Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny życia

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Moontan napisał:

Albo taki moze.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Styl podobny ale Yamaha lepiej to zrobiła wtedy

Fajny pomysł na np. likwidowanie modów własnych membrany.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, piorasz napisał:
1 godzinę temu, sly30 napisał:
Nie wróciłem. Byłem tu cały czas. Mam konta na 2 forach audio. Nie planuje sprzedawać kolumn.

Brawo. Mam nadzieję, że polubimy się na tym forum bo na tamtym lubiłeś tylko dupowłazów.

Myślisz, że ludzie zmieniają się, jak zmienią konto na AS? ?

12 minut temu, Moontan napisał:

to jest Yamaha elephant ear Ja 5002

Ukryta Zawartość

I całkiem fajna charakterystyka liniowa jak na tamte czasy

Ukryta Zawartość

W nowych technikach wytwarzania i materiałach byłby to szałowy głośnik?

Taki pomysł Sylwkowi podrzucę w ramach walki o wolną przestrzeń w pokoju. Połączyć tą kolumienkę ( The Compact Evolution One ) z pozostałą sekcją niskotonową u niego i można trociny z podłogi zacząć sprzątać. w większych TAD-ach głośniki są przewymiarowane do większości pokojów melomanów a te CE1 po prostu dobrane zostały perfect ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

Myślisz, że ludzie zmieniają się, jak zmienią konto na AS?

Myślę, że istnieje taka szansa. Czas pokaże.

Póki co bardzo mi się podoba nowe podejście Władz forum. Posty nie znikają i wreszcie istnieje coś takiego jak wolność słowa. Tak trzymać.

14 godzin temu, sly30 napisał:

Nie wróciłem. Byłem tu cały czas.

....no właśnie, tylko kiedyś byłeś w innym ''płaszczyku'' dlatego nie wiedziałem że piszę na tym Forum  ze Sly30

....ale nie ma co wracać do starych spraw....jest OK.....

13 godzin temu, ASURA napisał:

O moderowaniu. LOL

Nie, ... no oczywiście, że lepiej rozmawiać jest o wpływie na dźwięk podstawki pod listwę oraz kosmicznych technologiach zastosowanych do jej budowy ... może się jeszcze ktoś na to złapie? ...

Ależ Ciebie lubiłem i nigdy nie miałem z Tobą kosy. To z innym userem się ściąłeś, z artuku, a później to już efekt domina i Twoje decyzje.

To kłamstwo. Nie ściąłem się z nim wcale.I powiem więcej. To on powinien wylecieć na zbity pysk z tamtego forum za tą właśnie sprawę ze mną. Jeśli jednak wolicie żyć w zakłamanym, pełnym hejtu świece to tylko świadczy o Was samych. 

Sorry za OT.

mnie na koniec napisał , ze nie potrafie znieść bogactwa innych kolegów
szkoda gadać
Z doświadczenia życiowego wiem, że prędzej czy później cała prawda o człowieku zawsze wyjdzie na jaw.
A wiesz co jest najgorsze? To, że są ludzie, którzy poklepują takich ludzi po pleckach.
Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, piorasz napisał:

A wiesz co jest najgorsze? To, że są ludzie, którzy poklepują takich ludzi po pleckach

zostawmy ?

nikt nie jest ideałem, poza tym mamy wolność wyboru miejsca forum i własnej drogi

zostawmy
nikt nie jest ideałem

Oczywiście. Nawet można wybaczyć. Trzeba mieć jednak jaja żeby się przyznać do błędów.

poza tym mamy wolność wyboru miejsca forum i własnej drogi

Nie do końca. Mnie wyrzucono z tamtego forum. Nie ubolewam nad tym jednak.
49 minut temu, piorasz napisał:

Nie do końca. Mnie wyrzucono z tamtego forum. Nie ubolewam nad tym jednak.

Nie ładnie tak kłamać publicznie. Nikt Ciebie nie wyrzucił. Sam poprosiłeś o likwidacje konta i wykonano Twoje polecenie. Często mijasz się z prawdą, ciagle masz o coś pretensje, wieczne żale do całego świata. 

52 minuty temu, piorasz napisał:

Trzeba mieć jednak jaja żeby się przyznać do błędów.

No właśnie. Szkoda, że Ty tego nie potrafisz.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, piorasz napisał:

Z doświadczenia życiowego wiem, że prędzej czy później cała prawda o człowieku zawsze wyjdzie na jaw.

Ja to tak odbieram że fajny gościu z Ciebie był, dopóki nie zadałeś się z Szymonem, stare przysłowie się sprawdza. Kto z kim przystaje, takim się staje. Zauważyłem też że dość szybko się obudziłeś... 

Co do ludzi z tamtego forum, publiczna krytyka na AS nie pomogła Tobie w odzyskaniu wizerunku. 

W dniu 11.12.2019 o 22:40, ASURA napisał:

co z tego że małe membrany są szybkie jak nam zafałszowują dźwięk? 

Miałem napisać, że brzmienie musi mieć trochę mięsa, ale z wyjątkiem, że np. w głosie Annie Jurksztowicz, Elżbiecie Adamiak albo Hannie Banaszak lub Teresie   Iwaniszewskiej Haremzie już by kompletnie przeszkadzało.

Natomiast Juliette Lewis tego mięsa trzeba ?

Wielu kolumnom mięsa w brzmieniu brakuje.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

"Mięso" to nie synonim jasnej i ciemnej barwy.

Do @ASURA :

Pace, Rhythm Attack Timing, czyli PRAT.

Twoje uogólnienie - kilka małych vs równoważny duży biorąc kryterium "zafałszowania" nie są gorsze. Spójność fazowa jest tu pomijalna, ta sama oś pionowa, ustawialność nawet jest lepsza, bo mniej rezonują z pomieszczeniem. Pamiętać też warto o zwrotnej SEM cewek, która wtedy mniej osłabia.

Dla mnie w domowym stereo to właśnie duże membrany mogą gustowi nie odpowiadać i powodować kłopoty. 

Od tego też bywają wyjątki  (poza elektrodynamicznym światem) - Manger,  AMT, DML, magnetostaty Logana, itede, ...

Edytowane przez xetras
Czas

Nie ładnie tak kłamać publicznie. Nikt Ciebie nie wyrzucił. Sam poprosiłeś o likwidacje konta i wykonano Twoje polecenie

Bzdura. Nie ośmieszaj się. To co piszesz jest tylko półprawdą, która jest dowodem jaki jesteś dwulicowy.  Przypomnę Ci w skrócie o co poszło. Zrobiliście zakładkę na tamtym forum "co słychać na sąsiednim" czy jakoś tak się nazywała. W tej zakładce szydziliście publicznie z wybranych przez siebie na AS "ofiar". Zwróciłem uwagę, że mi się to nie podobna. No i dostałem za swoje. 

Co do ludzi z tamtego forum, publiczna krytyka na AS nie pomogła Tobie w odzyskaniu wizerunku.

Po pierwsze nigdy publicznie nie pisałem co mnie spotkało na tamtym forum.  Druga sprawa to o mój wizerunek się nie martw. Jest mi dobrze z tym jaki jestem. Mogę sobie spokojnie w lustro spojrzeć, gdyż sumienie mnie nie gryzie. 

Często mijasz się z prawdą, ciagle masz o coś pretensje, wieczne żale do całego świata. 

Widzisz nie. Walę tylko prosto w twarz co mnie boli i dlaczego bez owijania w bawełnę. Mógłbym napisać wiele postów na temat przekrętów, zagrywek nieuczciwych poczynań handlarzy lub "majsterkowiczów" z tego Forum ale nie chcę robić zadymy. W sumie to gdybyś tylko przemilczał to co napisałem wyżej zakończyło by temat. Zmusiłeś mnie jednak abym napisał Ci o tym co myślę za co przepraszam pozostałe grono czytelników. Czy mam żal do całego świata? Może trochę tak. Do zakłamanego pełnego obłudy światka tak. Wiesz co nas różni.? To, że ja potrafię o tym powiedzieć wprost a Ty gadasz tylko za plecami lub dajesz na to zezwolenie(dowodem jest ta nieszczęsna zakładka na tamtym forum).

Na szczęście nie wszyscy tacy są na tym świecie. 

Ja to tak odbieram że fajny gościu z Ciebie był, dopóki nie zadałeś się z Szymonem, stare przysłowie się sprawdza. Kto z kim przystaje, takim się staje.  

Masz rację. Z Szymonem dawno już kontakt zerwany. Wstydzę się do dziś tej krótkiej znajomości. Pisałem o tym i nie ma do czego wracać.

Edytowane przez piorasz

Znów widać Twój fałsz. Wpierw piszesz jak to nie lubisz obłudy, kłamstw i że zawsze walisz prosto z mostu, a za chwile, że wiesz o różnych przekrętach i zagrywkach ludzi z tego forum, ale nie napiszesz, bo nie chcesz robić zadymy! Czyli akceptujesz te przekręty, zagrywki i obłudę i jeszcze pośrednio pomagasz je ukrywać. Właśnie sam się podłożyłeś i pewnie nawet tego nie widzisz. To jest właśnie zakłamanie i obłuda, którą niby tak zwalczasz. Tak to jest jak się innych krytykuje, a samemu jest się jeszcze gorszym niż ci krytykowani.

Twoje moralno etyczne tyrady pogrążają Ciebie samego i dlatego lepiej skup się na tematach audio, bo tylko zaśmiecasz wątek. Pamiętam, że tam interesowała Ciebie tylko zakładka plotkarska, a o audio nie miałeś nigdy nic do powiedzenia. Może wiec zamiast karcić i pouczać innych, spróbuj to przemyśleć i skupić się na audio. To jest forum audio, a nie meeting frustratów. 

Edytowane przez sly30

Czyli akceptujesz te przekręty, zagrywki i obłudę i jeszcze pośrednio pomagasz je ukrywać.

Nie. Nie akceptuję. Mam inną na to receptę. Omijam tych ludzi szerokim łukiem. Być może jeśli trafi się okazja to kiedyś napiszę. Na razie nie widzę takiej potrzeby, gdyż jak napisałeś "mam pretensje do całego świata" nie musi się przekładać żebym o tym głośno mówił czy pisał bez potrzeby. Zdaję sobie sprawę, że Świata nie naprawię, więc szanuję w miarę swoje nerwy.
W dniu 11.12.2019 o 11:01, pit80 napisał:

Tym samym instrumentarium co klasykę czy jazz można zagrać mnóstwo innej muzyki  np. bluesa, soul, country, natomiast instrumentarium muzyki elektronicznej w tej chwili można zagrać każdą muzykę.

?

Mówiąc o kolumnach do jakiegoś gatunku muzyki ma się chyba na myśli jakiś wycinek pasma akustycznego, w obrębie którego porusza się instrumentarium danego gatunku muzycznego. Jak już idzie się domyślić do czego zmierzam, muzyka klasyczna pokrywa całe, słyszalne człowiekowi pasmo akustyczne.

Zatem referencyjny system do muzyki klasycznej zagra również referencyjnie pozostałe gatunki muzyczne.

w przypadku muzyki z instrumentów klasycznych istnieje referencja w postaci ich brzmienia na żywo (wówczas w tej samej sali odsłuchowej można na zmianę słuchać brzmienia orkiestry i systemu pretendującego do miana referencyjnego) 

Elektrostatyki wynosił @Paweł C na piedestał, ale ich ograniczenia wspomniałem we wtorek kilka stron wstecz we wtorek, 10ego.

Masz, @pit80 , wsparcie ode mnie z wcześniej wymienionymi zastrzeżeniami. Mnóstwo, to jeszcze nie wszystko. Wytłuściłem, czego nie rozumiem, czyli akapity  2 i 3 za uśmieszkiem.

To dziwny temat, typu kwadratura koła.

Edytowane przez xetras
10ego

Co tu się wyprawia?! W temacie prawie nic na temat - widać jak na dłoni osoby które robią tzw. ''bocznicówkę'' - jak na bocznicy pogaduchy o byle czym, aby coś klepać, tutaj zasypując śmieciowymi nietematycznymi wpisami stare tematy.

Tak żeby zostawić tematyczne wpisy o sprzęcie, a resztę (''bocznicówkę'') usunąć, to z 29-u stron, zostałoby 2-3 strony :-)

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
Co tu się wyprawia?! W temacie prawie nic na temat - widać jak na dłoni osoby które robią tzw. ''bocznicówkę'' - jak na bocznicy pogaduchy o byle czym, aby coś klepać, tutaj zasypując śmieciowymi nietematycznymi wpisami stare tematy.

Tak żeby zostawić tematyczne wpisy o sprzęcie, a resztę (''bocznicówkę'') usunąć, to z 29-u stron, zostałoby 2-3 strony :-)

Masz rację. Ja ze swojej strony za śmietnik przepraszam a Szanownych Moderatorów proszę o zrobienie parządku.

4 godziny temu, szpakowski napisał:

Nie, ... no oczywiście, że lepiej rozmawiać jest o wpływie na dźwięk podstawki pod listwę oraz kosmicznych technologiach zastosowanych do jej budowy ... może się jeszcze ktoś na to złapie? ...

Ty to tak dla sportu robisz? poczytaj sobie jakie inni świadectwo swojej kultury dla 'sportu ' w mojej tam zakładce zostawili koledzy na ą i ę 

a dwóch kurdupli z czego jeden bez słuchu to już mistrzostwo świata osiągnęli z własnym przerośniętym ego.

Z paroma mądrymi osobami stamtąd rozmawiam dalej i wystarczy! Z Tobą nie muszę.

Nie mam ochoty na tamte tematy dyskutować bądź tak miły i gówno burzy nie przenoś z stamtąd tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi