Jump to content
IGNORED

szafka hi-fi na zamówienie

wojtek_o
 Share

Recommended Posts

Przeglądam od czasu do czasu gotowe, seryjnie produkowane meble pod sprzęty hifi oraz rtv i nie mogę znaleźć nic, co by było ładne, funkcjonalne i w rozsądnej cenie.
Istotne jest dla mnie staranne wykonanie i dobra jakość materiałów.
Ktoś z Was może polecić dobrego fachowca z Krakowa lub okolic, który by się podjął takiego zadania?

dataOK:
TopicOK: 0
---
Flaga: 1

Mnie wystarczył zwykły stolik rtv z tej oferty. Trochę żałuję że nie zrobiłem na zamówienie większej głębokości (niektóre klocki mają 40 i więcej cm głębokości) ale ogólnie mebel OK. W porównaniu do mebli ze znanych sieciówek wykonanie lepsze i sensowna wysokość pomiędzy półkami. Bejca nie ściera się ani nie zmieniła koloru przez kilka lat.

https://allegro.pl/uzytkownik/DrevLit?bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-uni-1-2-0717

dataOK:
---

Ok,zwykły stolik za dwa tysiące.
Mam wzmacniacz za 3 tysiące,i jakbym miał wydać 2 na stolik,to wolę dołożyć do lepszego wzmaka najpierw
Ale tą ofertę widziałem na Allegro,bardzo ładnie to wygląda i zapewne ładne wykonanie.
Podoba mi się

(i tak,warto mieć głębszy,bo mój klocek ma właśnie 42,a z kablami 47 głębokości)

dataOK:
---

Poszukaj na olx'ie lub w swojej okolicy ludzi, którzy robią meble na zamówienie.

Moja ława długa na 160 cm. i głęboka na 50 cm., zrobiona została wg mojego własnego projektu w całości z litego dębu o grubości 4 cm. użytych do: blatu, podstawy i elementów pionowych. Całość klejona, nie skręcana.

Ława kosztowała 2200 zł. razem z regulowanymi, metalowymi nóżkami i solidnymi, nierezonującymi szufladami z frontami z litego dębu, wysokiej jakości okuciami i grubą podstawą.

Całość nawet nie wiem ile waży ale dwóch dorosłych facetów miało problem z wtarganiem tego wszystkiego do domu.

Przy mojej ławie, większość tzw. dedykowanych audio stolików kosztujących jakieś chore pieniądze, wygląda jak zabawki, degradując przy okazji swoim "audio" wyglądem pokój.

dataOK:
---

17 godzin temu, Seb1 napisał:

@miki450 pochwal się jeszcze zdjęciem. Opis wygląda całkiem konkretnie. Aż czuje się tą masę. Ciekawi mnie jeszcze wygląd i te nierezonujące szuflady.

Proszę bardzo ?

Nóżki regulowane, środkowa część wymierzona pod LP, szuflady wymierzone pod 3 rzędy CD.

Lewa.JPG

Prawa.JPG

Szuflandia.JPG

dataOK:
---

Prowadnice standardowe, rolkowe GTV bez cichego domyku, żeby nie komplikować i nie dodawać elementów potencjalnie drgających.

Szuflada ma lity front oraz spód i tył z 1 cm. sklejki.

Pod ciężarem zawartości, brak jakichkolwiek rezonansów.

dataOK:
---

W dniu 20.09.2020 o 20:26, Qban napisał:

Stolik można zrobić samemu za w miarę rozsądne pieniądze i o interesujących nas wymiarach. Wystarczy trochę wyobraźni ,sklejka na blaty lub blat dębowy z Castoramy pocięty na wymiar + szpilki gwintowane , trochę nakrętek i podkładek.
Oczywiście nie wszystkim musi się takie coś podobać , ale to zawsze jakieś rozwiązanie.
Poniżej mój stolik. 

Stolik.jpg

Bardzo fajny,dziękuję za info.
Czegoś takiego szukam

dataOK:
---

Potrzebowałem półeczki pod biurko na sprzęt źródłowy do wzmaka. Wizyta w Brico ze szkicem od ręki. Jeden sosnowy parapet plus jedna kantówka plus cięcie. Do tego klej patex i lakierobejca do wyboru, do koloru. Klejenie, malowanie ok. 2 godzin. Koszt ok 130 pln. Frajda niesamowita ?

Resizer_16010569724330.jpg

dataOK:
---

Pisz do Zbyszka, stolarz-audiofil.

Może pomoże?

Mnie pomógł.

dataOK:
---

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

31 minut temu, zbyniu 360 napisał:

Ale ja się pytam o rodzaj drzewa lub plyt hdf jaki materiał dobrze tłumi ?.

Najlepiej sklejona kombinacja paru różnych materiałów określona bardzo modnym ostatnio słowem kompozyt.

Pojedyncze czyste materiały nie mają tak dobrze tłumiących właściwości jak kompozyt

dataOK:
---

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

4 godziny temu, rysio napisał:

Najlepiej centymetrowej grubosci sklejka, skleić takie 4 płyty. Genialnie tłumi drgania.

IMG_20190624_190645.thumb.jpg.0be2e7df24a9f5c0beafd0765f549f84.jpgIMG_20190624_195650.thumb.jpg.c6c18d5c31b1adb07c21aac9caa11748.jpgIMG_20201008_032759.thumb.jpg.9a851e387adc4c8e856dc6004d0b07ab.jpg

nie ma co się bawić w sklejanie płyt jak masz gotowce 35 mm. U siebie tak zrobiłem pod wymiar, piony 21 mm. I jest git. ?

dataOK:
---

Mogę podjąć się tematu zbudowania szafki audio O dowolnych wymiarach. 1000 zł to co zamieściłem na zdjęciach. Lite drewno grubości 3, 7 cm oraz pręty gwintowane fi 16. Wymiary środkowej szafki to 50 x 50 cm natomiast szafki boczne to 35x 50 cm. Wszystko zaimpregnowane specjalnym preparatem do drewna.

received_1146994435702129.jpeg

received_3308027689251022.jpeg

received_392664935231706.jpeg

received_370542000789268.jpeg

received_3172460872880513.jpeg

received_376921256770829.jpeg

received_328520608448936.jpeg

received_825152431588823.jpeg

received_334136484542948.jpeg

dataOK:
---