Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Zyzol napisał:

mieszka w willi należącej do niemieckiej spółki.

Ta spółka zajmowała się sutenerstwem?

52 minuty temu, Zyzol napisał:

Jak zwykle ta sama matryca myślowa. Tania agitka przeciwko.

Bardzo skomplikowana agitka to cecha agitatorów z PiS. Myśl matrycowa socjalistyczna.

54 minuty temu, Zyzol napisał:

W poprzednich układach cwaniaczków u władzy nie było.

W poprzednich układach "cwaniaczków" można było stawiać przed sądem i karać, teraz PiS-cwaniaczki są chronieni przez system, jak w komunie. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 minut temu, Lech36 napisał:

W poprzednich układach "cwaniaczków" można było stawiać przed sądem i karać, teraz PiS-cwaniaczki są chronieni przez system, jak w komunie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
26 minut temu, Bobcat napisał:

PiS-owski wazeliniarz i liżed..a, zdeklarowana tuba propagandowa tej formacji.

Bob, nie badz coraz bardziej zenujacy. Zaczynasz przekraczac granice, nawet zenady.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

A odnośnie satyry i jej dzisiejszego poziomu. Zmarł Kobuszewski...

Dziś memy i skecze o "Januszach" i wszendobylskie disco polo...

13 minut temu, Piękny Stefan napisał:

A odnośnie satyry i jej dzisiejszego poziomu. Zmarł Kobuszewski...

Dziś memy i skecze o "Januszach" i wszendobylskie disco polo...

Jak to ktoś napisał:

"Ja wiem, że wszyscy musimy umrzeć, ale czasem jakiś wyjątek mógłby się zdarzyć..."

Jeden z Ostatnich, Wielkich i Znakomitych...

?

23 minuty temu, bubusia napisał:

Bob, nie badz coraz bardziej zenujacy. Zaczynasz przekraczac granice, nawet zenady.

Cieszę się że to doceniłeś. Tak miało być.

2 godziny temu, Bobcat napisał:

mówi PiS-owski wazeliniarz i liżed..a,

I to pisze gość, który do moderacji zgłasza zwrot " nie piskaj"?

Bobcat

Użytkownicy

29873

staż: 10 lat i 23 dni

9601 odpowiedzi

Napisano 13 godzin temu

15 godzin temu, slawek.xm napisał:

nie piskaj

Również zgłoszone. 

Moderacja cię odchami.

?

Edytowane przez jezz
1 godzinę temu, bubusia napisał:

Ale czego się czepiasz Boba? Przecież prawdę napisał. O mnie piszesz, że nienawidzę kościoła. Poniekąd jest to prawda, bo to organizacja przestępcza, siedlisko zła i patologii. Dla mnie, człowiek uczciwy nie może bronić kościoła. Nie może być aż tak ślepy i zakłamany. I ja się nie wstydzę swoich poglądów. A z Twoich wpisów widać wyraźnie, że jesteś zwolennikiem pisu i kleru, często nawet agitatorem w swojej obronie tych sekt. Wstydzisz się swoich poglądów? Sumienie podpowiada, że jest to niegodne?

Edytowane przez sly30
5 minut temu, sly30 napisał:

jest to nie godne

Nie wiem czy wiesz, ale jest tu osoba, która pisała, że błędy ortograficzne i brak polskich liter demaskują pisowca.

6 minut temu, jezz napisał:

Nie wiem czy wiesz, ale jest tu osoba, która pisała, że błędy ortograficzne i brak polskich liter demaskują pisowca.

Rozszyfrowałeś mnie. Jestem koniem trojańskim....tzn pisowskim... ?

2 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Zmarł Kobuszewski...

O cholera, smutno, bardzo smutno :-(.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 godziny temu, jello napisał:

"Jakże bezdusznym krajem była Polska pod rządami wyrachowanych neoliberałów z Unii Wolności, SLD, PSL, Platformy Obywatelskiej i innych podobnych partii. Bezwzględni kapitaliści, wyznawcy ideologii gender oraz przedstawiciele tęczowej zarazy żarli ośmiorniczki z Biedronki, wyzyskiwali lud i nie chcieli się z nim dzielić.

Na szczęście zstąpił PiS i odmienił oblicze ziemi, tej ziemi. Dziś to już jest zupełnie inny kraj. Rządzący, nawet jeśli kradną, to się dzielą. Lud ich naśladuje i dzięki temu teraz już wszyscy dzielą się ze wszystkimi: bezdomni dają zakonnikom maybachy, kombatanci z AK dają patriotom kamienice, ministrowie dają Caritasowi premie, a proboszczowie dają ministrantom ciumka.

Tak oto Polska liberalna przeobraziła się w Polskę solidarną, której obywatele, zamiast się wyzyskiwać, wzajemnie się miłują. A gdyby ktoś nie miał się gdzie miłować, to niedrogo może wynająć pokój w kamienicy od kombatanta."

Ja też uważam, że leczenie zatwardzenia sraczką nie było dobrym pomysłem.

42 minuty temu, jezz napisał:

A poprawna polszczyzna ruskiego trola.

Tak gdzieś było.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

48 minut temu, jezz napisał:

Nie wiem, czy to o mnie, ale jest?.

I nieraz "ta osoba" prosiła, łuszczyła, motywowała - "piszcież, Ludziska, porządnie i po polsku".  Bazgranina bez polskiej czcionki, pomijająca gramatykę i insze skomplikowane historyje w mowie i piśmie - to tak, jakby mi przy obiedzie Interlokutor w okulary pluł rosołem. Nawet, gdy tekst jest znakomity.

Wielokrotnie prosiłem, później - dałem spokój, bo grochem o ścianę... 

Po prostu - niektórzy nie szanują rozmówcy.

Tyle. Włączam Rodzinę Poszepszyńskich i Dziadka Jacka. Bujboziu - ale mi smutno...?

1 godzinę temu, sly30 napisał:

Ale czego się czepiasz Boba? Przecież prawdę napisał. O mnie piszesz, że nienawidzę kościoła. Poniekąd jest to prawda, bo to organizacja przestępcza, siedlisko zła i patologii. Dla mnie, człowiek uczciwy nie może bronić kościoła. Nie może być aż tak ślepy i zakłamany. I ja się nie wstydzę swoich poglądów. A z Twoich wpisów widać wyraźnie, że jesteś zwolennikiem pisu i kleru, często nawet agitatorem w swojej obronie tych sekt. Wstydzisz się swoich poglądów? Sumienie podpowiada, że jest to niegodne?

A wiesz do czego mój wpis się odnosił?

Bo mam wrażenie, że nie bardzo.

Czy ja np piszę że jesteś lizodupem opozycji, albo podesłanym przez antyklerykalow oszołomem?

Czy ja określam ludzi wierzących w karmę sekciarzami?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Proszę poczytać:

„ADAM NAGÓRKA

Znów mi się ulało ? Nie będzie śmiesznie

Chodzi o Banasia i wczorajszą sejmową Komisję Kontroli ofc. Może parę osób wreszcie zrozumie kto nami rządzi i gdzie zmierza ten kraj. Wszyscy (głównie mainstreamowe media) skoncentrowali się na tej nieszczęsnej kamienicy. A przecież ten... PAN miał zarzuty postawione przez NIK właśnie, za swe wyczyny, jako szef Służby Celnej (2005-08) związane z wiedzą o przemycie w cysternach spirytusu z Ukrainy (słynny nieobjęty akcyzą płyn do spryskiwaczy), z którą nie zrobił nic. Skarb Państwa stracił wtedy ok. 65 mld zł, ale prokuratura ukręciła sprawie łeb. Zapomnieliście wszyscy mądrale o pierwszych rządach PiS? Spaliście? Teraz ten ćwok powołany zostaje na szefa NIK(!), a przed urlopem dymisjonuje 3 zastępców i powołuje jednego (sic!) wbrew przepisom. Na Komisji się okazuje, że ta Pani nie ma kompetencji (dostęp do ściśle tajnych informacji), dzięki czemu obywatele będą się mogli dowiedzieć np. czy mamy świeże mięso w sklepach i czy uczniowie w szkołach zmieniają buty. Jej kompetencje to bliska znajomość z Martą Kaczyńską - wzorem wyznawcy chrześcijańskich i rodzinnych wartości. A przewodniczący Komisji to taki sam cham jak towarzysz Piotrowicz. I to powtórne głosowanie... Znów wiejski cyrk na Wiejskiej”

Edytowane przez jello
36 minut temu, jello napisał:

Proszę poczytać:

„ADAM NAGÓRKA

Znów mi się ulało ? Nie będzie śmiesznie

Chodzi o Banasia i wczorajszą sejmową Komisję Kontroli ofc. Może parę osób wreszcie zrozumie kto nami rządzi i gdzie zmierza ten kraj. Wszyscy (głównie mainstreamowe media) skoncentrowali się na tej nieszczęsnej kamienicy. A przecież ten... PAN miał zarzuty postawione przez NIK właśnie, za swe wyczyny, jako szef Służby Celnej (2005-08) związane z wiedzą o przemycie w cysternach spirytusu z Ukrainy (słynny nieobjęty akcyzą płyn do spryskiwaczy), z którą nie zrobił nic. Skarb Państwa stracił wtedy ok. 65 mld zł, ale prokuratura ukręciła sprawie łeb. Zapomnieliście wszyscy mądrale o pierwszych rządach PiS? Spaliście? Teraz ten ćwok powołany zostaje na szefa NIK(!), a przed urlopem dymisjonuje 3 zastępców i powołuje jednego (sic!) wbrew przepisom. Na Komisji się okazuje, że ta Pani nie ma kompetencji (dostęp do ściśle tajnych informacji), dzięki czemu obywatele będą się mogli dowiedzieć np. czy mamy świeże mięso w sklepach i czy uczniowie w szkołach zmieniają buty. Jej kompetencje to bliska znajomość z Martą Kaczyńską - wzorem wyznawcy chrześcijańskich i rodzinnych wartości. A przewodniczący Komisji to taki sam cham jak towarzysz Piotrowicz. I to powtórne głosowanie... Znów wiejski cyrk na Wiejskiej”

Nawet się nie kryją...

O tym się tu trąbi. A pisiory piszą, że się czarnowidztwo uprawia...

Też tak było za poprzednich kadencji?  Bo takiego skur...a to ja nie kojarzę. 

Prawo i sprawiedliwość... ja pie...e...

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Nawet się nie kryją...

O tym się tu trąbi. A pisiory piszą, że się czarnowidztwo uprawia...

Też tak było za poprzednich kadencji?  Bo takiego skur...a to ja nie kojarzę. 

Prawo i sprawiedliwość... ja pie...e...

Właśnie, od pisiorów nawet szczątkowej uczciwości nie ma co wymagać.

4 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Boli was drogie pisiorki, że to co tak skrzętnie ukrywacie przed widzami w tvpis sok z buraka pokazuje, a że materiału nowego mają w brud codzień to tym bardziej uwiera. 

Widać jesteś mocno ograniczony albo chcesz mnie sprowokować, skoro przypisujesz mi tak debilne wywody. 

4 godziny temu, Bobcat napisał:

Ta spółka zajmowała się sutenerstwem?

Oho,  masz już nowe wytyczne. ? Gorzej, jako członek POlskiego rządu pracował dla Niemca. 

4 godziny temu, Lech36 napisał:

To wskaż konkretnie, których cwaniaczków POstawiono przed sądem i w jaki sPOsób  ukarano? Na pewno z miejsca wrzucisz kilka nazwisk. Toć specjalnością POPIS-u były takie sprawy.

I nie ośmieszaj się z tymi wspominkami o komunie trzydzieści lat później. Innej argumentacji nie masz pod ręką? Cieniutko coś.

Edytowane przez Zyzol
12 minut temu, Zyzol napisał:

Widać jesteś mocno ograniczony albo chcesz mnie sprowokować, skoro przypisujesz mi tak debilne wywody. 

Ktoś ograniczony jest na pewno. A że nie przeszkadza ci, że pis ci jawnie sra na głowę...

Możesz też tego nie rozumieć. Można to tak usprawiedliwić. Wtedy przeczytaj pierwsze zdanie jeszcze raz.

Edytowane przez Piękny Stefan
44 minuty temu, jello napisał:

A przecież ten... PAN miał zarzuty postawione przez NIK właśnie, za swe wyczyny, jako szef Służby Celnej (2005-08) związane z wiedzą o przemycie w cysternach spirytusu z Ukrainy (słynny nieobjęty akcyzą płyn do spryskiwaczy), z którą nie zrobił nic. Skarb Państwa stracił wtedy ok. 65 mld zł, ale prokuratura ukręciła sprawie łeb.

A to ciekawe. Czyli imć Banaś od dawna był przkręciarzem, ale przecież nawet on o tym nie wie! (wg zapewnień picusiów).

Rządzący coraz częściej udowadniają (ostatnio omalże codziennie), że są ćwokami nad ćwokami i że miłują tylko siebie, a nie kraj (co non stop ciemniakom wciskają), a prawo mają głęboko w poważaniu. Każdy widzi i zauważa (nawet jak nie chce!), że ręka, rękę myje. A raczej teczka, teczkę myje. Jeden przekręciarrz chroni drugiego, bo inaczej tamten by go wydał. Srają w pory przed utratą władzy i być może kratkami dla niektórych.

Coraz bardziej nadziwić się nie mogę, że ich poplecznicy usilnie i rutynowo, dla kontry i tłumaczenia, przytaczają przykłady sprzed lat, świadczące o tym, że ich poprzednicy robili to, czy tamto podobnie. Owszem. I co z tego? ŻADNE to tłumaczenie dla Demkokratycznej Bezprawnej Socjalistycznej Republiki Kolesiów (że ich tak nazwę - demokratyczn=ej - to zapożyczyłem od nich, tak siebie nazywają), którą zdążyli stworzyć.

Tym bardziej, niezmiennie dziwi mnie fakt, że kilka tęgich głów (wydawałoby się) z Bocznicy udaje (?) ślepych, otumanionych, zaczadziałych etc. propagandą "dobrej" zmiany.

Staram się trzymać z daleka od polityki. To najlepsza sprawa.

Lecz jest niezmiernie ciężko, bo okazuje się, że pisowcy każdy następny sufit są w stanie przebić. Każda, kolejna sprawa śmierdzi jeszcze bardziej od poprzedniej... A oni? Strzepną tylko z siebie łąjno i brną dalej. Oby nadeszła chwila oddechu, a nie kolejne 4 lata przewał i łamania prawa. Oby...

Nader jaskrawy przykład jak żądza władzy potrafi zeszmacić człowieka:( 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

7 minut temu, Piękny Stefan napisał:

I teraz pomyśl co te "kryształy" będą wyprawiać w kolejnej kadencji.

Dla takich jest im gorzej tym lepiej.

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

teraz pomyśl co te "kryształy" będą wyprawiać w kolejnej kadencji

Na szczęście cała opozycja, żeby tak się nie stało, odłożyła na bok waśnie i zjednoczyła się w jeden wielki, antypisowski blok.

7 minut temu, jezz napisał:

Na szczęście cała opozycja, żeby tak się nie stało, odłożyła na bok waśnie i zjednoczyła się w jeden wielki, antypisowski blok.

Daj spokój. Nie ma żadnej opozycji a tylko mafijne klany walczące o koryto bo jakby było inaczej to pierdle nie pomieściłyby pensjonariuszy po każdej zmianie warty.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

11 minut temu, Zyzol napisał:

Kto tego nie rozumie, ma nie tylko słabą wyobraźnię, ale w ogóle nie ma percepcji.

Jak pisałem. Cały czas o sobie gaworzysz. Jak i cała ferajna. A tymczasem, nawet Jurand "widzi", co się wyprawia.

Nie ma ŻADNEGO tłumaczenia dla takich "działań".

Powtarzasz niczym katarynka (czyżby wzorem był Suski czy Sasin?) "PO-PiS".

Nie ma ŻADNEGO tłumaczenia dla kłamców, przekrętasów i kolesi z (nie) rządu. 

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.