Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, frank1 napisał:

Na remis zasłużyliśmy na sto procent

Żartujesz sobie? Remis byłby niesprawiedliwy z przebiegu meczu, ale z pewnością bardzo dla nas szczęśliwy.
Jakbyśmy przegrali 1:4 to też nie moglibyśmy mieć pretensji...taka mniej więcej była różnica w jakości gry.

Pomijam fakt, że moim zdaniem karnego nie powinno być, ale jakby go nie było, to Anglicy strzeliliby na bank z gry.
Tak się gra jak przeciwnik pozwala, a Angolom nie zależało na tym, by "gryźć" trawę z takim słabeuszem jak Polska.
Chcieli wygrać przy minimalnym wysiłku, więc po bramce z karnego grali na ćwierć gwizdka. Niespodziewane wyrównanie zmusiło ich do podkręcenia tempa i oczywiście udało im się strzelić planowanego, drugiego gola.
Jakby to im się nie udało, to byłaby wielka niespodzianka, a tak niestety po raz kolejny musimy zadowolić się "honorową" porażką. Wynik idzie w świat, a ten (jak pisałem) i tak jest lepszy niż przebieg wydarzeń na boisku.

Pierwsza połowa była słaba i bojaźliwa w naszym wykonaniu .W drugiej było już lepiej .Anglicy też nie pokazali nic nadzwyczajnego .Nie rozumiem czemu Jóźwiak ciągle jest rezerwowym . Jego wejścia od razu dynamizują grę zespołu . Nieźle zagrał Moder o Krychowiaku już pisałem .

35 minut temu, soundchaser napisał:

A w tym meczu było inaczej, poza ostatnimi 30 minutami?

Różnica polega na tym, że za Brzęczka to pierwsze 30 minut wyglądało jeszcze jako tako, a później już tylko obrona Częstochowy i rozpaczliwe oczekiwanie na ostatni gwizdek. Teraz jeszcze wielkiej poprawy jakości gry nie widać ale do końca jest jakaś walka.

2 minuty temu, Pedros napisał:

Różnica polega na tym, że za Brzęczka to pierwsze 30 minut wyglądało jeszcze jako tako, a później już tylko obrona Częstochowy i rozpaczliwe oczekiwanie na ostatni gwizdek. Teraz jeszcze wielkiej poprawy jakości gry nie widać ale do końca jest jakaś walka.

Sousa próbuje wdrożyć jakiś system gry i to widać. System , który jest nowoczesny. Przede wszystkim trzymanie jak tylko się da i podchodzenie wyżej do przeciwnika. Widać, ze walczy ze starymi przyzwyczajeniami. Archaiczne długie rajdy przez środek piłką. Brak ruchu z przodu. Każdy czekał na to co się stanie. Nie ma wykonawców zbyt wielu na taką taktykę. Zieliński niestety wczoraj słabo, łatwo tracił piłkę. Właściwie Jóźwiak tylko był na równym poziomie z Angolami. Ten chłopak to jest mega talent. Nowy Błaszczykowski.

A ja myślę, że po jednym meczu z dużo lepszym rywalem nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków.
Obrony Częstochowy nie było, bo Anglikom zwyczajnie na tym nie zależało. Na Wembley w '73 to była dopiero obrona Częstochowy, ale tam był remis, który otworzył Orłom drogę do sukcesu na MŚ. Gdyby było 1:2 (z przebiegu meczu, to mogło być też co najmniej 1:4), to Polacy nie przeszliby do historii, Górski nie stałby się wybitnym trenerem, itd...
Reasumując - gra jest ważna (choć moim zdaniem wczoraj przez większość meczu była bardzo słaba), ale najważniejszy jest wynik. 1:2 to porażka nikła, ale nic nam nie daje, bo to zero pkt.
W pamiętnym 2:0 z Niemcami też nie graliśmy najlepiej, ale byliśmy wyjątkowo skuteczni, a Niemcy odwrotnie.

4 minuty temu, soundchaser napisał:

A ja myślę, że po jednym meczu z dużo lepszym rywalem nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków.
Obrony Częstochowy nie było, bo Anglikom zwyczajnie na tym nie zależało. Na Wembley w '73 to była dopiero obrona Częstochowy, ale tam był remis, który otworzył Orłom drogę do sukcesu na MŚ. Gdyby było 1:2 (z przebiegu meczu, to mogło być też co najmniej 1:4), to Polacy nie przeszliby do historii, Górski nie stałby się wybitnym trenerem, itd...
Reasumując - gra jest ważna (choć moim zdaniem wczoraj przez większość meczu była bardzo słaba), ale najważniejszy jest wynik. 1:2 to porażka nikła, ale nic nam nie daje, bo to zero pkt.
W pamiętnym 2:0 z Niemcami też nie graliśmy najlepiej, ale byliśmy wyjątkowo skuteczni, a Niemcy odwrotnie.

W każdym bądź razie. Prezes Boniek podjął właściwą decyzję zdejmując Brzęczka. Szkoda, że tak późno. Na to co pod koniec się działo na meczach kadry żal było patrzeć. Schematyczne wolne łatwe do rozczytania. Jedynie co do debiutantów czy też selekcji raczej nie można mieć do Brzęczka pretensji. Pewnie w sztabie miał ludzi, którzy pod tym względem robili robote dobrze.

Zobaczymy co zrobi Sousa. Każdy trener na początku wnosi trochę życia w grę drużyny, a na końcu kadencji już się wszystko powoli sypie, stąd te zmiany selekcjonerów. 😉

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Cudów nie było

Bo za krótko klęczeli.

Powinni całe półtorej godziny, a w tej akurat dyscyplinie na pewno jesteśmy górą, więc byśmy wygrali.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Na Wembley w '73 to była dopiero obrona Częstochowy, ale tam był remis, który otworzył Orłom drogę do sukcesu

Polacy mają jebniętą mentalność.

I to nie tylko w tej dyscyplinie.

Dla nas ważny jest udział a nie zwycięstwo. 

Anglicy byli wyjątkowo słabi i można było z nimi wygrać. 

Nie są to żadne fantazje; w innych meczach były znaczniejsze sensacje. Dlaczego tam a nie tu? Bo polscy kopacze nożni nie dorośli do pięt zawodnikom Macedonii Północnej. 

I tak zostanie, że będziemy zrzędzić na okoliczność pechowych przegranych. Pechowych bo przecież przez pół godziny grali zaledwie poprawnie. Zejdźmy na ziemię.

Oprócz jakości samych zawodników potrzeba również mentalności. Kopacze nie maja ani jednego ani drugiego.

Promyk jednak zaistniał w innej dyscyplinie zespołowej.

Od przyjęcia orderu się zaczęło.

Nie wróżę dobrej passy naszym kopaczom.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

15 godzin temu, Krzych 2 napisał:

W każdym bądź razie. Prezes Boniek podjął właściwą decyzję zdejmując Brzęczka.

Szkoda tylko że wcześniej wpadł na kuriozalny pomysł jego zatrudnienia 

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

6 godzin temu, Less napisał:

Szkoda tylko że wcześniej wpadł na kuriozalny pomysł jego zatrudnienia 

Zaraz przypomina się powiedzonko Kisiela o socjalizmie.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 31.01.2021 o 22:10, Grzegorz7 napisał:

Halo!

Niedziela.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Halo! Niedziela, świąteczna 😉       Wszystkiego najlepszego! i Vice-mistrza na koniec.

Drużyna                             M       Z   R   P    Bramki       Pkt

1Legia Warszawa             23      16  3   4    45:24          51

2Pogoń Szczecin             23      12  5   6    28:17           41

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
W dniu 31.03.2021 o 22:04, costa brava napisał:

opóźniona transmisja, zglupialem na chwile  🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To jeden z najważniejszych momentów w historii piłki nożnej. Dwanaście czołowych europejskich klubów potwierdziło plany powstania nowych rozgrywek, czyli Superligi. Władze nowego tworu przekonują, że takie rozwiązanie pomoże całej piłce nożnej. UEFA jest jednak zdecydowanie przeciwna tym planom, tak samo jak i FIFA."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Godzinę temu, Tadeiro napisał:

Władze nowego tworu przekonują, że takie rozwiązanie pomoże całej piłce nożnej. UEFA jest jednak zdecydowanie przeciwna tym planom, tak samo jak i FIFA."

"pomoże całej piłce nożnej" 🤣🤣🤣

zachłanne, pajace.

Przeciwni są również kibice, oby ich skutecznie olali, nie przychodząc na stadiony (jak już będzie można), oraz nie wykupując strimingów TV.

Tymczasem UEFA grozi wykluczeniem ich zewsząd, łącznie z rozgrywkami krajowymi, oby UEFA miała jaja gdy już klamka zapadnie.

• Moderatorzy

A ja piłki nie oglądam, natomiast utrzymywanie tworów o mega budżecie i nieuzasadnionym konserwatyźmie w przepisach jak właśnie uefa to dla mnie bzdura.

F1 to reż kpina. Dziwię się , że teamy zwłaszcza duzi producenci nie stworzyli włąsnej ligi. Takiej z np silnikami 4 litry.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 3 tygodnie później...

Obejrzałem z wielką przyjemnością oba półfinały LM. Zachwyciły mnie angielskie drużyny i ich trenerzy. Najlepsze cechy wyspiarskiego futbolu zostały wsparte talentami zagranicznych gwiazd i trenerów. Symbioza niemal idealna. 

Manchester City pokazał wielki spokój, inteligencję, taktykę i waleczność. Słynne PSG wypadło przy nim niczym drużyna podwórkowa - szczególnie jeśli chodzi o zachowanie na boisku.

Pojedynek Chelsea z Realem przypominał grę mistrzowskiej młodzieżówki z zespołem oldbojów. Gdyby nie niska skuteczność londyńskiej drużyny, to galaktyczni wyjechaliby z bagażem 3 lub 4 razy więcej straconych bramek.

Półfinały potwierdziły, że Premier League jest obecnie najlepszą, najtrudniejszą, najbardziej wyrównaną i najlepiej zorganizowana ligą na świecie. Do tego prezentuje najwyższy poziom piłkarski.

Edytowane przez Zyzol

To prawda . Dlatego uważam ,że nowy sezon w Anglii może być fascynujący . Bo do City , United , dołączy zreanimowana Chelsea , odnowiony Liverpool ,Lester ,Tottenham może Arsenal .Tu każdy może wygrać z każdym .Będzie się działo .

do Zyzola

Wczorajsze półfinały sprawiły mi wielki zawód. Szczególnie więcej liczyłem w przypadku MU, który przegrał ze słabiutką AS Romą. Tu jednak mogę zrozumieć, że angielski zespół nastawił się na oszczędzanie sił na ligę oraz utrzymanie korzystnego wyniku. Słaby występ Arsenalu nie był dla mnie zaskoczeniem. Obecna forma drużyny i jej trener nie gwarantowały awansu do finału. MU może czekać ciężka przeprawa z Villarrealem w Gdańsku.

Cytat

Król Artur!

PRZYBYŁEM, ZOBACZYŁEM, ZWYCIĘŻYŁEM... ZOSTAJĘ! Artur Boruc z nowym kontraktem!

Cytat

Legenda trwa dalej! Artur Boruc podpisał nowy kontrakt z Legią Warszawa obowiązujący do 30 czerwca 2022 roku!

Uwielbiany przez kilka pokoleń kibiców, jeden z najlepszych bramkarzy w historii polskiego futbolu, oddany całym sercem legionista będzie występował przy Łazienkowskiej przez kolejny rok. Artur Boruc ma za sobą bardzo udany sezon oraz znaczny wkład w zdobycie mistrzostwa Polski – do tej pory wystąpił w 29 meczach i 13 razy zachował czyste konto, prezentując wysoką i równą dyspozycję przez całe rozgrywki. Dla Króla Artura jest to drugie trofeum wywalczone z Legią, a pierwsze od 19 lat.

W trakcie kończącego się sezonu Boruc rozegrał swój 100. mecz w barwach Legii (obecnie już 117), został najstarszym zawodnikiem w historii najbardziej utytułowanego polskiego klubu i najstarszym zawodnikiem w Ekstraklasie, który zdobył tytuł Mistrza Polski. Boruc jest również nominowany do nagrody organizatora rozgrywek w kategorii najlepszy bramkarz za sezon 2020/21.

Edytowane przez Sovereign
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Bayern - Borussia M. 5:0, 3 gole Lewandowskiego!
Drugi gol to kolejny majstersztyk. 2 kolejki do końca i 39 bramek...dwóch brakuje do pobicia rekordu Gerda Mullera, a przecież pauzował 4 mecze. ☺️

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.