Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-25 20:07
https://dane.gov.pl/pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Sensacyjne odkrycie. Bezobjawowi nosiciele COVID-19 nie zarażają innych osób?

Przebadano blisko 10 milionów osób, co stanowi około 92 proc. mieszkańców miasta. Naukowcy skupili się na najbliższym otoczeniu osób chorujących na COVID-19 bezobjawowo. Okazuje się, że żaden spośród 1174 mieszkańców, którzy niepostrzeżenie przechodzili infekcję, nie zaraził swoich bliskich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

11 minut temu, soundchaser napisał:

Dobrej jakości koszulka. ?

Taa, wytrzymała ☺️☺️

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

7 minut temu, fox733 napisał:

Bezobjawowi nosiciele COVID-19 nie zarażają innych osób

Dla mnie to jest logiczne. Każdy z nas ma w swoim organizmie cały czas jakieś wirusy. Wirusów jest mnóstwo i jesteśmy bez przerwy ich nosicielami, czyli jesteśmy nimi zakażeni. Każdy test na tę okoliczność przecież potwierdziłby ich obecność, a więc będziemy mieli wynik dodatni. To nie oznacza, że będąc nosicielami zarazimy kogoś innego. Ten wirus musiałby się w naszym organizmie uaktywnić w taki sposób, że będziemy mieli jego objawy. Wtedy dopiero (chorując) możemy ewentualnie kogoś nim zarazić.
Ale rzecz jasna będą nam wciskać ciemnotę, że bezobjawowcy też zarażają. Nie po to wymyślili plandemię, by mówić prawdę.

Co za chamski teatrzyk. Spójrzcie na te miniaturę materiału ? Przyznam się szczerze że w tym roku raz oglądałem wiadomości (polsat) na wiosnę gdy czekałem na odbiór żarcia w knajpie - niebywałe żygowiny (nie żarcie jakby co) - więc nie jestem przyzwyczajony do "standardów". Przy okazji poczytajcie komentarze:

Porównajcie to z tym (wiem że już było):

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ja tylko w kwestii formalnej

Sound

Jak cytujesz to staraj się robić tak aby widać było kto kogo cytuje, bo z twojego cytowania wynika że  ja jestem źródłem informacji:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

14 minut temu, fox733 napisał:

Jak cytujesz to staraj się robić tak aby widać było kto kogo cytuje, bo z twojego cytowania wynika że  ja jestem źródłem informacji:)

OK. Chociaż Ty to napisałeś, a źródło tej informacji podałeś w linku, więc mądry zrozumie.

Fox, będziesz słynny!

Poszło w świat.

6 godzin temu, kazik-t napisał:

Chciałbym wiedzieć, ilu księży jeszcze wierzy w Opatrzność.

Co za brednie. Wszędzie gdzie jest zamieszany KK są jakieś brednie.

Najlepsi byli ci z Bałkanów całujący zmarłych na COVID biskupów. Ciekawe ilu pójdzie do piachu?

Kiedyś Angole pogonili Katoli (Henryk VIII), Francuzi wyrżneli kler za Rewolucji, Niemcy pogonili Watykan i mają świetny protestantyzm, Czesi ateizują, Irlandia i USA rozgonili towarzystwo.

Polska to taka wyspa głupoty ze spedalonym klerem ...

Edytowane przez janunio
40 minut temu, janunio napisał:

Kiedyś Angole pogonili Katoli (Henryk VIII), Francuzi wyrżneli kler za Rewolucji, Niemcy pogonili Watykan i mają świetny protestantyzm, Czesi ateizują, Irlandia i USA rozgonili towarzystwo.

Co z tego skoro wciąż się odradza.

Wdowi grosz od teściowych przejmują (ale to nie o kościele temat).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 godzin temu, fox733 napisał:

Sensacyjne odkrycie. Bezobjawowi nosiciele COVID-19 nie zarażają innych osób?

Przebadano blisko 10 milionów osób, co stanowi około 92 proc. mieszkańców miasta. Naukowcy skupili się na najbliższym otoczeniu osób chorujących na COVID-19 bezobjawowo. Okazuje się, że żaden spośród 1174 mieszkańców, którzy niepostrzeżenie przechodzili infekcję, nie zaraził swoich bliskich.

Ukryta Zawartość

to nie ma znaczenia

rozpamietywanie jak rozchodziło sie zakazenie rok temu po którym  jest juz  około 10 mutacji

wirus to nie jest coś stabilnego jak równanie matematyczne

aktualnie wiadomo ze 10 % chorych zaraża łącznie 80 % i znalezienie dopiero sposobu na wyszukanie superroznosicieli wniesie cokolwiek w blokowanie roznoszenia sie zakażenia

bezobjawowi superroznosiciele byli lokalizowani np w Korei wiec to dalej wrózenie z fusów

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Gdzie tam widzisz człowieka?

Alez sie przestraszyłem tymi zakasanymi rękawkami ....  ojejej, aż się uśmiałem z tego dziecinnego tekstu
Myślisz ze sie przestraszę punktów czy banów, nie jestem strachliwy jak ty,
a ten cyrk psychologiczny to se możesz na swojej rodzinie przeprowadzać, na mnie w ogóle nie działa

Edytowane przez .:Gerard:.
Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, cir napisał:

to nie ma znaczenia

rozpamietywanie jak rozchodziło sie zakazenie rok temu po którym  jest juz  około 10 mutacji

wirus to nie jest coś stabilnego jak równanie matematyczne

aktualnie wiadomo ze 10 % chorych zaraża łącznie 80 % i znalezienie dopiero sposobu na wyszukanie superroznosicieli wniesie cokolwiek w blokowanie roznoszenia sie zakażenia

bezobjawowi superroznosiciele byli lokalizowani np w Korei wiec to dalej wrózenie z fusów

a skąd ty to wszystko wiesz?

napisz koniecznie

np bardzo znane i wiarygodne medyczne wydawnictwa

https://www.bmj.com/

https://www.thelancet.com/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Sławomir Mentzen

we wtorek

Patrząc po liczbie pozytywnych testów - dzisiaj tylko 10 tysięcy, epidemia zaczyna wygasać. Każdego dnia wykonujemy coraz mniej testów, z których zwykle co drugi jest pozytywny. Dzięki temu liczba zakażonych wykrywanych każdego dnia jest coraz niższa, statystyki się poprawiają i jest nadzieja na poluzowanie obostrzeń. Wspólnym wysiłkiem rządu i obywateli, którzy zaczynają odmawiać udziału w tym cyrku, wygramy zaraz z wirusem.

Gdzie tkwi klucz do sukcesu? Taki test oznacza kilka godzin stania w kolejce, kilkudniową kwarantannę dla testowanego i jego rodziny do momentu uzyskania wyniku, a jeżeli ten będzie pozytywny, to jeszcze dłuższą. Dlatego Polacy zaczęli masowo odmawiać sobie przyjemności wykonania testu. Jeżeli ktoś czuje się chory, to po prostu czeka w domu, aż wyzdrowieje, zamiast sprowadzać na siebie areszt domowy i wizyty policji. Swoją drogą to, że ktokolwiek bierze na poważnie te codzienne dane o liczbie zakażeń i utożsamia je z prawdziwą liczbą zakażonych, świadczy o tym, w jakiej ciemnocie my żyjemy. Rząd równie dobrze mógłby podejmować decyzje w oparciu o dane od Wróżbity Macieja, albo na podstawie aktualnego horoskopu.

Jak tak dalej pójdzie, to trzeba będzie robić łapanki na ulicach celem zrobienia testu i podtrzymania podniosłego nastroju. Zdaje się zresztą, że minister Niedzielski już to zapowiadał. Proponuje się z tym pospieszyć. Pozwoli to władzy sprawdzić w boju swoich ludzi, wyselekcjonować tych najbardziej oddanych, których będzie można za miesiąc oddelegować do nalotów na domy, w których w Wigilię odbywać się będą nielegalne i wywrotowe spotkania rodzinne.

12 tys.

493

2 tys.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

13 minut temu, kazik-t napisał:

I po hangielsku:)

Takie zapewne piszą prawdę i tylka najprawdziwszą prawdę. Bo, przede wszystkim - są w pełni  "niezależne"...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

22 minutes ago, kazik-t said:

6 minutes ago, zukzukzuk said:

I po hangielsku:)

Takie zapewne piszą prawdę i tylka najprawdziwszą prawdę. Bo, przede wszystkim - są w pełni  "niezależne"...

Miałem tu już  nie zaglądać, ale włączają mi się  powiadomienia (nawiasem mówiąc, gdzie to się wyłącza?)

więc zajrzałem.

I stwierdziłem, że dobrze, że tu nie zaglądam. Bo moje poprzednie spostrzeżenia okazały się jak najbardziej słuszne.

Jakież mogą być kwalifikacje kogoś, kto kpi sobie z czasopisma Lancet? 

Dyplom Zasłużonego Moherowego Beretu, albo niepełna podstawówka w Pcimiu dolnym.

Przepraszam za ten ton. Jednak trzeba wiedzieć, gdzie jest swoje miejsce i nie zabierać głosu w sprawach, które kogoś przerastają.

O wieki.

17 godzin temu, cir napisał:

Obyśmy nie doczekali takich czasów. Czarno widzę takie "wyszukiwanie"...........

W dniu 26.11.2020 o 20:15, xetras napisał:

PS.

Jak dla mnie Edytka to histeryczka.

Już nie gadaj. "Dziabałbyś" ;-). 

W dniu 27.11.2020 o 00:19, stench napisał:

Współczuję. Może u mnie powietrze lepsze .

Gorzały nie łoili i to ich zabiło..........

Edytowane przez SynSama

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

7 minut temu, SynSama napisał:

nie gadaj

Skorpiony mi na nerwy działają same z siebie. Paru minut bym nie wytrzymał ?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

7 hours ago, kazik-t said:

a skąd ty to wszystko wiesz?

napisz koniecznie

Kaziu dam ci dobrą radę:

"Kaziu, zakochaj się!"

Przejdzie ci wtedy stres, znikną kompleksy. Pojawi się chęć życia i zniknie potrzeba zajmowania się czymś, o czym nic nie wiesz.

Pewnie nie wiesz. że to cytat i skąd pochodzi, ale to normalne, jak się czyta tylko głupawe portale.

54 minuty temu, athos napisał:

Miałem tu już  nie zaglądać, ale włączają mi się  powiadomienia (nawiasem mówiąc, gdzie to się wyłącza?)

więc zajrzałem.

I stwierdziłem, że dobrze, że tu nie zaglądam. Bo moje poprzednie spostrzeżenia okazały się jak najbardziej słuszne.

Poprawiłeś mi humor, widać siły wyższe Cię tu ciągną??

A w tym roku w ogóle grypy nie ma, tej zwykłej. O tej porze zawsze pełno smarkająco-psikajacych było, w tym roku nie widać.

Czyżby dzięki maseczkom?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

10 minut temu, Jacchusia napisał:

A w tym roku w ogóle grypy nie ma, tej zwykłej. O tej porze zawsze pełno smarkająco-psikajacych było, w tym roku nie widać.

Czyżby dzięki maseczkom?

Wszystkie infekcje, te grypopodobne też, kwalifikowane są jako koronawirus. Jeśli oczywiście osobnik ma jakiekolwiek objawy i jest poddany testowi. Te testy są tak ustawione, by pokazywały wynik dodatni na koronawirusa.
Ale być może to się zmieni, bo ilość zachorowań ostatnio w Polsce maleje, a to jest pochodną układów politycznych z UE.

35 minut temu, soundchaser napisał:

Te testy są tak ustawione, by pokazywały wynik dodatni na koronawirusa.

Ja znam same osoby objawowe z tych które miały wynik pozytywny, przebieg często ciężki i pewnie gdyby robiono badania choćby TK płuc to by u większości wyszły zwapnienia jak po latach palenia papierosów. Pokasływanie się ciągnie długo i większość ma płytszy oddech po przechorowaniu. Więc może ci bezobjawowi to mieli robione jakieś drętwe testy?

W trakcie usuwania konta.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.