Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
58 minut temu, dskrzypczak napisał:

Faktycznie masz jakiś okrojony edytor. U mnie jest więcej opcji.

Ale ja nie mam możliwości "okrajać" sobie edytor. Wyczyściłem ciasteczka, wyłączyłem blokowanie reklam - nadal mam okrojony edytor.

Sprawdziłem - okrojony edytor jest w FF 65, w IE 11 edytor okrojony nie jest.

6 godzin temu, dskrzypczak napisał:

A to nie jest Hi-End po prostu? ;)

Wprost przeciwnie - "to" jest w każdym dziale i w każdym wątku, nawet jeśli autor "tym" niezainteresowany. Gdyby "to" było tylko w dziale dla zainteresowanych, to nie byłoby problemu.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie wiem czy już ktoś pisał na ten temat, a nie chce mi się sprawdzać z braku czasu.

Otóż zawsze miałem problem z wyszukiwaniem po haśle w polu szukaj. Po wpisaniu jakiegoś słowa wyszukiwało wszystko i nic i przeglądanie tego to była strata czasu. Postanowiłem więc porobić sobie foldery w przeglądarce i zapisywać przydatne strony z różnych wątków i w każdej chwili bez problemu mogłem je wyciągnąć na światło dzienne. Dodam też, że łatwiejsze było wyszukiwanie tematu po haśle  w wyszukiwarce i ta od razu przenosiła mnie do odpowiedniej strony.

Teraz z tych moich dziesięcioletnich  zapisków zostało wielkie nic. Jak wybieram sobie zapamiętaną  stronę z jakiegoś wątku to wyskakuje zawsze pierwsza strona i szukaj sobie teraz od początku. Pół biedy jeśli wątek ma kilka stron to jeszcze można  w miarę szybko to ogarnąć, ale jeśli ma sto kilkanaście/dziesiąt to już d..a. Tak samo jest teraz  poprzez wyszukiwarkę.

Moje pytanie brzmi , czy jest możliwe i czy będzie to naprawione po wprowadzeniu dobrej zmiany ?

Żeby było tak jak było.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 12.02.2019 o 13:51, JuG napisał:

Ale ja nie mam możliwości "okrajać" sobie edytor. Wyczyściłem ciasteczka, wyłączyłem blokowanie reklam - nadal mam okrojony edytor.

Sprawdziłem - okrojony edytor jest w FF 65, w IE 11 edytor okrojony nie jest.

Edytor u mnie pod FF okraja "szeroka" skórka - Audiostereo Red szeroki. Oraz przy zwiększonym rozmiarze Ctrl+.

• Administratorzy
17 godzin temu, adalbert napisał:

Nie wiem czy już ktoś pisał na ten temat, a nie chce mi się sprawdzać z braku czasu.

Otóż zawsze miałem problem z wyszukiwaniem po haśle w polu szukaj. Po wpisaniu jakiegoś słowa wyszukiwało wszystko i nic i przeglądanie tego to była strata czasu. Postanowiłem więc porobić sobie foldery w przeglądarce i zapisywać przydatne strony z różnych wątków i w każdej chwili bez problemu mogłem je wyciągnąć na światło dzienne. Dodam też, że łatwiejsze było wyszukiwanie tematu po haśle  w wyszukiwarce i ta od razu przenosiła mnie do odpowiedniej strony.

Teraz z tych moich dziesięcioletnich  zapisków zostało wielkie nic. Jak wybieram sobie zapamiętaną  stronę z jakiegoś wątku to wyskakuje zawsze pierwsza strona i szukaj sobie teraz od początku. Pół biedy jeśli wątek ma kilka stron to jeszcze można  w miarę szybko to ogarnąć, ale jeśli ma sto kilkanaście/dziesiąt to już d..a. Tak samo jest teraz  poprzez wyszukiwarkę.

Moje pytanie brzmi , czy jest możliwe i czy będzie to naprawione po wprowadzeniu dobrej zmiany ?

Żeby było tak jak było.

Hej, ten temat był poruszany. Po pierwsze obecna wyszukiwarka powinna działać znacznie sprawniej niż na starym forum - przeszukuje zarówno ogłoszenia, jak i opinie oprócz wątków na forum. Po drugie nowy silnik wykorzystuje nowe adresy. Porobiliśmy przekierowania ze starych adresów do większości rzeczy. Tak więc linki z google do sklepów, opinii, artykułów, ogłoszeń, kategorii na forum czy tematów powinny działać prawidłowo. Ty z tego co piszesz posiadasz linki do jakichś konkretnych stron czy postów i te faktycznie mogą przekierowywać jedynie do tematu, a nie do konkretnej strony. Możesz podesłać na priw - możemy się temu przyjrzeć, ale nie będzie to trywialne. Na jednej stronie tematu może być zmienna ilość postów, do tego moderacja widzi jeszcze posty ukryte i ma inną numerację, więc przepięcie tego 1:1 może nie być zadaniem łatwym.

12 godzin temu, JuG napisał:

Edytor u mnie pod FF okraja "szeroka" skórka - Audiostereo Red szeroki. Oraz przy zwiększonym rozmiarze Ctrl+.

Ok, sprawdzimy to. Ja używam osobiście Opery (czyli prawie ten sam silnik co Chrome), więc nawet tego nie zauważyłem. Dziwne, że w różnych przeglądarkach pokazuje inny edytor.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

jest fantastycznie ale z uwagi na to ze wszytko laduje sie dluzej od wypalenia papierosa , skleja i nie da sie skasowac to ja przeniose sie do rosji.Tam podobno jest lepiej.

Generalnie to wszystko jest do dupy.

• Administratorzy

Kilka osób zgłaszało, że po naciśnięciu entera są za duże odstępy. Nasz mod Szaman poczynił pewne poprawki w stylach i tak powstała skórka Audiostereo Red Szaman Mod. Na razie jest testowo dostępna dla modów i klubowiczów. Wymaga jeszcze kilku poprawek, ale myślę, że znajdzie się paru chętnych do jej używania.

• Administratorzy

Pełna lista zmian dla tej skórki:

1. Odstępy po ENTER wracają do normy.

2. Czytelniejsze "Aktywności", szczególnie w trybie widoku kompaktowego.

3. Posty w poszczególnych tematach nie są rozciągnięte (usunięte przerwy pomiędzy poszczególnymi wpisami).

znane błędy: wyświetlanie tagów (ucinanie etykietek).

Czerwona jedynka po otrzymaniu wiadoności: gdy kliknę na nią - znika. Gdy odczytam wiadomość innym sposobem - zostaje i wk...

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 15.02.2019 o 15:18, Bogusław_59825 napisał:

Nie wiem czy pora dnia lepsza, ale po dwóch wpisach widzę szybszy zapis wiadomości przy tej kolorystyce strony.

Nie zmieniam koloru strony, ale gdy w niedzielny poranek (,tłoku nie ma) zapisywanie posta trwa kawę, pecika i kupę - coś jest nie tak, psiakość i cholera.

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie zmieniam koloru strony, ale gdy w niedzielny poranek (,tłoku nie ma) zapisywanie posta trwa kawę, pecika i kupę - coś jest nie tak, psiakość i cholera.

Jestem obecnie na stylu "Szaman Mod" a ogólnie na pozostałych jest DUŻE opóźnienie to fakt i po tym co piszesz, pora dnia nic nie zmienia.

Ciągle jeszcze poprawki  błędów ? Czy można określić przybliżony czas gdy pojawi się możliwość ukrywania sidebara ? Jak znam życie błędy będą zawsze, więc chyba należałoby zająć się również takimi pierdołami jak wygoda użytkowników.

PS: post zapisywał się ok. 15 s.

Wojtek

W dniu 17.02.2019 o 18:13, Filwoj napisał:

post zapisywał się ok. 15 s.

Czasem przeglądam forum na telewizorze....przeglądarka działa dobrze jak wcześniej, ale jak chcę dodać jakiś post pisząc na niej i wciskam "dodaj odpowiedź" pojawia się na sekundę "zapisywanie".....i można tak bez końca, nic nie doda.
Wcześnie było dobrze.....ciekawe jest to że jest sposób by to obejść, da się zapisać w inny sposób.....ale chyba nie o to chodzi poprawienie funkcjonalności a nie by nam komplikować.   :(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Dzień po dniu Forum działa coraz wolniej. Dzisiaj praktycznie leży i kwiczy. Strona startowa - sporo ponad minutę i to dopiero po kilku "504 Gateway Time Out". Powiadomienia nie działają, kółko kręci się bez końca. Wejście w jakikolwiek wątek czy do PW - masakra. Próba wysłania zakończona sukcesem - pięć prób zaowocowało jej wysłaniem pięć razy - na raz...

Ja rozumiem, nowa wersja silnika Forum bierze za cel dalsze bezpieczeństwo, oraz funkcjonalność - i to właścicielowi udało, choć tylko na papierze. Tylko, na dzień dzisiejszy możemy to przyrównać do zawalonego do ziemi budynku - nikt się nie włamie (bezpieczeństwo), a skoro doszczętnie się zawalił, jest sporo miejsca, gdzie można zaparkować autem (funkcjonalność)...
Dlatego nie dziwią głosy ludzi, którzy apelują o powrót do poprzedniego skryptu. Ten - bazujący na Java (czy innym, dynamicznym tworze), to kompletne nieporozumienie...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To co nam tutaj fundujecie to jest jakiś horror. 

Szanujcie nas proszę. Nasz czas i nerwy! Ile to już czasu minęło od migracji na nowy silnik?

To naprawdę jest skandaliczna sytuacja, żebyśmy non stop musieli się zmagać przez cały dzień z nieudolnymi próbami wejścia na forum. 

Ten odnośnik w stopce administratora  z reklamą firmy zajmującej się m.in. zakładaniem stron internetowych to w obliczu tego co tutaj się dzieje to chyba żywa antyreklama:

,,Zapraszam na naszą nową stronę: http://www.seopower.pl''

• Administratorzy

Dziękujemy bardzo za zgłoszenia. Możliwe, że jeszcze dziś wieczorem/w nocy podejmiemy próbę aktualizacji serwera.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.