Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, iro III napisał:

@  soundchaser  - Ty se słowo kol. zyzia - zapamiętnij raz na jutro!

Abyś przekaz zyzia lepiej przyswoił - dodam tylko (excluziv for YOU) - DYSPOZYCJA DNIA.

(mówi Ci to coś?)

Eeeee tam, zaraz kłopot. Kłopocik. Jakbyś sprawdził neonówka u mnie (w takim właśnie podwójnym) - to mam fazę "na krzyż" i jakbyś nie wtykał -będzie dobrze ?

Bo tak zasadniczo powinno być:

gf-T5zm-atBh-PuSw_podlaczanie-gniazd-664

ale z najczęściej spotykanymi gniazdami jak?

le-773618_img2_d.jpg

nagrywamy.com

16 minut temu, przemak napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aaaaaaaa...to trza zajrzeć "pod maskę" i takiego nie brać ?

Ukryta Zawartość

Trza brać takie,

post-13085-100001041%201193836282_thumb.

po pińcet za 1 szt.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pawel_luk1

JMA RQ900 • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Godzinę temu, pawel_luk1 napisał:

Trza brać takie,

post-13085-100001041%201193836282_thumb.

po pińcet za 1 szt.

Ukryta Zawartość

https://allegro.pl/oferta/gniazdo-scienne-furutech-ft-sws-ncf-7285433634

To jest znacznie lepsze.

Ukryta Zawartość

W trakcie usuwania konta.

6 minut temu, bogdan_ napisał:

Ukryta Zawartość

To jest znacznie lepsze.

A toster będzie z tym lepiej pieczywo opiekał ? Bo właśnie mi się rozleciało gniazdko w kuchni, a mój toster Łucznik coś słabo chodzi ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez niowluka
konktakt, gniazdko ...

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Jak zwał, tak zwał...wniosek jest oczywisty - sieciówki wpływają na brzmienie (to wydobywające się z głośników). ;-)
Reszta jest nieistotna.
Z tym, że nie w Anglii

Opłaca się kupić podwójne, tylko 1195zł

ttps://allegro.pl/oferta/gniazdo-scienne-furutech-ft-sws-d-r-ncf-7600376356?reco_id=7be701b4-bdce-11e9-bd0a-246e96321b20&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

2 minuty temu, niowluka napisał:

A toster będzie z tym lepiej pieczywo opiekał ? Bo właśnie mi się rozleciał kontakt w kuchni, a mój toster Łucznik coś słabo chodzi ...

Lepiej jakby toster w ogole nie chodził, mało to zdrowe.

No to, żeby nie było - obalę jeden z audio mitów:

- kable z gównianego sprzętu nie zrobią Ci high-endu, a czasami czytając opinie mam wrażenie, że zmiana kabla przynosi większe rezultaty niż np. integry. W takie opinie szczerze nie wierzę.

2 godziny temu, porlick napisał:

Chyba, że ktoś ma naukę w dupie, jak sam się tym wielokrotnie chwalił...

???

4 godziny temu, przemak napisał:

Ukryta Zawartość

Trza sobie przeciąć  i połączyć :))

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, bogdan_ napisał:

U mnie jakość przewodu sieciowego słychać wyraźnie. bardziej od interkonektów.

Ciekawe dlaczego nikt nie bierze pod uwagę reszty kabli w instalacji, tylko zawsze jest to temat zasiany późniejszym milczeniem.

Ciekawe dlaczego nikt nie bierze pod uwagę reszty kabli w instalacji, tylko zawsze jest to temat zasiany późniejszym milczeniem.

Bo to ciezko sprzedac (zainstalowac). Kawalek miedzi z wtyczkami czy bezpiecznik, latwo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
5 godzin temu, Meloman napisał:
7 godzin temu, porlick napisał:

Chyba, że ktoś ma naukę w dupie, jak sam się tym wielokrotnie chwalił...

???

Uprzedzając odpowiedź Kolegi porlicka wyjaśnię.
Otóż mam tę naukę w d...., która opiera się jedynie na wynikach pomiarów, wykresach, tabelkach, etc,
w wyniku których stawia się kategoryczne tezy co jest słyszalne, a co nie. Co ma wpływ na brzmienie, a co nie ma.
Wykluczając całkowicie z tego wszystkiego to, co jest najważniejsze - ludzki słuch i traktując go jako coś ułomnego, niezdolnego do wychwycenia pewnych brzmieniowych niuansów, których żaden miernik nie wychwyci.
Taką naukę mam naprawdę głęboko w dupie, co jest od kilku lat drzazgą w oku każdego szanującego się technika-sceptyka z tzw. wiedzą naukowo-techniczną, postrzegającego wszystko w sposób zero-jedynkowy.
Każdą inną - normalną naukę szanuję i często z niej korzystam.

Edytowane przez soundchaser
9 minut temu, soundchaser napisał:

Taką naukę mam naprawdę głęboko w dupie,

Na pocieszenie można dodać że obecnie w Polsce ludzi mających naukę w dupie będzie szybko przybywać, więc nie będziesz sam.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 minuty temu, soundchaser napisał:

To ma być dla mnie pocieszenie, czy dla Ciebie i innych sceptyków? ?

Ja nauki nie mam w dupie ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Ja nauki nie mam w dupie ;-).

To pocieszające, bo ja też nie mam NAUKI w dupie, tylko Wasze dyrdymały, nazywane śmiesznie "nauką". ?

22 minuty temu, soundchaser napisał:

tylko Wasze dyrdymały, nazywane śmiesznie "nauką".

Bezpiecznik jest przyszłością nauki. 
Przyniesie rozwój nauki i techniki w ciągu najbliższej dekady

32 minuty temu, soundchaser napisał:

To pocieszające, bo ja też nie mam NAUKI w dupie, tylko Wasze dyrdymały, nazywane śmiesznie "nauką". ?

Te tzw. nasze dyrdymały są oparte o naukę. 

20 minut temu, Lech36 napisał:

Te tzw. nasze dyrdymały są oparte o naukę. 

No właśnie to napisałem. Nie czytasz ze zrozumieniem?
Nauka różni się od Waszej "nauki".

2 godziny temu, file-moon napisał:

Bo to ciezko sprzedac (zainstalowac). Kawalek miedzi z wtyczkami czy bezpiecznik, latwo.

Tak, tylko problem jest taki, że ciągle tu czytam o tajemniczym efekcie maskowania, że jak jest słaby element toru to niby nie wykryje zmiany tego dobrego, bo mam słabe ogniwo i bąk, ale jakoś słyszący słabego ogniwa za ścianą już nie dostrzegają.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Uprzedzając odpowiedź Kolegi porlicka wyjaśnię.
Otóż mam tę naukę w d...., która opiera się jedynie na wynikach pomiarów, wykresach, tabelkach, etc,

Wedlug TEJ- oficjalnej, nauki inżynierowie zrobili sprzęt, na ktorym sluchasz muzyki (a także samoloty, aparaty medyczne, komputer, na ktorym piszesz, itp.)

Nie wedlug "Nauki" rodem z Hogwarthu, ktorej jesteś wyznawcą.

Edytowane przez porlick
8 godzin temu, bogdan_ napisał:

Opłaca się kupić podwójne, tylko 1195zł

ttps://allegro.pl/oferta/gniazdo-scienne-furutech-ft-sws-d-r-ncf-7600376356?reco_id=7be701b4-bdce-11e9-bd0a-246e96321b20&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Ciągle twierdzisz, że jesteś elektronikiem. I non stop uważasz, że najważniejszym elementem systemu audio  nie jest elektronika czy przetworniki elektro/audio  tylko kawalek przewodu zasilającego 230V50Hz.  Powiedz, czy ty masz płacone za robienie z siebie idioty?

6 godzin temu, Bunk napisał:

on stop uważasz, że najważniejszym elementem systemu audio  nie jest elektronika czy przetworniki elektro/audio  tylko kawalek przewodu zasilającego 230V50Hz.

Co ty, opiles się szaleju? Nikt nigdy nie twierdził takich głupot.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Wykluczając całkowicie z tego wszystkiego to, co jest najważniejsze - ludzki słuch i traktując go jako coś ułomnego, niezdolnego do wychwycenia pewnych brzmieniowych niuansów, których żaden miernik nie wychwyci.

Raczej wykluczając z tego zdrowy rozsądek - większość wyczynowych audiofili jest w okolicach lub grubo po 50-tce !!!! i wydaje się im, że mają po 16 lat i słyszą do 18-20 khz - otóż  NIE ! - są przygłusi, a wyobraźnia i skrajny stan chorobowy zwany wyczynowym audiofilizmem pozwala im słyszeć wtyk kabla sieciowego.....trochę dystansu i pokory życzę.....

Zmysł wzroku nie daje się tak łatwo oszukać - różnicy między tanim i sprawnym kablem HDMI a absurdalnie drogim nie ma żadnej ! Nawet są już rzetelne testy w tym zakresie, ludzie zaczynają mieć dość robienia z ich idiotów przez pazerną branżę i bajkopisarzy - recenzentów.....ale niektórzy dalej brną w tym bagnie i nigdy z niego nie wyjdą.....

Ukryta Zawartość

Przykład pierwszy z brzegu, mam ten wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

Bardzo przyjemny, ale w życiu nie wymyśliłbym tyle pochwalnych, wyszukanych epitetów na jego temat....ale ja nie o tym....., recenzent podkreśla kilkakrotnie, że w komplecie jest świetnej jakości kabel połączeniowy jack 3,5 mm. Otóż kabel ten jest beznadziejny !!!!, bo nie jest chyba ekranowany !!!!,  w połączeniu z iphon'em zbiera wyraźne zakłócenia, po zastosowaniu kabelka Blow za 12 zł !!!! dopiero dźwięk jest wyśmienity i pozbawiony zakłóceń !!! Taka paranoja !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zyzio

Taki to kabelek za parę złotych deklasuje audiofilski wykwint zwany HiFC (nazwa zastrzeżona dla miedzi 6N by Hitachi) ! ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi