Skocz do zawartości
IGNORED

co można dzisiaj a co nie czyli tzw. poprawność polityczna

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, zetempowiec napisał:

Tak jak Ziemkiewicz.

Ziemkiewicz to PiSowska tuba. Okazało się, że dla pieniędzy zrobi wszystko, nawet nie zawaha się wysługiwać Kurduplowi.

Takimi ludźmi gardzę i Ziemkiewicz przestał dla mnie istnieć odkąd się sprzedał.

Natomiast Komudy wiele nie czytałem. To co czytałem było nawet strawne. Żadna książka mnie nie zanudziła. Nie, żebym był fanem, ale po tym opowiadaniu chyba wstąpię do fanklubu Komudy. ?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Tego nie można, a nawet trzeba.
115635960_3249842001766979_8941063940135187023_n.thumb.jpg.a7b796efa27379c16dd45394af2df6e2.jpg
On chyba raczej patrzy czy luzu nie będzie. Pedał jeden w dupę permanentnie rypany.

Głosujesz na PiS, to jesteś pedałem. Amen.
14 godzin temu, il Dottore napisał:

po tym opowiadaniu chyba wstąpię do fanklubu Komudy.

Każdemu wolno lubić grafomański kicz. Możesz też wstąpić do fanklubu Zenka, na jedno wyjdzie.

6 minut temu, zetempowiec napisał:

Każdemu wolno lubić grafomański kicz. Możesz też wstąpić do fanklubu Zenka, na jedno wyjdzie.

Komuda nie jest grafomanem. W przeciwieństwie do rozhisteryzowanej grafomanki Gretkowskiej czy wyrachowanej grafomanki Tokarczuk.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 godzin temu, il Dottore napisał:

Komuda nie jest grafomanem.

Tak, oczywiście. Jak najbardziej. Masz rację. A Zenek jest wielkim kompozytorem i wybitnym tenorem. ?

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, zetempowiec napisał:

A Zenek jest wielkim kompozytorem i wybitnym tenorem.

Ludzie odczepcie się od Zenka...

Z ludzi upośledzonych nie wypada się śmiać.

2 godziny temu, skynyrd napisał:

Przeczytałeś "Chama niezbuntowanego"?

Nie, Egon, i nie zamierzam. Jak powiadam - Ziemkiewicz stracił dla mnie wiarygodność, więc szkoda mi czasu. A już na pewno nie wspomogę go finansowo kupując jego książki

Głupiś Dottore. Na książki nie można się obrażać, a to jest w tej chwili najważniejsza książka w Polsce.

Ja się nie obrażam na książki. Po prostu Ziemkiewicz przestał być dla mnie wiarygodny odkąd stał się PiSowską tubą.

Skoro przestał być niezależnym publicystą, to straciłem zainteresowanie jego poglądami. I wszystkie jego książki, artykuły, wypowiedzi publiczne są dla mnie obecnie bezwartościowe. Przecież mogę wejść na www PiS albo odpalić Kurwizję o 19.30 i mam to samo.

Mnie interesuje informacja a nie propaganda.

A jakość publicystyki politycznej jest odwrotnie proporcjonalna do stopnia zaangażowania politycznego autora.

Idź precz.

Mówi się: Apage! ?

A Korwin już 6 lat temu prawidłowo zdiagnozował Ziemkiewicza. Korwin zawsze jest na lata przed wszystkimi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tym niemniej książki Ziemkiewicza o Sanacji i Marszałku są pierwsza klasa. On zresztą po PiS'ie jedzie równo, nazywając ich grupą rekonstrukcyjną Sanacji z przewagą Sławoja Składkowskiego.

To nie jest łatwy problem - jeżeli w przestrzeni publicznej jest miejsce tylko na Bar i Targowicę, wybór między podpięciem się pod jeden z obozów a impotentnym outsider'skim gęganiem z boku nie jest oczywisty. Korwin jako konserwatysta powinien to akurat rozumieć - skoro wszelka władza pochodzi od Boga. Ja jestem zdania że potrzebujemy zarówno Korwinów jak i Ziemkiewiczów, a sekciarskie walki frakcyjne to głupota - Polska jako całość ma żałośnie krótką ławkę i odrzucanie człowieka bo nie jest bezkompromisowo twardogłowy, to się kojarzy z czasami saskimi. Nawet Prezes to zrozumiał, przygarniając z powrotem Ziobrę

Godzinę temu, misiomor napisał:

Ja jestem zdania że potrzebujemy zarówno Korwinów jak i Ziemkiewiczów

Korwinów potrzebujemy jak najbardziej, kiedyś potrzebowaliśmy i Ziemkiewiczów.

Niestety - sprzedając się socjalistom i będąc najmimordą PiS za pieniądze (widziałeś jego programy w pisowskich telewizjach? Przecież to obrzydliwa propaganda a nie informowanie ludzi) Ziemkiewicz skompromitował się i już nie jest prawicowym publicystą tylko sprzedajnym Judaszem.

2 hours ago, il Dottore said:

Niestety - sprzedając się socjalistom i będąc najmimordą PiS za pieniądze (widziałeś jego programy w pisowskich telewizjach? Przecież to obrzydliwa propaganda a nie informowanie ludzi) Ziemkiewicz skompromitował się i już nie jest prawicowym publicystą tylko sprzedajnym Judaszem.

Bezkompromisowy antysocjalizm w wykonaniu post-okrągło-stołowym (kiedy na kuroniówki dla każdego już nie starczało) jakoś nie doprowadził u nas do skoku  ekonomicznego ponad pułapkę średniego rozwoju. Czy nam się to podoba czy nie, żyjemy w kraju post-pańszczyźnianym i wychodzi, że czasem jednak marchewka typu pińćset plus (nieważne że na koszt zainteresowanego) paradoksalnie daje efekty lepsze niż elytarne wściekanie się na krajowców że tacy niegramotni, niezaradni i obciachowi, i tylko "batożenie" ich ZUS-em na emerytury dla zasłużonych w PRL. Co by nie mówić, to zachodni socjal jak najbardziej był jednym z czynników sprzyjających emigracji młodych pracowitych z Polski na zachód.

Więcej socjalizmu niż w powyższym wywodzie u RAZ'a nie stwierdziłem.

W dniu 23.07.2020 o 06:34, il Dottore napisał:

Męskie genitalia na krzyżu, papież przywalony meteorem i inne gówniane objawy lewackiej pseudosztuki nie są dla nich natomiast żadnym problemem.

Bo widocznie zastanawiają się nad tym, co widzą. Jak ktoś jest bezrefleksyjnym kretynem napędzanym wyłącznie emocjami to problemem jest dla niego prawie wszystko. Takiemu wystarczy pomachać i już dostaje drgawek.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 23.07.2020 o 22:26, Sine Metu napisał:

Głosujesz na PiS, to jesteś pedałem. Amen.

Cholera, to może być prawda.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 godziny temu, misiomor napisał:

On zresztą po PiS'ie jedzie równo,

Dlatego ma swój ciepły salonik w telewizji.

Jedzieeeeee!

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bo widocznie zastanawiają się nad tym, co widzą. Jak ktoś jest bezrefleksyjnym kretynem napędzanym wyłącznie emocjami to problemem jest dla niego prawie wszystko. Takiemu wystarczy pomachać i już dostaje drgawek.

Dokładnie.

Stacja tankowania gazu niedaleko muzeum na Majdanku też im przeszkadzała.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

54 minuty temu, misiomor napisał:

żyjemy w kraju post-pańszczyźnianym i

To jak szacujesz, kiedy zaczniemy produkować ten polski samochód elektryczny Morawieckiego? Może chociaż polskie akumulatory mogące go napędzić lub może chociaż jakiś mikroprocesor do sterowania czymkolwiek np. tym samochodem elektrycznym?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nigdy nie zaczniemy. Tzw projekt z budżetem 70 mln PLN to nie starczyło by linię produkcyjną rowerów .

Z tej kwoty większość przejedzą urzędnicy udający naukowców którzy od dekad trzymają się stołków w różnych instytucjach i instytutach .

Próba seryjnej produkcji samochodu osobowego od podstaw to kilka miliardów . Euro .

Edytowane przez marek-1969
X

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

8 minut temu, skynyrd napisał:

Mandat za przekroczenie prędkości samochodem elektrycznym

Co ma do osiągnięć technicznych Polski jakiś mandat za przekroczenie prędkości? 

14 godzin temu, il Dottore napisał:

Skoro przestał być niezależnym publicystą, to straciłem zainteresowanie jego poglądami

Ciekawe. Skoro nie interesują cię jego poglądy to skąd wiesz ,że przestał być niezależny? Czytałeś w ogóle jego książki? Nie widzę rozdźwięku pomiędzy tym co pisze i tym co mówi.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

4 godziny temu, marek-1969 napisał:

Nigdy nie zaczniemy. Tzw projekt z budżetem 70 mln PLN to nie starczyło by linię produkcyjną rowerów .

Z tej kwoty większość przejedzą urzędnicy udający naukowców którzy od dekad trzymają się stołków w różnych instytucjach i instytutach .

Próba seryjnej produkcji samochodu osobowego od podstaw to kilka miliardów . Euro .

Zabawne stwierdzenie. Żeby nie napisać pieprzenie.

Polski samochód elektryczny zrobią Niemcy z Włochami. PiSowscy patrioci nie poinformowali elektoratu???

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, matoole napisał:

Ciekawe. Skoro nie interesują cię jego poglądy to skąd wiesz ,że przestał być niezależny? Czytałeś w ogóle jego książki? Nie widzę rozdźwięku pomiędzy tym co pisze i tym co mówi.

Co mówi? Nachalnie agituje za PiSem i Dudą. Ostatnio z tego powodu skreśliłem też Bąkiewicza. O ile Ziemkiewicz ewidentnie się sprzedał, to nie wiem co obiecali Bąkiewiczowi. Chyba razem z Marianem ma tworzyć tą oswojoną pseudoprawicę z wyrwanymi zębami jako przeciwwagę dla Konfederacji.

10 minut temu, il Dottore napisał:

razem z Marianem ma tworzyć tą oswojoną pseudoprawicę z wyrwanymi zębami jako przeciwwagę dla Konfederacji.

Oczywiście część prawackich matołków to kupi. Ciekawe tylko jaki procent.

Jestem Europejczykiem.

8 hours ago, il Dottore said:

Melchior Wańkowicz - ten to miał epizod sprzedania się reżimowi. To on wymyślił sławne hasło "Cukier krzepi", będące przykrywką dla podatkowego zdzierstwa i totalitaryzmu na pograniczu tragikomedii - sanacyjna policja ścigała przemytników sacharyny.

36 minut temu, il Dottore napisał:

Co mówi? Nachalnie agituje za PiSem i Dudą.

Pokaż jakiś link do tej nachalnej agitki, sprzecznej z Jego poglądami, które zresztą ciebie nie interesują. Raczej nie czytałeś jego książek.

36 minut temu, il Dottore napisał:

Chyba razem z Marianem ma tworzyć tą oswojoną pseudoprawicę z wyrwanymi zębami jako przeciwwagę dla Konfederacji.

Korwina nie mogą już słuchać nawet jego wieloletni sympatycy - tacy jak Ziemkiewicz i moja skromna osoba. Facet odlatuje coraz wyżej.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Logika lekko odwrócona, to kretyn potrzebuje takiego obrazoburczego kopa, żeby zacząć myśleć, a że przy tej stymulacji czują się dotknięci inni? A kogo to...na pewno nie "artystę" i  pobudzanego kretyna.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Kretyn po żadnym pobudzeniu nie zacznie myśleć - ucieknie w emocje.

Nota bene ten mechanizm świetnie wykorzystuje PiSowski reżim - jak mu nie idzie to sieje strach nakręcając poziom emocji.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

15 godzin temu, matoole napisał:

Korwina nie mogą już słuchać nawet jego wieloletni sympatycy

Uważam, że pora na niego. Wychował kilku niezłych następców ( Mentzen, Sośnierz, Dziambor i inn. ) ale obecnie coraz bardziej przeszkadza. Ostatnio po raz kolejny oglądam ten sam scenariusz. W miarę dobry wynik konfy i oczywiście ten autystyczny dziad znowu zaczyna medialną ofensywę p.t." kobiety są mniej inteligentne". Może są ale dopóki głosują żaden polityk uprawiający "politykę realną" nie powinien o tym trąbić. I tak się dzieje za każdym razem.    

Bo wszyscy oni są j**nięci na swój sposób. 

Mają jakąś ideę.

Już człowiek takiego chce polubić to ten wyjeżdża z nienarodzonymi, wyższością swego mózgu nad mózgami kobiet albo jakimś chemical trails...

Czar pryska.

Zresztą w politykę idą sami j**nięci. A nawet jeśli nie, to nieudacznicy albo złodzieje...

W dniu 25.07.2020 o 08:51, misiomor napisał:

Ja jestem zdania że potrzebujemy zarówno Korwinów jak i Ziemkiewiczów

Ty tak na serio?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.