Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.03.2023 o 08:50, Zyzol napisał:

Wczoraj wrzuciłem dwie swoje wypowiedzi. Jedną, o której mowa wyżej i druga w wątku o Mackiewiczu. Gdzie to głównie ?

Wycinka cytatu go wzmacnia, a to autor wklejki ponosi jej konsekwencje. Wzmacniasz tak propagandę (akurat nie swoją, ale robisz za mimowolnego "poputczika", imho) 

Mod zaś wobec otoczenia jest rozliczany za brak reakcji.

Logika i wnioskowanie (indywidualne vs publiczne) jest proste.

(A o samych przyczynach braku łączności między decydentami Ukrainy i Rosji i od kiedy została zerwana coś tam "wiem", ale nie powiem i to nie ten temat).

EOT

13 godzin temu, cir napisał:

a moze paszoł won byłoby bardziej przyswajalne a znaczy jedynie precz a precz wszak nie obraża

nowy guru Zyzola to człowiek Trumpa co tłumaczy wszystko

EOT

Nie. Do tego jest przycisk "zgłoś".

Mowa komputerowa wyzbywa się subiektywnych naleciałości - odnoszących się do przedmiotu (zależnych od przedmiotu/osoby*)

Zamiast wyzwisk jest przycisk "zgłoś". 

Użyj komputerowej mowy - jest jednoznaczna/obiektywną/konkretna/rzeczowa.

Nie odnosi się do czasu zajścia i podlega obiektywizacji choć to tylko fenomen.

"Zgłoś" - wtedy nie uprzedmiotawiasz podmiotu (rozmówcy), tylko swój subiektywizm obiektywizujesz. Dla mnie to proste.

|

Może być wtedy "fajnie" dla przypadkowych czytelników tematu.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Przecież wiadomo, a Użytkownik jar1 rżnie głupa i nieudolnie próbuje dyskredytować inteligencję Administracji i Moderacji. To jest celowe działanie i podpada pod odpowiedni paragraf.

On tak ma w zwyczaju. 

Można traktować zabawę indywidualnie i z humorem bez wrzucania rozmówcy do zaszufladkowanego tłumu?

Można, każdy pisze za siebie a nie za jakąś wmawianą grupę za którą autor cytowania (a nie cytatu) nie odpowiada. Za użycie odpowiada - ale nie za treść.

Paragraf nie zadziała bez jego użycia 🙂

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Ochotniczy doradca Moderacji i Administracji jak zwykle wrzuca swoje trzy grosze tam, gdzie nie powinien. Twój czas w cenzurowaniu innych raczej już minął.

wyrazanie swojej opinii jest nadal dozwolone na tym forum dla kazdego

Zyzol musisz sie z tym pogodzić ale jak pamietam masz z tym podstawowe problemy

2 godziny temu, xetras napisał:

Nie. Do tego jest przycisk "zgłoś".

owszem jesli nie bierzesz udziału w dyskusji

jesli bierzesz to zgłoś jest według mnie nie fair stąd proponuje słowo dobitne ale bez obrazy drugiej strony

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 godziny temu, Zyzol napisał:

mogę zaproponować zmianę nazwy "Bocznica" na "Ukrainica". Przynajmniej do czasu ostatecznego zwycięstwa.

Ciekawe ilu zdziwionych będzie kiedy jutro przeczytamy o kolejnej akcji ABW i aresztowaniu ruskiego agenta o pseudonimie "Zyzol"? 

Sorry, ale czasem tak właśnie argumentujesz, ze tak to wygląda.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 minuty temu, cir napisał:

Śmiem wątpić, skoro zamiast opinię specjalisty poddać dyskusji, usuwa ją amator.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, cir napisał:

Zyzol musisz sie z tym pogodzić ale jak pamietam masz z tym podstawowe problemy

Oczywiście. Przede wszystkim ad. meritum czego zwyczajnie nie potrafisz, a nadużywasz ad. personam w czym jesteś szczególnie kiepski.

Pisz nie do mnie, a do Kubicy. Masz z nim trochę wspólnego. On jak świetny kierowca F1 zaprzepaścił swoje szanse na mistrzostwo, bo nie panował nad adrenaliną. Ty, jako moderator miałeś nadmiar adrenaliny, ale nie panowałeś nad intelektem.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 14.03.2023 o 09:51, Espectro napisał:

ok powrót na górę dodany

bardzo poprawiło to przeglądanie forum i zniwelowało problemy , które wcześniej sygnalizowałem

znakomita funkcja i ze swej strony dziękuję

tylko może mógłby być to znaczek o połowę mniejszy? 🙂

W dniu 16.03.2023 o 08:30, arturp napisał:

Do Moderatorów i Administratora  .

Proszę o podjęcie stosownych działań . Chodzi o wątek ,,Medialny homoseksualizm " .

Wątku nie znam, nie śledziłem Forum, bo miałem bana, ale zara tamok lece!

To u kościelnych szukać, czy gdzie ińdzie?

W dniu 18.03.2023 o 14:08, Zyzol napisał:

świetny kierowca F1 zaprzepaścił swoje szanse na mistrzostwo, bo nie panował nad adrenaliną.

Prawda. Do dziś mu tej durnoty nie wybaczę.

W dniu 18.03.2023 o 14:08, Zyzol napisał:

Oczywiście. Przede wszystkim ad. meritum czego zwyczajnie nie potrafisz, a nadużywasz ad. personam w czym jesteś szczególnie kiepski.

Pisz nie do mnie, a do Kubicy. Masz z nim trochę wspólnego. On jak świetny kierowca F1 zaprzepaścił swoje szanse na mistrzostwo, bo nie panował nad adrenaliną. Ty, jako moderator miałeś nadmiar adrenaliny, ale nie panowałeś nad intelektem.

ale juz wyjasniałem ze to dziadek włodek miał ze mną dyskusje o Kubicy jesli to mozna nazwac dyskusją a nie popisem pieniactwa którego główna trescia było kalectwo Kubicy . Nie prowadził tej dyskusji  Zyzol

co tobie do tego i co o tym wiesz ?

• Administratorzy
W dniu 18.03.2023 o 20:05, slawek.xm napisał:

bardzo poprawiło to przeglądanie forum i zniwelowało problemy , które wcześniej sygnalizowałem

znakomita funkcja i ze swej strony dziękuję

tylko może mógłby być to znaczek o połowę mniejszy? 🙂

ok

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

W dniu 19.03.2023 o 22:19, cir napisał:

ale juz wyjasniałem ze to dziadek włodek miał ze mną dyskusje o Kubicy jesli to mozna nazwac dyskusją a nie popisem pieniactwa którego główna trescia było kalectwo Kubicy . Nie prowadził tej dyskusji  Zyzol

co tobie do tego i co o tym wiesz ?

Nie słyszałeś o reinkarnacji? Jeżeli nie, to tu masz najlepszy dowód że jest możliwa. W tym przypadku to wręcz cała linia, ciąg kolejnych wcieleń.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 14.03.2023 o 09:51, Espectro napisał:

Co do reszty to kwestia graficzna i projektowa. Jeżeli będziemy ściągać wszystko od innych to słabo to będzie wyglądało.

Choć fakt trzeba by przebudować trochę aktualne widoki. Z tym pomysłem miał przychodzić motyw color picker. 

Wracam do tematu .... nie rozumiem po co na "górze" jednocześnie widnieją

"Nieprzeczytana zawartość"

"Oznacz witrynę jako przeczytaną"

sądzę ze na początku strony wystarczy jedno a na "dole" to drugie, tak na logikę.

• Administratorzy
10 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

Wracam do tematu .... nie rozumiem po co na "górze" jednocześnie widnieją

"Nieprzeczytana zawartość"

"Oznacz witrynę jako przeczytaną"

sądzę ze na początku strony wystarczy jedno a na "dole" to drugie, tak na logikę.

Zawsze tak było 

• Administratorzy
2 godziny temu, Adasza napisał:

Korzystając z czasu, kiedy nie mam bana prosiłbym o wyjaśnienie logiki przyznania mi tych punktów:

"być debilem"
"Jak coś w tym stylu jest w ogłoszeniu to ci, co się znają, wiedza, że mają do czynienia z jakimś półgłówkiem, mierzącego innych swoją miarą  🙂"
Obraźliwe zachowanie (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-2 pkt

---------

Takie słowa są powszechnie używane, również na tym forum i nie są traktowane jako wulgaryzmy. 

Powołujecie się na Netykieta pkt. 10:
"Swoim prywatnym animozjom dawaj wyraz wyłącznie w listach prywatnych, e-mailem lub w inny niepubliczny sposób"

Ja tych słów nie kierowałem do NIKOGO KONKRETNEGO (a już na pewno nie DO KOGOŚ Z FORUM), nie jest więc to  wpis, który można skierować za pomocą narzędzi nie publicznych (mail itp) a tym samym żadna to "prywatna animozja" .  Skąd więc te punkty?

klauzula sumienia niepozwala mi wyjaśnić powodu otrzymania przez Pana punktów. Wszystko jest w cytowanej przez Pana wypowiedzi i opisie ostrzeżenia. 

"być debilem" nazywanie kogoś debilem i wyzywanie go od debili -> "Takie słowa są powszechnie używane,...." 

Mam nadzieję że "klauzula sumienia" nie ma nic wspólnego z tym co czytam w wiadomym temacie nad jednym ze swoich postów.   🙂

Cytuję:

"Hidden - This content must be approved before it can be edited. "

Zdaje się ze nie palnąłem literówki skąd pomysł że chcę to w ogóle edytować....   :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie znam żadnego innego portalu poświęconego muzyce i audio, w którym antysemici mogą się tak bezkarnie popisywać.

3 godziny temu, toptwenty napisał:

antysemici

Gdy kończą się argumenty to pojawiają się obraźliwe epitety. Antysemici na Forum? Nie zauważyłem, widać moderacja szybko ich usuwa.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, szymon1977 napisał:

Gdy kończą się argumenty to pojawiają się obraźliwe epitety. Antysemici na Forum? Nie zauważyłem, widać moderacja szybko ich usuwa.

dla toptwenty tylko filosemita nie jest antysemitą 🙂

15 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeszcze jeden.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

dla toptwenty tylko filosemita nie jest antysemitą 🙂

I kolejny. Jak króliki. A każdy nosi medalik.

Gość

(Konto usunięte)

Zablokować możliwość pisania postów , wyznaczyć autorów którzy napiszą jakiś tekst tak jak to zrobiły niektóre portale , na przykład ONET https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/onet-rezygnuje-calkowicie-z-komentarzy-w-serwisach-wiadomosci-i-kultura-dlaczego-jak-komentowac i wprowadzić tylko emotki i będzie super pod warunkiem że będą to tylko uśmiechy .

Edytowane przez Wojtek 1959

W myśl zasady: "kto nie skacze ten..." - aktualnie kto nie skacze ten antysemita.

7 godzin temu, toptwenty napisał:

Nie znam żadnego innego portalu poświęconego muzyce i audio, w którym antysemici mogą się tak bezkarnie popisywać.

ten jest najstarszy

to tłumaczy wszystko wiec przebacz im bo nie wiedza co czynią

Podziękujcie wszyscy za Bocznicę, na której Wasze polityczne gówniarstwo jest tolerowane, wszak na "portalu poświęconym muzyce i audio" wogóle nie powinno Was być.

9 godzin temu, toptwenty napisał:

Nie znam żadnego innego portalu [...]

Bez związku z funkcjonowaniem Forum.

Żal jest bez związku - to dla uściślenia o co mi chodzi.

Coś konstruktywnego masz czy tylko problem osobisty bez związku z Forum? Jak zarzut masz to wtedy zgłaszasz i tyle.

1 godzinę temu, cir napisał:

ten jest najstarszy

to tłumaczy wszystko wiec przebacz im bo nie wiedza co czynią

Wychodząc poza meritum: audiomaniacy, audiohobby mają misję..., audio.com jest jakby?... (suche, dawno tam nie byłem, to nie wiem jak teraz jest),czysto techniczne, tak jak i AVT Korporacja. No i... są też niszowe: trioda elektroda unitraklub, mp3store, etc.

Najprzystojniejsze to w ogólnej ogólnosci jest towarzystwo u p. Stryjeckiego, a tu to jakby magiel 🙂

Łatwo dostępny.

Sorry za OT, ale zaprawdę - tu jest OK. Tylko 'frywolny trucht' mógłby też być - akurat jest gdzie indziej.

@szymon1977 tu też jest i kino i film i autoaudio, czyli możliwie  kompletny krąg zainteresowanych.

• Administratorzy
12 godzin temu, Maju napisał:

Mam nadzieję że "klauzula sumienia" nie ma nic wspólnego z tym co czytam w wiadomym temacie nad jednym ze swoich postów.   🙂

Cytuję:

"Hidden - This content must be approved before it can be edited. "

Zdaje się ze nie palnąłem literówki skąd pomysł że chcę to w ogóle edytować....   :))

dość jasno jest napisane o co chodzi.

5 godzin temu, Wojtek 1959 napisał:

Zablokować możliwość pisania postów , wyznaczyć autorów którzy napiszą jakiś tekst tak jak to zrobiły niektóre portale , na przykład ONET https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/onet-rezygnuje-calkowicie-z-komentarzy-w-serwisach-wiadomosci-i-kultura-dlaczego-jak-komentowac i wprowadzić tylko emotki i będzie super pod warunkiem że będą to tylko uśmiechy .

🙂 

31 minut temu, xetras napisał:

@szymon1977 tu też jest i kino i film i autoaudio, czyli możliwie  kompletny krąg zainteresowanych.

Nie mam nic przeciwko istnieniu polityki, dziwi natomast tolerowanie gówniarstwa. "Taryfa ulgowa w wątkach politycznych" mawiają.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.