Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak film nie podejdzie, to chociaż na sprzęt vintage można się pogapić 😉

Ukryta Zawartość

Ostatni WICK.

Nie wiem ile zabił gości, ale znudziło mnie to zabijanie. NUDY i tyle

Chociaż sceny nap...nki nakręcone nieźle, ale i co z tego jak to stało się nudne.

W tym filmie nic innego nie ma tylko zabijanie przeciwników

Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

W dniu 5.06.2023 o 14:09, Chicago napisał:

'Don't Look Up' - reż. Adam McKay

Rewelacja! Generalnie mocna satyra, ale w punkt! Tragikomedia, z tym, że więcej tutaj tragedii niż komedii i nie chodzi mi o finałowe sceny, ale o bidonowców, harrisowców, globalsów, klimatystów, celebrytów, Gatesów i inne poczwary psujące życie i harmonię na Ziemi. Ale mamy świat! W każdym razie, lewactwo nienawidzi tego filmu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obejrzałem go po raz drugi z racji, że Atmosa się dorobiłem. Uważam go za najlepszy film zrobiony/dystrybuowany przez Netflixa. Popłakałem się ze śmiechu jak dzieciom zabrali te telefony po prezentacji „Steva Jobsa”😀 Jest w pewnym sensie tragicznie prawdziwy i oddaje dobrze idiotyzm dzisiejszych czasów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Avatar 2 - jestem wnerwiony do białości! Aaaaaaaaaa... po co mam iść do kina? W domu sobie obejrzę. Mam dźwięk 5.1, ekran OLED - będzie pięknie.

No i wychodzi na Disney+. Film faktycznie wspaniały, epicki, obraz 4K, HDR, czego chcieć jeszcze? Skąd wnerwienie? Ano - film na Disneyu jest w... 16/9. Rozumiecie? Wgniatająca w fotel kinówka przycięta do rozmiarów ekranu TV. 😞

No nic. Kupię sobie na Blu-Ray'u nie ma innego wyjścia. 😞 Kolory, ostrość, jakość obrazu, akcja - wszystko po prostu zabija. Opad szczeny. Ale nie w tych proporcjach obrazu, na Boga! Co to ma być??? 😞

FydLzcxWYAMFStC?format=jpg&name=large

FydLz2GWcAAluhH?format=jpg&name=large

FydL0dAX0AAQPof?format=jpg&name=large

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 13.06.2023 o 00:36, il Dottore napisał:

Skąd wnerwienie? Ano - film na Disneyu jest w... 16/9. Rozumiecie? Wgniatająca w fotel kinówka przycięta do rozmiarów ekranu TV.

Ale skąd ten wkurw? Avatar był właśnie w tym formacie wydany na BR. iMax jeszcze bardziej kwadratowy. Dwójka. Mnie to pasuje, nie będzie pasów na ekranie, oczywiście kupię UHD.

edit

To są jakieś jaja. Nie ma na płycie wersji PL w UHD!

Edytowane przez burz
Godzinę temu, burz napisał:

Avatar był właśnie w tym formacie wydany na BR.

Ty jaja sobie robisz!? BR 16:9? Przecież to kpina jakaś! Ja myślałem, że to Disney dał d***...

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

From -Stamtąd podobny klimatem do The Walking Dead dla fanów gatunku pozycja obowiązkowa.

Fajne. A nie jest to jakoś inspirowane Lost? Lost nie oglądałem, ale ogólny pomysł chyba podobny.

Niezły jest też Silos na Apple TV. Trochę przypomina Seksmisję - w wersji serio i z dodatkiem facetów.

SKŁADANKI ERRY’EGO. Netflix. Dobry film dla tych wszystkich którzy pamiętają czasy, kiedy w sklepach królowały kasety pirackie ze składankami muzycznymi. 

W dniu 19.06.2023 o 19:03, dzarro napisał:

Fajne. A nie jest to jakoś inspirowane Lost? Lost nie oglądałem, ale ogólny pomysł chyba podobny.

Trudno powiedzieć na razie za mało się wyjaśniło jestem po 1 sezonie, ale wciąga niesamowicie i ma klimat jaki lubię.

Za to inny serial 6 sezon czarnego lustra, który ceniłem zaliczył chyba wtopę. Nie widziałem 6 sezonu, ale opinie mówią że nic sobą nie reprezentuje tylko została wtłoczona jedna wilka propaganda kolorowych:) I tak z rankingu 8:0 za 1 ,2,3 sezon zleciało na 5 i spada za sezon 6 także widzę, że chyba szkoda czasu, bo serial zaliczył równie pochyłą 🙂

W dniu 26.06.2023 o 17:51, Krzychu72 napisał:

SKŁADANKI ERRY’EGO. Netflix. Dobry film dla tych wszystkich którzy pamiętają czasy, kiedy w sklepach królowały kasety pirackie ze składankami muzycznymi. 

Całkiem fajnie się oglądało, ale jak dla mnie zbyt liniowa fabuła.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Grand Budapest Hotel - oglądałem pierwszy raz, i to mój pierwszy film Wesa Andersona. Specyficzny, ale bardzo przyjemny w odbiorze. Warto było.

Detektyw (1972) - także po raz pierwszy. Rewelka, główne role majstersztyk, ciekawa intryga, do końca nie wiadomo, jak się to wszystko potoczy i skończy.

Edytowane przez Adi777
W dniu 19.06.2023 o 19:03, dzarro napisał:

Niezły jest też Silos na Apple TV. Trochę przypomina Seksmisję - w wersji serio i z dodatkiem facetów.

Ukryta Zawartość

Potwierdzam i polecam, świetna jest mama Paula z Dune'y i 😅

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Jestem fanem Indiany i oglądam wszystkie filmy. Niestety ten ostatni słabiutki . Bez wdzięku , humoru , schematyczny . Odgrzewane kotlety .

Jestem fanem Indiany i oglądam wszystkie filmy. Niestety ten ostatni słabiutki . Bez wdzięku , humoru , schematyczny . Odgrzewane kotlety .

Bez przesady - początek jest świetny, w środku niestety wszystko siada, ale końcówka trochę nadrabia. Nostalgiczny finał ma odrobinę uroku. Wg mnie solidne 6 na 10.
  • Moderatorzy
4 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Odgrzewane kotlety .

"Poszukiwacze zaginionej arki" też zrobili na mnie większe wrażenie ale to był jeden z pierwszych dorosłych filmów (obok Błękitnego Gromu) jakie widziałem w kinie i miałem wtedy 6 lat.

Wiadomo że trochę odgrzewane ale to jest syndrom pizzy gdzie zawsze dostaniesz coś płaskiego i pewnie z serem albo pomidorami ...

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ostatnio żona namówiła mnie do obejrzenia nowego "Pana Samochodzika" (fanka Nienackiego z młodości). Jak to u Netflixa, połączenie porąbania ze skrzywieniem w kierunku poprawności politycznej, tylko brakowało paru czarnoskórych harcerzy. Dobrze, że choć główny bohater nie był kobietą...

Dno do potęgi. ☹️

6 godzin temu, broniasz napisał:

Błękitny grom.Uuuu Panie,przesiedziało się trochę w kinie,wiadomo dla ktòrej sceny.

Byłem na premierze w Spodku (tak, kiedyś tam bywało też kino),

później jeszcze ze trzy razy, film robił wtedy wrażenie...ale nie pamiętam za cholere o jaką scenę chodzi?

2 godziny temu, iro III napisał:

...ale nie pamiętam za cholere o jaką scenę chodzi?

No jak można nie pamiętać? 

Wirnik "na wyciszeniu" i obserwacja laski uprawiającej jogę na golasa...

😁

11 godzin temu, porlick napisał:

Ostatnio żona namówiła mnie do obejrzenia nowego "Pana Samochodzika" (fanka Nienackiego z młodości). Jak to u Netflixa, połączenie porąbania ze skrzywieniem w kierunku poprawności politycznej, tylko brakowało paru czarnoskórych harcerzy. Dobrze, że choć główny bohater nie był kobietą...

Dno do potęgi. ☹️

Też pomyślałem o czarnoskórych harcerzach 😉
Ale ja wytrzymałem tylko pierwsze kilkanaście minut (do pierwszej sceny z obozem harcerskim) i z ulgą wyłączyłem to badziewie.

John Wick 4

Hmm... jeśli kiedyś przyjdzie Wam do głowy pomysł, żeby zabić jakiegoś psa, sprawdźcie wcześniej, kto jest jego właścicielem.

Edytowane przez Mrok

"Dziewczyna i kosmonauta" (czy jakoś tak) Netflix 1/5 - nie daję 0 bo klepiąc na Forum AS dotrwałem do końca.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Pokaż nowe odpowiedzi