Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, burz napisał:

Moderator był łaskaw napisać pod tą jakże celną uwaga, że „to nie ten wątek”. 
Który więc będzie właściwy do zwrócenia uwagi o prorosyjskiej i antyunijnej propagandzie zalewającej to forum? Dla kolegi pytam…

Uwaga będzie trudne: krytyka jednego nie oznacza poparcia dla drugiego. Może oba zasługują na krytykę? Zwłaszcza, że sprawa dotyczy wielu aspektów, i krytyka jednego za aspekt militarny nie jest przeszkodą, by krytykować drugie za aspekt gospodarczy.

To o czym piszesz jest zwykłą cenzurą światopoglądową, jako zwykły user protestuję przeciwko takim pomysłom. 

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 godzin temu, burz napisał:

Który więc będzie właściwy do zwrócenia uwagi o prorosyjskiej i antyunijnej propagandzie zalewającej to forum?

Żaden wątek na tym Forum nie jest właściwy do, jak napisałeś "zwrócenia uwagi o prorosyjskiej i antyunijnej propagandzie zalewającej to forum". Zapewniam!!!

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

To trochę słabo, że bez spałowania oponentów banami, nie potraficie wykazać swojej racji.

2 godziny temu, tedi02 napisał:

Czy administracjia może się przyjrzeć działowi DIY ,powrócił bum1234 w kilku ,tradycyjnie obrażanie innych ,

A czy bum kiedykolwiek napisał coś nie obrażając nikogo, w temacie wątku i przede wszystkim coś zgodnego z prawdą? Ja nie przypominam sobie takiej treści.

7 godzin temu, soundchaser napisał:

A czy bum kiedykolwiek napisał coś nie obrażając nikogo, w temacie wątku i przede wszystkim coś zgodnego z prawdą? Ja nie przypominam sobie takiej treści.

Niektórych obraża techniczna prawda.

Ktoś nietechniczny nie może oceniać w tym przypadku co jest a co nie jest zgodne z prawdą.

Chciałbym powrócić do sprawy już uprzednio poruszanej. Odpowiedziałem na wpis ewidentnie prowokacyjny:

"Prowokujesz? Żebyś potem nie miał do mnie pretensji jak potraktuję to tak jak powinno być potraktowane. "

Ostrzeżenie i 1 punkt. "Straszenie Moderacją". I dobrze, niech będzie, nie zamierzam się odwoływać.

Jednocześnie użytkownik @Tadeironie ma dnia aby nie obwieszczał przynajmniej jeden raz: "zgłaszam". Ostatni raz było to wczoraj. Biorąc pod uwagę fakt, że robi to stale i od bardzo długiego czasu - uzasadnione jest przypuszczenie, że on za straszenie Moderacją karany nie jest. Bo gdyby był i za każde takie "zgłaszam" dostawał (jak ja) 1 punkt - już dawno poleciałby na bana z powodu uzbierania 10 punktów.

Powraca z całą mocą pytanie: czy na Forum są użytkownicy, którym wolno więcej?

• Moderatorzy
14 minut temu, Bobcat napisał:

Nie ma takich użytkowników.

Najlepiej o tym świadczy fakt, że obie strony mają takie same zarzuty.

A moja cierpliwość również ma granice i dalsze takie twierdzenia uznam za prowokację do wojenki w tym temacie i odpowiednio potraktuje.

Ogólnie wygląda na to, że zbyt duży luz daliśmy na bocznicy i myślę, że trzeba to zmienić.

• Administratorzy
12 minut temu, Marcinus napisał:

A moja cierpliwość również ma granice i dalsze takie twierdzenia uznam za prowokację do wojenki w tym temacie i odpowiednio potraktuje.

Ogólnie wygląda na to, że zbyt duży luz daliśmy na bocznicy i myślę, że trzeba to zmienić.

Masz racje. 

Bocznica z założenia miała wyglądać tak, że rozmawiacie sobie na dowolny temat i moderacja zbytnio nie reaguje a tym bardziej tematy polityczne i inne. Ale nie da się gdy sami na siebie naskakujecie i obrażacie. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Redaktorzy
24 minuty temu, Espectro napisał:

Ale nie da się gdy sami na siebie naskakujecie i obrażacie. 

Mam propozycję dla tych "wyrywnych". Sam kiedyś taki byłem, łamałem nadgarstki, byłem chamem, a audiofila Św.P. Sly30 zwyzywałem kiedyś od "wiejskiego kmiota niegodnego rozmowy", czego do dziś dzień wstydzę się.

Zatem, Wojowniku Bocznicy, namawiam do samodzielnej twórczości Blogowej.

"Wojownik Bocznicy"

Dostałem kiedyś order od Admina
Ważny ten dotyczący Bocznicy
Wiadra pomyj niejeden nie wytrzymał
Z prędkością przejazdu Roberta Kubicy

W mordę dać lubisz, obrażasz kolegę
Mam dla Ciebie wskazówkę niemałą
Zaspokoisz własną i innych potrzebę
Nie będziesz wciąż pytał "Co się tu stało?"

Pełen energii? Pisać lubisz?
Bloga załóż dla własnej higieny
Wciąż na Bocznicy beztrosko się chlubisz?
Pisz u siebie, na serio, bez ściemy

Kangie
04.03.2025

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Administratorzy
2 minuty temu, kangie napisał:

Super inicjatywa. Często widuję, że macie zapędy pisania pisania i pisania i to nie koniecznie czegoś mądrego tak po prostu w zakresie tematyki wątku. Tworząc treści na własnego bloga będziecie bardziej starać się nad treścią i jakością tego co tam umieszczacie....

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, kangie napisał:

Mam propozycję dla tych "wyrywnych". Sam kiedyś taki byłem, łamałem nadgarstki, byłem chamem, a audiofila Św.P. Sly30 zwyzywałem kiedyś od "wiejskiego kmiota niegodnego rozmowy", czego do dziś dzień wstydzę się.

"Wojownik Bocznicy"

Dostałem kiedyś order od Admina
Ważny ten dotyczący Bocznicy
Wiadra pomyj niejeden nie wytrzymał
Z prędkością przejazdu Roberta Kubicy

W mordę dać lubisz, obrażasz kolegę
Mam dla Ciebie wskazówkę niemałą
Zaspokoisz własną i innych potrzebę
Nie będziesz wciąż pytał "Co się tu stało?"

Pełen energii? Pisać lubisz?
Bloga załóż dla własnej higieny
Wciąż na Bocznicy beztrosko się chlubisz?
Pisz u siebie, na serio, bez ściemy

Kangie
04.03.2025

Ukryta Zawartość

Jakby ktoś to czytał, to nie trzeba by było wklejać tutaj 🙂

Ukryta Zawartość

Czy tzw. przekręcanie nicka to już nie jest naganne zachowanie? Można to robić?

Konsekwencja w utrzymywaniu własnych zakazów -  do chyba oczywiste powinno być?

W innym wypadku ztwierdzenie:

2 godziny temu, Marcinus napisał:

To nie jest prawda.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

27 minut temu, costa brava napisał:

Jedni nie chcą cenzury, inni twierdzą że jest jej za mało 

To mają byc takie same zarzuty? 

A odróżniasz cenzurę od moderacji? Cenzor banuje za treść wypowiedzi, a moderator za formę wypowiedzi (choć oczywiście bywają treści prawem zabronione i tu elegancka forma nie pomoże).

Edytowane przez szymon1977

Oczywiście że odróżniam. Sam jestem przykladem " za tresc" . I twierdzenia że za dużo luzu na forum i trzeba to zmienić tez rozumiem. 

• Moderatorzy
2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Jeśli użytkownikowi, którego nick jest przekręcany, to przeszkadza, wtedy reagujemy. Natomiast jeśli do mnie ktoś napisze "Marcin", to mnie to nie obraża i nie reaguje 🙂 

Najlepiej jest bez cenzury, co co na przykład doskonale ukazuje portal X. Pamiętamy jak było przed przejęciem portalu przez Muska - cenzura jak za komuny i akceptacja treści tylko i wyłącznie zgodnych z narracją globalistycznych myśli życzeniowych.

Parker's Mood

6 godzin temu, Bobcat napisał:

Chciałbym powrócić do sprawy już uprzednio poruszanej. Odpowiedziałem na wpis ewidentnie prowokacyjny:

"Prowokujesz? Żebyś potem nie miał do mnie pretensji jak potraktuję to tak jak powinno być potraktowane. "

Ostrzeżenie i 1 punkt. "Straszenie Moderacją". I dobrze, niech będzie, nie zamierzam się odwoływać.

Jednocześnie użytkownik @Tadeironie ma dnia aby nie obwieszczał przynajmniej jeden raz: "zgłaszam". Ostatni raz było to wczoraj. Biorąc pod uwagę fakt, że robi to stale i od bardzo długiego czasu - uzasadnione jest przypuszczenie, że on za straszenie Moderacją karany nie jest. Bo gdyby był i za każde takie "zgłaszam" dostawał (jak ja) 1 punkt - już dawno poleciałby na bana z powodu uzbierania 10 punktów.

Pora chyba zdać sobie sprawę, że przy tej pisowsko - konfederackiej mieszance moderatorskiej niewiele da się zrobić. Mi ostatnio przywalili 5 pkt. za to, że moderatora, który otwartym tekstem napisał, że to my jesteśmy winni rozplenieniu się na forum kacapskiej agentury (której oficjalnie tu nie ma), zapytałem, czy jest normalny i czy się dobrze czuje. Pora chyba przywyknąć do panujących tu standardów. 

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

A skąd to przypuszczenie, że moderatorzy, to mieszanka pisowsko-konfederacyjna…??? Nie powiedziałbym tak. 

Parker's Mood

7 godzin temu, Espectro napisał:

Bocznica z założenia miała wyglądać tak, że rozmawiacie sobie na dowolny temat i moderacja zbytnio nie reaguje a tym bardziej tematy polityczne i inne. Ale nie da się gdy sami na siebie naskakujecie i obrażacie. 

Gdy zrezygnowaliście z usług V+A trzeba było powiedzieć wprost: albo uszanujecie nowe standardy, albo z Was też zrezygnujemy. A tak macie telenowelę z tymi samymi kilkoma aktorami.

10 godzin temu, Bobcat napisał:

. "Straszenie Moderacją".

Takie coś można zgłaszać i za to są punkty?  To jeszcze mam pytanie kiedy się przedawnia?

Kiedyś proponowałem licznik donosów dostępny przy każdym nicku, żeby można było wybrać "Sygnalistę Roku", ale widzę, że raczej powinien to być tytuł "Mamlas" albo "Beksa Roku"... 😄 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

11 godzin temu, Espectro napisał:

Bocznica z założenia miała wyglądać tak, że rozmawiacie sobie na dowolny temat i moderacja zbytnio nie reaguje a tym bardziej tematy polityczne

Serio?
Chyba, że to "dość przedawnione" założenia, a życie życiem i dawno zweryfikowało takowe założenia.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

6 godzin temu, Marcinus napisał:

Jeśli użytkownikowi, którego nick jest przekręcany, to przeszkadza, wtedy reagujemy. Natomiast jeśli do mnie ktoś napisze "Marcin", to mnie to nie obraża i nie reaguje 🙂 

To bezsens, bo wychodzi na to, że można zgłaszać, ma sens zgłaszanie, tylko "przestępstwa" dotyczących nas osobiście.

Więc nie ma paragrafu jest za to uznaniowość.

Cytat

Kiedyś proponowałem licznik donosów dostępny przy każdym nicku, żeby można było wybrać "Sygnalistę Roku"

Widzisz? Te gość powyżej wyraźnie brzydzi się donoszeniem, czyli można bezkarnie sobie na nim poużywać bo on nie zgłosi? I moderator nic nie zrobi?

Jeśli jest przepis/reguła to powinna być ona egzekwowana, wyraźnie w sposób jasny sformułowana, ujęta w regulaminie. W innym wypadku regulaminu nie ma.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

15 godzin temu, iro III napisał:

Niektórych obraża techniczna prawda.

Ktoś nietechniczny nie może oceniać w tym przypadku co jest a co nie jest zgodne z prawdą.

Może ja jestem "nietechniczny", ale buma "techniczność" polega jedynie na tłamszeniu audiofilów i pod przykrywką nauki na permanentnym obrażaniu ich tylko dlatego, że słyszą więcej.

11 godzin temu, Espectro napisał:

Ale może oni tak lubią i to jest jakiś sposób na odreagowanie niepowodzeń w codziennym życiu.

Edytowane przez soundchaser
19 minut temu, soundchaser napisał:

tylko dlatego, że słyszą więcej.

W tym także słyszą rzeczy nieistniejące. 

9 godzin temu, Jacchusia napisał:

Nie mam czasu wnikać w meritum, o co się  tam ostatnio żrecie, natomiast czasem wedle mojego Kumpla, politycznego i kościelnego Oponenta, używam określenia per -  " mój Jachurku".

To też źle???!!!🧐

Idę od Was w takim razie, skoro się o takie głupoty spieracie.

🤣☠️.

Żegnam!

❤️🤣

32 minuty temu, Bobcat napisał:

W tym także słyszą rzeczy nieistniejące. 

A co Ty możesz o tym wiedzieć...poza tym to ich sprawa i każdy kto ich za to obraża powinien natychmiast być ukarany przez moderację.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.