Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-29 17:32
https://dane.gov.pl/pl
2 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

Oficjalne statystyki niewiele pomogą gdy np. udowodnić, że ktoś kłamał pisząc o proporcjach szczepionych na jakimś oddziale OIOM w jakimś przedziale czasu. 

A jeśli mowa o skuteczności szczepionek w Polsce, to trudno o lepszy dowód oszustwa, niż przedkładanie wyników jakiegoś tam oddziału OIOM, ponad oficjalne statystyki Ministerstwa Zdrowia.

...nie...

Ja mam oficjalne statystyki MZ - Ty masz swoje uparte "nie".

tobą

ci

ciebie

ty

Ponieważ deklarowałeś świadome nieużywanie wielkiej litery jako zamierzony wyraz braku szacunku dla rozmówców, to każdy kolejny taki przypadek zgłoszę.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

@Tadeiro

Dla mnie "głupek" to ktoś kto nie potrafi przeprowadzić prostego porównania zysków i strat w wyniku czego, nie podejmie żadnych działań, które mogły by go uchronić od kłopotów. Głupek level hard to ten co woli zaufać sobie pomimo braku odpowiedniej wiedzy niż specjaliście z danej dziedzinie. 

To w tytule wyjaśnienia, gdyby ktoś postronny poczuł się urażony 😉

Szkoda że nie mogę znaleźć emotikona ,,parsknięcie śmiechem''.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są już zarzuty.

Alymkadyr Beishenaliyev, minister zdrowia w Kirgistanie, został aresztowany pod zarzutem korupcji przy zakupie covidowych szczepionek. Jak argumentuje kirgiska prokuratura, minister zdrowia tego kraju był odpowiedzialny za zakup prawie dwóch i pół miliona więcej dawek niż Kirgistan rzeczywiście potrzebował. Część preparatów utraciła ważność i została już zutylizowana.

Teraz wiadomo dlaczego tak zalało rynek wszędzie, że dosłownie z tymi dawkami nie ma co robić, a kaska żeby kupować na potęgę n-dawek poszła zapewne nie tylko w tą jedną kieszeń.

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

1. Kiedy wg. was szczepionka powinna zadziałać destrukcyjnie?

2. Jest takie powiedzenie, które jak ulał pasuje do sytuacji "głupi ma zawsze szczęście".

Ad. 1 Przy takich "testach" nikt nie jest w stanie przewidzieć ani następstw, ani czasu kiedy mogą się pojawić. Jeśli destrukcyjny wpływ pojawi się po np. 7-10 latach, nikt ze "szczepionką" tego nie powiąże. Podobnie jak nikt dziś nie wiąże powszechnych alergii będących wynikiem permanentnego szprycowania chemią (np. w postaci antybiotyków) całej populacji przez ostatnie dziesięciolecia. Masz specyficznie uformowane myślenie i nigdy takiego związku nie potwierdzisz.

Ad. 2 To jest Twój najzabawniejszy wpis w tym wątku. Ze śmiechu prawie się zwinąłem w kłębek. 😉

Co mogę napisać? Mam ogromny dystans do samego siebie i ogromne poczucie humoru. Jeśli ktoś mnie nazwie głupcem, to raczej się nie obrażam. 😉  W moim życiu widziałem wiele sytuacji, kiedy utytułowany profesor z uporem maniaka wcielał w życie określoną metodę leczenia, po czym po np. 5 latach inny specjalista stwierdzał: "Kto panu zaproponował takie leczenie i po co?!

Mądry człowiek od prawdziwego głupca różni się tym, że potrafi przyznać się do błędu, bo jest świadomy własnej ułomności (ujma na honorze nie przysłania mu świata). Część osób tego nie potrafi.

Tego ostatniego nie odbieraj osobiście. To co robisz ze swoim życiem i życiem najbliższych to wyłącznie Twoja sprawa, a to co ja robię ze swoim moja i to jest normalne podejście.

Edytowane przez Mrok
Godzinę temu, Mrok napisał:

Masz specyficznie uformowane myślenie i nigdy takiego związku nie potwierdzisz.

Bo to się nazywa indoktrynacja. Nie wiem czy Przemysław jest lekarzem, czy kierowcą karetki, czy może szatniarzem w szpitalu, ale najwyraźniej jest mocno związany z tym środowiskiem, więc obowiązuje go zmowa milczenia i ścisłe podążanie za przyjętą narracją i propagandą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 10 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Jest takie powiedzenie, które jak ulał pasuje do sytuacji "głupi ma zawsze szczęście".

To jest Twój najzabawniejszy wpis w tym wątku. Ze śmiechu prawie się zwinąłem w kłębek. 😉

Ja też, bo po chwili Szymon wykazał, że Przemysław 3-krotnie naszprycowany też ma szczęście, bo jak sam napisał:
"dawno powinienem wąchać kwiatki od spodu, a tu guzik".

😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser

Przemyslawie w tym roku kolejna dolewka przeciw C19 lub dwie, i profilatycznie przeciw tzw. malpiej ospie - tu akurat nie wiadomo jeszcze, ile dawek obowiazywac bedzie. 

Gdzie sie podziali spalacz i naczelny dochtor cir?

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

8 minut temu, kichanadeta napisał:

Uciekli stąd by gdzie indziej wmawiać, że tu mieli rację.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 15.06.2022 o 10:43, Przemysław_51508 napisał:

Żyje i nie mam problemów ze zdrowiem mimo przyjęcia trzech dawek.

Ja też mimo, że nie przyjąłem żadnej dawki. Mam też znajomych, którzy po 3 dawce chorowali na koronkę - okres od stycznia do marca.

Pamiętaj też o czwartej dawce we wrześniu i piątej w grudniu. Nie ma znaczenia, że wirus mutuje. Daj ludkom zarobić.

W dniu 16.06.2022 o 00:18, kichanadeta napisał:

Przyjdą znów jak powróci trend codziennej manipulacji ilością nowych zachorowań i zajętych łóżek w szpitalach zakaźnych. Czyli wraz z nadejściem kolejnej fali. 😉

Pan Grzesiowski wypowiedział się, że "wymiana materiału" przez ostatnie 2 lata była słaba i obecnie dmucha na zimne przed tym, co ma u siebie w głowie.

Po co straszy ?

PS.

Co oczywiste - o tym, że przebycie zarażenia uodparnia oczywiście jak zwykle zapomina.

PPS.

Bald jest cokolwiek nieznośny z tym swoim złośliwym głosikiem, ale czasem jego pogadanki sobie oglądam.

Ciekawy szczególnie był w filmiku kiedy naukowcy podali, że maszyny przekroczyły "osobliwość" "singularity" - czyli eksperyment wymknął im się spod kontroli (na ludzkie i potoczne tłumacząc).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ukryta Zawartość

Nie mam opcji premium, więc  tylko część  tekstu, ale wystarczy  i to ...

Oficjalny doradca Klausa S. , przyjaciel Mateusza M. :

Oto co całkiem niedawno, bo w kwietniu 2022, mówił Izraelczyk: „Myślę, że największym pytaniem w ekonomii, czy też w polityce na nadchodzące dziesięciolecia jest pytanie: Co robić z tymi wszystkimi zbędnymi, bezużytecznymi ludźmi. Problemem jest ich większa nuda. I co z takimi ludźmi zrobić? Jak odnajdą poczucie sensu w życiu, kiedy w zasadzie staje się ono bezsensowne, bezwartościowe? Moim najlepszym przypuszczeniem w tej chwili jest, że to będzie podłączenie narkotyków i gier komputerowych

Ukryta Zawartość

Dr Anthony Fauci, główny doradca medyczny prezydenta USA Joe Bidena, uzyskał pozytywny wynik testu na obecność koronawirusa - poinformował Krajowy Instytut ds. Alergii i Chorób Zakaźnych (NIAID), którego Fauci jest dyrektorem.

I komentarze:

1. "Autony Fauci jest zaszczepiony więc objawy są łagodne, ma tylko niewielką wysypkę wokół odbytu"

2. "Żyje? Żyje? Błagam, informujcie na bieżąco"

Premier Mateusz Morawiecki przestrzegł, że COVID-19 może "wrócić jesienią" i zaapelował o zachowanie zasad sanitarnych oraz szczepienia przeciwko tej chorobie. Sam - jak poinformował - za kilka tygodni zamierza przyjąć czwartą dawkę szczepionki przeciwko koronawirusowi.

No tak... Koncerny się wypięły na oddanie kasy za miliony niepotrzebnych szczepionek, to trzeba już zacząć straszyć.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

We wolnym, to nie wiem, za to u nas wszędzie onuce. Jak okiem sięgnąć! 😂

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Premier Mateusz Morawiecki przestrzegł, że COVID-19 może "wrócić jesienią" i zaapelował o zachowanie zasad sanitarnych oraz szczepienia przeciwko tej chorobie. Sam - jak poinformował - za kilka tygodni zamierza przyjąć czwartą dawkę szczepionki przeciwko koronawirusowi.

No tak... Koncerny się wypięły na oddanie kasy za miliony niepotrzebnych szczepionek, to trzeba już zacząć straszyć.

to raczej strach przed dziurą w budzecie

Polska na leki rocznie płaci 18 mld dla obywateli

roczne zakontraktowane szczepionki to 6 mld czyli 1/ 3 rocznego budzetu

w krajach biedy jak Polska i konstytucyjnej  gwarancji bezpłatnego leczenia jak Polska przestaje sie spinac całośc

czas podniesc opłaty na ZUS , marże rafineryjne na paliwo i moze jakis nowy podatek dołożyć

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Dopiero po dwóch latach trafiłem na tego tłita. Podlasie walczy 👊 hahaha!

Zwróćcie uwagę na ilość przypadków...

-----------------------------------

3 godziny temu, jar1 napisał:

Cześć chłopaki? Co tam we wolnym świecie? 

Pan premier przygotował dla ciebie czwartą dawkę: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

1 godzinę temu, Yodzisław napisał:

Pan premier przygotował dla ciebie czwartą dawkę: 

Ukryta Zawartość

Pozniej piata itd.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Najwięcej szkody wyrządziły kowidianom maski - mózgi nie otrzymywały dostatecznej porcji tlenu i wszystko poszło się walić - racjonalne myślenie zanikło. I nie odniknie! Ale generalnie najwięcej szkód wyrządził Czarnobyl - wszystko teraz wyłazi: raki, zawały, sposób myślenia... itd. Jebnięcie ogólne!

Edytowane przez Chicago
Edyt Edytowy

Parker's Mood

Tak to tylko tu zostawię... 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Coraz więcej jest przypadków sportowców i osób młodych diagnoza nieznana zmarł nagle.

W dniu 20.06.2022 o 09:55, YunnanTEA napisał:

1. "Autony Fauci jest zaszczepiony więc objawy są łagodne, ma tylko niewielką wysypkę wokół odbytu"

Tak zaszczepiony jest zapewne jak te celebryty na papierze 😆

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.