Skocz do zawartości
IGNORED

"Tak" w każdym lub co drugim zdaniu

antos

Rekomendowane odpowiedzi

Swojego czasu furorę zrobiło wyrażenie "jakby"> było i na szczęście prawie minęło! ale....

teraz nowa moda.... do szału doprowadzają mnie osoby (najczęściej medialne) wtrącajace co chwila "taaak" > Epidemia rozszerza zasięg...juz nawet w prywatnych rozmowach słyszę to słowo....że nie powtórzę :). Pół biedy kiedy jest to kolega z pracy...gorzej gdy przełożony (nie mogę zwrócić uwagi).

Kiedy ktos mówi mi w co drugim zdaniu tak to mam ochotę ryknąć :

Kuziwa właśnie że nieeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))

https://www.audiostereo.pl/topic/85676-tak-w-ka%C5%BCdym-lub-co-drugim-zdaniu/

W angielskim mnie podobnie wk..wia przerywnik muzyczny "you know". Natomiast owo "tak" - mnie już gniewało parę lat temu w znakomitym skądinąd programie Cejrowskiego "Boso przez świat"

tak, dokładnie

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie zauwazylem w sumie tego "tak" nigdy w rozmowie. Ale jezeli tak piszesz to pewnie tak jest. Nie tak?

Jest jeszcze lepiej, gdy ktoś gada, gada, gada i co jakiś czas wrzuca "ale tak naprawdę" Czyli cały czas łże, a od czasu do czasu mówi, że tak naprawdę, to xyz.

Co ty gadasz. Zazwyczaj jest: K...a, no wiesz k...a jade dalej k...a, a tu jakies c..j, k...a stoi na dordze. To jest nasz rodowy "przecinek".

?👈

Słowo "tak", w jakim by nie występowało zdaniu nie rzuca się mimo wszystko na oczy w porównaniu do używania dużych liter w kreowaniu jakiejś chorej przynależności do jednej jedynej i niezaprzeczalnie najlepszej (w mniemaniu zagorzałych zwolenników) na Świecie partii jaką jest PO.

Te wszelkie przeciągi z tytułu PPPPPPerdzenia OOOOOOkazłego są do znudzenia i na PPPPPPPrzestrzał mało wykwintne, wręcz trącą wiOOOOOOchą.

Brak umiaru w ich serwowaniu, na różnych portalach, w moim mniemaniu skutkuje tylko OOOOOdrazą i PPPPPPPPróbą bluźnierczej PPPPPProkreacji, celam zwiększenia ilości członków.

Jest to najwyraźniej PPPPPPróba OOOOOOkazania czasowej dominacji w życiu PPPPPPPOOOOOOOOlitycznym.

No tej, proszę Ciebie, a to znacie, prawda, co nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dokładnie tak!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A ja poznałem z kilkadziesiąt lat temu (tak, tak;)człowieka, będąc na praktyce studenckiej.

Miły, starszy pan o niewątpliwej wiedzy...

Niestety, w każdym zdaniu (nawet zdaniach podrzędnych) zwykł dodawać "po prostu" (brzmiało to bardziej jak "poprostu").

Oczywiście tego pana zazwyczaj nie można było zrozumieć.

Brechtaliśmy z tego.

No cóż, płeć piękna ma też swój wszechmocny zwrot: Hallo!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No i można też do listy TOP 10 dodać : "Generalnie" :-)

Nad "taak" natomiast należy się zastanowić filozoficznie ;-))Jest to próba samoistnego potwierdzenia tego co sie mówi do kogoś w sobie jak i również u osobnika który tego słucha.Może to być również chwila dla mózgowia (pauza)któremu to zatkał się bufor i aby dalsza wypowiedź była płynna potrzebna jest krótka przerwa i wygenerowanie "taak" w międzyczasie (co jednak w osobniku słuchającym wymusza dodatkową prace mózgu poddającemu dodatkowej analizie to co usłyszał dobrze przed chwilą).Ostatecznie dwie czachy dymią ;-)))

No i można też do listy TOP 10 dodać : "Generalnie" :-)

Nad "taak" natomiast należy się zastanowić filozoficznie ;-))Jest to próba samoistnego potwierdzenia tego co sie mówi do kogoś w sobie jak i również u osobnika który tego słucha.Może to być również chwila dla mózgowia (pauza)któremu to zatkał się bufor i aby dalsza wypowiedź była płynna potrzebna jest krótka przerwa i wygenerowanie "taak" w międzyczasie (co jednak w osobniku słuchającym wymusza dodatkową prace mózgu poddającemu dodatkowej analizie to co usłyszał dobrze przed chwilą).Ostatecznie dwie czachy dymią ;-)))

I brawo dla tego Pana! I trafnie, i zgrabnie ujęte;)

Swojego czasu furorę zrobiło wyrażenie "jakby"> było i na szczęście prawie minęło! ale....

teraz nowa moda.... do szału doprowadzają mnie osoby (najczęściej medialne) wtrącajace co chwila "taaak" > Epidemia rozszerza zasięg...juz nawet w prywatnych rozmowach słyszę to słowo....że nie powtórzę :). Pół biedy kiedy jest to kolega z pracy...gorzej gdy przełożony (nie mogę zwrócić uwagi).

Kiedy ktos mówi mi w co drugim zdaniu tak to mam ochotę ryknąć :

Kuziwa właśnie że nieeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))

X-P ... widzę że nie tylko mnie to odrobinkę pod....wia :)

• 2 lata później...

TAK`owanie przybiera juz takie rozmiary że chce się krzyczeć NOOOOOOOOOOOOOOOOOŁŁLŁ,NI C.......ja NIEEEEEETTTTTT!!!!!!!!! :)))))))

Podoba mi się teoria która mówi że TAKowanie pomaga w pozbywaniu się kompleksów przy braku pewności siebie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja tam wolę tych na tak niż na nie.

W XVIII wieku było dwóch Radziwiłłów z powiedzonkami "panie kochanku" i "rybeńko".Obecnie dominuje raczej "rozumiesz" i 'po prostu".

T.Hajto jako komentator/ekspert Eurosportu w meczach Bundesligi to także jest gość na TAK.

Tylko u niego nie wiem dlaczego to występuje,oprócz oczywistych akcentowych naleciałości z j.niemieckiego,chce być na czasie?

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.