Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Duński serial "Rząd" - mimo że "wiekowy" bo I-szy sezon to 2010r. , to dopiero teraz na niego wpadłem. Wg mnie bardzo dobry, dobry scenariusz, główni bohaterowie grają co najmniej dobrze. Wciągający, bez dłużyzn.

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

W dniu 10.08.2020 o 15:13, Frank napisał:

Zniechęcający tytuł,ale wszyscy chwalą,trzeba będzie zarzucić na ekranum,może zaciekawi !

Odpadłem przy trzecim sezonie. 

Unorthodox - na podstawie książki Debory Feldman – Unorthodox. Jak porzuciłam świat ortodoksyjnych Żydów.

4 odcinki. Warto. Chwilami szczęka opada.

Nie wiem czy było w wątku: "Nasi Chłopcy". Izraelski zrobiony przez HBO. Miodzio.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Nieźle ogląda się również izraelski serial Fauda, o jednostce specjalnej.

Są już 2 sezony, czekam na kolejny.

Spoko ale strasznie tania produkcja. Nasi Chłopcy tego samego reżysera ale kaską HBO sypnęło i to widać i czuć.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jestem po dwóch sezonach "Cobra Kai" czyli serialowej kontynuacji Karate Kid. 

I kurcze jestem zachwycony. Jeden z lepszych seriali jakie ostatnio widzialem. Szczerze polecam. 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Godzinę temu, asterix1 napisał:

"Kraina Lovecrafta" -tutaj można obejrzeć pierwszy odcinek...mi sie podobał ?

Po dwóch odcinkach wygląda to na słabszą wersję Watchmen.  Problemy rasowe w formie socrealistycznego wykładu - w kostiumie fantasy. Do tego formalne wygibasy udające "nowatorstwo". Moim zdaniem takie seriale to woda na młyn rasistów... Nawet niezbyt udany Penny Dreadful. City of Angels wydaje się niezwykle głęboki przy tym dziele. Ja odpuszczam. 

Edytowane przez dzarro
  • Moderatorzy

Ja Watchmenów nie skończyłem . Po Twoich informacjach do KL nie podchodzę.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

2 godziny temu, dzarro napisał:

Po dwóch odcinkach wygląda to na słabszą wersję Watchmen.  Problemy rasowe w formie socrealistycznego wykładu - w kostiumie fantasy. Do tego formalne wygibasy udające "nowatorstwo". Moim zdaniem takie seriale to woda na młyn rasistów... Nawet niezbyt udany Penny Dreadful. City of Angels wydaje się niezwykle głęboki przy tym dziele. Ja odpuszczam. 

To są seriale dla pryszczatych piętnastolatków wychowanych na komiksach

Problemy rasowe warto zostawić dla nieco bardziej ambitnych produkcji 

Niestety serialowe Disco Polo bierze górę

Oglądam drugi sezon netflixowego "Punishera" - pierwszy wspominam dobrze, a drugi po 3-4 odcinkach "taki se". Raczej nic godnego polecenia i nie mam ochoty brnąć w kolejne odcinki. 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

"See" oglądaliście ? Jestem po pierwszym ( i jak się okazało ) ostatnim sezonie. Pomysł dobry, jak to często bywa ( a raczej najczęściej ) początek dobry, potem za wkładam i "wybitnym" udziałem źle dobranych postaci rozmywa....się :-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Wziąłem na tapetę "The Valhalla Murders" (Netflix) - islandzki, 8-odcinkowy kryminał. Całkiem nieźle daje radę i mogę go polecić.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

10 godzin temu, SynSama napisał:

"See" oglądaliście ? Jestem po pierwszym ( i jak się okazało ) ostatnim sezonie. Pomysł dobry, jak to często bywa ( a raczej najczęściej ) początek dobry, potem za wkładam i "wybitnym" udziałem źle dobranych postaci rozmywa....się ?

Tylko jeden odcinek. Na razie się wstrzymałem ale będę kontynuował. Po jednym odcinku ciężko ocenić.

chwilowy brak działalności w audio.

"Pod nr 9" serial na HBO Go.  Każdy odcinek to osobna historia utrzymana w tonacji horroru/kryminału/groteski. W każdym odcinku występują ci sami aktorzy. Niektóre odcinki to sztampa ale całkiem sporo oryginalnych historii i kilka perełek.     

"Perry Mason". Nierówne ale w sumie - całkiem, calkiem. W kategorii seriali sądowych(od połowy jest w tek konwencji) "Il processo" jest jednak lepsze.

Nieźle zaczął się też serial "Wychowane przez wilki". Co prawda podstawowy temat(rzecz dzieje się po apokaliptycznej wojnie między fanatykami religijnymi a ateistami) wskazuje, że serial może mieć politycznie poprawny zjazd jak inne produkcje HBO z ostatnich lat, ale na razie mam nadzieję, że nie będzie tak źle...

• 2 tygodnie później...

Jestem po 3 odcinkach Ozark i na ten moment jest bardzo dobrze ?

W dniu 8.09.2020 o 17:09, dzarro napisał:

Nieźle zaczął się też serial "Wychowane przez wilki". Co prawda podstawowy temat(rzecz dzieje się po apokaliptycznej wojnie między fanatykami religijnymi a ateistami) wskazuje, że serial może mieć politycznie poprawny zjazd jak inne produkcje HBO z ostatnich lat, ale na razie mam nadzieję, że nie będzie tak źle...

Siedem odcinków obejrzałem. Pierwsze dwa, trzy oglądała się ciekawie, ale zaczyna wiać nudą i brakiem pomysłu na dalsze losy bohaterów. Świetna gra aktorska Mamy. Amanda Collin, duńska aktorka w tym filmie pokazuje swój kunszt aktorski. Podejrzewam że zagra z czasem, w super produkcji na pierwszym planie.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

5 godzin temu, daru0105 napisał:

zaczyna wiać nudą i brakiem pomysłu na dalsze losy bohaterów. Świetna gra aktorska Mamy. Amanda Collin, duńska aktorka w tym filmie pokazuje swój kunszt aktorski. Podejrzewam że zagra z czasem, w super produkcji na pierwszym planie.

też zacząłem się nudzić - choć 6 i 7 odcinek trochę jednak namieszał. Co do Collin pełna zgoda.  Jednak ogólnie nie jest to tak głupie jak Prometeusz i ten drugi późny film o Obcym Scotta. Czy jest lepsze od Westworld to jeszcze nie wiem bo w tamtym serialu 2 ostatnie odcinki sezonu były zawsze bez sensu i psuły wrażenie całości. Co ciekawe na Netflixie jest też dostępny film "Jestem matką" oparty na podobnym pomyśle co "Wilki" - też całkiem niezły. 

Edytowane przez dzarro
  • Pokaż nowe odpowiedzi