Skocz do zawartości
IGNORED

Najsmaczniejsza rzecz na świecie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ kusicie :-) Przypomniało mi się danie z polędwicy jelenia w sosie z knedlem i buraczkami po słowacku, jedzone w jakiejś "myśliwskiej" knajpce w piwnicy w Bratysławie. Wyborne :-)

Cholera, jak będę wracał do domu podjadę do Hindusa na koźlinę z pieca Tandoori z masalą i szklaneczkę myszowatej. Strasznie mnie ssać zaczęło :-))

To taki kompaktowy cheeseburger. Powiedzmy BADBOY, ale nie BADASS. Jest w nim sporo wszystkiego, ale nie rozpada się przy jedzeniu i da się go zmieścić w ustach.

Był trochę nadtopiony, jednak mógłby być bardziej. Ja zupełnie nie robię sobie z tego sprawy, bardziej tłusty ser mocniej się stapia. W typowym cheesebrugerze, bardziej serowym, to może mieć znaczenie, taki stopiony ser dodaje jednak emocji :)

A czy robiles kiedys burgera z miesa z bizona? Jesli nie polecam. Niektorzy mieszaja pol na pol z wolowym ktore ma wiecej miesa choc nie jest to konieczne wg mnie. Trzeba tylko uwazac aby za dlugo nie grillowac. Mieso jest jeszcze chudsze i ma jeszcze wiecej bialka niz najlepsza wolowina. Smakiem zblizone bardziej do dziczyzny (lekko). Robimy tez czasami burgery 'nadziewane' np. serem feta w srodku. Polecam.

Jeśli zapomina się, że je się tylko po to by żyć, a nie żyje się po to by jeść, to można spodziewać się że organizm będzie chorował. Za przyjemności trzeba będzie zapłacić. ;)

Dobrze je się po to, aby żyć. A po co żyć? ;-) :-P

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Ja też :-D Jedną z większych przyjemności dla mnie jest jedzenie.

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

A czy robiles kiedys burgera z miesa z bizona? Jesli nie polecam. Niektorzy mieszaja pol na pol z wolowym ktore ma wiecej miesa choc nie jest to konieczne wg mnie. Trzeba tylko uwazac aby za dlugo nie grillowac. Mieso jest jeszcze chudsze i ma jeszcze wiecej bialka niz najlepsza wolowina. Smakiem zblizone bardziej do dziczyzny (lekko). Robimy tez czasami burgery 'nadziewane' np. serem feta w srodku. Polecam.

Niee :) Jadłem za to steka z wielbłąda, oraz gołąbka :) Takiego prawdziwego. Gołąbka nie polecam, mało mięsa :P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pełny wymiar mego dzisiejszego obiadu: wątróbka z kurcząt, ogórki z Aldiego, papryka z farszem gołąbkopodobnym i szklaneczka maślanki. Najlepsza z tego była wątróbka i maślana!

DSC_1747_obiad_sulubeniusza_szer_700.jpg

Maślankę popieram!

Najlepsza Mrągowska! :)

A jeśli idzie o wątróbkę to nie ma jak ze świeżo strzelonej sarenki! :)

Mmmm. Zelnaćka w chlebie, smaźeni sir, a potem hauskovy knedlik ze sviskovou, a Gambrinus 12...

Hehehe, jakbym czytał menu z "The Czech Inn" w Temple Bar. Wszystko tam mają, jak wymieniłeś, a zimny Gambrinus z beczki aż szklanka latem pokrywa się rosą... słodki Jezu! :)

W niedzielę maszeruję prosto tam na obiad i piwo! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wątróbka, jak wątróbka - prawie zawsze jest.

Natomiast żołądki "kurzęce", bez których krupniczek obejść się nie może - w "moim" sklepie znikają czasem przed otwarciem wierzei.

Psiakrew!:-(

A do innego sklepu mam daleko.

Szkoda, bo krupnik uwielbiam.

Ceviche de camaron - czyli krewetki, czerwona cebula, zielone ogórki, pomidory, jalapeno, przyprawy - wszystko w soku wyciśniętym z limonki i schłodzone. Do tego białe schłodzone wino z Alzacji - najlepiej Gewurztraminer od Gustave Lorentza, albo Humbrechta. Super kulinarna jazda na gorące dni - niepowtarzalna! Sprawdzone!

ceviche_camaron.jpg?itok=4ZghbrUU

Parker's Mood

Robiłem ostatnio wątrobę drobiową w woku na full ogniu mieszając,krótko aby była soczysta.

Jak wątrubka to ja lubie z jabłkiem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Na ceracie??? Talerze na bakelitowej tacce???

Bez jaj Panowie i Panie!

Rustykalna prostota jak najbardziej, wątróbka, ogórek kiszony i maślanka tu się komponuje, ale ta nadziewana papryka już nie z tej bajki. A ceratka i bakelit to już obraza dla każdego smakosza.

Co do ceviche MarkaN to ręce składają się do oklasków. Danie boskie, tutaj dodatkowo rewelacyjna prezentacja. Do tej pory znałem na bazie ryby, wariant z krewetką mocno mnie zaciekawił. Wino jak jak najbardziej, ciekawe byłoby testowanie co najlepiej pasuje. Do tego na bazie ryby może Grüner Veltliner?

Jestem Europejczykiem.

Na ceracie??? Talerze na bakelitowej tacce???

Cerata ze SpongeBobem Kanciastoportym, kupiona przez matkę dla córki (obok widoczne karty ze Spongem również). A taca znaleziona w śmietniku osiedlowym, w stanie bardzo dobrym!

Mi cerata nie przeszkadza, ani taca. Co cerata ma do jedzenia. Papryka z farszem jest zamiast ziemniaków i nie wiemy co jest w środku, także nie wiemy czy się komponuje.

Ceviche de camaron - czyli krewetki, czerwona cebula, zielone ogórki, pomidory, jalapeno, przyprawy - wszystko w soku wyciśniętym z limonki i schłodzone. Do tego białe schłodzone wino z Alzacji - najlepiej Gewurztraminer od Gustave Lorentza, albo Humbrechta. Super kulinarna jazda na gorące dni - niepowtarzalna! Sprawdzone!

ceviche_camaron.jpg?itok=4ZghbrUU

ta...teraz jest moda na ceviche,restauracje sie przescigaja ostatnio w surowych rybach...

ogladac od 10tej minuty... :)

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Dzisiaj coś zdrowego u mnie!

Sałatka Grecka z moimi ulubionymi oliwkami (Kalamata firmy Delphi w zalewie z pestkami, gorąco je polecam). Dużo koperku i oregano.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Foto kiedy indziej ale mogę powiedzieć co mi się podoba bardzo: rucola,kostki feta,pomidorki koktajlowe,pomidory suszone w oleju,oliwki,oliwa,prażone na patelni ziarna słonecznika.

Moim zdaniem to jest wybitne,tylko ja się nie znam jako mięso tłuszczożerca.

Ale znalazł się sposób na uzupełnienie diety zdrowymi warzywami,pije soki z warzyw z sokowirówki. Jabłka,buraki,pietruszka,marchew,seler.

Ja sokowirówki już niet, kupiłem wyciskarkę, gdyby ktoś potrzebował to na PW, użyta może 10 razy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam Omegę 8004, jestem zadowolony.

Rozkładanie, składanie 10 sekund. Mycie przy wprawie 60sek.

Ale uwaga, każdy owoc, warzywo jest inaczej zbudowane, nie ma więc uniwersalnych wyciskarek "do wszystkiego"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.