Skocz do zawartości
IGNORED

strumieniowiec z dac do 6 tys

pepe2001

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałeś nowość od Nada? ................................................................... /nad-c658l Z całą pewnością będzie to produkt godny polecenia. Funkcjonalność jak to w Bluesoundzie, obsługa- poezja. Zobaczymy ile warty jest DAC. Póki co jest jeden egzemplarz w Polsce na testach.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Do tego zestawu dorzucę jeszcze CXNv2, nowego kupisz za niewiele ponad 4 tys. Posiadam i sobie chwalę... kupiłem zamiast Lumina D1... HD25? To wyłącznie DAC... miałem... nie polecam... za drogie urządzenie w porównaniu z możliwościami jak i wniesioną poprawą brzmienia... A może Oppo Sonica..? Jest chwalony, ale czy słusznie...? Musiałbyś sprawdzić u siebie... i pytanie czy szanowne Oppo będzie wspierać dalej to urządzenie, bo odtwarzacze olało już daaawno...

Kolego napisalem streemer blue sound node2 razem z heglem hd 25 nie sam hegel

Kolego napisalem blue sound node2 razem z heglem hd25 a nie sam hegel. Czyli z blue sounda zrobilbym transport plikow

Moim zdaniem najlepszą opcją jest wybór dobrego, nowoczesnego i przede wszystkim stabilnego pod względem oprogramowania odtwarzacza strumieniowego. A ewentualnie można pomyśleć o dobrym zewnętrznym DAC.

Moja propozycja to np. Marantz NA6006 oraz dobry przetwornik. Wybór konkretnego modelu przetwornika jednak zależy od Twoich indywidualnych preferencji oraz konfiguracji systemu. Nie ma problemu z wypożyczeniem przetworników i przetestowaniem w Twoim systemie, dobraniem pod indywidualne preferencje.

Drugą opcją jest zakup odtwarzacza, który oferuje na tyle wysoką jakość dźwięku, że nie będziemy musieli szukać zewnętrznego DAC. W tym przypadku spójrz na najnowszy odtwarzacz NAD C658. Urządzenie oparte jest na BluOS. Bardzo dobrą jest także Pioneer N-70E.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cambridge CXN V1 jest teraz w okazyjnej cenie - około 3000zł plus modyfikacja.

W takim wykonaniu sam już będzie bdb strumieniowcem ale można pójść dalej i dodać np SOTM SMS200 .

Zapomnialem dodac ze moge mieć hegla hd25 za 3500 zł

Zastanów się, czy warto wydać taką kwotę na Hegla. Sam mam HD11 za który dałem 1600zł (używany) i uważam że i tak za dużo.

Porównywałem środki urządzeń i wychodzi na to, że wszystko klepią na tych samych kondensatorach, toroidzie, złączkach zasilających.

Generalnie księgowa rządzi. No ale to Norwegia więc musi być drogo.

Chord 2qute + SOtM 200. W tym zestawieniu spokojnie zmieścisz się w 6 tys. A jeśli nie Chord to Mytek Liberty.
Chord lub np M2Tech Young plus Sotm.

Ale trzeba pamiętać że Sotm to nie streamer, a raczej end point. Wymaga włączonego komputera w sieci z softem do odtwarzania muzyki.

Nie każdy tego szuka. Sporo kabelkow itd.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Zarówno 851N jak i Node2+lepszy DAC to fajne rozwiązania, jedne z lepszych na rynku w tych kwotach (sporo opisów i porównań znajdziesz w sieci, chociażby moich na tym forum), przy czym jeśli już jakiś DAC do Node2 to moim zdaniem nie Hegel 25, szkoda kasy, w tych pieniądzach znajdziesz sporo lepszych rzeczy.

851N gra dynamiczniej, bardziej konturowo niż Node2, z świetnym basem, sprawdzi się w trochę innych systemach jeśli chodzi o brzmienie.

To takie trochę rozwinięcie Stream Magic/CXN, bardziej poukładany dźwięk (choć jak robiłem porównania w salonach to 851N wydawał się być jakiś taki... jazgotliwy, ale znalazłem przyczynę - zimny, wyciągnięty z bagażnika, leżakował na mrozie i od początku nie grał, po jakimś czasie sytuacja się jednak zmieniała).

Dźwiękowo porównaj obydwa, funkcjonalnie też, bo każdy z nich ma swoje zalety.

Moim zdaniem to tak:

- albo spasuje Ci 851N - dźwiękowo i funkcjonalnie - wtedy warto jego wybrać

- albo spodoba Ci się bardzo fukncjonalność Node2 (wtedy warto kupić Node2 i szukać do niego DACa, który wpasuje się w system).

witam potrzebuje strumieniowca do około 6 tys. zastanawiam sie nad azur 851n oraz blue sound node 2 i do tego moge mieć używanego hegla hd 25 co waszym zdaniem bedzie lepiej grało ??

A masz w ogóle możliwość posłuchania tego zestawienia?

Sam mam obie firmy u siebie (tylko starsze modele) i akurat do Tidala jest super. Dla mnie największym atutem Bluenode jest stabilość pracy i ciągłe upgrade (pomimo starego modelu).

Co do Hegla...albo się go lubi albo nie :)

Co do ceny wydaje mi się, że przy SH za zestaw 5 tyś to powinieneś się spokojnie zmieścić (do tego jakiś normalny kabelek COAX).

Pozdr

Pioneer n70 AE w cenie do 6 tys nie ma konkurencji. Gra lepiej od marantza a przy ca 851n to wzor neutralnosci i przyjemnosci ze sluchania.

True :-).

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

daci

A jak ci nie da?

Zlituj się. Nie odmieniaj tego skrótu. Nie lepiej użyć słowa "przetworniki"? Wiem, że to nie jest forum języka polskiego ale daci, daćów (bo i takie dziwadło tez widziałem) wygląda wręcz dziwnie.

A wracając do pytania, aby uzyskać konkretną odpowiedź, musiałbyś napisać, jakiego typu dźwięku oczekujesz i jakich funkcji. Rozpiętość cenowa jaka przyjąłeś jest dość duża. Sporo się w niej mieści. Ja poszukałbym Mytek Brooklyn +. Gdzieś w promocji widziałem Luxmana DA250 w cenie niewiele przekraczającej 8 tys

Mam Linn Akurate DS w niższej cenie.

To twoje ogłoszenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.