Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, mrrod napisał:

Nie wiem czy już było ale brakuje funkcji "nowe posty" czy "ostatnie posty".

To była bardzo przydatna rzecz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nagrywamy.com

U mnie ciągle występuje problem z powiadomieniami - wyświetla się informacja, że są nowe ale już nie pokazuje jakie , problem z obsługą wiadomości - ciągle się kręci jak przy powiadomieniach i pojawiają się dopiero po bardzo długim czasie liczonym w minutach . Nie wiem czy to było zgłaszane? Zarówna na Chrome Win 10 jak i Android .

18 godzin temu, hi_aro napisał:

Dziecinadą jest ciągłe poklepywanie się po plecach grup klakierów, naganiaczy, trolli i pseudo konstruktorów.  Czy wykorzystywanie w swoisty sposób jako trollowania.

... 

Jednak ta opcja czyli, "Lubię to" nigdy nie zniknie, bo ci najwięksi krzykacze, bardzo są do nich przywiązani.

Skoro poważnym Userom wystarczy "Lubię to", to pozostałe ikonki to tylko dodatkowe narzędzia dla trolli.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Skoro poważnym Userom wystarczy "Lubię to"

Rozumiem, że zaliczasz się do niej?.. I jaka wielka jest ta grupa poważnych userów? I w ogóle, kto to jest poważny user :D 

P.S.

Przydała by się taka, ala "Ustawa gaciowa" o zakazie korzystania z niektórych emotikonów i określenie kar za używanie ich...   

7 minut temu, szymon1977 napisał:

trolli. 

Czy mogę o coś zapytać, ile punktów dostałeś, w swojej karierze, za "trollowanie"...

masakra, w obecnej formie nie da sie czytac, balagan straszny, 

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

A kiedyś było zwyczajne piwo w kufelku.

Komu to przeszkadzało?

Dziś - Forum zaczęło wyglądać jak plecak nastolatki - nawalone rupieci, pomieszane, pogmatwane...

Eeech....

5 godzin temu, Yodas napisał:

Usuń Audiostereo z Tapatalk i ponownie je "zainstaluj"....

Nie pomogło. Wylogowałem, wylogowałem z Tapatalk, usunąłem AS, załadowałem ponownie i lipa. Inne fora działają normalnie. W przypadku AS próbuje mnie zalogować i po chwili odrzuca. Może ios tu przeszkadza?! Nie wiem...

Trzymanie zapisów z każdego z logowanych urządzeń w bazie danych przez 90 dni jest bezsensownym powiększaniem bazy danych. Komu to potrzebne?

W telefonie nie mogę wejść z przeglądarki w zakładkę kluby - tylko klub AS

A z tymi PW to coś się polepszy? Wchodząc w stare konwersacje mamy listę po lewej, słabo czytelną. Ale to nic. Klikam w jakąś konwersację i ładuje, ładuje, ładuje, ładuje i końca nie widać. 

?👈

2 godziny temu, hi_aro napisał:

Czy mogę o coś zapytać, ile punktów dostałeś, w swojej karierze, za "trollowanie"...

Mam spore doświadczenie w temacie... zwłaszcza, że moje punkty za trollowanie zakończyły się pozbawieniem moda uprawnień, a pomysły, którymi trollowałem admin wprowadził w życie :-) 

Tak sobie czytam te wszystkie wpisy. 
Myślałem, że to ja jestem największym malkontentem tego forum, ale okazuje się, że są jeszcze więksi. ;-)
Problemy zgłaszane tutaj są wręcz groteskowe. Jest nowy silnik i po prostu trzeba się przyzwyczaić. No i dokładnie rozpoznać samemu wszelakie ustawienia, zamiast wcześniej zgłaszać pretensje.

Nie pomogło. Wylogowałem, wylogowałem z Tapatalk, usunąłem AS, załadowałem ponownie i lipa. Inne fora działają normalnie. W przypadku AS próbuje mnie zalogować i po chwili odrzuca. Może ios tu przeszkadza?! Nie wiem...

Miałem tak przez trzy dni i w końcu poszło...
11 minut temu, hi_aro napisał:

...modem dlaczego nie jesteś...

Bo nie kandydowałem :-) 

18 minut temu, hi_aro napisał:

Przecież sam się zgłaszałeś... 

Ah ta dzisiejsza młodzież... jak dać kropkę zamiast emotki to się nie zorientuje, że czyta dowcip.

Trwają obecnie prace serwisowe. Mogą wystąpić znaczne ograniczenia w prędkości wczytywania stron.

Za utrudnienia w imieniu Administracji przepraszamy.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Tak sobie czytam te wszystkie wpisy. 
Myślałem, że to ja jestem największym malkontentem tego forum, ale okazuje się, że są jeszcze więksi. ;-)
Problemy zgłaszane tutaj są wręcz groteskowe. Jest nowy silnik i po prostu trzeba się przyzwyczaić. No i dokładnie rozpoznać samemu wszelakie ustawienia, zamiast wcześniej zgłaszać pretensje.

Ja się powoli przyzwyczajam do tej "silnikowej groteski", nie mam pretensji, podobno do wszystkiego można się  przyzwyczaić....do tego wpisu dodałbym zwyczajną "reakcję" ale się nie da bo mi to pokazuje;

"Przepraszamy, ale wystąpił problem z dodaniem reakcji do tej zawartości."

Skorzystałem z "narzędzia dla trolli" i dodałem  "dziękuję" (udało się).....    

Edycja;   Ciekawie mi to zapisało, do tego też mam się przyzwyczajać? 

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
W dniu 14.12.2018 o 21:26, Bobcat napisał:

Czy dobrze widzę, że opcja "Nie lubię" została usunięta z możliwych ocen? I bardzo dobrze, bo coś takiego rodzi niepotrzebne konflikty a także może służyć jako narzędzie dla personalnych rozgrywek. Czyli "Lubię to" i "Dziękuję" to +1, pozostałe są neutralne czyli 0?

"Haha" to też +1.

W dniu 14.12.2018 o 21:44, xniwax napisał:

Wątek "EPITAFIUM" w zakładce muzyka został straszliwie wykastrowany ze zdjęć, które stanowiły jego nieodłączną część. Ponadto jest teraz mało czytelny poprzez znaczki i dziwne oznaczenia, odnośniki w miejscach, gdzie były zdjęcia.
Czy taki stan utrzyma się po całkowitym wdrożeniu nowego silnika??

Jeśli te dane zostały utracone jestem w stanie powoli to odbudować ale musiałbym mieć możliwość edycji wszystkich postów w tym temacie (założonym przeze mnie), gdzie były zdjęcia.

Sound było o tym.
"shift+enter"

Zdjęcia są na serwerze, przebudowa idzie w tle, ale bardzo wolno. Próbowaliśmy dziś w nocy to przyspieszyć cronem, ale na razie to nie działa. Konsultujemy problem z oficjalnym supportem.

W dniu 14.12.2018 o 23:51, Roxy napisał:

Linków w google nadal nie ma

Zrzut ekranu 2018-12-14 o 23.49.47.png

Prośba o zgłaszanie takich linków. W sobotę zrobiliśmy większość przekierowań i działały, ale... było coś za dużo i zaczęło mielić w nieskończoność wiadomości/powiadomienia/zgłoszenia, więc musiało to wpadać w którąś z reguł.

W dniu 15.12.2018 o 09:28, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale wiem, że użyję właściwego słówka:

Czy ten obesrany 'Salonik' musi się bez przerwy za nami wlec???!!!

Salonik służy do testów nowego silnika Klubów. To obecnie najlepszy z niego pożytek.

W dniu 15.12.2018 o 10:34, muls napisał:

A ja mam proste pytanie .Do czego tak naprawde posluzył ten nowy silnik I PO CO I CO NA TO NATO.

i czy sa jeszcze jakies silniki na swiecie ktore bedzie mozna w przyszlosci tu wklepac w zamian tracac cała przeszlosc.

To jest ten sam silnik co był (IPB), tylko jego nowsza wersja. Po co? A po co używa się windowsa 7 czy 10? Skoro można dalej siedzieć na Windows 95 czy 98? To tak w skrócie. Tamta wersja była sprzed lat i była mocno nieaktualna. Rodzi to ryzyko (łaty bezpieczeństwa nie są wydawane, brak oficjalnego supportu od firmy wydającej silnik), jak również brak możliwości rozwoju (wdrożenie pełnego httpsa, powiadomień po stronie przeglądarce, wielu innych rzeczy). Aktualizacja była niezbędna. Utrata całej przeszłości? Co masz dokładnie na myśli? Wszystkie tematy, posty, PW,  konta użytkowników, punkty reputacji, ostrzeżenia itd. zostały przeniesione. Zdjęcia są również na serwerze, ale posty wymagają pracochłonnej przebudowy (ponad 4,5M postów).

W dniu 15.12.2018 o 10:54, bum1234 napisał:

Tak się kończy pogoń za niepotrzebnymi nikomu "nowościami" a la logowanie przez facebook.

I "upgrade'y" bez należytego technicznego przygotowania.

Przy okazji ostatniej takiej akcji sytuacja była taka sama. Jak widać nie wyciągnięto z tego żadnych wniosków.

Ostatnia aktualizacja również była niezbędna. Forum lukara nie obsługiwało nawet edycji postów, awatarów, a hasła w bazie danych trzymało jawnym tekstem (sic!). Oczywiście łatwo krytykować i mówić, że to tylko gadżety, gdy są niedogodności (czasowe) przy przejściu, ale na dłuższą metę aktualizacja to jedyne wyjście. 

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy
W dniu 15.12.2018 o 11:13, fox733 napisał:

Ciekawym czy starsi panowie nadal używają windows xp oraz nokii 3330...

Nie działaja przekierowania na Bocznicę przenosi do strony głównej, nota bene zniknęły z niej boksy forum stereo..

Z przekierowaniami Artur przesadził...

W dniu 15.12.2018 o 12:02, piorasz napisał:

Nie działają powiadomienia w telefonie.Jak wcisnę "wyświetl wszystkie" to działają. Natomiast nie chcą się wyświetlić ostatnie jak na załączniku. 

Screenshot_20181215-115849.jpg

Robiliśmy przekierowania ze starych linków i te linki wpadły przypadkiem w jakąś regułę.

W dniu 15.12.2018 o 15:33, Lech36 napisał:

Tak rozbudowany system przyznawania laików jest tylko na forach młodzieżowych (dla dzieci). Poważni ludzie mogą korzystać z wyróżników oceniających ich twórczość forumową, ale tylko tak jak to było poprzednio "Lubię to". Cała reszta to dziecinada.

P.S. Do moderacji lub zarządcy, dalej nie mogę włączyć zakładki Hi-Fi. Napiszcie chociaż dlaczego?

Jedna rzecz mnie ciekawi. Czy to emotikony, czy reakcje, czy kolory czcionek, czy animowane awatary. Zawsze jak coś tego typu wdrażamy, to wszyscy piszą, że niepotrzebne i infantylne. Z drugiej strony pojawia się gro osób, które tego używa. Skoro wszyscy tacy dorośli i im inne niż "lubię to" reakcje niepotrzebne, to może niech nie klikają po prostu? :)

• Administratorzy
W dniu 15.12.2018 o 16:46, hi_aro napisał:

Od razu po wprowadzeniu nowego silnika, była opcja "Nie lubię" . 

Bądźcie postępowym forum i włączcie tą opcję. Czasy hipsterskiego tylko "Lubienia" już minęły. Nie da się tylko lubić i zgadzać się ze wszystkim. Dodatkowo można to podciągnąć pod ograniczenie wyrażania poglądów. 

Ale o tym wypowie się kolega @szymon1977. 

Jak się nie lubi, to się nie klika nic. Jak widać wszystkim się nie dogodzi. Było - źle. Zabraliśmy - też źle :) Skupiamy się obecnie na poważniejszych błędach. Reakcje to jest detal.

W dniu 15.12.2018 o 16:48, jello napisał:

Wysłałem wasze powiadomienia w kosmos tworząc ślepe konto, bo to był jedyny sposób na zasrywanie mojej skrzynki. To jest forum komercyjne, świadczące usługi a nikt do tej pory nie odpowiedział na moje monity i skargi dotyczące zasrywania konta i nie usunął problemu. Gratulacje!!! Jesteście zawodowcami. 

Gdzie takie zgłoszenie się pojawiło? Proszę sprawdzić opcje powiadomień w profilu i wyłączyć wszystkie.

• Administratorzy
W dniu 15.12.2018 o 17:25, audioburak napisał:

Połowa z zamieszczonych tu głupot nie ma nic wspólnego z nowym silnikiem  :-(((((((((((((((((((((((((((

Na CHROME wraca na stronę startową zarówno HIFI jak i Start …. może kiedyś zadziała.

Powiadomienia też nie działają

Ano właśnie, ciężko nam przebrnąć przez wątek. Panowie jak chcecie o reakcjach dyskutować, to zróbcie proszę sobie oddzielny wątek na to, załóżcie ankietę itd. Przekierowania już poprawione.

W dniu 15.12.2018 o 18:38, mone napisał:

Ludzie wypisujecie problem z tłumaczeniem, a prawda jest taka że forum ma strasznie dużo błędów do poprawy. Przy napisaniu posta jest informacja "zapisywanie" przez dobre 10sec. Przy próbie odczytania PW można czekać do śmierci, a szybsze rozwiązanie to odświeżenie strony. Dobrze rozumiem admina strony bo IPB nie jest prostym skryptem, szczególnie jeśli nie było aktualizowane od wieków. W dodatku przekonany jestem że kilka dodatków było napisane przez właściciela strony do poprzedniej wersji, a teraz mają problemy z działaniem.

Tak właśnie dokładnie jest. Masę rzeczy na raz też łatamy i jak jest jakiś problem to nie wiadomo, która z łat popsuła. Teraz winne okazały się przekierowania z soboty, o które prosiliście - ze starych linków (ze starego silnika).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.