Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Przez ponad 3 lata swojej pracy (byłem związany umową) nigdy nie przelało się tyle hejtu na mnie, co przez tydzień na AS.

Panowie na koniec, moderowałem swego czasu zawodowo poza PL. Na identycznym tematycznie miejscu. Przez ponad 3 lata swojej pracy (byłem związany umową) nigdy nie przelało się tyle hejtu na mnie, co przez tydzień na AS.

Popełniłeś podstawowy błąd. Po prostu za dużo pisałeś od siebie i o sobie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Popełniłeś podstawowy błąd. Po prostu za dużo pisałeś od siebie i o sobie.

Popełniłem wiele błędów na Forum, tak jak ten o chęci zmiany nastawienia niektórych osób do tego miejsca i wyeliminowanie dawnych animozji.

Człowiek popełnia błędy by się na nich uczyć. Za najważniejsze błędy uwierz mi -właśnie przeprosiłem. Jeśli za jakieś jeszcze tego nie zrobiłem, zapewne przyjdzie i na to czas. Na pewno ostatnie dni dały mi wielką nauczkę i cóż...zmieniły moje nastawienie do wielu kwestii. Pozdr.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Jeśli za jakieś jeszcze tego nie zrobiłem, zapewne przyjdzie i na to czas. Na pewno ostatnie dni dały mi wielką nauczkę i cóż...zmieniły moje nastawienie do wielu kwestii. Pozdr.

Wyzwania podejmuje wielu, ale nielicznym wystarcza wytrwałości...Kolego :) Nie bądź taką słabą jednostką... dystans to chyba jedyna adekwatna forma reakcji... :)

Wyzwania podejmuje wielu, ale nielicznym wystarcza wytrwałości...Kolego :) Nie bądź taką słabą jednostką... dystans to chyba jedyna adekwatna forma reakcji... :)

Gdyby brakowało mi dystansu :) zapewne inaczej bym widział często ten dziwny świat. A tak - nadal z uśmiechem przeciągam się rano pełen życia.

:)

Gość papageno

(Konto usunięte)
<br />ostatnie dni dały mi wielką nauczkę<br />

Jako stary, życzliwy Tobie człowiek spytam: Czego się nauczyłeś? To ważne.

<br />zmieniły moje nastawienie do wielu kwestii<br />

Zapewne. A do jakich konkretnie, jeśli to nie nazbyt osobiste?

Cały czas jestem powodowany bezgraniczną życzliwością ;)

Czego się nauczyłeś? To ważne.

Uczę się ja szybko, i dobrze. Tylko co jakiś czas zapominam czego się nauczyłem i muszę się od nowa uczyć tego, co już kiedyś umiałem.

Parker's Mood

Uczę się ja szybko, i dobrze. Tylko co jakiś czas zapominam czego się nauczyłem i muszę się od nowa uczyć tego, co już kiedyś umiałem.

Życie to wieczna nauka, nawet po schodach wchodzimy całe życie, a wystarczy zmienić ich proporcje i to co umiemy - idzie w las.

Warto więc uczyć się, by sobie nóg nie połamać.

TY TAK NAPRAWDĘ? LASCIATE... ITD.

Mam nadzieję, że długo się nie utrzymasz. Oby.

Nie pozdrawiam.

Możeś tego wypatrywał?

Zupełnie wyjątkowo ohydny, nienawistny post. Anim się czegoś podobnego po Tobie nie spodziewał.

Ale - też się uczę.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Gdyby brakowało mi dystansu

Dystansu Tobie nie brak...szczególnie w temacie o JBL.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość papageno

(Konto usunięte)
<br /> wyjątkowo ohydny, nienawistny post<br />

I szczerze mówiąc guzik mnie to obchodzi.

Więc jeśli kolegę nie obchodzi - proponuję nie zabierać głosu.

Moderacja.

p.s.

Tego też się nauczyłem - z niektórymi zdecydowanie, krótko i na temat - a następnym razem będzie jeszcze krócej.

Edytowane przez MrArkadiusz
Regulamin. Post nie odnosi się w żaden sposób do tematu.. Wycieczki personalne.

Parole, parole, parole. Jak zwykle na bocznicy. Też masz w tym niemały udział. Czasami jest on skrycie taki, jaki mi zarzucasz, bezpodstawnie zresztą. Broniony przez Ciebie kolega zaczął fatalnie. Gorliwość neofity. Tylko czemu ci neofici nie piszą konkretnie a piszą dużo, bardzo dużo?

Taki mus? Lans? Nie wiem. I szczerze mówiąc guzik mnie to obchodzi.

Nie wiem, czy wiesz, ale to, co piszesz działa mocno na korzyść...." neofity".

Gość papageno

(Konto usunięte)
<br /> a następnym razem będzie jeszcze krócej.<br />

Struchlałem normalnie.

Edytowane przez MrArkadiusz
Złamanie Regulaminu. Pomimo prośby o zaprzestanie ataku i bezpodstawnych podtekstów- kolejna zaczepka. Nie wspomnę, że post kompletnie rozmija się z tematem. Miało byc krótko -jest krótko.

Dajmy spokojnie działać nowej Moderacji, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Teraz ledwo co się przedstawili a tu od razu "huzia na Józia".

No naprawdę odpuście trochę, bo nigdy nie wyjdziemy z tego bagna.

"To co teraz, ha?"

Jeśli ktoś myśli, że swoimi zagrywkami i mało przyjemnymi postami ad personam wpłynie na moją osobę - bardzo się zdziwi.

Jak wspominaliśmy już - animozje i prywatne wynurzenia proszę słać na PW, mając przy tym na uwadze Regulamin i obowiązujące prawo.

Tematy na Forum nie są miejscem do brudnych zagrywek, które całkowicie latają mi koło "ogona".

Jako Moderator obiecałem stosować się do Regulaminu i zasad w nim zapisanych. Bez wzajemnej więc animozji wobec wszystkich jak obiecałem - rzetelnie traktować każdego Forumowicza i wg. jego "zasług".

Jeśli ktoś nie potrafi uszanować bezstronnego podejścia do wszystkich, cóż bywa i tak. Akceptuję.

Przy okazji jednak proszę nie łamać Regulaminu, bo wtedy nie ma "struchlałem normalnie", tylko odsyłam z czystą sympatią do Regulaminu - ułatwiając odpowiednim "wpisem".

Rochu właśnie zagroził w klubie Audio Academy, że offtopy będzie usuwał.

Pytanie do administracji i pozostałych moderatorów:

Czy zapytanie jego osoby w klubie AA o dozwolone tematy rozmów w tamtymże wątku (w innych klubach rozmawia się np. o samochodach i kawie) jest w takim przypadku (po tej groźbie) trollingiem?

Właśnie moje zapytanie o dozwolone tematy offtop możliwe do dyskusji w klubie Audio Academy zostało usunięte. Proszę o wytłumaczenie, dlaczego?

Serdecznie również proszę administrację o wyszczególnienie w klubie Audio Academy o czym możemy rozmawiać.

Edytowane przez rochu
Usunięto atak osobisty
  • Moderatorzy

Czy zapytanie jego osoby w klubie AA o dozwolone tematy rozmów w tamtymże wątku (w innych klubach rozmawia się np. o samochodach i kawie) jest w takim przypadku (po tej groźbie) trollingiem?

Nie, jest clippingiem.

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Ależ MrArkadiuszu, moderatorze?

Jako Moderator obiecałem stosować się do Regulaminu i zasad w nim zapisanych. Bez wzajemnej więc animozji wobec wszystkich jak obiecałem - rzetelnie traktować każdego Forumowicza i wg. jego "zasług".

Oczywiście, wszyscy stosujemy się do zasad, i do kwasów również. Czy 'moderator, regulamin i forumowicz musiałeś pojechać z wielkiej?

Jeżeli chcesz podkreślić rangę tych słów, to ok, rozumiem.

Parker's Mood

(...)

Stawianie zarzutu moderatorowi, że usiłuje namówić dyskutantów aby dyskutowali w temacie wątku, powstrzymując się od ataków i oftopowania - to raczej kuriozum.

Reszta została Ci wyjaśniona przed godziną na PW.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Czy 'moderator, regulamin i forumowicz musiałeś pojechać z wielkiej?

Nie tyle rangę, co z czystej grzeczności pisząc o Kolegach z Forum.

Bez żadnego "ale" :) i podtekstów.

Stawianie zarzutu moderatorowi, że usiłuje namówić dyskutantów aby dyskutowali w temacie wątku, powstrzymując się od ataków i oftopowania - to raczej kuriozum.

Przypomnijmy, że nawet Regulamin zwraca uwagę o pisaniu "na temat".

Napiszę więcej, zapewne spora grupa osób wie, że na innych forach za pisanie treści nie związanych z tematem grozi ostrzeżenie.

oczywiście że jest ponieważ prowokujesz i bierzesz czynny udział chyba w kazdej personalnej przepychance w tym watku mimo kolejnych apeli o zaprzestanie dyskusji z osobami które jak uważacie nie sa klubowiczami AudioAcademy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Właśnie moje zapytanie o dozwolone tematy offtop możliwe do dyskusji w klubie Audio Academy zostało usunięte. Proszę o wytłumaczenie, dlaczego?

Serdecznie również proszę administrację o wyszczególnienie w klubie Audio Academy o czym możemy rozmawiać.

Pitu ciężko o większy trolling jak w Twoim wykonaniu. Z łaski swojej odczep się od moderacji i daj Im wykonywać swoją pracę.
Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Pewnie dostanę bana za "atak na Moderatora", ale w sumie to mi już "wisi".

Czy Moderatora wypowiadającego się w takim tonie jak poniżej można uznać za bezstronnego?

To jest z przesławengo wątku o Kościele.

Sam piszesz że to wątek dla wszystkich z jakiego zatem powodu "ateiści" mogą do woli przedstawiać argumentacje na poparcie swoich tez a takie samo działanie ze strony "wierzących" odbierane jest jako kaznodziejstwo?

Dla nas i ateistów, wymysły waszego kleru będące kanonem Waszej wiary, są jedynie waszym statutem partyjnym i nic nas nie obchodzą, dopóki nie narzucacie tych bzdur nam na siłę jako prawd obowiązujących.

A co wspólnego ma osobisty pogląd danego moderatora w dowolnym temacie do bezstronności wykonywania funkcji moderatorskich? Gdybym pokazał się w sutannie jako członek PISu, również byś na mnie napadał za brak bezstronności?

Napiszę również tutaj.

Daj mi jeden, choć najprostszy dowód od Waszego boga na realność jego istnienia i poparcia waszych religii. Jeśli nie masz, to znaczy, że zaatakowałeś mnie ze względów wyznaniowych!

Wątek kościelny własnie po to istnieje, aby prowadzić dyskusje w tych tematach co czynie tylko tam. Ty wywlekasz to co ci nie pasuje w tamtym wątku do tego, szukając poparcia w ataku na mnie jako moderatora.

Odpowiednio zostaniesz przeze mnie oceniony.

Ps.

A ten cytat mojej wypowiedzi z tego samego wątku, z tego samego dnia, dnia zapewne nie leży w kontekście Twojego ataku na mnie, więc raczyłeś go nie zauważyć, prawda? :-)

"Jeszcze raz napiszę :-)

Dlatego, że ten watek nie jest polem działalności misyjnej, choć jak widzę wielu taka miało nadzieję. Żaden głosiciel jedynie słusznej wiary, czy to ateista, chrześcijanin, czy dowolnie innej wymyślonej religii, nie będzie w tym wątku prowadził swej kampanii w celu pozyskania wiernych.

Koniec w tym temacie!"

W.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Masz prawo do osobistych poglądów, ale to nie znaczy, że poglądy, z którymi się nie zgadzasz, to automatycznie "bzdury"

I rodzi się kolejne pytanie: czy Moderator może być sędzią we własnej sprawie? To nie żaden atak, tylko pytanie odnośnie zasad funkcjonowania forum.

Ten cały RESET to ściema jest i tyle. Dalej są równi i równiejsi, którym wolno więcej.

Edytowane przez Tubatoon

I rodzi się kolejne pytanie: czy Moderator może być sędzią we własnej sprawie?

W jakiej sprawie? Tutaj się odbywa jakiś sąd w mojej sprawie??? Twoich ataków na mnie? Twoich kuriozalnych pomysłów, że użytkownik pełniący funkcję moderatora ma nie przejawiać żadnego własnego światopoglądu w swych wypowiedziach w wątkach?

A ów RESET o którym wspomniałeś, na czy miał polegać aby Ciebie zadowalał? Tak jak w saloniku, na całkowitym wyeliminowaniu moderacji i oddania forum w ręce jedynie słusznych głosicieli wszystkiego a szczególnie własnych poglądów i interesików?

Poza tym, skargi na moderacje składa się w określony sposób. Tutaj jedynie atakujesz moderatora, a teraz cała moderacje i administrację forum.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Twoich kuriozalnych pomysłów, że użytkownik pełniący funkcję moderatora ma nie przejawiać żadnego własnego światopoglądu w swych wypowiedziach w wątkach?

Proszę nie manipulować, nigdy nie pisałem, że Moderator nie może przedstawiać własnego światopoglądu. Piszę o tym, że czyich poglądów publicznie nazywać "bzdurami" nie ma prawa nikt. Tym bardziej Moderator, powołany do zapobiegania takim "wyskokom". I nawet jeśli nie naruszyłeś Regulaminu, to taka wypowiedź jest oznaką braku szacunku dla poglądów, z którymi się nie zgadzasz.

I rodzi się kolejne pytanie: czy Moderator może być sędzią we własnej sprawie?

W jakiej sprawie? Tutaj się odbywa jakiś sąd w mojej sprawie???

Jeśli mój wpis został oceniony jako "atak na moderację" przez kogoś innego niż Ty sam, to takim razie nie ma sprawy i przepraszam.

Ale jeśli mój wpis Ty sam nagrodziłeś 3 "bonusami", to wtedy moje pytanie jest jak najbardziej zasadne.

Odpowiednio zostaniesz przeze mnie oceniony.

Czyli jednak jesteś sędzią w swojej sprawie.

Kuriozum, z jakim na żadnym forum się jeszcze nie spotkałem.

Kuriozum, z jakim na żadnym forum się jeszcze nie spotkałem.

A ja spotkałem się wiele razy.

I nigdy nie uważałem tego za coś dziwnego.

Wchodząc tutaj ma forum zaakceptowałeś Regulamin i Netetykietę oraz zobowiązałeś się do ich przestrzegania.

Bądź zatem jak mężczyzna i przyjmuj konsekwencje swojej decyzji tak jak wypada to mężczyźnie.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.