Skocz do zawartości
IGNORED

Składający daca....zróbcie sobie przerwę i.....

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, rafa napisał:

a zaczalem uzywac VDH Clearwater (uzywa ich np Gauder w serii Berlina).

Do wszystkich sekcji użyłeś tego VDH, nie za gruby do twittera? (Pytam bo mam go 3m)

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

No ale dla mnie wartość tego popcornu w kinie jest wyjątkowa 🙂

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

21 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Do wszystkich sekcji użyłeś tego VDH, nie za gruby do twittera? (Pytam bo mam go 3m)

Do wszystkich. Daje ta sama grubosc na wszystkie drivery.

28 minut temu, Daniel_68412 napisał:

To jest błędne myślenie - wynika z niego że wszystko ma taką samą wartość jak cena transakcyjna co nie jest prawdą.

Poza rzeczami ktore sa monopolem na rynku i nie mamy innego wyjscia to jest wlasnie prawda. 

Tak to juz jest.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

19 minutes ago, rafa said:

Poza rzeczami ktore sa monopolem na rynku i nie mamy innego wyjscia to jest wlasnie prawda. 

Tak to juz jest.

Wcześniej to było błędne - teraz jest smutne. Jeśli wiesz ze coś nie ma wartości po prostu tego nie kupujesz. Jak z tym popcornem - nikt przecież nie zmusza żeby go kupić. Mozna przynieść swój. Można kupić chipsy za 5pln. Corposy nie rządzą siła a robieniem ludziom wody z mózgu. To że na sprzęt każdego rodzaju można wydać w sklepie olbrzymią kasę nie znaczy że nie ma innych rozwiązań - czego zresztą dowodem jest to forum. 

42 minutes ago, daris666 said:

No ale dla mnie wartość tego popcornu w kinie jest wyjątkowa

Zrobienie popcornu to 2pln i 10min na patelni - masz lepszej jakości bo bez chemii wtedy 😉

Just now, tomek4 said:

to już wpuszczają do kina z patelniami?

Nikt Ci nie ma prawa zaglądać do plecaka bez podstaw. 

1 godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

Czyli, co to oznacza w praktyce? Jeśli są tacy co przykładają się solidnie do tematu, to jak dobierają kabelki w środku kolumn?

Ale byś się zdziwił... Rozkręć coś dobrego, sam zobaczysz...

3 minuty temu, tomek4 napisał:

A to już wpuszczają do kina z patelniami? 😉

A co to w ogóle za podły zwyczaj żreć w kinie?!

Na tych odsłuchach też, jedzą piją i słyszą zmiany...

3 minutes ago, Grzegorz7 said:

Systemy przed jedzeniem: nyndza, te po: super... Tak przynajmniej wynika z amerykańskich statystyk sadowniczych ze proces warto mieć po lunchu. 

7 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Chodzę głównie na bajki, podłym zwyczajem jest tam nie wnosić popcornu 😛

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

1 minute ago, tomek4 said:

Podstawą jest możliwość posiadania broni lub niebezpiecznego narzędzia.

Do tego muszą być przesłanki. Jak idę z synami na bajkę raczej jestem poza kręgiem podejrzeń 😉

Gość

(Konto usunięte)

I wstrzymują gazy, co zwiększa ciśnienie wewnętrzne...
Do tego muszą być przesłanki. Jak idę z synami na bajkę raczej jestem poza kręgiem podejrzeń
Przesłanką jest plecak.
9 godzin temu, Daniel_68412 napisał:

Tu jest to samo ino 15x taniej 😄

No fakt ale tylko ,,podtynkowo" , bo ,,natynkowo" to już nie gra 😉

...there is no spoon...

17 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Im więcej wypiją tym większe zmiany słyszą . Ale tak zupełnie szczerze to ja nie piję kiedy słucham bo mi się na słuch rzuca i jest gorzej. Im więcej tym gorzej . Ciśnienie mi się podnosi w błonach bębenkowych . Może dwie przyjemności na raz to za dużo . A najciekawiej jest jak przysnę przy muzyce . A kiedy się obudzę to mi zawsze wyraźnie lepiej gra . Też tak macie czy wręcz przeciwnie ? 😂

A teraz serio .

Czy znacie jakiś przetwornik cyfrowo-analogowy , który jest/był mało popularny i ceniony a gra ciekawie . Od razu pomińmy te posiadające tylko wyjścia ,,napięciowe" aby się nie sprzeczać . Tych zwyczajnie nie chcę bo jest małe pole do manewrów z analogami a chodzi o frajdę . No chyba , że jest jakiś wyjątek potwierdzający regułę ...

...there is no spoon...

54 minuty temu, arturp napisał:

Czy znacie jakiś przetwornik cyfrowo-analogowy , który jest/był mało popularny i ceniony a gra ciekawie .

TDA1540 x 2 (mam - mogę odstąpić) na pewno sobie poradzisz - a pomimo, że to 14-bitowiec - możemy się wszyscy zdziwić po tym co napiszesz. Tak mi się przypomniało. Ciekawe co Koledzy polecą z tych co jeszcze nie ćwiczyłeś.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

2 godziny temu, Daniel_68412 napisał:

masz lepszej jakości bo bez chemii wtedy

Aha. A jaką to "chemię" dodają do popcornu? 

10 hours ago, Ajothe said:

Czy wymiana okablowania w kolumnach z niskiej i średniej półki daje jakikolwiek słyszalny efekt?! 😁

Nie.

Z wysokiej półki też nie.

1 hour ago, rafa said:

Patrząc po tych takich małych saszetkach dają tłuszcz który daje posmak masla.

Jestem przeczulony na tym punkcie przez to że rodzina dużo żywności produkuje.

2 godziny temu, rafa napisał:

Kukurydza na popcorn jak i cała reszta kukurydzy jest GMO. Wystarczy poczytać jak uprawia się rośliny modyfikowane genetycznie. 

Reasumując żadna kukurydza dostępna w sprzedaży nie nadaje się do spożycia. 

Edytowane przez krzysieks_2007

Acccuphase 

50 minut temu, krzysieks_2007 napisał:

Kukurydza na popcorn jak i cała reszta kukurydzy jest GMO. Wystarczy poczytać jak uprawia się rośliny modyfikowane genetycznie. 

Reasumując żadna kukurydza dostępna w sprzedaży nie nadaje się do spożycia. 

Czy tylko? Ciężko znalesć cos co jest zdrowe. Musiałbyś mieszkać na totalnym zadupiu i sam se uprawiać.

A dlaczego by nie.

Opanował nas tak podstępny marazm że własne zdrowie i życie tak naprawdę nas nie obchodzi. 

Wszystkie twoje zmysły (w tym słuch) dzięki takiej chemicznej diecie są praktycznie w zaniku. 

Dla zachowania człowieczeństwa i dla przeżycia swojego żywota maksymalnie blisko rzeczywistości chyba warto się trochę poświęcić. 

Acccuphase 

3 godziny temu, krzysieks_2007 napisał:

Dla zachowania człowieczeństwa i dla przeżycia swojego żywota maksymalnie blisko rzeczywistości chyba warto się trochę poświęcić. 

No tak ale ludzie , zwłaszcza w miastach , nie mają realnych możliwości hodowli i uprawy . Nie mają wiedzy jak to robić , nie mają ziemi i nie mają czasu .

To tak jak z diy-audio . Można sobie zbudować fajne grajki ale i tak absolutna większość użytkowników idzie do sklepu i kupuje to co stoi na półkach .

...there is no spoon...

To moze pomyslcie o nowym watku o Amiszach 😉

18 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

Ja u siebie  ,najgrubszy kabel na średni, naicienszy na wysokie ,daje tylko solid core .

17 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Kiedyś wpuścili gościa z przemyconą kupioną u konkurencji smażoną rybę, węchowo dramat na całą salę obojętnie co byś nie oglądał

12 minut temu, tedi02 napisał:

Ja u siebie  ,najgrubszy kabel na średni, naicienszy na wysokie ,daje tylko solid core .

rozumiem zapolerowany na lustro bo inaczej to....

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

17 godzin temu, arturp napisał:

Im więcej wypiją tym większe zmiany słyszą . Ale tak zupełnie szczerze to ja nie piję kiedy słucham bo mi się na słuch rzuca i jest gorzej.

To niezgodne z biologią, alkohol powoduje we wstępnej fazie rozszerzenie naczyń, tych w obrębie słuchu też. Dlatego na początku tak poprawia się samopoczucie i na pewno słyszy się lepiej Gorzej jest później zwłaszcza po przekroczeniu dawki rozsądnej 😉. U mnie to tak działa, sprawdzone praktycznie, ale może u innych działa odwrotnie. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi