Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba pamiętać że za Hitlerem stała jednak ekonomia wielkość jego narodu była wymyślona , chodziło o panowanie nad ,, gorszymi,, poddanymi .

To co się wyprawia teraz na świecie to też wątek ekonomiczny , a religie i odmienności służą tylko do usprawiedliwiania i odwracania uwagi od setną sprawy .

Panowie prywatnie jako Forumowicz- nie jako Moderator.

Mieszkałem kilka lat we Francji, do dziś mam ta rodzinę i bliskich oraz znajomych.

We Francji jest zakaz mówienia "źle" o tym co jest złe, a dotyczy wszelkiej maści tematów obejmujących zagadnienia o jakich piszecie.

Za niepochlebne publiczne wyrażanie swoich zdań o tym, o czym piszecie we Francji są wysokie kary grzywien, a nawet więzienie.

Ma być to nie tyle "kneblem" ile zmniejszyć powody powstawania zamieszek.

Ludzie, którzy korzystają z gościnności Francji nigdy nic tam nie zbudowali, nie walczyli o ten kraj (poza wyjątkami w postaci niektórych Algierczyków), nie mają wyrobionego poczucia "Francja=mój dom=moja własność=moja duma).

I kiedy dochodziło do zamieszek - płonęły całe Paryskie dzielnice, niszczone były zabytkowe kamienice, ludzie obawiali się o swoje życie. Strach i terror.

Władza nie mogąc sobie poradzić z siłą i brutalnością takich zajśc, wprowadziła kary za publiczne wyrażanie "mowy nienawiści" licząc, że w ten sposób zmniejszy ilość powodów do wybuchania takich pseudo powstań "o lepsze życie" pewnej grupy społecznej.

Możecie mi wierzyć, ale spośród wielu patologicznych przejawów z obydwu stron (brak mn. przyjmowania wartości jakie społeczeństwa Europy mają od lat przyjęte jako normę) jest też wiele pozytywnych wzajemnych relacji. Ale jest ich naprawdę niewiele i niestety cały ten pomysł z integracją jest chybiony. A koszty z tego tytułu przerastają zdolności budżetu np. wspomnianej Francji, o czym przeciętny Francuz wie, ale nie może głośno powiedzieć (patrz wyżej powody)

Pozdrawiam

Arek

p.s.

Znamienny znakiem w jaki sposób traktowana jest Francja - popatrzcie sobie na wydarzenia sportowe, gdzie gra reprezentacja Francji. Nie uświadczycie tam nikogo ze wspomnianej przez Was grupy społecznej. Ich nie interesuje Francja jako kraj w którym chcemy żyć i wspólnie coś budować. Ich interesują kraje, z których mozna korzystać w postaci benefitów socjalnych, zabezpieczenia socjalnego, nikt ich nie goni do pracy - za to daje się na wszystko pieniądze.

Nie jest wesoło, a te problemy się pogłębiają.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

"Władza nie mogąc sobie poradzić z siłą i brutalnością takich zajśc, wprowadziła kary za publiczne wyrażanie "mowy nienawiści" licząc, że w ten sposób zmniejszy ilość powodów do wybuchania takich pseudo powstań "

Francuzi w ten sposób to przedstawiają czy to jest tylko domniemanie?

Bo przypomina sie piosenka Młynarskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To jak za komuny u nas tak się właśnie odbiera wolność . Można mieć swoje zdanie ale żyć masz po naszemu inaczej albo więzienie albo wp***dol . Pomału stają się jasne intencje czemu unia chce rozlokowania uchodźców we wszystkich krajach europy .

Trwa realizacja zniewolenia świata krok po kroku .

Francuzi w ten sposób to przedstawiają czy to jest tylko domniemanie?

juro7 przeczytaj raz jeszcze mój post. Wyraziłem się jasno - mam rodzinę, przyjaciół (od dziecka) i znajomych we Francji.

To nie jest domniemanie po wieczornym blogu informacyjnym na France 2.

Znamienne jest to, ze integracja polega na takim numerze: France 24 nadaje od dłuzszego czasu w języku Arabskim, by oczywiście docierać do "szerszego grona" obywateli Francji i poza (Bliski Wschód).

Francja jest zmęczona dotychczasowymi rządami, niestety od lat pielęgnowana poprawność polityczna doprowadziła do tego, że przeciętny Francuz myśli tylko o 3 rzeczach: praca, dom, rodzina. Polityka przeciętnego obywatela Francji męczy, denerwuje i zniechęca.

Stąd ostatnio ozywienie na scenie politycznej i aktywność po stronie populistów. Ludzie chcą zmian, normalności i prawa do swobody w decydowaniu o swoim kraju, swoijej dzielnicy, merostwie itd.

Ale zbyt mocno dotychczasowa władza usadowiła się w fotelach by oddała to, co przez tyle lat uważała za swoje.

A jak będzie? Ja nie wróżka!

Pozdrawiam

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Arabowie ludzie pamiętliwi - i pamiętają jakiej rzezi dokonali Francuzi w latach pięćdziesiątych. Warto wspomnieć, że na bezbronnej ludności, nie to co dzisiaj? Podjeżdżały ciężaróki z bronią, którą rozdawano cywilom, a ci strzelali do cywilnej ludności algierskiej jak do kaczek - wielkie okrucieństwo spotkało Algierczyków ze strony Francuzów. Co do tego nie ma wątpliwości. To samo Japończycy, niezwykle uprzejmi - pod skórą kryją się prawdziwe bestie!

Parker's Mood

juro7 przeczytaj raz jeszcze mój post. Wyraziłem się jasno - mam rodzinę, przyjaciół (od dziecka) i znajomych we Francji.

To nie jest domniemanie po wieczornym blogu informacyjnym na France 2.

Znamienne jest to, ze integracja polega na takim numerze: France 24 nadaje od dłuzszego czasu w języku Arabskim, by oczywiście docierać do "szerszego grona" obywateli Francji i poza (Bliski Wschód).

Pytnie było o co innego. Napisałeś ze za wystapienia antyarabskie Francuzi zamykaja swoich obywateli do więzeń zeby nie prowokowac islamskich bandytów. Czy Francuzi w osobach przedstawicieli rządu albo parlamentu potwierdzili oficjanie takie motywy działania?

Bo jest to tak głupie wyznanie ze aż bolesnie ich demaskujace. Wynika z niego, że władza we Francji wykorzystuje islamistów do wziecia za uzdę swoich obywateli

Przecież gdyby takie zamieszki antyislamskie wybuchły na masową skalę, to za tydzień byłoby juz po imigrantach. Ostatni wskakiwaliby na pontony.

Więc na czym zależy francuskiej władzy, bo na pewno nie na spokoju i bezpieczeństwie w swoich granicach, gdzyż nic z tym nie robią. To jest typowe państwo policyjne.

Panowie prywatnie jako Forumowicz- nie jako Moderator.

Mieszkałem kilka lat we Francji, do dziś mam ta rodzinę i bliskich oraz znajomych.

We Francji jest zakaz mówienia "źle" o tym co jest złe, a dotyczy wszelkiej maści tematów obejmujących zagadnienia o jakich piszecie.

Ciesze sie za Twoj wpis.

Poziom ograniczonych (albo przepłaconych) na tym forum jest zaskakujący. Próbują wmówić ze czarne jest białe i odwrotnie, a najlepsze ze sprawiają wrażenie ludzi oczytanych i nie głupich wiec mam coraz wieksze podejrzenie o celowym i zarobkowym podejsciu do tematu.

Tak jest zle i ta integracja idzie w złym kierunku.

To nie tak.

To pewne postawy.

Jedni są za życiem poczętym, inni za prawem do decydowania o swoim zdrowiu.

Jedni są za pomocą ludziom dotkniętym nieszczęściami wojny, inni za respektowaniem praw i zwyczajów gospodarzy.

Celowo napisałem powyższe zdania w taki sposób.

Otóż okaże się, że obie strony sporu są za... w zdaniach nie ma sprzeczności...

Sprzeczności, negowanie wyborów swoich interlokutorów podejmujemy w dyskusji.

Zwyczajnie, za bardzo się polaryzujemy.

Oznacza to, że jeszcze nie mamy mózgów tak przeoranych ja ci bardziej cywilizowani...

Nic nie płonie. Uwierz, Tomuś.

A podobnych zdjęć nakręcę co niemiara. Wszędzie.

Opinia Imć Arkadiusza - zacna.

Spostrzegawczy człek!:-)

Nic nie płonie. Uwierz, Tomuś.

A podobnych zdjęć nakręcę co niemiara. Wszędzie

Dziś kolejna rocznica urodzin Goebbelsa........

Przecież to tylko namioty....... , Niuśka... kolejni Turyści przyjechali odwiedzić Paryż będą nocować na polu namiotowym , tacy miłosnicy campingów.............

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Kononowicz otwarł już drugi kanał na youtube :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowe filmy wstawia na obu kanałach, widać że ma za to jakąś kasę, bo niedawno kupił Opla Astrę, a teraz już śmiga Volvo ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miś to chyba najokrutniejsze zwierze na świecie, no mercy jak się pan miś wqrwi. Ale to jest i tak nic w porównaniu do okrucieństwa i bólu jaki mogą sobie zadać ludzie, albo i lud! Przecież to co zgotował światu w 1939 kraj pisarzy, muzyków, myślicieli i wynalazców to jest totalna abstrakcja!

Parker's Mood

Przecież to tylko namioty....... , Niuśka... kolejni Turyści przyjechali odwiedzić Paryż będą nocować na polu namiotowym , tacy miłosnicy campingów.............

No i prawie sami Syryjczycy :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Muszę przyznać, że Duda dziś mnie rozwalił!

"Nie cofnę się przed nikim, bo ja nie składałem swojego zobowiązania ani przed żadnymi politykami, ani przed żadnymi prezesami żadnych trybunałów, tylko ja składałem swoje zobowiązanie przed wami, przed państwem je składałem."

O czym ten marionetkowy polityk gada, co on bredzi!?!?!?

On nie cofnie sie przed nikim? Przeciez jako prezydent jak dotąd nie wykonał żadnego samodzielnego posunięcia, robi potulnie wszystko, co poleci mu obóz rządzący i Prezes w szczególności.

Jeżeli mówi, że nie cofnie sie przed nikim, to powinniśmy się bać, bo to może oznaczać jedynie to, że wykona każde, powtarzam - każde polecenie Kaczyńskiego.

"- Stąd też wyniosłem przekonanie, że nie wolno się uginać, nawet jeśli inni pozornie wydają się silniejsi, nawet jeśli pozornie mają więcej możliwości, a przede wszystkim nigdy nie wolno oddawać pola - dodał."

Tego rodzaju wypowiedziami w kontekście własnych działań Duda przekroczył granicę śmieszności i zaprezentował sie jako polityk kabaretowy.

Jestem Europejczykiem.

Ale to kabaret z gatunku tych - nieśmiesznych.

Pan Duda jest człowiekiem bez honoru. A to przykre, bo to (powiadają) - mąż stanu.

Czekam wyłącznie na to, że pewnego dnia żona tego 'menża' się wk***i i powie: nie będziesz mnie dłużej pachole dręczył, hańbił i na szwank narażał me dobre imię i opinię. Wynoszę się do mamy, podnóżku.

Tylko, czy ja tego doczekam?:)

Kolejny sukces PiSowskiego dządu oszołomów i nieudaczników - szczyt Trójkąta Weimarskiego odwołany.

W takiej sytuacji Dudzie pozostaje jedynie tournee po Polsce powiatowej i występy na gminnych jarmarkach.

A to dopiero rok Dobrej Zmiany, strach pomyśleć co będzie dalej.

Jestem Europejczykiem.

dziecko z nim ma, zna go od dawna. musi jej to pasować. przecież jakby jej nie pasowało to by się rozwiodła.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

pewnego dnia żona tego

dziecko z nim ma,

Może tak o polityce, a nie o wchodzeniu komuś pod łóżko, do salonu i kuchni jednocześnie.

Z braku argumentów zaczniecie niedługo pisać jak niedawno jedna z profeministek o żonie i dzieciach Ziemkiewicza.

Tobie Jacku się dziwię...temu drugiemu już nie bo to...ostoja chamstwa jest...ale TY.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak do tej pory najodważniejszym i najbardziej samodzielnym posunięciem Dudy było stwierdzenie, że ma inne źródła informacji niż Macierewicz. Czyżby dotarł do portali, których Antonio jeszcze nie zna?

Jestem Europejczykiem.

Może tak o polityce, a nie o wchodzeniu komuś pod łóżko, do salonu i kuchni jednocześnie.

Alez wchodzenie pod łóżko jest sztandarową polityką pisdniętych. Najbardziej jara jarają cudze macice. A co rezydenta. Czyli uważasz, ze nie można nazwać rezydentowny córką rezydenta? To znaczy, ze nie dał rady?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Najbardziej jara jarają cudze macice

Skąd to Twoje przekonanie?

Masz macicę?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Może tak o polityce

Jakiej polityce? Polityce i Dudzie? By mówić o jakiejś polityce w jego wypadku musiał by jakąś uprawiać. Nawet nie samodzielną, jakąkolwiek. Wyłącznie podpisywanie wszystkiego co mu każe prezio to nie jest uprawianie polityki. Marionetki nie uprawiają polityki.

o żonie i dzieciach Ziemkiewicza.

A to święte krowy czy tabu? Skoro Ziemkiewicz mógł pisywać o żonie i dzieciach polityków (choćby Tuska) to jemu było wolno. Ale o jego już nie? Po pisiarsku równi i równiejsi?

Jaki jesteś do bólu przewidywalny i schematyczny. Aż przykro patrzeć. Dla przypomnienia to co napisałem nie dalej jak wczoraj wieczorem:

"Jemu tylko nie pozostało, wobec morza durnoty, bezmiaru indolencji, chamstwa i bezczelności jego idoli, nic ponad używanie nic nie znaczących określeń - wytrychów, które w jego mniemaniu (i tylko jego) mogą być jakimś rodzajem nie odpowiedzi, a odpyskowania. I tyle.

Jak się nie ma żadnych argumentów to pozostają tylko przymiotniki. Taki, śmaki, owaki i jeszcze gorszy."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.