Skocz do zawartości
IGNORED

Ktos chetny na kompletny system MBLa ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MBL Reference Line

MBL 9011 Mono/Stereo Amplifiers (pair) – MSRP $106,000 – S/N’s29227/29137

MBL 6010D Preamplifier – MSRP $26,500 – S/N 99527

MBL 1611F D/A Converter – MSRP $28,700 – S/N50628

MBL 1622 SACD Player/Transport – MSRP $27,500 – S/N14730

MBL 101 X-treme Reference Speaker System - $263,000

Do kupienia za 1/3 detalu amerykańskiego (czyli 1/4 detalu polskiego).

Ktoś chętny ?

:)

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/106761-ktos-chetny-na-kompletny-system-mbla/

Ukryta Zawartość

MBL Reference Line

Ktoś chętny ?

Tak, już jest chętny na cały system - gość z Australii

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

MBL Reference Line

Ktoś chętny ?

a tak sie ze mnie smiales ,ze niby zawsze chcem kupic uzywany za 50%, a czasami szukam wiekszego jeszcze dyskonta!!! a tu jakos sie nie dziwisz i nie piszesz ze to podpadajaca oferta!!!

Ukryta Zawartość

Bo ty szukasz na 1/5 ceny na poziomie budżetowym ... a tu spadki wartości są zgoła inne niż a stratosferze hi-endu. Ten system zapewne kupił jakiś milioner pod wpływem chwili i bez większego zastanowienia, a teraz sprzedaje za pośrednictwem dealera ... pewnie też nie troszcząc się zbytnio o cenę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A dlaczego sądzisz że bez zastanowienia? Zapewne kupił to majętny gość, być może ma kilka domów a w każdym dobry system, posłuchał sobie jakiś czas, dowiedział się że MBL szykuje zupełnie nową linię Noble które lada chwila ma być a nieco później nowa linia Reference więc postanowił sprzęt sprzedać tym bardziej że to nie jedyny jego system. Możliwe też że stoi w domu w którym rzadziej bywa. Z drugiej strony dla kogoś kto to kupi może to być względnie rozsądna opcja bo zapłaci za całość nie 1/3 a 1/4 detalu i będzie miał na lata super system.Nie każdemu zależy na tym żeby mieć zawsze najnowsze klocki.

Elberothek.pl

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Co byście sobie "wydłubali" z tego systemu; uwaga tylko jeden komponent :)

to co najdroższe i może mieć jakąś tam jeszcze wartość kolekcjonerską za kilkadziesiąt lat - ja bym przygarnał komplet kolumn :-)

to co najdroższe i może mieć jakąś tam jeszcze wartość kolekcjonerską za kilkadziesiąt lat - ja bym przygarnał komplet kolumn :-)

No właśnie chyba jednak kolumny to clou tego rozpasanego kompleciku.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Transport, DAC oraz przedwzmacniacz z tej linii wyglądają już trochę "cygańsko" (wg mnie). Widziałem to zresztą na żywo i jest tak sobie.

Wzmacniacze są wielkie, ale wyglądają OK. Z pewnością trzeba mieć do tego dobre chłodzenie.

Zdecydowanie wziąłbym kolumny, może za rok będę miał do tego pomieszczenie. Chyba moja integra dałaby im radę.

Wiele z tych elementów jest do kupienia od czasu do czasu, również w Polsce.

A ja myślałem, ze mam drogie kolumny :D

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Transport, DAC oraz przedwzmacniacz z tej linii wyglądają już trochę "cygańsko" (wg mnie). Widziałem to zresztą na żywo i jest tak sobie.

Wzmacniacze są wielkie, ale wyglądają OK. Z pewnością trzeba mieć do tego dobre chłodzenie.

Zdecydowanie wziąłbym kolumny, może za rok będę miał do tego pomieszczenie. Chyba moja integra dałaby im radę.

Wiele z tych elementów jest do kupienia od czasu do czasu, również w Polsce.

Niestety żadna integra tu nie wchodzi w grę :).

Bez potężnych monosów nie da rady.

P.S.

Te kolumny są daleko.

A nie dalej jak dwa dni temu,widziałem w Audio Systemie 101mk2,są do wzięcia,bo chyba dystrybutor przesiadł się na Magico.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

ansport, DAC oraz przedwzmacniacz z tej linii wyglądają już trochę "cygańsko" (wg mnie). Widziałem to zresztą na żywo i jest tak sobie.

Dokładnie, ilość złotych dodatków powoduje już opór. Niczym wnętrza pewnego milionera, który w internecie szukał partnerki i prezentował się na tle swoich włości.

Jak bym był milionerem, to może stosunek do ilości złoceń miał bym inny...

MBL 1622 SACD jest przepakowany złotymi dodatkami. Odbiór już takiego MBL 1531 CD jest zupełnie inny. W wersji gdzie nie ma pozłacanych nóżek wygląda bardzo dobrze. Choć wedle mojego gustu wersja srebrna wygląda najlepiej.

Choć po zastanowieniu dochodzę do wniosku, że jest pewna zgodność między wystrojem tego milionera a stylistyką tego MBL. Chyba jestem poza targetem tej marki :).

MBL w wersji czarno / złotej to zawsze był taki specyficzny 'gejowski barok'.

Gość

(Konto usunięte)

Pamiętam, jak kilka lat temu ten mbl-owski system (przynajmniej kolumny i wzmacniacze) testował Jonathan Valin z Absolute Sound. Największą atrakcją była fotograficzna dokumentacja dźwigania sprzętu na 2 pietro; tutaj : http://www.avguide.com/forums/mbl-101-x-treme-radialstrahler-loudspeaker

A tutaj : http://www.theabsolutesound.com/forums/threads/120/ mbl America odwołuje się do opinii niejakiego Elberotha. Który po 6 miesiącach rewanżuje się naganiając klientów na ich sprzęt :) Ha !

tu ladnie wygladaja zestawy tej firmy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mbl America odwołuje się do opinii niejakiego Elberotha. Który po 6 miesiącach rewanżuje się naganiając klientów na ich sprzęt :) Ha !

Ha ! Gdybym to wcześniej przeczytał, to bym się zastanowił nad użyciem określenia 'gejowski barok' ;)

Cholera, też mam złocone :-(

Skoro barok i do tego gejowski, to chyba zmienię...

U ciebie w Jadisie złocenia są co najwyżej chałupniczo-rzemieślnicze ;)

Ukryta Zawartość

Pamiętam, jak kilka lat temu ten mbl-owski system (przynajmniej kolumny i wzmacniacze) testował Jonathan Valin z Absolute Sound. Największą atrakcją była fotograficzna dokumentacja dźwigania sprzętu na 2 pietro; tutaj :

Ukryta Zawartość

A tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mbl America odwołuje się do opinii niejakiego Elberotha. Który po 6 miesiącach rewanżuje się naganiając klientów na ich sprzęt :) Ha !

Spiseg zatacza coraz szersze kręgi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

MBL Reference Line

Ktoś chętny ?

Kupił bym te cacka.........ale może najpierw niech zaniosa do Pacuły na testy............poprosze o fotoreportaż z wnoszenia.

Ile za to wszystko trzeba zapłacić?

Bo cło,transport,vat.........

Elb

Nie masz coś droższego ?

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez cir, 2 Listopada 2013 - trolling
Ukryte przez cir, 2 Listopada 2013 - trolling

Ha ! Gdybym to wcześniej przeczytał, to bym się zastanowił nad użyciem określenia 'gejowski barok' ;)

Cóż nic dodać nic ująć. ;(

Jeszcze nie tak dawno było wielkie poruszenie na temat rasistowskich docinek na temat żydów i ściągania spodni.

Wielkie (i słuszne poniekąd) oburzenie na forum dało kilku osobom do myślenia.

Ale jak widać nie wszystkim.

Lżenie z Żydów nie jest mile widziane i zostało szybko napiętnowane natomiast lżenie z mniejszości seksualnych jest jak widać "trendy" w ciemnogrodzie.

Brawo kolego Elberoth za błyskotliwe sformułowania pod adresem osób nie wpisujących się jak widać w krajobraz AS i kolegi jakże światowe wychowanie.

Ja akurat znam kilka osób z "gejowskiego baroku" i uwierz mi na słowo nie jeden z piszących tutaj na forum chciałby taki "barok" mieć u siebie w domu.

Jest to na pewno ostatnia grupa społeczna , którą posądzał bym o brak wyczucia i gustu dot. wystroju wnetrz jak i np. ubioru ale jak widać kolega ma znikome pojecie na ten temat i uprzedzenia wynikające ..... no właśnie z czego ?

I uprzedzając ew. pytania : Nie , nie jestem gejem.

Moje szczere gratulacje.

Oby tak dalej.

pozdrawiam

Opublikowano · Ukryte przez palton, 3 Listopada 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 3 Listopada 2013 - trolling

Cholercia nie doczytałem........tzn.aby go kupić trzeba być gejem??

Nie wiem dlaczego, ale przypomniała mi się historia sprzedawania przez WP Elberotha jakiegoś fajnego autka które w końcu w dziwnych okolicznościach poszło do szwagra.

Szukam w forumowej przegladarce i znaleźć nie mogę. Albo coś mi sie pokreciło albo ślady zostały zatarte;-) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie i pamięta proszony jest o odzew lub sprostowanie.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.