Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

Na ich wyniki trzeba czekać nawet kilka dni.

I często się nie doczekać, bo po 24 godzinach próbka staje się bezwartościowa.

27 minut temu, Zbig napisał:

I często się nie doczekać, bo po 24 godzinach próbka staje się bezwartościowa.

Próbka to pół biedy, gorzej jak pacjent nie dożyje.

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, toptwenty napisał:

Naprzód, młodzieży polska. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A starzy niech się w trumnach przewracają.

Robisz za @zetempowiec. ?

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Zbig napisał:

Im starsza próbka tym większa szansa że wyjdzie wynik fałszywie negatywny.

A to ciekawe. To by częściowo tłumaczyło dlaczego tak dziwnie mało nieboszczyków ma diagnozę "koronawirus".

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Robisz za @zetempowiec.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"- Będziemy musieli najprawdopodobniej wprowadzić jeszcze bardziej rygorystyczne, administracyjne przepisy. Musimy wprowadzić obostrzenia administracyjne w miejscach pracy, w sklepach. Nie możemy łamać tych zasad, o których mówimy - powiedział Piotr Gliński w rozmowie z Polsat News."

Jakoś nie mogę się doszukać na stronie Polsatu żeby zapytali Glińskiego o sens przeprowadzania w takiej sytuacji wyborów. Zapewne nie zrobili tego przez delikatność :-))).

Jestem Europejczykiem.

Nie przewidziałem, że CV tak szybko będzie mieć taką skalę. Choć jakiś czas temu na pytanie tytułowe powiedziałem nie, dziś mówię TAK. Mój błąd. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 godzin temu, morawka napisał:

Ukryta Zawartość

"Jeśli ślepy ślepego prowadzi,  to obydwaj w dół wpadną " - miejmy nadzieję,  że znamienita większość wyborców nie okaze się być ślepcami i nie pójdzie za ślepym karakanem PiS-u ?

20200330_040812.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 23031970

Piotr

Opinia czytelnika (GW)

"Przestańmy lansować pomysł wycofania się kandydatów!

Kaczyński czeka aż główni kontrkandydaci Dudy się wycofają, po czym ogłosi przesunięcie wyborów. Gdy zaraza minie, nastąpi "reasumpcja" ale już bez kandydatów opozycji.

Nie wolno nie doceniać podłości i przebiegłości tego psychopaty, które są wielkościami nieskończonymi."

Niegłupie.

5 godzin temu, toptwenty napisał:

Opinia czytelnika (GW)

"Przestańmy lansować pomysł wycofania się kandydatów!

Kaczyński czeka aż główni kontrkandydaci Dudy się wycofają, po czym ogłosi przesunięcie wyborów. Gdy zaraza minie, nastąpi "reasumpcja" ale już bez kandydatów opozycji.

Nie wolno nie doceniać podłości i przebiegłości tego psychopaty, które są wielkościami nieskończonymi."

Niegłupie.

Przecież nikt się nie wycofuje.  Zawieszenie kampanii albo wezwanie do bojkotu to całkiem co innego.

Coraz większe rozdwojenie jaźni w wypowiedziach pisoficjeli.  

3 godziny temu, Zbig napisał:

Przecież nikt się nie wycofuje.

Tak, ale są głosy za wycofaniem się kandydatów Czytelnik GW argumentuje przeciw temu.

Są też głosy innego rodzaju.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak ale oni przywiozą swoich w 5 minut...

4 godziny temu, Zbig napisał:

Przecież nikt się nie wycofuje.  Zawieszenie kampanii albo wezwanie do bojkotu to całkiem co innego.

Coraz większe rozdwojenie jaźni w wypowiedziach pisoficjeli.  

A ja i tak nie pójdę na wybory bo jestem normalny.

Powyżej jest mowa kandydatach i o członkach komisji, a nie o głosujących.

To, czy pójdziesz, czy nie - jest zupełnie inną sprawą.

Że przywieźli by swoich w 5 minut - to pewne.

Dzisiejsza akacja i na pewno na następne dni Prezydentów, Burmistrzów i władz samorządowych jest najlepszym sposobem na pokazanie pis-dzielcom co myślą wyborcy o tej szopce....

1 minutę temu, 23031970 napisał:

Ukryta Zawartość

i to wystarczy  jako reklama pisowskiej szopki

Ukryta Zawartość

Prawnicy wypowiedzieli się jednoznacznie na temat wyborczego szaleństwa pisdzielców:

Cytat

[...] Krakowski Instytut Prawa Karnego w wydanym w poniedziałek stanowisku: Przeprowadzenie wyborów prezydenckich dnia 10 maja 2020 r. z zastosowaniem znowelizowanych zasad wyborczych, w warunkach faktycznego ograniczenia praw i wolności człowieka i obywatela w stopniu odpowiadającym konstytucyjnemu stanowi klęski żywiołowej, nie tylko stworzy podstawę do podważenia ważności wyborów, ale także da asumpt do trwałego kwestionowania legitymacji osoby wybranej w ich wyniku na urząd Prezydenta RP. Rodzi to nieprzewidywalne co do skali i skutków zagrożenie dla bezpieczeństwa obywateli oraz ryzyko wieloletniego chaosu prawnego, zważywszy na konstytucyjne i ustawowe funkcje głowy państwa także w obszarze wymiaru sprawiedliwości (np. powoływania sędziów). [...]

"- Jeżeli są warunki, by iść normalnie do sklepu, to są też warunki do tego, by pójść i zagłosować - mówi Andrzej Duda. Prezydent odniósł się w ten sposób do zaplanowanych na maj wyborów prezydenckich. Padły też zapewnienia o pomocy dla pracodawców w ramach "tarczy antykryzysowej".

Ukryta Zawartość

Na pewno zaryzykuję wyjście do sklepu po dobrą kiełbasę. Wiejską, a nie wyborczą. Natomiast na wybory na pewno nie pójdę, bo nie mam zamiaru głosować na żadnego z kandydatów. Ani na starego,  ubezwłasnowolnionego prezydenta, ani na nowych - zgraję nieudaczników i komediantów. I do tego jeszcze ryzykować własnym zdrowiem lub życiem.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Na pewno zaryzykuję wyjście do sklepu po dobrą kiełbasę. Wiejską, a nie wyborczą. Natomiast na wybory na pewno nie pójdę, bo nie mam zamiaru głosować na żadnego z kandydatów. Ani na starego,  ubezwłasnowolnionego prezydenta, ani na nowych - zgraję nieudaczników i komediantów. I do tego jeszcze ryzykować własnym zdrowiem lub życiem.

I ja się generalnie zgadzam z jednym "ale" :-). Coś mi mówi, że 10 maja kupno dobrej wiejskiej kiełbasy będzie graniczyło już z cudem, żeby nie powiedzieć - będzie śpiewem przeszłości. Niestety...

Smuga cienia spowija..;-)

4 minuty temu, AL napisał:

Coś mi mówi, że 10 maja kupno dobrej wiejskiej kiełbasy będzie graniczyło już z cudem, żeby nie powiedzieć - będzie śpiewem przeszłości.

To co? Kupić porządną zamrażarkę i gromadzić zapasy?

14 minut temu, AL napisał:

Coś mi mówi, że 10 maja kupno dobrej wiejskiej kiełbasy będzie graniczyło już z cudem, żeby nie powiedzieć - będzie śpiewem przeszłości. Niestety...

Akurat 10 maja wszystko będzie - sprzedaż z ciężarówek przy lokalach wyborczych za okazaniem kwitu z głosowania. Tanio.

7 minut temu, toptwenty napisał:

Akurat 10 maja wszystko będzie - sprzedaż z ciężarówek przy lokalach wyborczych za okazaniem kwitu z głosowania. Tanio.

Na koniec pójdzie i ciężarówka - będzie tańsza od kiełbasy ?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

jeszcze wczoraj byłem pewien, że wyborów 10 maja nie będzie i jest to tylko wrzutka, żeby odwrócić uwagę od obecnie ważniejszych spraw ( brak sprzętu medycznego, przegłosowanie w pakiecie tarczy antykryzysowej możliwość aresztu domowego bez orzeczenia sądu, rozszerzenie uprawnień w stosowaniu paralizatorów czy totalnie zmanipulowana kwota 212 mld na tarczę), ale jakieś dziwne wolty Kidawy-Błońskiej czy ostatnie protesty samorządowców, paradoksalnie moim zdaniem zdeterminują PiS do ich przeprowadzenia.

Po pierwsze, MK-B wprowadza niepewność wśród wyborców PO, jakby nie było jest to realnie ok 20+ procent. Niepewność tego elektoratu i nie pójście na wybory zmieni rozkład sił. Druga sprawa, każdy bunt PiS bierze do siebie i walczy z nim "po trupach". Dla tych ludzi to nie jest forma ostrzeżenia, tylko wyzwanie. Sądzę, że oni mogą w to wejść i z całą bezwzględnością będą parli do wyborów, na tyle na ile pozwolą im partyjne doły, które zgodzą się być w komisji. Podobnie robili z rezydentami, nauczycielami (egzaminy) czemu nie z samorządowcami. TVPiS ruszy z hejtem i połowa samorządowców sama wymięknie.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

1 minutę temu, jar1 napisał:

a kim te pisdraki będą rządzić i za co

Zawsze ktoś się znajdzie, nie wybije 50% populacji, a kasę zawsze można dodrukować, powiedzieć że wina Tuska, 100 do 500+ i elektorat będzie happyyyyyy....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.