Skocz do zawartości
IGNORED

Czyżby kable jednak grały ?!?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Sam już nie wiem...

Nie byłem zadowolony z ostrego rocka na moich Orionach. Za radą kolegów wpiąłem pożyczony lepszy kabel sieciowy do zwrotnicy i... kurcze jest wyraźnie lepiej ! Gitary nabrały masy i ostrości ! Wyraźnie to słyszę !

Jestem wygłupiony... nauka jedno, a praktyka jednak drugie... Zobaczę co będzie jak wymienię wszystkie kable...

Czyżby mi przyszło zmieniać swój opis w moim "o mnie" ?!?

https://www.audiostereo.pl/topic/50504-czy%C5%BCby-kable-jednak-gra%C5%82y/

XYZPawel

>Jestem wygłupiony... nauka jedno, a praktyka jednak drugie... Zobaczę co będzie jak wymienię

>wszystkie kable...

tylko się Tobie wydaje..w ślepym teście nie do odróżnienia ha,ha.

?

Bez sensu.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Teraz pozostaje Ci jeszcze kilka prob, a mianowicie:

- kabel z weza (tu proponuje miast ogrodowego strazacki sam mam , kapote z skory takowego)

- magiczne plytki Holfi

- podstawki pod kable glosnikowe

- absorbery pod odtwarzacz CD

- wymiana gniazdek w scianie na audiofilskie

- kondycjoner

No i uprzedzajac po raz wtory foxbata dobrze opracowana lampizacje.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jaki wpływ na zmianę dźwięku, będzie miała zmiana biegunów magnetycznych Ziemi? Pytam, bo proces się już rozpoczął. Czy to oznacza, że trzeba będzie kanał lewy wpiąć do prawego, i na odwrót? A jak z kierunkowością kabli?

Mi tam grają, ale tylko te elastyczne wystarczająco ...

no i dopiero jak nimi kręcę mocno nad głową ;o)

a w zależności od długości kabla i prędkości obrotowej uzyskuję inne dźwięki !!!

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

ABXPawel, 1 Kwi 2009, 01:25

Zadzwoń do swojego giermka rbeja-dziś 1 kwietnia,może jemu też grają?Gwarantuję jutro już przestaną grać...spróbujcie jeszcze 24-go grudnia o północy...znów zagrają.

l'enfant sauvage

• Redaktorzy

No zejdźcie z człowieka, on i tak ma teraz mnóstwo roboty, bo musi cały układ elektroniczny sprawdzić, gdzie popełnił błąd, ze kabel mu nagle na dźwiek wpływa.

rbej, 1 Kwi 2009, 10:59

>Albo Paweł sobie robi jaja na pryma-aprylis albo popierdzieliło mu się w głowie od tych Orionów.

>Mam nadzieję że to pierwsze. Mi nawet dzisiaj kable nie zagrały.

Może w trakcie optymalizacji dźwięku jakiś Orion w trakcie przesuwania osunął mu się lekko na głowę ....... c045.gif

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

McGyver, 1 Kwi 2009, 10:37

>Jak to "grają w zakładce"? Jakim sposobem?

A takim , ze graja nie w zakladce ,a w zakladce DIY.

rbej, 1 Kwi 2009, 10:59

>Albo Paweł sobie robi jaja na pryma-aprylis albo popierdzieliło mu się w głowie od tych Orionów.

>Mam nadzieję że to pierwsze. Mi nawet dzisiaj kable nie zagrały.

18 sierpnia, temat "Kable głośnikowe za około 50zł/m" 22:20

cytuję:

>rbej "Nikt nie neguje że kable do jakiegoś tam przedziału cenowego grają"???

Tak jak to w końcu jest rbej, grają czy nie grają? Kilka razy już pytałem i nie odpowiedziałeś.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.