Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.08.2022 o 18:02, il Dottore napisał:

Córka znalazła dzisiaj jakiegoś błąkającego się wyżła. Pojechała z nim do weta, zeskanowali chip i psina już z właścicielem. 😄 Przy chipowaniu na szczęście zawsze biorą nr telefonu i widać jak to się przydaje.

moja córka tej zimy znalazła rano klasycznego psa ze sfory ciagnacych sanie na pustkowiach za Abisko, skrajnie wychłodzony  , w kilka godzin postawili psa na nogi i oddali go do pierwszego napotkanego zaprzęgu

wieczorem po apelu w portalach i chipie namierzony włascicel dziekował całemu swiatu który pomóg uratowac jego psa

absolutnie ma to sens

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

55 minut temu, cir napisał:

absolutnie ma to sens

Nie rozumiem tej agresji. Nie stanąłeś na wysokości zadania dziś w nocy i musisz spuścić ciśnienie?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 13.08.2022 o 18:53, bolo_senor napisał:

akurat to , to przygotowania do występów na wystawie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moja wnuczka miała urodziny- wszyscy się na te okazję odpowiednio wystroili, jej psiur też 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

skąd ja to znam 🙄 , jakby mnie głaskało tyle kobiet co mego psa 😍

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bolo_senor

Jak co roku przypominam o tym wydarzeniu sprzed 99 lat...

21 sierpnia 1923 (wg. niektórych źródeł, 15 lub 18 sierpnia) w prowansalskim miasteczku Fourques, podczas corridy, wypuszczony na arenę byk, z miejsca zaatakował torreadorów (razeteurs), po czym rzucił się na trybuny, wbijając się w nie rogami. Zaczął nimi szarpać na wszystkie strony, czym spowodował zawalenie się całej konstrukcji amfiteatru, grzebiąc pod zwałami belek i desek dziesiątki osób. Przeskoczył zwalone trybuny, po czym wypadł na miasto. Ścigany przez tłumy, które roztrącał i ranił rogami, dotarł do mostu, potem przebiegł winnice, następnie, walcząc o życie, wskoczył do rzeki. Przepłynął rzekę, potem wskoczył do drugiej rzeki, tym razem do Wielkiego Rodanu, też go przepłynął, aż dotarł na swoje pastwisko, z którego go niegdyś zabrano. Tu posilił się, a potem zniknął w okolicznych lasach. Zabił kilkanaście osób, a kilkadziesiąt (wg. innych źródeł - kilkaset) ranił. Nigdy go nie odnaleziono. Chwała bohaterom!!

(korzystałem m. in. z opisu Adama Wodnickiego z jego książki "Tryptyk Oksytański")

Ukryta Zawartość

71150BAA-DDFC-4C85-BCC4-625CE116ECF5.jpeg

2CE08EBB-52B0-45A9-BB98-2D215B74DFA3.jpeg

C907529E-1C50-46B9-8A5E-CB52F5F07CE5.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Odwiedził mnie w zeszłym tygodniu taki zespół, tak się zastanawiam czy to nie jest jakaś znana grupa 😉.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Wczoraj odeszła od nas nasza najstarsza kotka Lalunia. Żona znalazła ją malutką w przydrożnym rowie gdy szła do pracy. Syn przywiózł ją rowerem w plecaku. Miała zagrzybione pazurki i uszy. Przeżyła kilka operacji i trzy przeprowadzki. Uwielbiała polędwicę i piła bieżącą wodę prosto z kranu. W październiku skończyłaby 17 lat...
Fotka z 2008r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Taki pomysł z Aliexpress. 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ukryta Zawartość

107F542D-95DE-4DA0-BA33-5A82E5429BF6.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

He, he... Odwrotnie jest tak samo.

Wczoraj pojechałem do sklepu, bo nagle wszystkiego zabrakło. Okazało się, że zapomniałem karty, a w kieszeni miałem tylko dwie dychy.

Kupiłem konserwy, chrupki i żwirek dla kotów, a sobie tylko bagietkę.

A później mi się już nie chciało jechać powtórnie, zatem poszedłem spać na głodnego.

Koty są ważniejsze.

23 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

He, he... Odwrotnie jest tak samo.

Wczoraj pojechałem do sklepu, bo nagle wszystkiego zabrakło. Okazało się, że zapomniałem karty, a w kieszeni miałem tylko dwie dychy.

Kupiłem konserwy, chrupki i żwirek dla kotów, a sobie tylko bagietkę.

A później mi się już nie chciało jechać powtórnie, zatem poszedłem spać na głodnego.

Koty są ważniejsze.

A w naszym pięknym kraju schroniska pękają w szwach (info medialne sprzed kilku dni), bo .................. wzrosły koszty utrzymania i ludzie zaczęli oddawać zwierzaki. Trudno to nawet jakoś skomentować 😞

8 minut temu, juro napisał:

wzrosły koszty utrzymania i ludzie zaczęli oddawać zwierzaki

Tja... Już uwierzę, że to ludzie... Szmaty zwykłe.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Już uwierzę, że to ludzie...

No właśnie ludzie. Dlaczego jesteśmy tacy dumni, że jesteśmy sapiensami? Jakieś zachowanie jest ludzkie a inne nieludzkie - uważa się.

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.