Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

A gdy już wszystko zawiedzie, z zanadrza wyciągana jest pała z napisem "udowodnij, że nie słyszysz".

Co niezmiennie przyprawia mnie o znakomity humor.

- co jest szczególnie zabawne u moderatora, który wydawać by się mogło, powinien być bezstronny.

A w której to wypowiedzi moderatora w tym wątku, stwierdziłeś jego stronniczość? I w jakiej sprawie owa stronniczość zaistniała?

Prosze o zacytowanie takiej wypowiedzi!

Przecież Bobcat tylko w kółko klepie te same od lat powtarzane frazesy

ach ta grawitacja

od 4 miliardów lat wciąż ta sama

co za frazesy , to juz nudne :/

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

A w której to wypowiedzi moderatora w tym wątku, stwierdziłeś jego stronniczość? I w jakiej sprawie owa stronniczość zaistniała?

Prosze o zacytowanie takiej wypowiedzi!

Może chodzi o to że moderator powinien jednocześnie słyszeć i nie słyszeć sieciówki. Taki audiofil schrodingera.

nie neguje sieciowek ale ten artykuł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moze conajwyzej rozbawic :)

"pokazuje łatwo nawet najmniejsze zboczenie "

Zgoda.:)

Ukryta Zawartość

Skoro moderator używa narzędzi moderacji bo ktoś mu wskazuje lekki brak obiektywizmu... to jest mocno przedszkolne zachowanie moim zdaniem. Bezstronność polega na braku zajmowania stanowiska a nie zabieraniu go po którejś stronie.

Ale nie zwalnia, od używania rozumu własnego i przyswojonej wiedzy technicznej.

Poza tym Vlado już robił to niejednokrotnie i zapewne więcej już nie chce ale wytłumaczę tą prostą zasadę, której niektórzy nie mogą jakoś dziwnie przyswoić.

Ma on prawo (jak każdy z nas) wypowiadać się jak zwykły user tego forum.

Aby dla słabo kumatych bardziej uwidocznić, kiedy pisze prywatnie podpisuje wpisy imieniem lub "W."

Jako moderator nie podpisuje wpisów.

Mam nadzieję, ze pomogłem ("lajkowanie" nie jest wymagane)

Kolejny test sieciówki domorosłego "konstruktora" na portalu pana P.:

Ukryta Zawartość

Wykonawcą produktu jest architekt ( chyba ), który nie ukrywa, że wszystko robi na czuja:

Witek musiał więc pójść innym tropem – jak czytamy na firmowej stronie internetowej, „moim laboratorium jest mój system i pokój odsłuchowy, a moją aparaturą pomiarową, mój słuch. Moim zdaniem tylko tak można sensownie testować stworzone przez siebie elementy systemu audio.” Ponieważ jest melomanem ćwiczy się zarówno słuchając różnych urządzeń, jak i wykonań na żywo.

Jak po takim tekście można poważnie traktować producenta kabli zasilających jeśli prawdopodobnie nawet nie sprawdza podstawowych parametrów technicznych kabla np. pod względem bezpieczeństwa. Cena oczywiście adekwatna do ...... wartości intelektualnej wniesionej w produkt, bo przecież nie wkładu materiałowego.

Ale to i tak pikuś w stosunku do tego:

Ukryta Zawartość

Nasuwa się ciekawe spostrzeżenie odnośnie kabla powyżej i innych podobnych "pytonów". Zwykle ostatnie ok. 10 cm przed wtykami kabel nie ma już żadnych dodatkowych koszulek ( które są opisywane jako także coś tam znaczące ) no i te tajemne puszki też są nie na samym końcu kabla. Więc co? 90% takiego kabla jest doskonała po to żeby na ostatnim kawałku wszystko spie...ić?:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Może chodzi o to że moderator powinien jednocześnie słyszeć i nie słyszeć sieciówki. Taki audiofil schrodingera.

Przecież Włodek każdym uchem słyszy co innego ;-)

Nasuwa się ciekawe spostrzeżenie odnośnie kabla powyżej i innych podobnych  "pytonów". Zwykle ostatnie ok. 10 cm przed wtykami kabel nie ma już żadnych dodatkowych koszulek ( które są opisywane jako także coś tam znaczące

Trafiony zatopiony ;-)))

Gość

(Konto usunięte)

Porlicku...nie zrozumiałeś sarkazmu... ;-)

no właśnie taką postawę prezentujecie Panowie - co jest szczególnie zabawne u moderatora, który wydawać by się mogło, powinien być bezstronny.

Jako moderator- owszem, ale mając choć trochę zdrowego rozsądku, trudno być obojetnym, widząc, jakie farmazony niektórzy tu wypisują.

Oczywiscie, jako użytkownik forum.

Czy moderator nim nie jest?

Oczywiscie, jako użytkownik forum. Czy moderator nim nie jest?

Dla niektórych nie jest - pewnie byliby bardziej usatysfakcjonowani gdyby moderator miał drugie konto "prywatne" - to byłaby dziecinada, ale w sumie wszystkiego można sie spodziewać po "kablarzach". To chyba oczywiste ze moderator ma pełne prawo wyrażać swoje poglądy, niezależnie jakie są. Sam kiedyś dostałem od Vlada banana, ale uważam ze nagonka na moderatora za to ze śmie wyrażać swoje poglądy w audio jest po prostu kretyństwem.

Zazwyczaj na forach jest tak, że moderator pisze kolorem czerwonym, ale tu kolorków brak.

Nie ma wtedy wątpliwości kiedy pisze jako mod a kiedy jako user.

Wynika z tego też problem, że niektórzy userzy napiszą coś czasem kolorem czerwonym co zwykle jest zabronione.

Bardzo proszę abyście zakończyli dyskusję o wypowiadaniu się moderatora i stronniczości moderacji AS w sprawach merytorycznych Forum.

Nic takiego nie występuje!

Moderatorzy NIE WYPOWIADAJĄ SIE W SPRAWACH MERYTORYCZNYCH.

Moderatorzy jedynie ingerują w sprawach wykroczeń przeciw Regulaminowi Forum AS, lub wydają polecenia moderatorskie w kwestach prowadzenia wątków.

Na Forum AS nie było, nie ma i raczej nigdy nie będzie moderacji zawodowej. Wszyscy na tym Forum jesteśmy jego uczestnikami, jedynie kilku wybranych użytkowników w sposób społeczny pełni funkcje moderatorów. Zatem WSZYSTKIE wypowiedzi jeśli nie są poleceniami moderacyjnymi, są jedynie prywatnymi wypowiedziami piszącego użytkownika! Ja nawet zgodziłem się na podpisywanie swych prywatnych wypowiedzi, ponieważ jestem dość czynnym uczestnikiem Forum, a nie musiałem tego robić i nikt inny z modów tego nie czyni!

Perfidną zagrywkę w formie posądzania wypowiedzi użytkownika będącego moderatorem jako stronniczości moderacji, stosują wyłącznie handlarze i naganiacze na AS, oraz brygady propagandy politycznej na Bocznicy.

Więcej tego tłumaczyć nie mam zamiaru, a posługujący się ta perfidna zagrywką, zostaną natychmiast ukarani za atak na moderacje i zbanowani w wątku.

Odnośnie kabelka z linku

Ukryta Zawartość

Napisano tam tak:

"Kabel wykorzystuje elementy z miedzi OFC o dużej czystości. Żyły „robocze” posiadają aż 6 mm2 przekroju."

Instalacja elektryczna w pomieszczeniu użytkownika takiego kabla ma zapewne standardowo 1,5 lub 2,5mm2.

Jaki jest sen stosowania takiej autostrady dla elektronów na odcinku półtora metra?

Zwłaszcza, że na jej drugim końcu, wewnątrz urządzenia kable zasilające z dużym prawdopodobieństwem też nie będą miały więcej niż 2,5 mm2.

Użycie kabla o przekroju 6mm2 mogę sobie ewentualnie tłumaczyć jego pojemnością i użyciem go w charakterze filtra dolnoprzepustowego.

Tylko czy nie prościej na zwykłej deseczce przytwierdzić kondensator, kilka kabelków, dwa gniazda i stać się niezależnym od wszystkich sieciówek świata?

Ukryta Zawartość

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Instalacja elektryczna w pomieszczeniu użytkownika takiego kabla ma zapewne standardowo 1,5 lub 2,5mm2.

Jaki jest sen stosowania takiej autostrady dla elektronów na odcinku półtora metra?

Zwłaszcza, że na jej drugim końcu, wewnątrz urządzenia kable zasilające z dużym prawdopodobieństwem też nie będą miały więcej niż 2,5 mm2.

Z reguły to jest 1,5 mm2 lub często mniej.

To oczywiście prądowo z "górką" wystarcza, jeśli przelicza się od zawsze dla bezpieczeństwa 1mm2 dla obciążenia 16 (szesnaście) A.

dla 230V~

Pytanie takie jest zadawane od lat na tym i na innych forach o takiej tematyce. Zasadność stosowania takich przewodów w instalacji jednofazowej nie ma też sensu z uwagi na posiadane wyłączniki nadprądowe, przeważnie jest to 10-25A, a takim kablem 6mm2 może popłynąć prąd maksymalny ~44A co daje ok 10000W możliwych do porania. Pytanie nasuwa się samo po kiego taka instalacja do systemu audio w ogóle potrzebna?

no to chyba oczywiste, każdy wie ze czerwone sa najszybsze

:D

Zagadka: czerwone, glosne z silnikiem z tylu i zapier... przez miasto. Co to za samochod? Maluch.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Zagadka: czerwone, glosne z silnikiem z tylu i zapier... przez miasto. Co to za samochod?

zapomniałeś o chłodzeniu powietrzem i ilości osób - 2 wygodnie - 2 nie wygodnie

.... Porsche :>

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

zapomniałeś o chłodzeniu powietrzem i ilości osób - 2 wygodnie - 2 nie wygodnie

.... Porsche :>

Nadal Maluch :-)

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• 1 miesiąc później...

Właśnie wziąłem udział w ankiecie i zagłosowałem na zdecydowanie tak. Od wielu tygodni czytałem na temat kabli zasilających. Od jakiegoś czasu stwierdzam, że słyszę kable głośnikowe i IC. Test kabli zasilających zrobiłem dopiero teraz. Zamówiłem Wireworld Stratus 2m. Podpiąłem go najpierw pod wzmacniacz zamiast oryginalej komputerówki i usłyszałem fajne wygładzenie dźwięku, uspokojenie. Tak bym to nazwał. Kabel wpiąłem bezpośrednio w gniazdko w ścianie. Kolejnym krokiem był powrót do standardowego kable na wzmacniaczu i podpięcie nowej sieciówki do odtwarzacza CD. I tutaj byłem w szoku po prostu ile więcej szczegółów słychać w muzyce i ile bardziej czysty jest dźwięk.

Podsumowując.. Wpływ jest spory przy wzmacniaczy i ogromny przy odtwarzaczu CD. Oczywiście mówię o moim systemie.

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Sugestia i nacisk twojego srodowiska, ze kable nie moga robic roznicy, jest tak silna, ze przestales slyszec ewentualne zmiany. Niedlugo wszystko bedzie grac dla ciebie tak samo. To tylko kwestia czasu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.