Chyba, ze aktor sobie sam przyjął takie oznaczenia intonacji. Jakiś prywatny kod.

Przed wykrzyknikiem i pytajnikiem, tak jak i kropką nie ma być spacji.

To po co ironizujesz

A po co ironizują sceptycy-technicy?

To jest kompletna bzdura.

Chyba, ze aktor sobie sam przyjął takie oznaczenia intonacji. Jakiś prywatny kod.

Przed wykrzyknikiem i pytajnikiem, tak jak i kropką nie ma być spacji.

Widzę, że klan sceptyków musi mieć rację we wszystkim...nie tylko w temacie audio-technicznym.

To ludzie renesansu, z uniwersalną wiedzą na każdy temat.

Pewnie dzięki internetowi.

• Pokaż nowe odpowiedzi