Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nadawanie zwierzętom ludzkich imion jest dyskusyjne.

Nawiasem mówiąc moi podopieczni nie wydają się być niezadowoleni ze swoich imion :)

Kocieimiona bardzo często to kwestia sytuacji, zachowania no i oczywiście wyglądu.

A swoja drogą własnie przed chwila przeprowadziłem "eksperyment" :-), szurnąłem miską i zawołałem - chdź tu ty "mendo", przyszły trzy sztuki.

Pytanie czy któryś zasługuje na miano mendy :-))))

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Maciek

Misiek

Punia

Prot(azy)

Balbina

Zuza

Pusia

Plamka

Koty teściów, ale bywam dość często za nie współodpowiedzialny, a ponadto jestem w pierwszej linii dziedziczenia, więc hmmm, no jakby prawie moje.

Ponadto, patrząc na zdjęcia kolegów, jestem za zorganizowaniem konkursu foto pt. "mój kot toleruje moje hobby audio". Konkurs powinien być pozbawiony nagród o wartości materialnej, które mogłyby degenerować przebieg zawodów (patrz np. ostatni fotokonkurs choinkowy) i nakłaniać zapalczywców do np. sadzania kotów wbrew ich woli na nieatrakcyjnych wzmacniaczach w celu wykonania zdjęcia.

Ot taki cichy plebiscyt dla stałych bywalców tego wątku, zachęcający do wklejania zdjęć kotów, których przychylność udało się nam pozyskać, i które w sposób niewymuszony okazują na zdjęciach swoją akceptację dla naszych klamotów służących do mącenia ciszy.

Na chwilę obecną kot Kalasanty wyrażający zadowolenie ze znajdującego się pod nim wzmacniacza byłby moim zdecydowanym faworytem, ale może ktoś przebije?

• Redaktorzy

Moim zdaniem nadawanie zwierzętom ludzkich imion jest dyskusyjne.

To zależy od kota. Miałem kiedyś kota imieniem Czesław. Pasowało jak rzadko. Ale imiona typu Kotlet lub Antrykot też są dobre.

Pierwsza kotka, z którą miałem bliższy i dłuższy kontakt a było to już w powiedzmy dorosłym życiu miała na imię Marysia. Ciagle była w ciąży albo wychowywała młode. Młode były super. Ślepe na początku, potem już nie. Piszczały jak się je wyciągało z kartonika. Trzeba było je rozdawać na lewo i prawo.

Potem przewinęło się kilka kotów, kotek. Średnio zainteresowany byłem nimi, bardziej ich „właścicielkami”. ;) Do jednej kotki wręcz byłem bardzo wrogo nastawiony bo mi zniszczyła roślinkę.

Aż trafiło na Maksymiliana. I przepadłem.

Maksymilian wyleguje się na wzmacniaczu trochę postów wyżej.

Znacie jakiś skuteczny sposób żeby młoda kotka przestała jeść w domu kwiatki ?

Kot potrzebuje roślin, z reguły traw do czyszczenia układu pokarmowego. Spróbuj wstawić donice z trawą. Może zamiast kwiatów zacznie chrupać trawę.

Kot potrzebuje roślin, z reguły traw do czyszczenia układu pokarmowego. Spróbuj wstawić donice z trawą. Może zamiast kwiatów zacznie chrupać trawę.

Dzięki tak zrobię , może uda się go wytresować które kwiatki może jeść w domu a które nie .

Problem jedzenia kwiatków dotyczy z reguły kotów, które nie wychodzą na dwór, gdzie sobie mogłyby poskubać np. trawę. Pomocne jest podanie pożywienia dla Indoor Cats, mającego składniki zielone.

Dzięki tak zrobię , może uda się go wytresować które kwiatki może jeść w domu a które nie .

To będzie trudne, szczególnie jeśli już je polubił. Ale polubił z musu, bo nie miał trawy, a trawę potrzebuje do czyszczenia układu pokarmowego i prowokowania wydalania kołtunów z sierści. Taki urok kotów.

Dobra Karma wraca do dobrych ludzi.

Z kultowego bloga:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mój niedźwiedź polarny :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koty dzielą się na te łowne i te mniej łowne. Mój jest z tych łownych :)

to zdjęcie chyba ciekawsze

Ukryta Zawartość

post-20059-0-48509400-1517338647_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój uczy się na błędach. Skoczył raz z okna. Nic mu się nie stało a to nie był parter.

Bardziej chyba wystraszył się środka dnia i chaosu dookoła.

Już więcej nie skoczył. Okno mogę zostawić otwarte wychodząc bez stresu.

Może coś podejrzewacie?

Otóż kot senior bardzo schudł, poza tym nie sprawia wrażenia chorego.

Badania z krwi: morfologia, profile wątrobowy i nerkowy oraz poziom cukru w normie.

Badanie kupy również nic nie wykazało.

Ja wiem, że są fora weterynaryjne, ale Wy audiofile nierzadko potraficie coś doradzić i to nie tylko na temat audiofilii ale i innych spraw.

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

Może coś podejrzewacie?

Badania z krwi: morfologia, profile wątrobowy i nerkowy oraz poziom cukru w normie.

Ja wiem, że są fora weterynaryjne, ale Wy audiofile nierzadko potraficie coś doradzić i to nie tylko na temat audiofilii ale i innych spraw.

Jaki wiekowo senior i ile schudł + - ?

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

Może coś podejrzewacie?

Czy kot je normalnie? (tzn. tak chętnie i takie ilości jak kiedyś).

Czy jest to kot wychodzący i czy nie ma okazji niezauważenie wymiotować na zewnątrz?

Jaki wiekowo senior i ile schudł + - ?

Ma 17. lat i schudł z 8.kg do 4.kg

Czy kot je normalnie? (tzn. tak chętnie i takie ilości jak kiedyś).

Czy jest to kot wychodzący i czy nie ma okazji niezauważenie wymiotować na zewnątrz?

Ko musi dostawać jedzonko co chwila, bo jest łapczywy i zwraca.

Kiedyś był wychodzący, teraz siedzi w domu.

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

Kolego Traktor :) Twój obywatel przyjaciel kot ma na 99% nadczynność tarczycy. Niestety nieuleczalne ale zaleczalne. Lekarstwo nazywa się Metizol. Nie likwiduje przyczyny ale leczy skutki. Pozdrowienia dla Ciebie i życzenia poprawy zdrowia dla Twojego kota :)

Ja kilka dni temu pożegnałem naszą 10-letnią kotkę.Piękny czarny dachowiec.

Przyszła pewnego dnia pod drzwi ledwo żywa,migiem do przychodni,badania,nawodnienie.Następny dzień już wiadomo co-nerki i wątroba.Dostaje leki i kroplówki-niestety,ani grama moczu,nerki nie zaskoczyły-następnej nocy zdechła.

Nerki to częsta przypadłość u kotów.

Dobrze by było zrobic też, o ile gabinet wet posiada - USG, miałem kiedyś koczisa który "rozsypał się " w ciągu trzech dni, diagnoza - trzustka.

Twój obywatel przyjaciel kot ma na 99% nadczynność tarczycy.

Lekarka, taka z gabinetu zajmującego się wszystkimi moimi stworzeniami, powiedziała, że już nie będzie mnie narażać na kolejną stówkę za oznaczanie poziomu hormonów, bo nadczynność jest mało prawdopodobna. Jak tu żyć mamy?

Ja i kot.

Moje bydle zażywa substytutu słoneczka. Jak wlazła tam o 6 rano to do tej pory tam leży. Nie interesuje ją że rośliny w akwarium też go potrzebują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.