Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, fetek napisał:

aa no tak czyli znowu pensje 🙂

Lex Czarnek sprowadzasz do pensji? 

Poważnie, jak można żyć w czasie Czarnka i pytać co złego w oświacie.

A potem udawać, że nie rozumie się odpowiedzi "wszystko".

8 minut temu, Mickey6 napisał:

Lex Czarnek sprowadzasz do pensji? 

oczywiście że tak, w tym że nie pensji nauczycieli tylko znajomych np burmistrza.

Swoja drogą ciekawe, że w tej całej destrukcji nie wspominasz co się wyrabia w szkołach, jak się szerzy degeneracja i nadużycia, do jakich dochodzi ekscesów i jak sobie dyrektorzy nie radzą.. albo nie chcą radzić. 

Proponuję też zglebić temat prywatyzacji szkolnictwa, jak samorządy na gruncie gminy budują szkoły za publiczne pieniądze a potem oddają wszystko w prywatne ręce. Poczytaj jakie problemy ze szkołami ma np Gdańsk, jak są ignorowane prawa rodziców i jakie abstrakcyjne zajęcia wprowadziły samorządy.

No chyba że lubisz jak Twoje dziecko sika do kuwety.

8 minut temu, Mickey6 napisał:

Poważnie, jak można żyć w czasie Czarnka i pytać co złego w oświacie.

Po raz ostatni proszę o konkrety, NIE ZWIĄZANE Z PENSJĄ.

Edytowane przez fetek
3 minuty temu, fetek napisał:

Po raz ostatni proszę o konkrety, NIE ZWIĄZANE Z PENSJĄ.

Po raz ostatni, odpowiadam, że nie będę Ci streszczać kilku lat, ani ostatnich miesięcy życia w tym kraju, obojętnie pod jakim kątem. Tym bardziej, że gdziekolwiek nie spojrzysz to o tym trąbią. Wysil się sam, ja nie po to opłacam abonamenty, żeby potem streszczać oczywistości komuś kto sam takie same abonamenty opłaca.

Jeśli uważasz, że w państwie wyznaniowym, jakim jest Polska, a w ogóle jakimkolwiek, postawienie na czele edukacji afiszującego się ultra-katola, mizogina, homofoba, który swoje pomysły EDUKACYJNE konsultuje z kurią i na bazie swoich chorych poglądów steruje edukacją, to prostu idź się k...a, lecz🙂🙂

30 minut temu, fetek napisał:

dokładnie, wolny kraj niech robią co chcą, wiele osób w tym przedsiębiorący niejednokrotnie muszą dokonywać radykalnych zmian i nikt się nad nimi nie rozczula.

Uczenie jest potrzebne, to nie ulega wątpliwości, ludzie wydają mnóstwo pieniędzy na nauczycieli, jest ogromne zapotrzebowanie na naukę. Absolwenci po szkole  od razu rozglądają się za odpowiednimi nauczycielami, bo nie każdy pracodawca docenia wiedzę ze szkoły. To by mogło być ciekawe, gdyby skończyli szkołę i poszli na taki kurs mający ułatwić znalezienie roboty u byłego nauczyciela.

Powinno być tak, że to absolwenci szkoły są najbardziej poszukiwaniu na rynku pracy, bo mają najświeższą i najbardziej przydatną wiedzę.

40 minut temu, fetek napisał:

Po za tym przypominam że my ciągle rozmawiamy o stawce bazowej, wystarczy się uczyć, zdobywać kolejne świstki, brać udział w wyjazdach i rożnych aktywnościach, to wszystko podnosi pensję. Do tego premie, wyrównywania, 13 itd.

Nie można ich winić, że chcą coraz więcej...tyle się teraz wydaje miliardów, że mogli słusznie pomyśleć, że im się bardziej pieniądze należą. W końcu są nauczycielami, a wielu uczniów zarabia grubszą forsę, a wszystko dzięki ich wiedzy i zaangażowaniu.  Przyjmując, że bez nauczycieli byli byśmy biedakami są warci każdych pieniędzy, ale muszą to lepiej argumentować, pokazywać jak bardzo są niezbędni na konkretnych przykładach.

3 minuty temu, Mickey6 napisał:

Po raz ostatni, odpowiadam, że nie będę Ci streszczać kilku lat, ani ostatnich miesięcy życia w tym kraju, obojętnie pod jakim kątem. Tym bardziej, że gdziekolwiek nie spojrzysz to o tym trąbią. Wysil się sam, ja nie po to opłacam abonamenty, żeby potem streszczać oczywistości komuś kto sam takie same abonamenty opłaca.

😅 serio ?

7 minut temu, Mickey6 napisał:

to prostu idź się k...a, lecz

jak zawsze merytorycznie

9 minut temu, J.Jerry napisał:

Powinno być tak, że to absolwenci szkoły są najbardziej poszukiwaniu na rynku pracy, bo mają najświeższą i najbardziej przydatną wiedzę.

Z tym może być duży problem, każda branża musi się ratować dodatkowymi szkoleniami i certyfikatami bo system nauczania nie dość że nie uczy to jest mocno przestarzały.

11 minut temu, J.Jerry napisał:

Uczenie jest potrzebne, to nie ulega wątpliwości, ludzie wydają mnóstwo pieniędzy na nauczycieli, jest ogromne zapotrzebowanie na naukę. Absolwenci po szkole  od razu rozglądają się za odpowiednimi nauczycielami, bo nie każdy pracodawca docenia wiedzę ze szkoły.

Oczywiście że jest, tego nigdy nie kwestionowałem, niestety samo ukończenie szkół, nie wiadomo jakich nic Ci nie daje, niczego nie gwarantuje czasem nawet masz wiedzę a nie masz dostatecznych uprawnień by z niej korzystać.

5 minut temu, J.Jerry napisał:

Nie można ich winić, że chcą coraz więcej...tyle się teraz wydaje miliardów, że mogli słusznie pomyśleć, że im się bardziej pieniądze należą. W końcu są nauczycielami, a wielu uczniów zarabia grubszą forsę, a wszystko dzięki ich wiedzy i zaangażowaniu.  Przyjmując, że bez nauczycieli byli byśmy biedakami są warci każdych pieniędzy, ale muszą to lepiej argumentować, pokazywać jak bardzo są niezbędni na konkretnych przykładach.

Masz rację, ale jak już wspomniałem problemem jest ich efektywność i zachowanie. Może ja wychowywałem się w dziwnych czasach, mi wpojono szacunek do nauczyciela, do ludzi starszych itd. Teraz tego nie ma, młodzież jest coraz "gorsza" bo nauczyciele są gorsi, bo szkoła jako całokształt jest gorsza. Trzeba pamiętać że szkoła to nie tylko tabliczka mnożenia.

4 minuty temu, fetek napisał:

Z tym może być duży problem, każda branża musi się ratować dodatkowymi szkoleniami i certyfikatami bo system nauczania nie dość że nie uczy to jest mocno przestarzały.

A może szkoły powinny mieć możliwość takiego ruchu, aby dostosować nauczanie do lokalnych pracodawców, nawiązać z nimi współpracę, i forsa jakaś by wpadła. Nowa ustawa bardziej centralizuje o ile dobrze zrozumiałem.

8 minut temu, fetek napisał:

Oczywiście że jest, tego nigdy nie kwestionowałem, niestety samo ukończenie szkół, nie wiadomo jakich nic Ci nie daje, niczego nie gwarantuje czasem nawet masz wiedzę a nie masz dostatecznych uprawnień by z niej korzystać.

To właśnie wymaga zmiany... W jedenaście lat można się sporo nauczyć, jak się pracuje w jednym miejscu.

Jeżeli było to przepraszam

Komentarz pod

No przekozak. W końcu ktoś normalny w TVP. PANIE KAŹMIERCZAK JEST PAN MOIM IDOLEM, ale myślę że po tym wywiadzie w TVP był Pan po raz ostatni. Brawo, brawo i jeszcze raz brawo.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

2 godziny temu, J.Jerry napisał:

A może szkoły powinny mieć możliwość takiego ruchu, aby dostosować nauczanie do lokalnych pracodawców, nawiązać z nimi współpracę, i forsa jakaś by wpadła. Nowa ustawa bardziej centralizuje o ile dobrze zrozumiałem.

tak centralizuje bo jest ogólny problem z samorządami, tzn coś na wzór nepotyzmu. Bardzo dobrze widać to w mniejszych rejonach, u mnie skończyło się tragedią bo nie mili patentu na zmianę dyrektora to go zaszczuli.

Teoretycznie masz rację, praktycznie nie ma ich kto kształcić. Po za tym rozmawiamy tutaj o nauczycielach nie wykładowcach itd.

2 godziny temu, J.Jerry napisał:

To właśnie wymaga zmiany... W jedenaście lat można się sporo nauczyć, jak się pracuje w jednym miejscu.

Uczelnie wyższe to inna patologia, problem jest wielowarstwowy.

Ale jak już o patologii mowa, powiedź mi jak to jest że nauczyciel uczy w duch szkołach i do tego daje korepetycje. Uczniowie ze szkoły publicznej jak nie są zdolni muszą chodzić na korepetycje czyli nabijają kasę koledze z pracy sojowego nauczyciela. Dzieci ze szkoły prywatnej nie muszą się ratować korepetycjami mimo że program, sposób edukacji a nawet nauczyciel jest ten sam.

Czego ja tutaj nie rozumiem ?

Edytowane przez fetek

Jest kilka pomysłów na przejecie reszty tego, co PIS jeszcze nie wziął. Nadzór nad źle zarządzanymi szpitalami, a wszystkie po podwyżce cen prądu i gazu będa 'zle zarządzane', w edukacji Czarnek, w sadownictwie, prokuraturze Ziobro, w wojsku Błaszczak. Wszystko będzie zależało od władzy, nie pozostanie nic prywatnego.

Wrócimy do lat siedemdziesiątych, kiedy Jarosław był krzepki.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

3 godziny temu, J.Jerry napisał:

Niektórzy, a zwłaszcza PiSowcy jakoś kompletnie nie jarzą, że nauczyciel to oprócz powołania to jest po prostu zawód i oni chodzą do pracy przede wszystkim po to, żeby zarobić na życie.

Fetek chce mieć same Siłaczki które żyją powietrzem.

Żeby nauczyciele mogli coś pokazać to system musi to umożliwić a w tej chwili działa odwrotnie, tzn premiuje ludzi średnich albo słabych.

Debile z PiSu mieli unikalną okazję, żeby system oświaty poprawić, ale nie dość, że niczego nie poprawili to jeszcze spieprzyli to, co było.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Niektórzy, a zwłaszcza PiSowcy jakoś kompletnie nie jarzą, że nauczyciel to oprócz powołania to jest po prostu zawód i oni chodzą do pracy przede wszystkim po to, żeby zarobić na życie.

Fetek chce mieć same Siłaczki które żyją powietrzem.

Żeby nauczyciele mogli coś pokazać to system musi to umożliwić a w tej chwili działa odwrotnie, tzn premiuje ludzi średnich albo słabych.

Debile z PiSu mieli unikalną okazję, żeby system oświaty poprawić, ale nie dość, że niczego nie poprawili to jeszcze spieprzyli to, co było.

Z tych wypowiedzi jasno wynika, że nauczyciele nie powinni zarabiać tyle, ile zarabiają. Może i tak, ale dlaczego wbrew jednoznacznym deklaracjom rządu zabiera im się przy okazji nowego ładu, w dodatku mówiąc, że to przypadek i nieprawda, to nie rozumiem, ale przyjmuję linię orzecznictwa 😉 

nagrywamy.com

23 minuty temu, przemak napisał:

Z tych wypowiedzi jasno wynika, że nauczyciele nie powinni zarabiać tyle, ile zarabiają. Może i tak, ale dlaczego wbrew jednoznacznym deklaracjom rządu zabiera im się przy okazji nowego ładu, w dodatku mówiąc, że to przypadek i nieprawda, to nie rozumiem, ale przyjmuję linię orzecznictwa 😉 

Tępy odwet mściwych miernot które obecnie rządzą.

Jestem Europejczykiem.

Ja czasami rozmawiam z członkami wysoko postawionymi w PIS, członkami wysuniętymi na czoło znaczy się.

Pytam się dlaczego jestescie dla mojej grupy zawodowej tacy  szorstcy?

Odpowiedź-Moglibyśmy wam cos dać, albo zostawić was w spokoju, ALE WY NA NAS I TAK NIGDY NIE ZAGŁOSUJECIE....

Do tego można sprowadzić wszystkie rozmowy tutaj.

Chodzi tylko o redystrybucje zagrabionego pieniądza ciemniakom, którzy za te 500, 300 czy inne datki na nas zagłosują i dzięki temu zostaniemy u władzy i ustawimy siebie, swoje rodziny i znajomych. Wszystko to nie bez powodu w formie danin o które trzeba poprosić, wypełnić czasami poniżający długi wniosek, żeby obywatel wiedział kto daje. Najpierw doj.ebiemy im gazem, prądem, podatkami pośrednimi, a później dla biedaków, którzy na nas głosują tarcze ochronne zrobimy, odsiejemy tylko dobrze kułaków....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

15 minut temu, electro napisał:

Ja czasami rozmawiam z członkami wysoko postawionymi w PIS, członkami wysuniętymi na czoło znaczy się.

Pytam się dlaczego jestescie dla mojej grupy zawodowej tacy  szorstcy?

Bardzo elegancko sformułowane pytanie. Tu mi Szanowny Kolega zaimponował swoim spokojem.

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe towarzystwo, niemniej po wypowiedziach w innym watku, nie spodziewalem sie wiecej.

Patologia ciagnie do patologii.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

A to ten zdrowy trzon narodu pisowskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) stan_wyjatkowy.thumb.jpg.20ecd639d37e717999a307efb6b2d020.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PłacOm to walczEm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Trzeba umieć dostrzegać pozytywy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

10 godzin temu, jar1 napisał:

A to ten zdrowy trzon narodu pisowskiego

To dwie fotki.

(Może koło Ciebie są tacy, ale w moim sąsiedztwie raczej dość poczciwe towarzystwo).

Nihilizm nic nie wart, lepiej cieszyć się życiem.

4 minuty temu, notoryczny napisał:

Trzeba umieć dostrzegać pozytywy.

Księgowi mają zagwarantowany wzrost w Nowym Ładzie. Tylko oni ogarną, bo są kreatywni w dwójnasób.

Użyją sztucznej inteligencji i wykażą pomnożenie zysków.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

"Ta nazwa jest chyba ironiczna, dlatego, że trzeba raczej mówić o PiS-owskim nieładzie lub wręcz chaosie. Co jest najważniejsze dla społeczeństwa, zwłaszcza ludzi uboższych? Po pierwsze, żeby inflacja była niska, bo ona szczególnie bije właśnie w najbiedniejszych, a po drugie, żeby kraj się rozwijał szybko, bo z tego biorą się realne pieniądze dla wszystkich. Otóż jeżeli popatrzymy na samą koncepcję tego pseudoładu, nie mówię o realizacji, to ona w niczym nie poprawia długofalowej sytuacji Polski."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Ta nazwa jest chyba ironiczna, dlatego, że trzeba raczej mówić o PiS-owskim nieładzie lub wręcz chaosie

Co tak łagodnie? Pasujące tu idealnie słowo "burdel" chyba nie podlega cenzurze na tym forum. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

18 godzin temu, przemak napisał:

Z tych wypowiedzi jasno wynika, że nauczyciele nie powinni zarabiać tyle, ile zarabiają. Może i tak, ale dlaczego wbrew jednoznacznym deklaracjom rządu zabiera im się przy okazji nowego ładu, w dodatku mówiąc, że to przypadek i nieprawda, to nie rozumiem, ale przyjmuję linię orzecznictwa

Jak będą to systematycznie powtarzać po kilka razy dziennie to wielu uwierzy 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

20 godzin temu, fetek napisał:

Ale jak już o patologii mowa, powiedź mi jak to jest że nauczyciel uczy w duch szkołach i do tego daje korepetycje. Uczniowie ze szkoły publicznej jak nie są zdolni muszą chodzić na korepetycje czyli nabijają kasę koledze z pracy sojowego nauczyciela. Dzieci ze szkoły prywatnej nie muszą się ratować korepetycjami mimo że program, sposób edukacji a nawet nauczyciel jest ten sam.

Czego ja tutaj nie rozumiem ?

Różnie bywa niezależnie od szkoły mogą być zdolni uczniowie i korepetycje. Wszystko zależy od ludzi, a nie czy szkoła jest prywatna czy państwowa.

19 godzin temu, Jaro_747 napisał:

19 godzin temu, Jaro_747 napisał:

No to są nadzwyczajni, czy zwyczajni?

Zwyczajni ludzie idą do pracy żeby zadowolić pracodawcę, a jak nie wychodzi zostają bez roboty.

Z drugiej strony chcielibyśmy mieć w nauczycielach najlepszych ludzi, aby tych przeciętnych pociągnęli za sobą. Tego system nie może chcieć, bo pułapem jest program nauczania.

Po chwili refleksji muszę powiedzieć, że zbyt łatwo przyszło mi krytykować nauczycieli, a sytuacja jest praktycznie bez wyjścia. Parę lat temu było ciężko, a teraz trudna sytuacja na świecie, ekonomiczna, polityczna, więc zamiast krytykować trzeba myśleć jak uratować najlepsze z naszej edukacji, żeby najlepsi nauczyciele nie odeszli, żeby najzdolniejsi mieli szansę uczyć się od najlepszych.

Przeczytałem pewien artykuł, który zmienił moje myślenie 

Ukryta Zawartość

Dużo trzeba zmienić, ale nadal są możliwości o ile wszystkie strony zechcą współpracować i ustąpią. Jest znana liczba uczniów, pieniędzy przypadających na ucznia, uczniów na nauczyciela - rozwiązanie nasuwa się samo, pewne jest, że wszystkich nie da się zadowolić.

Ukryta Zawartość

Proponuję by każdy krytykujący jakieś zawody najpierw podawał swój i to w czym robi. Ocenimy i powiemy, czy w ogóle potrzebny i czy mu nie za dobrze? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.