Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, fetek napisał:

Wypłaty najprawdopodobniej dostali za grodzeń więc to nie kwestia NŁ, a od 1 stycznia 2022 chyba wszystkie służby mundurowe mają podwyżki.

Nie ktoś dostał niższą wypłatę tylko ktoś natworzył anonimowe komentarze warte tyle co moje czy Twoje bajdurzenie. chyba logiczne jest że jak ktoś więcej zarabia to może stracić jakiś zasiłek co wcale nie musi oznaczać że sumarycznie będzie miał mniej pieniędzy.

Wzrosty które ja analizowałem rekompensowały lepsze warunki podatkowe więc w najgorszym przypadku wychodziło na zero. Oczywiście zaraz się znajdzie miliard przedsiębiorców, którzy wezmą auto jako optymalizacje podatkową i potem będzie płacz że ich państwo okrada.

Jest taka zasada, którą polecam i sam stosuję - co masz zrobić dzisiaj, zrób jutro, bo może nie będzie trzeba. Dotyczy to jak widać również pisania na forum. Niestety alternatywą jest edycja postów, szkoda tylko, że już zacytowanych. Kolega @fetek zniknął, żeby za chwilę objawić się cały na biało. Schemat znany, odwaga cywilna i odpowiedzialność level Czarnek.

22 minuty temu, Jaro_747 napisał:

niech Czarnek z Mateuszkiem nie p...dolą że nic się nie stało.

No, ja od szefowej dostałem list, że tak ma być 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

Właściwie to czarnkowe  ministerstwo powinno się nazywać Ministerstwo Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego .

No może raczej Wyznania Religijnego .

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Właściwie to czarnkowe  ministerstwo powinno się nazywać Ministerstwo Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego .

Albo, po prostu, Sekta.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ministerstwo Wyznań Religijnych i Poświęcenia. 

2 godziny temu, jar1 napisał:

Piździ. 🙂

A propos robotników...Dobrzy robotnicy zarabiają całkiem nieźle, często  znacznie więcej od nauczycieli.

Przykładowo przeciętna płaca hydraulika wynosi ok.  5000 zł.

Ukryta Zawartość

Bo gość biegle władający szwedem, będzie zawsze potrzebny, pan(i) biegle władający(a) długopisem niekoniecznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

9 godzin temu, porlick napisał:

Mówi "rekordzista" nowego ładu, wlasciciel piekarni "Kuźmiuk" w Lublinie:

Cenę gazu podnieśli mi o 8800%. 

(Wywiad w RMF FM.)

Wydaje mi się, że podnieśli o 100000%

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

9 godzin temu, porlick napisał:

Mówi "rekordzista" nowego ładu, wlasciciel piekarni "Kuźmiuk" w Lublinie:

Cenę gazu podnieśli mi o 8800%. 

(Wywiad w RMF FM.)

Zawsze mnie ciekawi, jak takie informacje są wyliczane. Jaka kwota była a jaka teraz. I byłoby wiadome. 😉

No to kto da więcej ? Kto podrzuci jeszcze większą podwyżkę ?

8 minut temu, notoryczny napisał:

Wydaje mi się, że podnieśli o 100000%

Ukryta Zawartość

Bo 800 % przy 100000% to niewiele ?

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Może Nierząd byłoby bardziej adekwatne.

Nazwałbym to inaczej ale parę dni bana nie jest mi miłe

jak to było"Co by tu jeszcze spieprzyc, Panowie? Co by tu jeszcze?"

To niedobra* jest, że ten gaz w Polsce podrożał. W innych krajach mają taniej, tam obowiązuje Europejski Ład, albo inne łady kontynentalne.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Jaki nauczyciele mają wpływ na rząd, konkretnie? Co sobie wywalczyli, który rząd/minister cokolwiek zmienił pod wpływem ich protestów czy propozycji? Może być o pieniądzach, ale może być też o organizacji szkolnictwa, programie, cokolwiek. Ale nie, że mają "większy niż inni", tylko konkretnie.
Konkretnie chcesz to ok?
Jakie mają możliwości ludzie w innych zawodach? Ślusarz, spawacz, sprzątaczka, a nawet pracownik naukowy.... No Jakie powiedz mi? Kto sobie nimi głowę zaprząta?
A "jaki nauczyciele mają wpływ na Rząd" to źle zadanie pytanie. Pytanie powinno brzmieć "kto z nich ma jaja żeby skutecznie walczyć o swoje". Rząd musi ich wysłuchać pod odpowiednim naciskiem!
Nie muszę chyba mówić jak ważną odgrywają rolę. Tymczasem słyszę tylko skowyt w ukrytych miejscach pod przykrywką zmyślonego nicka.
I tak sobie myślę dlaczego tak jest? Jedyne co przychodzi mi do głowy to fakt, że Oni wcale aż tak źle się nie mają. Gdyby było inaczej to nie chowali by się po kątach ze swoimi żalami bojąc się utracić to co teraz mają. Kto by nie chciał zarabiać w okolicach 4 tys i mieć ponad 6 tygodni urlopu!? A Ci najmniej zarabiający nie bez powodu zarabiają mało. W każdym fachu przeciętniak zarabia najmniej.

Górnicy się nie pier**lą i jak trzeba to jadą 300km by o swoje walczyć.

10 minut temu, costa brava napisał:

Nawet znam takiego jednego. I w dodatku antyszczepionkowiec 😆

Takie obsesyjne trzymanie się jednego tematu świadczy o próbie zagłuszenia wątpliwości , niepokoju czy strachu. I słusznie .

41 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ciekawe co byś napisał gdyby to Tusk teraz rządził ?

Nic, z braku czasu. Zbierałby chrust w lesie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Konfa ma juz 12 proc.  

Facebook pomógł  🙂

33 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Takie obsesyjne trzymanie się jednego tematu świadczy o próbie zagłuszenia wątpliwości , niepokoju czy strachu. I słusznie .

Zgadza sie, idą  straszne czasy 

19 godzin temu, piorasz napisał:

Mają o wiele większy niż cała reszta z poza budżetówki.

46 minut temu, piorasz napisał:

A "jaki nauczyciele mają wpływ na Rząd" to źle zadanie pytanie.

Faktycznie, źle zadane, odpowiedź wyżej już padła, mają "o wiele większy" i na ch drążyć temat. Wprawdzie górnicy mają większy, ale nauczyciele też. 

nagrywamy.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.