Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, cir napisał:

pytania do adminów proponuje umieszczac w wątku o silniku 

mamy dni wolne , amini pracują jak urzedy a nie jak wszelkie "służby 24/7"

dla wszystkich ( adminów też, może zajrzą w wolny dzień:) wesołych i spokojnych Świąt

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Dlaczego "Vlado nie może otrzymywać wiadomości"?

Ktoś umarł, o czym nie informujecie?

Choć wiem, że żyje.

Jak długi jest czas podtrzymania logowania w mobilnej wersji ? Zanim sfinalizuję post zdarza się często, że muszę ponowić wpisanie ksywki i hasła.

Treść zwykle nie ulatuje z edytora ale ta uciążliwość jest dla mnie nieznośna.

Sory, że nie odpowiedź w temacie dodaję a pytanie.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, xetras napisał:

Jak długi jest czas podtrzymania logowania w mobilnej wersji ? Zanim sfinalizuję post zdarza się często, że muszę ponowić wpisanie ksywki i hasła.

Treść zwykle nie ulatuje z edytora ale ta uciążliwość jest dla mnie nieznośna.

Sory, że nie odpowiedź w temacie dodaję a pytanie.

Jak się raz zalogowałem po zmianie na nowszy skrypt, tak jestem zalogowany cały czas.

U mnie max 1/2 albo 1h.

I kolejne logowanie bo inaczej brak wejścia ("nie masz uprawnień").

Koszmar jest z tym czasem zalogowania :-(. Nie mógłby być jakiś dłuższy ? Typu godzina :-( ?

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Nie wiem, jak na laptopie, bo mi cosik szwankuje i się na niego gniewam.

Natomiast w telefonie jestem zalogowany od wielu dni bez żadnej przerwy.

3 godziny temu, xetras napisał:

U mnie max 1/2 albo 1h.

I kolejne logowanie bo inaczej brak wejścia ("nie masz uprawnień").

Uściślę: browser nie zachowuje keyworda, bo tak chcę. Nickname niech sobie przechowuje - nie wiem, czy to może mieć wpływ.

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie wiem, jak na laptopie, bo mi cosik szwankuje i się na niego gniewam.

Natomiast w telefonie jestem zalogowany od wielu dni bez żadnej przerwy.

No właśnie problem jest na laptopie :-(.

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

W dniu 21.12.2018 o 13:10, hi_aro napisał:

@cir, @dskrzypczak

czy uzgodniliście, czy lżenie forumowiczów jest dopuszczalne, nawet w wątkach klubowych? Post wisi, jednoznacznie pokazując jak "zmienia się klimat". 

Moderacjo,

zgodnie z moimi, i nie tylko, przypuszczeniami @Szymon pokazuje swoje farbowane oblicze. Pisze kilka wpisów w swoich wątkach, a następnie perfidnie i z pełną premedytacją dokonuje ataki personalne. Wczoraj, pomimo, że nie piszę (nigdy nie pisałem jednego słowa) w "jego wątku"  zostałem perfidnie zaatakowany przez duet @Rafał.M i @Szymon. Czują się całkowicie nietykalni. Robią to w taki sposób, że odnoszę wrażenie, że wiedzą o jakimś "parasolu bezpieczeństwa" nad swoim bytem na AS. 

Następnie zostałem w ten sam, a może nawet bardziej chamski sposób zaatakowany w innym wątku. 

Z ilości naruszeń i sposobu łamania regulaminu, "farbowany kolega" powinien mieć conajmniej 9 jak nie 11pkt za łamanie regulaminu. Jakim cudem on tu nadal pisze... W przeciągu miesiąca popełnił tyle aktów recydywy, że powinien zostać zbanowany na wieki...No ale chyba sobie sam kasuje te punkty :)

Kolejna sprawa, to możliwość banowania w wątkach klubowych. Rozumiem, że można banować możliwość dokonywania wpisów, ale nie wiedziałem, że nie można takiego wątku przeglądać, będąc zalogowanym. Czy to jest jakaś nowa forma parasolu bezpieczeństwa dla założyciela. Taki przykład mnie dotyczy. Nie mam nic przeciwko braku możliwości pisania w wątku @Szymon, jednak uniemożliwia mi ta opcja zgłaszanie wpisów niezgodnych z regulaminem, czyli lżenie i poniżanie  userów, których opinie nie są zgodne z jedynie słuszną wykładnią audio. Przykład poniżej takiego chamskiego tratowania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Strasznie promują tego dCS-a... Duet @Rafał.M i @Szymon w akcji...Jeden pisze, a drugi wzmacnia i tak na przemian... 

Ukryta Zawartość

Podziękuj autorowi tego wątku:

który jednoosobowo, dla sobie wyłącznie znanych korzyści i w sposób sprzeczny z Regulaminem narzucił zakładce Kluby inne zasady niż ogólnie obowiązujące na forum.

Zastanawiające jest to, że właściciel forum nadal toleruje ten akt samowoli.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Duet [mention=63276]Rafał.M[/mention] i [mention=874]Szymon[/mention] w akcji...Jeden pisze, a drugi wzmacnia i tak na przemian... 

Jak to się mówi: smoking leży dobrze nie wcześniej niż w trzecim pokoleniu.
Ja bym się zbytnio nie przejmował tymi panami - pewnie pierwszy sort.

@rochu

zgłaszałem te specjalne (kuriozalne) sposoby traktowania w tej zakładce kilkukrotnie. Dostałem z tego powodu kilka punktów za atak na moderację.  

Słyszałem, że mamy nowe otwarcie. Moderacja i właściciel, w całej rozciągłości potrzymają, z poprzedniego cyklu rozmrożenia, stanowisko dla zakładki "Kluby". Jakoś nie widzę jakiejkolwiek aktywności @Vlado  więc nie ma on wpływu na obecną sytuację. 

Edytowane przez hi_aro

Ale to on jest autorem tej patologii, jaką obecnie są kluby.

Przez co żaden moderator nie będzie ingerował we wpisy w klubach, no chyba, że zgłoszenie będzie od samego założyciela wątku.

A to ostatnie bywa problematyczne ponieważ wielu założycieli tematów po prostu nie ma na forum.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

15 minut temu, hi_aro napisał:

Moderacja i właściciel,

Ale powyżsi kilkukrotnie w tym wątku, w przeciągu ostatniego miesiąca, potwierdzili tą "słuszną" drogę...

57 minut temu, hi_aro napisał:

zgłaszałem te specjalne (kuriozalne) sposoby traktowania w tej zakładce kilkukrotnie. Dostałem z tego powodu kilka punktów za atak na moderację.  

jedyne punkty w Twoim zyciu jakie dostałes za atak na moderacje były 1.5 roku temu 

potem są tylko  zgłoszenia za stałe walki personalne .EOT

ataki personalne w watkach klubowych sa nadal oceniane przez moderacje wystarczy je zgłosic na panel moderacyjny 

moderacja nie jest trzecią strona w dyskusji i nie sledzi na bieżąco Szymonowych watków - chyba ze ktos zgłosi 

gospodarz klubu miał decydowac co jest w takim wątku offtopem a co nie gdy niektórzy mieli potrzebe dyskutowac o dupie maryni lub nałogowo wklejac linki z you tuba itd 

uznalismy ze gospodarz decyduje czy to dla niego off czy nie 

temat banowania prewencyjnego userów przez autorów wątku dotyczy całego forum 

z tym musiecie sie zwrócic do admina , odbywa się to  bez udziału moderacji 

osobiscie byłem przeciw ale nadal mozna prewencyjnie banowac bo silnik nie zabrania 

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 minuty temu, cir napisał:

jedyne punkty w Twoim zyciu jakie dostałes za atak na moderacje były 1.5 roku temu

To właśnie napisałem. Kilkukrotnie sprzeciwiałem się w różnych wątkach tej praktyce, po czym dostałem 2 punkty od @Vlado. Ale to już jest historia... 

7 minut temu, cir napisał:

ataki personalne w watkach klubowych sa nadal oceniane przez moderacje wystarczy je zgłosic na panel moderacyjny 

To może podsumujmy:

- Wątek "Klub16Hz" pisanie o trollach, miernotach, słuchaniu na kołchoźniku, frustracji - co najmniej 3pkt. (zresztą ten wpis wyznacza nowe standardy i nadal wisi)

- Wątek "...DCS".... bezpostawny atak na mnie, pisanie o nie ukrywanej przeze mnie, mojej emigracji oraz cała lista epitetów - co najmniej 3pkt.

- Wątek o ..."Roon",  bezpostawny atak na mnie, pisanie o nie ukrywanej przeze mnie, mojej emigracji + perfidna recydywa w krótkim okresie czasu (1 godzin) - to conajmniej 4pkt.

Nie licząc drobnych przewinień, typu gołąb, miernota itp. wypisywane na wszystkich nie trzymających sztamy. Ile trzeba mieć punktów aby zostać zbanowanym, 10, 15?

Odnośnie "śledzenia na bieżąco", kolega @plastik1989 robił to, od początku zmiany funkcji. Motywując to gaszeniem pożarów i nie dopuszczeniem to eskalacji. Kasował prewencyjnie wpisy między innymi @ASURA, (Cześć cukiereczku ) i innych. Czyli jak jest w końcu?

Temat banowania prewencyjnego. Dotychczas banowanie prewencyjne polegało na zablokowaniu dokonywania wpisów. Obecnie ban w wątku klubowym blokuje całkowicie, możliwość przeglądania wątku jako zalogowany użytkownik.! Czyli nawet nie można przejrzeć wątku i ewentualnie zgłosić chamstwa. Raczej jest to związane z nowym silnikiem, co nie zmienia faktu, że nie można w takiej sytuacji zgłaszać naruszeń regulaminu.. 

• Moderatorzy
7 minut temu, hi_aro napisał:

To właśnie napisałem. Kilkukrotnie sprzeciwiałem się w różnych wątkach tej praktyce, po czym dostałem 2 punkty od @Vlado. Ale to już jest historia... 

To może podsumujmy:

- Wątek "Klub16Hz" pisanie o trollach, miernotach, słuchaniu na kołchoźniku, frustracji - co najmniej 3pkt. (zresztą ten wpis wyznacza nowe standardy i nadal wisi)

- Wątek "...DCS".... bezpostawny atak na mnie, pisanie o nie ukrywanej przeze mnie, mojej emigracji oraz cała lista epitetów - co najmniej 3pkt.

- Wątek o ..."Roon",  bezpostawny atak na mnie, pisanie o nie ukrywanej przeze mnie, mojej emigracji + perfidna recydywa w krótkim okresie czasu (1 godzin) - to conajmniej 4pkt.

Nie licząc drobnych przewinień, typu gołąb, miernota itp. wypisywane na wszystkich nie trzymających sztamy. Ile trzeba mieć punktów aby zostać zbanowanym, 10, 15?

Odnośnie "śledzenia na bieżąco", kolega @plastik1989 robił to, od początku zmiany funkcji. Motywując to gaszeniem pożarów i nie dopuszczeniem to eskalacji. Kasował prewencyjnie wpisy między innymi @ASURA, (Cześć cukiereczku ) i innych. Czyli jak jest w końcu?

Temat banowania prewencyjnego. Dotychczas banowanie prewencyjne polegało na zablokowaniu dokonywania wpisów. Obecnie ban w wątku klubowym blokuje całkowicie, możliwość przeglądania wątku jako zalogowany użytkownik.! Czyli nawet nie można przejrzeć wątku i ewentualnie zgłosić chamstwa. Raczej jest to związane z nowym silnikiem, co nie zmienia faktu, że nie można w takiej sytuacji zgłaszać naruszeń regulaminu.. 

Hi_aro, odpowiem Tobie dokładnie to samo co odpowiadam Twoim oponentom, gdy podobne skargi wysyłają mi na PW, typu: "czemu hi-aro nie jest ukarany/banowany????"

Zgłaszaj te posty i sukcesywnie te osoby będą karane. (BTW za wpis ze screena już dawno ta osoba została ukarana - no chyba, że napisał to jeszcze raz). Widzę, że każdy z Was (mówię o dwóch stronach konfliktu) ma receptę prostą - że jednego dnia naliczą u swoich oponentów punktów na blokadę i zadowoleni.

Tylko, że po pierwsze nie tak ma wyglądać moderacja by od razu wszystkich banować, a po drugie - gdyby tak surowo podchodzić do tematu sam dawno już byłbyś zbanowany. Czy policzyłeś sobie, że za Twoich ostatnich 20-30 wpisów, które zostały zgłoszone i które moderacja musiała kasować/edytować, to tylko dwa razy dostałeś ostrzeżenie? Gdybyś za każdy z nich dostał regulaminowo 2-3pkt to do lata miałbyś forum z głowy. Także źdźbło w oku innego dostrzegasz, a belki u siebie już nie... 

Kolejna sprawa kilka osób oprócz Ciebie zgłasza namolność, że ktoś kogoś po forum goni i zaczepia w każdym wątku. No i wtedy sprawdzamy jak to wygląda faktycznie. Na przykład Ty zgłaszasz, ze Szymon Cię prześladuje, tylko gdy którys z nas z moderatorów się przyjrzy sprawie to wychodzi, że Szymon nie pisał nic, w żadnym temacie który założyłeś, a Ty z kolei piszesz PRAKTYCZNIE W KAŻDYM temacie który Szymon założył na przestrzeni ostatnich 12 miesięcy. No i jak moderacja ma Cię brać na poważnie, Twoje żale, że Szymon Cię gnębi? 

Ciekawe co zrobisz jak zaraz Twój oponent zgłosi ten wpis z Twoimi przypuszczeniami i wyłapiesz za to punkty - też zobaczysz tam spisek? A gdyby On coś takiego napisał, to już byśmy mieli 15 zgłoszeń od Ciebie

2 godziny temu, hi_aro napisał:

przypuszczeniami @Szymon pokazuje swoje farbowane oblicze. Pisze kilka wpisów w swoich wątkach, a następnie perfidnie i z pełną premedytacją dokonuje ataki personaln

Akurat w ilości zgłoszeń na forum na innych użytkowników to jesteś liderem i tu muszę Ci przyznać, że gdyby nie Twoje zgłoszenia to mielibyśmy o 50% mniej pracy na pewno. Część z tych zgłoszeń okazuje się nawet słuszna, więc tu jako moderacja możemy Ci podziękować, że Twa czujność pomaga nam w pracy. 

-----------------

58 minut temu, plastik1989 napisał:

(BTW za wpis ze screena już dawno ta osoba została ukarana

No to chyba oczywiste. To dlaczego pozostawiłeś wpisy "Rafałek nie karm trolla...", czy "Kryje się taka miernota za anonimowością sieci..." Czy one sprzyjają jakiejkolwiek cywilizowanej dyskusji? To wygląda jak podczas marszu narodowców, ci którzy mają transparenty o "Białej Europie" są bezkarni. W oczywisty sposób, powoduje to przekonanie u formułującego takie wpisy, że skoro są pozostawione przez moderatora, znaczy są dozwolone.  Zresztą ja myślę podobnie i określenie "miernota" czasami zdarza mi się użyć. Skoro je pozostawiłeś.... 

Czy policzyłeś sobie, że za Twoich ostatnich 20-30 wpisów, które zostały zgłoszone i które moderacja musiała kasować/edytować, to tylko dwa razy dostałeś ostrzeżenie?

Ale jaki masz problem. Udzielasz punkty zgodnie z regulaminem. Powtórzę to po raz n!. Nigdy nie odwoływałem się od decyzji moderatora. Tylko zachodzi mały problem, jak mi udzielisz tych kilka ostrzeżeń z puntami, to @Szymon zgodnie Twoimi założeniami będzie miał  conajmniej 20. I jak w tedy jego wytłumaczysz. Jak uchronisz jego byt na forum. 

Szymon nie pisał nic, w żadnym temacie który założyłeś

Ponieważ, te które zakładałem (nie licząc bocznicy) były czysto merytoryczne. A kolega @Szymon nie ma tym zielonego pojęcia. Jakie on ma pojęcie o budowaniu czegokolwiek od podstaw? 

BTW. Ja w wątku o "dCS" nie napisałem ani słowa, a zostałem zmieszany z błotem. 

PRAKTYCZNIE W KAŻDYM temacie który Szymon

Proszę nie manipuluj. Z wieloma wpisami zgadzam się, albo @Szymon w przebłysku ludzkich zachować coś ciekawego napisze. Ale jak się nie zgadzam, a kolega staje się ".. nocnym koszmarem" (to jest jego stwierdzenie z jego wątku ), to mam się "zamknąć" i biernie patrzyć lub "Lajkować" chamskie wpisy? Czy też nie wtykać jego ewidentne błędów?

Odbierasz mi prawo do dyskusji. Po to jest forum, dyskusja to sól AS. 

Część z tych zgłoszeń okazuje się nawet słuszna,

Dziękuję za ten sarkazm, odczytuję go jako swoistą formę podziękowana :)

@plastik1989 czy mógł byś na koniec ustosunkować się, do Twojego profilaktycznego edytowania wpisów. Czy moderacja działa tylko ze zgłoszeń, czy jednak sam decydujesz o tym co można edytować i na jakiej podstawie? I w którym wątku dokonałeś najwięcej takich modyfikacji? 

farbowane oblicze.

Niech zgłasza. Ma do tego prawo. To jego ulubione stwierdzenie i nie ma żadnych znamion naruszania regulaminu. Ilość wpisów, typu "farbowany", "lis" zagwarantuje mu dodatkowe 10pkt. Widzisz, jak byś trochę się zastanowił, to ja wykorzystuję wszystkie jego określenia, które są pozostawione w różnych miejscach forum. A skoro nie są zabronione... :)

Edytowane przez hi_aro
  • Moderatorzy
45 minut temu, hi_aro napisał:

@plastik1989 czy mógł byś na koniec ustosunkować się, do Twojego profilaktycznego edytowania wpisów. Czy moderacja działa tylko ze zgłoszeń, czy jednak sam decydujesz o tym co można edytować i na jakiej podstawie? I w którym wątku dokonałeś najwięcej takich modyfikacji? 

W każdym miejscu, każdy moderator działa w ten sam sposób: jak widzi naruszenie reaguje. Ja mam taką zasadę, że jak wpis jest na granicy złamania regulaminu to przymykam oko, ale jeśli ten wpis ktoś inny zgłosi to wtedy już reaguję. 

W klubach działam na dokładnie tych samych zasadach, z tą różnicą, że dodatkowo jeśli gospodarz wątku poprosi o skasowanie postów lub o zablokowanie użytkownika to w klubie również to robimy. 

Co do mojej pracy, jak wiesz nie muszę Ci się tłumaczyć, ale jak akt dobrej woli by zakończyć nieporozumienia między nami Ci się wytłumaczę krótko. Wpisy o które mi zarzucasz, że nie wymoderowałem, zajmował się tym inny mod i nie widziałem potrzeby poprawiać po nim (każdy z nas ma inny osąd). Najwiecej wpisów wymoderowałem w wątku "gedner upadek cywilizacji" czy jakoś tak. W klubach do których masz żal, że ponoć tam najwięcej wycinam pracuje non stop trzech moderatorów i akurat mojej moderacji tam najwięcej nie ma. 

Aha, za każdym razem jak moderuję w miejscu gdzie się udzielam dodatkowo, w zakładce moderacyjnej opisuje przebieg całej sytuacji by inni moderatorzy mogli ocenić czy wszystko jest OK. 

Każdy wpis który moderuję i konczy się ostrzeżeniem opisuję powód ukaranemu, oraz dodatkowo reszcie moderacji, jak gdzieś mam wątpliwości proszę by inni moderatorzy po mnie poprawili jeśli czują, że postąpiłem niewłaściwie. 

-----------------

przepraszamy wszystkich za ograniczenia w pracy moderacji 

aktualnie mamy DoS attack na panel moderacji 

1 godzinę temu, hi_aro napisał:

Niech zgłasza. Ma do tego prawo. 

No nie wiem. Ja kiedyś dostałem punkty za raportowanie do moderacji, i to nie vlado mi je wlepił.

2 godziny temu, daris666 napisał:

Odblokujcie mi PW, będę dźwięczny :)

tylko po co piszesz to do moderacji ?problemy z kontem nalezy zgłaszac do admina 

• Moderatorzy
3 godziny temu, McGyver napisał:

No nie wiem. Ja kiedyś dostałem punkty za raportowanie do moderacji, i to nie vlado mi je wlepił.

To już oceniane jest indywidualnie. Jeśli ktoś namolnie zgłasza duże ilości postów, które nie są niezgodne z regulaminem to moderator może zwrócić się do takiej osoby by się opamiętała. Jak to nie pomoże to można przyznać punkty za utrudnianie pracy mideratora. Są przypadki ze ktoś zgłosi w pół godziny kilkadziesiąt wpisów jednej osoby - żaden wpis nie kwalifikuje się do kary. Moderator siedzi i przegląda ta zawartość, a w międzyczasie ta sama osoba zgłasza jeszcze raz te same posty by zwiększyć efekt... I któryś moderator musi siedzieć i przeglądać w koło te same zgłoszenia... 

-----------------

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, cir napisał:

tylko po co piszesz to do moderacji ?problemy z kontem nalezy zgłaszac do admina 

Teoretycznie masz rację, ale moze którys z moderatorów mógłby poprosic admina o naprawienie tej niedogodności , czy to jest niemozliwe?

13 minut temu, cir napisał:

To jest wątek moderacyjny? Myślałem, że to temat w którym rozpatrujemy funkcjonalność forum. U mnie funkcjonalność jest ograniczona, stąd mój wpis w tym wątku. 

Czy z adminem mam się kontaktować poprzez formularz kontaktowy na dole strony?

Pozdrawiam

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

24 minuty temu, daris666 napisał:

Czy z adminem mam się kontaktować poprzez formularz kontaktowy na dole strony?

Napisz do niego PW

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

56 minut temu, plastik1989 napisał:

w międzyczasie ta sama osoba zgłasza jeszcze raz te same posty

Nie wiesz o czym piszesz, nie da się drugi raz zaraportować postu który już raz się zgłaszało. Wyskakuje info że już raportowałeś tego posta.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.