Skocz do zawartości
IGNORED

13 grudnia - śpimy do południa ?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Po sobotniej imprezie obudziłem się jak zawsze w niedzielę po 9wiatej, aby do śniadanka w łóżeczku posłuchać 60min/h i co??? Gówno! Posłuchałem monologu najmarniejszego kabareciarza w Polsce.

Steku kłamstwa wypowiadanego z za przyciemnionych okularów. Bełkotu mającego wywrzeć wrażenie patriotycznego uniesienia i heroizmu władzy, prowadzonej pewną ręką tego "kryształowego w swej miłości do Ojczyzny" komucha zbrodniarza!

W poniedziałek 0 4,30 pojechałem do pracy w innym mieście niż zamieszkiwałem. Na dworcach żołnierze, koksowniki, sprzęt ciężki. Dojechałem do zakładu pracy, ale zamiast do pracy trafiłem całkiem gdzie indziej.

Tej niedzieli i tamtego czasu nigdy nie zapomnę. A przede wszystkim TYCH ludzi. Ludzi, którzy dzisiaj w mediach kreują się na bojowników i zbawców, zwyczajnie mi żal :-(

Włodek.

Jest inna strona medalu .

Mam znajomego , który był w tym czasie ZSW . Przez stan wojenny odj ...bał trzy lata . Mówił , że cegły z dachów rzucali na wojsko . Jego falowcy stali na moście , szedł rozwścieczony tłum na nich . Strzelili w powietrze , to odstąpili .

Jeszcze lepszą historię opowiadał , gdy był już w cywilu wynajmował stancję w moim mieście , był ze wsi . Nie pamiętam szczegółów , jak tam zaplątał się patrol . Jakiś ormowieci td. . Wszyscy podpici włącznie z moim znajomym . Gatka o stanie wojennym . Znajomy powiedział co myśli . Pijany ormowiec wyciągnął broń krótką i zaczął grozić mu. "To ja ratuje kraj itd. , mogę cie w każdej chwili zastrzelić "

Kumpel wystraszył się .

Gość A&T

(Konto usunięte)

Wtedy byłem w klasie maturalnej. Na wf poszliśmy do Hutnika na piwo. Mieliśmy pecha. Wpadło ZOMO by zająć się wyrzutkami społeczeństwa. Przy ich wejściu na prośbę o dokumenty usłyszeli :Nie mam. Rozpoczęło się dla przykładu pałowanie. Tylko ściema do dowódcy, że wyszliśmy po piwo dla ciecia nas uratowała. Żaden z nas nie miał przy sobie dokumentów.

Mieszkałem około 300m od tzw "ruskiej bazy" gdy na okalającym ją płocie zawieszono drut kolczasty wiedziałem że coś śię święci...i nie powieszono go by dziećiarnia nie biegała tam po "kanfiety" czyli cukierki.

Długo nie czekałem...zimny poranek i szum na UKF-e.

psychol chce degradacji Kiszczaka i Jaruzelskieg

Widać nie taki psychol, jak chce pachołków moskiewskich zdegradować. Inaczej się ich w stanie wojennym nie nazywało.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

I był śnieg. Dużo śniegu. Może to ten śnieg a nie sen zatrzymał naczelnika w domu bo kasztance ślizgały się kopyta.

No to masz wyjaśnienie, czemu Kierownik Polski nie został dżokejem: Za wysoki!:)

Zresztą, jeździć konno TEŻ nie umie.

psychol chce degradacji Kiszczaka i Jaruzelskiego. historia zatacza koło.

To z jednej strony gówniarzeria, a z drugiej chęć zapewnienia igrzysk i odwracanie uwagi od innych tematów. Z drugiej strony to zastawienie pułapki na opozycję i przypuszczam, że to też brano pod uwagę.

Jestem Europejczykiem.

Sprawa bomb, wybuchów, trutek, zamachów i innych Macierowych wymysłów ( psychopata - trza wybaczyć) - już dawno skisła ...

Mamy nowe hece, coby towarzystwo nie zgnuśniało.

O temporas i o mores - hadko pisać:)

Wiocha Panie, wiocha i skrajny populizm. Nastepnym krokiem będą delegacje polityków PiS sikające na groby swoich przeciwników.

Relacje na żywo w reżimowejTV.

Jestem Europejczykiem.

Eeeenooo...- , sikać nie będą...

Jak mniemam.

Najwyżej powrzeszczą po swojemu...

Żałośnie i ponuro.

Choć patrząc, co wyrabiają dziś - mogę się mylić

PS - był tu pewien idiota (dzięki, Moderacjo), który rzekł w te słowa: (cytuję z pamięci, toteż mylić się mogę)/

"Gdybym ja was, h*je dorwał - prałbym bez opamiętania. Pod Kaczyńskim".

Dobre.

Wtedy byłem w klasie maturalnej. Na wf poszliśmy do Hutnika na piwo. Mieliśmy pecha. Wpadło ZOMO by zająć się wyrzutkami społeczeństwa. Przy ich wejściu na prośbę o dokumenty usłyszeli :Nie mam. Rozpoczęło się dla przykładu pałowanie. Tylko ściema do dowódcy, że wyszliśmy po piwo dla ciecia nas uratowała. Żaden z nas nie miał przy sobie dokumentów.

Nie przesadzajcie z tym ZOMO. Ci w patrolach byli to zazwyczaj zwykli milicjanci których wrzucono w moro, to zwykli dzielnicowi, patrolówka, wywiadowcy, nierzadko też ci z dochodzeniówki. Były też zbieraniny w postaci ROMO, byli to wojskowi powoływani z rezerwy ( MO, WOP, też i wojsko). Oni zajmowali się patrolowaniem ulic.

Zawodowe ZOMO siedziało w koszarach i wysyłane było tylko na dymy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

W TVPiS na pewno by mieli na to swoją goebbelsowską odpowiedź : to wichrzyciel z KOD-u zdradziecko przebrany za Patriotę z ONR.

Jasne.....tak w TVN24 mówili?

Nie przesadzajcie z tym ZOMO. Ci w patrolach byli to zazwyczaj zwykli milicjanci których wrzucono w moro, to zwykli dzielnicowi, patrolówka, wywiadowcy, nierzadko też ci z dochodzeniówki. Były też zbieraniny w postaci ROMO, byli to wojskowi powoływani z rezerwy ( MO, WOP, też i wojsko). Oni zajmowali się patrolowaniem ulic.

Mazguła lepiej to tłumaczył.

Ps. A tak poważniej, ta fachowa o tym wiedza skąd? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość A&T

(Konto usunięte)

Przedstawiłem fakty.

W zomo o ile pamiętam niektórzy odrabiali wojsko, bo praktycznie nie mieli poligonów i fali, chyba też młodzi co chcieli do milicji (kryminalnej) musieli też w zomo swoje odbębnić - łatwiej było się wtedy do szkoły milicyjnej dostać. Tak że oprócz typowych "pałowników" w zomo było też trochę "normalnych" - o ile można ich tak nazwać, ludzi. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Zresztą chyba po stanie wojennym juz nikt w zomo odrabiać wojska nie chciał, bo ludzie pluli na ich widok.

W marcu 1968 roku do akademików na Jelonkach podjechały budy, wszystkim chętnym dali pały, opaski aktywu robotniczego, wsadzili na pakę i zawieźli pod Uniwersytet.

W marcu 1968 roku do akademików na Jelonkach podjechały budy, wszystkim chętnym dali pały, opaski aktywu robotniczego, wsadzili na pakę i zawieźli pod Uniwersytet.

Teraz Duda związkowa sama dowiezie takich na operację przeciw KOD-owi.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W zomo o ile pamiętam niektórzy odrabiali wojsko, bo praktycznie nie mieli poligonów i fali, chyba też młodzi co chcieli do milicji (kryminalnej) musieli też w zomo swoje odbębnić

Nie w ZOMO, bo to były formacje zawodowe, a w BCP.

"Jak poinformował rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Ciarka, ministerstwo spraw wewnętrznych i administracji skierowało wniosek do premier Beaty Szydło o wydanie zgody na wojskowe patrole na polskich ulicach. Oficjalnie ma to związek z ostatnimi wydarzeniami w Niemczech."

Stan wojenny bez jego ogłaszania?

Nie w ZOMO, bo to były formacje zawodowe, a w BCP.

A widzisz, czyli jednak źle mi się wydawało. Dzięki.

Może dla bezpieczeństwa suwerena wprowadzić zakaz poruszania się między 22 a 6 ?

I zagłuszanie wrogich internetostacji? A na e-booki będziemy mogli sobie ściągnąć co rano do wyboru Trybunę Suwerena lub Obrońcę Terytorialnego Wolności? A do tego 17 tomów dzieł wszystkich Kaczynina w nagrodę dla zasłużonych działaczy?

"Jak poinformował rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Ciarka, ministerstwo spraw wewnętrznych i administracji skierowało wniosek do premier Beaty Szydło o wydanie zgody na wojskowe patrole na polskich ulicach. Oficjalnie ma to związek z ostatnimi wydarzeniami w Niemczech."

Stan wojenny bez jego ogłaszania?

Nie, raczej zwykłe propagandowe działania taktyczne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.