Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

witam ratunku.... właśnie jestem w posiadaniu zestawu do kina domowego rotel w skład wchoodzą

procesor rsp 1068

końcówka mocy rmb 1066

pilot rr 1050

pest tylko roblem jest taki że pilotem nie potrafię wejść w ustawienia procesora procedura powinna wyglądać tak

menu-enter-i mamy main menu nestety na telewizorze jest tylko SYSTEM STATUS i ni cholery inaczej

jestem w ustawieniu pilota na AUD więc dobrze rozmawiałem nawet z byłym właścicielem jest zaskoczony i sam nie wie co jest grane

Czesc pany!

Czy ktos orientuje się na tyle dobrze we wzmacniaczach Rotela aby zaszufladkowac Rotela 980, 985, komplet 870 (prę i końcówka) oraz 990 od najgorszego do najlepszego, ewentualnie mniej więcej opisać brzmienie poszczególnych klocków?

Dzięki!

tylko roblem jest taki że pilotem nie potrafię wejść w ustawienia procesora

jak masz połączony procesor z tv, z jakiego wyjścia korzystasz ?

OSD na 1068 powinien powinien być obsługiwany przez wszystkie wyjścia video (bo np. 1066 nie ma OSD po component),

nie szkodzi spróbować na zwykłym kabelku composite wejść w menu

procek jest podłączony do tv wyjściem monitor out wszystko fajnie wyświetla się na ekranie,ale problem nie dotyczył wyświetlania lecz samego poruszania się w menu było jakby zablokowane ale sprawe rozwiązałem

,wygląda to tak że wystarczy wyłączyc procesor z tyłu przełącznikiem ma być wyłączony około 1 minuty w tym czasie w pilocie pod klapką wciskamy przycisk PRELOAD (długopisem lub czymś spiczastym) czekamy aż pilot się przeładuje włączamy procesor i wszystko działa bez zarzutu,

Witam , trafiłem tu dziś po raz pierwszy i proszę o radę odnośnie doboru używanych kolumn podłogowych do 1tys, do Rotela ra-01.Pokój 24m2 , muzyka to rock od Led Zep poprzez Pink Floyd , Dire Straits , Muse do Tool , System of A Down czy AC/DC. Zródło Pioneer BDP 160 . Obecnie mam kolumny Sony 176E które jak dla mnie jako tako dają sobie radę z bardzo dobrze zrealizowanym materiałem na CD ale jak coś jest gorzej nagrane męczy i brak jest dynamiki. Z góry wielkie dzięki

Witam szanownych klubowiczów!!!

Planuję nabyć RA-12 i rodzi się kilka pytań, na które mam nadzieję otrzymać odpowiedź. Wzmacniacz będzie napędzał dynaudio dm 2/8, pokój 22 m2, Słucham przede wszystkim smooth-jazzu, czasami progresywnego rocka. Cd na razie musi zostać - denon dcd 1460.

1. Czy ten zestaw powinien zagrać przyzwoitym dźwiękiem?

2. Czy jakość odtwarzania będzie lepsza, jeżeli denona połączę z rotelem przewodem optycznym?

3. Czy ktoś próbował połączyć komputer ze tym rotelem przewodem optycznym i jakie było wrażenie z odbieranej muzyki?

Pozdrawiam

bartek

Witam szanownych klubowiczów!!!

Planuję nabyć RA-12 i rodzi się kilka pytań, na które mam nadzieję otrzymać odpowiedź. Wzmacniacz będzie napędzał dynaudio dm 2/8, pokój 22 m2, Słucham przede wszystkim smooth-jazzu, czasami progresywnego rocka. Cd na razie musi zostać - denon dcd 1460.

1. Czy ten zestaw powinien zagrać przyzwoitym dźwiękiem?

2. Czy jakość odtwarzania będzie lepsza, jeżeli denona połączę z rotelem przewodem optycznym?

3. Czy ktoś próbował połączyć komputer ze tym rotelem przewodem optycznym i jakie było wrażenie z odbieranej muzyki?

Pozdrawiam

bartek

hej

kiedyś miałem podobny problem ale z dm 2/7 i ra-05se , a to że po wymianie było lepiej jestem tego dowodem

ad.1 pod dm 2/7 z nieco mniejszym wooferem miałem ra05se, póżniej o6se , a teraz mam rc1550/rb-1552 po każdej wymianie było coraz lepiej tzn. dzwięk nabierał rozmachu,był pełniejszy,więcej basu,większa scena- to znaczy im lepiej napędzisz dmy tym lepiej pokażą co potrafią

dm 2/8 moim zdaniem potrzebują wydajnego prądowo wzmaka i to lepszego niż do 2/7, czy ra12 da rade? , moim zdaniem da , ale lepiej będzie przy mocniejszym wzmaku

ad.2 nie znam denona

ad.3 przy podłączeniu optycznym będzie bardziej cyfrowo niż analogowo, lepiej rca

pozdr.

Dzięki

Nie chcę Cie namawiać na 2/7 , ale prawdopodobnie byłyby łatwiejsze dla RA-12 do napędzenia ( do tej pory nie bardzo wiedziałem o co w tym chodzi dopóki nie kupiłem w/w dzielonki)

umnie dm 2/7 graja w pom. 19m2 i jest b.dobrze

to tylko moje spostrzeżenia, poczekaj może jeszcze ktoś coś podpowie...

pozdr.

czy masz już dm 2/8?

Edytowane przez art72

czy masz już dm 2/8?

Tak mam, napędza je denon 980r, mocy nie brakuje, lecz w dalszym ciągu marzy mi się trochę więcej ciepła. Przeskok z Heco 700 był na prawdę spory. Pojawiła się dużo szersza scena, usłyszałem wiele nowych dźwięków na ulubionych płytach, po prostu zakochałem się w tych głośnikach. Niestety dzisiaj sytuacja finansowa zmieniła się na tyle, że muszę odłożyć na jakiś czas zakup nowego wzmacniacza. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.

• Moderatorzy

a ja mam pytanie : jakiej jakości jest dac na pokładzie np ra1570 , rc1570,

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Moderatorzy

pytam względem np Arcama irDac.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Witam, 100 lat mnie nie było! Ostatnio u kolegi posłuchałem jakiegos gramofonu typu bambino i mnie zauroczyło ;-)

Co byście polecili do rotela ra-980bx ? Gramofony to dla mnie czarna magia!! nic nie kumam ;-)

Oczywiście w dobrej cenie.

Pozdro

Czy ktoś wie , co dzieje się z Kolegą sittek ?

A dziękuje za pamięć, u sitka wszystko dobrze, właśnie wyszedł.a040.gif g010.gif

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

Jakieś zmiany w sprzęcie?

Widzę, że jest też paru nowych kolegów.

Taki sam jak w reszcie nowego Rotela z linii 12 i 15 - RT-12, RCD-12 i RCD-1520.

Jest Wolfson WM 8740 i sprawuje się przyzwoicie. Jest to ten sam przetwornik co w CA, ale jest lekko zablokowany jeżeli chodzi o Hi Res.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gramofony to dla mnie czarna magia!! nic nie kumam ;-)

Oczywiście w dobrej cenie.

Pozdro

Napisz, ile konkretnie chcesz wydać.

Ogólnie w analogu mozna wydać górę pieniędzy...

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Planuję nabyć RA-12 i rodzi się kilka pytań, na które mam nadzieję otrzymać odpowiedź. Wzmacniacz będzie napędzał dynaudio dm 2/8, pokój 22 m2, Słucham przede wszystkim smooth-jazzu, czasami progresywnego rocka.

Jeżeli nie szukasz dodatków (wodotrysków) w postaci wyjść cyfrowych które ma RA-12 to do tej muzyki którą preferujesz zdecydowanie polecam RA-1520.

Gość rydz

(Konto usunięte)

A dziękuje za pamięć, u sitka wszystko dobrze, właśnie wyszedł.

Aaaaa , na wczasach byłeś . :)

61wakacje.gif

witam witam i pozdrawiam.

Edytowane przez rydz

Cześć Jacku i cześć wszystkim rotelowcom ;)

Ja też rzadko tu zaglądam bo głównie szukam tanich płyt w sieci, słucham nabytych , a ostatnio zastanawiam się dlaczego moje CD Rotela zaczęło "cykać" na początku niektórych płyt? Nie wiem, czy takie doświadczenia z cedekiem ktoś już miał ?; jeśli tak , to proszę o kontakt. Jak zwykle po paru szklaneczkach whiskey stwierdziłem, że mam 2 kilo pln na nowy /stary CD. I od razu zacząłem buszować po ogłoszeniach. Co byście polecili do mojego zestawu ?? ( opcję rozważę i przedyskutuję z ekspertami na tym forum ;)

Pozdrawiam wszystkich, którym nie "cyka" sidi :)

Ja tam stary jestem, ale jak oglądam te kanały muzyczne, które mam na swoim pakiecie w CP, to- kurna- powiem Wam, że w niektórych kanałach nie znajduję muzyki w ogóle :( Kiedyś MTV to była stacja muzyczna, a teraz to -kurna - antymuzyczny burdel ;(

Człowiek wchodzi na jakieś tam mtv, a tu jakies Dody z Kenami współżyją w basenie :( Żenada do kwadratu.....

Co do gramofonu to chciałbym się w 1000 zmieścić

W tej cenie sam gramofon, czy tez wkładka i przedwzmacniacz?

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jak zwykle po paru szklaneczkach whiskey stwierdziłem, że mam 2 kilo pln na nowy /stary CD. I od razu zacząłem buszować po ogłoszeniach. Co byście polecili do mojego zestawu ?? ( opcję rozważę i przedyskutuję z ekspertami na tym forum ;)

Pozdrawiam wszystkich, którym nie "cyka" sidi :)

Mnie jeszcze nie cyka :-)

Co do odtwarzacza, to skoro odezwałeś się w Klubie Rotela, nie pozostaje mi nic innego, jak polecić tobie ...... Rotela.

A który?

1. Gdyby chodziło mi wyłącznie o dźwięk to RCD-971 (czasami szuflada osiąga 2 prędkość kosmiczną)

2. Jeśli wygląd, sposób działania i wbudowane filtry, no i wiadomo prestiż na dzielni, to zdecydowanie RCD-991AE.

3. A gdy chodzi oszczędność kasy i dobrą jakość to RCD-951 lub RCD-965BX Di.

Innych opcji brak.

mam 2 kilo pln na nowy /stary CD. I od razu zacząłem buszować po ogłoszeniach. Co byście polecili do mojego zestawu ??

Hejka

Jak wyżej, rcd-971 to bardzo dobry cd w cenie ok 800pln.

A jak chcesz wydać 2k to arcam cd23 ale najpierw posłuchaj.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

RCD-971 śmiało bierz, najwyżej odkupię. -) Jak się nie wpasuje, to nie stracisz. Doświadczenie bezcenne. Sittkowi i Croobawobi możesz zaufać. To stare ROTELOWSKIE wygi ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.