Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Tak, dostałem bana i nie wiem za co. Nie zlamalem regulaminu, wyrażałem swoją opinię o urządzeniach które znam i słuchłem, wypowiadałem sie na rozwiązaniach technicznych, które nie są mi obce. Na każde moje pytanie pozostawione bez odpowiedzi, autor zarzucał mi śmiecenie w wątku, bo to nie miejsce do zadawania pytań, oraz ze skoro sluchalem Fezza i mi sie nie spodobal wynika to z mojej ułomności lub klamstwa bo wg autora słuchając fezza takie wnioski sa nie możliwe do wyciagnięcia.

Domin01:

"jeśli uważasz że w tej cenie chińczyki są lepsze to ja kończę z Tobą tą konwersację,bo udowadniasz że albo nie słuchałeś Luny wogóle albo gdzieś przelotnie i bezpodstawnie wypisujesz takie bzdury... "

Czyli jednym powodem zbanowania mnie jest to, że w bezpośrednich odsluchach mi osobiście fezz spodobal sie mniej niż inny wzmacniacz. Uwazam takie zachowanie za nadużycie i stad moje pytanie do moderacji/administracji.

Pozatym autor tematu po zbanowaniu mnie nadal kontunyuje ze mną polemikę - odpowiada na moje posty nie dając mi mozlwiosci odniesienia sie do tego. Jeżeli nie chce mej obecności w tym wątku nie powinien chyba sam ciągnąć dyskusji ze mną? Każdy kij powinien mieć dwa końce.

Czy obrażanie kogoś w "BESZCZELNY" sposób może być powodem bana?

Domin01:

"ZACZYNAŁ W BESZCZELNY SPOSÓB OBRAŻAĆ MNIE"

Dlaczego ban zostal nałożony nie po "beszczelnych obrazach" tylko kilka postow później w sytuacji gdy spytalem autora czy podobnie jak ja mial możliwość porównania urządzenia o którym dyskutowalismy z innymi urządzeniami opartymi na tej lampie?

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Panowie, dyskusje o renomie polskich producentów, piance czy kłótni w wątku o Fezz Audio nie przystoją w tak szacownym wątku w tej bardzo honorowej części tego forum.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Czy wiadomo już coś na temat rozwiązań zapobiegania banom prewencyjnym lub nałożonym bez powodu: brak złamania regulaminu, brak zaczepnych wpisow itp.?

Czy bany użytkowników będą w jakikolwiek sposób weryfikowane?

Czy banujacy użytkownik ma obowiązek podać w temacie w którym banuje, na podstawie jakich wpisów banuje poszczególnego użytkownika?

....doradziłem Domin01 aby Ciebie odblokował a na przyszłość żeby nie był taki gorliwy w banowaniu...bo nie tędy droga....nie ma co usprawiedliwiać że młody i nerwowy...ale kilka słów usłyszał ode mnie aby tego nie robił na przyszłość

wiem że takie sytuacje potrafią delikatnie mówiąc zdenerwować żeby nie powiedzieć wk***ić.....

tak to widzę...;-)

Stada mają to do siebie, że walczą ze sobą o pastwisko.

Wypisywanie takich "złoty myśli" oprócz chwilowego poczucia bycia kozakiem powoduje, że człowiek staje się forumowym dziwolagiem i zyskuje samych wrogów :) Szczególnie jak większość nawet ogólnych uwag odbierana jest personalnie I uważana za obrazliwe :) Uważaj co piszesz, bo Wielki Brat czuwa i wszystko zbiera Ci się jak na koncie odsetki :)

Ja dostałem w tym klubie tajemniczego bana bez słowa wyjaśnień.

Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi gagatku, ...dostałeś za całokształt :). Bany prewencyjne były do pewnego czasu w modzie i chyba nic się nie zmieniło w tej kwestii.

Ja dostałem w tym klubie tajemniczego bana bez słowa wyjaśnień.

Ja w Twoim watku

"Transport plików Hi-End ktokolwiek widział ktokolwiek wie"

dostalem od Ciebie bana po tym jak poleciłem Ci transport NW-T Ayon Audio.

Po Twoich wyczynach w klubie Fezz Audio gdzie zdążyłeś juz umieścić zdjecia Cayin'a i Amplifona to jest dopiero tajemniczy ban! :)

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Ban Szymona w Fezz Audio był ode mnie.

I był całkowicie zasłużony o czym sam zainteresowany doskonale wie.

Panowie, bardzo proszę dajcie spokój wątkowi o Fezz Audio.

I nie piszcie w nim, jeżeli nie macie nic do powiedzenia ściśle w temacie wątku.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Ban Szymona w Fezz Audio był ode mnie.

I był całkowicie zasłużony o czym sam zainteresowany doskonale wie.

Panowie, bardzo proszę dajcie spokój wątkowi o Fezz Audio.

....o kurcze, muszę sprostować bo nacisnąłem ''lubię post''

chodzi mi tylko o zdanie....''dajcie spokój wątkowi Fezz Audio''

OK, Panowie.

Plastic ma zdjętego bana, Szymon wie od kogo ma swojego.

Temat Fezz Audio wyjaśniony i zamknięty w ramach niniejszego wątku.

OK, Panowie.

Plastic ma zdjętego bana, Szymon wie od kogo ma swojego.

Temat Fezz Audio wyjaśniony i zamknięty w ramach niniejszego wątku.

Rochu, byłeś taki uprzejmy dla kolegów. Prosiłbym Cię o zdjęcie bana mojego w AA, tym bardziej, że nie dał mi go nikt z klubowiczów, a otrzymałem go na skutek wybryku Luka77.

Dziękuje

• 2 tygodnie później...
  • Administratorzy

Hej,

Mimo wcześniejszych próśb o zaprzestanie część osób nadal agresywnie spamuje naszych użytkowników. Pisaliśmy o tym już kilkukrotnie - dopuszczamy istnienie innych stron i nie jesteśmy ich wrogami, każdy ma prawo założyć swoją. Pokazaliśmy naszą dobrą wolę. Nie akceptujemy jednak chamskiego żerowania na audiostereo i spamowania naszych forumowiczów. Wiele osób zgłosiło nam, że dostaje takie wiadomości i abyśmy coś z tym zrobili. Zwracaliśmy już kilkukrotnie kulturalnie uwagę na ten problem, jednak nadal mamy sygnały, że takie rzeczy mają miejsce. W związku z tym kilka osób dostało dzisiaj ostrzeżenia wraz z punktami. Takie działania są sprzeczne z netykietą i nie powinny mieć miejsca. Raz jeszcze apelujemy o bycie uczciwym i zaprzestanie masowego spamowania użytkowników.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Forum "audiostereo" jest bardzo duże, można więc przyjąć zasadę korporacyjną. Działasz na szkodę - wylatujesz. Dożywotnio.

Proponuję wprowadzić zasadę, aby nawet w przypadku usunięcia postu zostawiać go z adnotacją moderatora "post został usunięty przez moderację". Przez to będzie większe zaufanie i numeracja w tematach będzie się zgadzała zarówno użytkownikom jak i funkcyjnym.

część osób nadal agresywnie spamuje naszych użytkowników.

spamowania naszych forumowiczów.

mamy sygnały, że takie rzeczy mają miejsce.

Takie działania są sprzeczne

masowego spamowania użytkowników.

Ale o co chodzi? Można po polsku? Co to jest "spamowanie użytkowników"? Jakie "działania"? Jakie "rzeczy"? Można prosić o konkrety zamiast niezrozumiałych ogólników?

Ale o co chodzi? Można po polsku? Co to jest "spamowanie użytkowników"? Jakie "działania"? Jakie "rzeczy"? Można prosić o konkrety zamiast niezrozumiałych ogólników?

Spamowanie, to otrzymywanie niezamówionej korespondencji. Ty, ja itd. możesz spać spokojnie :) W czasach w której publiczne zamieszczanie interesującej treści jest przedmiotem rywalizacji i budowania autorytetu można jakoś żyć z dostępem do jednego forum. Mnie bardziej ciekawi grono założycielsko-decyzyjne, które kwalifikuje intencjonalność postaw i zachowań :) Z pewnością są to osoby o niepodważalnej reputacji i nienagannej przeszłości na AS :)

Chodzi o to, że pewne osoby, które stoją za secesjonistycznym forum, używają PW na audiostereo.pl do rekrutacji kandydatów na to ich forum.

Panowie, zamiast żmudnie budować forum przez lat 12 jak miało to miejsce na AS postanowili pójść na skróty i przejąć po cichu nieco sreber rodowych aby poużywać sobie na swoim.

Oczywiście chodzi o forum o wdzięcznej nazwie [jestem spamerem]

(edit)

Zadziałało i to jak ładnie ; )

Pacz. A do mnie już przestali pisać, bo

A - nie mam czasu, ni chęci.

B - lubię nasze Forum.

A i po "Ce" - poza pracą i innymi zawalidrogami - trzeba i ze psem wyjść, rudego Rudzika nakarmić (chtóren się we drzwi nie mieści, jakżeś radził...)

i takie tam inne - życiowe sprawy!:)

O.

Forum "audiostereo" jest bardzo duże, można więc przyjąć zasadę korporacyjną. Działasz na szkodę - wylatujesz. Dożywotnio.

W tym takiego pewnego harlejowca. Coś na nowym forum nudnawo musi być, ponieważ ponownie grasuje tutaj i sieje zamęt.

Ale o co chodzi? Jak ktoś jest z zawodu prezesem to przecież nie będzie zwykłym forumowiczem!

I Jeszcze nie daj Boże ktoś śmie takiego tuza skarcić...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dlaczego likwidujecie krytyczne głosy bez żadnegu uzasadnienia. Chodzi przecież o prywatność użytkowników. Uzasadniona krytyka nie jest mile widziana?

Edytowane przez jello

Dlaczego likwidujecie krytyczne głosy bez żadnegu uzasadnienia. Chodzi przecież o prywatność użytkowników. Uzasadniona krytyka nie jest mile widziana?

Wyobraź sobie firmę której jesteś właścicielem. I masz kilku pracowników, do tego wiecznie z Tobą skłóconych. W pewnym momencie rozstajecie się, a nawet więcej - jako pracodawca zamykasz cały były rozdział jako niebyły, nie zabraniasz kontaktu ze swoimi pozostałymi pracownikami pod warunkiem utrzymania pewnych zasad.

Okazuje się, że byli pracownicy jakoś niechętnie chca rozstac się z Tobą i Twoją firmą, Wchodzą do Twojej siedziby czesto i bardzo chętnie. Nie zapominając przy okazji, że potem wracajac do siebie szkalują i wyśmiewają Twoją firmę (czyż to nie jeden z głównych tematów na tym jakże nie konkurencyjnym forum?).

Mało! Wracają do Twojej firmy i przekonują innych jakie to wspaniałe jest ich nowe "gniazdko", że zapraszają każdego, kto szuka "PRAWDZIWIE" zgranego towarzystwa itd., itp.

Gdzieś jest granica akceptacji zachowań! To już nie jest normalne zachowanie i raczej mało kto na to sobie pozwoli...no chyba, że Ty byłbyś skłonny do zaakceptowania takich zachowań.

A teraz tą "firmę" zamień na forum w sieci. Ktoś budował AS kilkanaście lat, a teraz grupa oburzonych i wiecznie nieszczęśliwych osób robi to, co robi.

Mój apel jest prosty - skoro istnieje gdzieś kraina szczęśliwości, skoro został stworzony raj w sieci dla audiofilii i melomanów - to po co wracać do tak złego miejsca i ciągle jątrzyć.

Czego jeszcze przepraszam oczekujecie? Uznania za Wasz wkład w Forum AS? Był dobrowolny, na zasadach określonych w Regulaminie. To tak, jakby pozwolić komuś wejść do siebie do domu, za który zapłaciło się krocie i pozwolić malować zaproszonym po ścianach właściciela farbami mając na uwadze, że co namalują zostanie na JEGO ścianach do JEGO dyspozycji. I nagle ktoś z malujących, obrażony na właściciela nie tylko wychodzi ostentacyjnie z tego domu...więcej! Oczekuje, że inni pójda z nim, ze właściciel odda im ściany z "ich" malowidłami", a nawet odda im fundamenty...bo oni tak chcą.

Jest gdzieś normalność, a ta została przekroczona przez pewne osoby już kilku krotnie. Nazywajmy sprawy po męsku - skoro powstało jakies tam miejsce w sieci, gdzie ludzie się kochają i są ze sobą szczęśliwi - po co wracać non stop na AS?! Chcecie dotrzeć do większej ilości osób i powiadomić ich o swoim nowym "edenie"? Proponuję wykupić reklamę w sieci.

Tak jest po prostu uczciwiej wobec siebie i wszystkich dookoła. A podobno w temacie "kasy" nigdy z tym nie było problemu, więc wykup w sieci czy innych mediach reklamy nie powinien byc kłopotliwy.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale jeśli przyrównujesz forum do firmy, to w każdej firmie jest regulamin którego należy przestrzegać.

I on zabrania, jak również rozwieszone tabliczki i stróż, szlaban wchodzenia na zakład postronnym osobom. Tak samo nie wolno na zakładzie świadczyć usług na rzecz konkurencji.

Tutaj też mamy taki regulamin i netykietę. Jeśli jakieś treści tych maili są zabronione, to je wpiszcie do regulaminu i po kłopocie.

Ja się zgadzam z tym co piszesz, ale nie może to być widzimisię tylko ma to być uzasadnione regulaminowo.

spamowanie jest w każdej netykiecie, sa zgłoszenia od userów o spamie -ale nadal oczywiscie mozna nic nie rozumiec .EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Gosc

(Konto usunięte)

cir

Pokaż mi punkt naszej netykiety, z którego wyraźnie by wynikało, że wysłanie komuś jednego maila z zaproszeniem na inne forum, jest zabronione.

Edytowane przez HQ150

Mój apel jest prosty - skoro istnieje gdzieś kraina szczęśliwości, skoro został stworzony raj w sieci dla audiofilii i melomanów - to po co wracać do tak złego miejsca i ciągle jątrzyć.

Wywołałeś, więc się zapytam, czy, zgodnie z tam i zasadami,, co tak w wielu słowach starasz się wyrazić, sam juz usunąłęs "stamtąd" swoje konto?

Już wchodzą.

Gdym onegdaj rzekł "k**wa", opowiadając żarcik Kumplowi - zepsuli, psiajuchy.

Żart bez tej k**wy nic nie był wart.

Ale "dupa" przechodzi!:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.