Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 6k używany, najlepiej integra dual mono.

Saper91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam mocnego wzmacniacza

z kontrolowanym punktowym basem, dobrą średnicą i nie męczącą górą, z w miarę szeroką i głęboką sceną. Baltlab epoca3 i Krell 400xi odpada

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Saper91 napisał:

z kontrolowanym punktowym basem, dobrą średnicą i nie męczącą górą, z w miarę szeroką i głęboką sceną. Baltlab epoca3 i Krell 400xi odpada

JJ828

Roksan K3. Solidne zasilanie z dużym zapasem mocy, dobrze kontrolowany punktowy bas. Ze sceną może być różnie ale to w dużej mierze zależy od kolumn a w zasadzie jakości głośników. Tak przynajmniej zaobserwowałem u siebie.

3 godziny temu, lukag72 napisał:

może ciut więcej  ASR Emitter . Jednak zależy do jakich kolumn ? 

Vincent sv 800

Lavardin 

Leben 300

a Vincent to mi sie raczej kojarzy z wolnym, kluskowatym na dole brzmieniem?

21 godzin temu, Saper91 napisał:

Miałem ten sam problem, po kilku miesiącach odsłuchu kilkunastu wzmacniaczy wybrałem końcówkę mocy Onkyo M-5000R. 

3 godziny temu, lukag72 napisał:

może ciut więcej  ASR Emitter . Jednak zależy do jakich kolumn ? 

Vincent sv 800

Lavardin 

Leben 300

Kolumny to YB Audio Zephyr S. Beryl na górze, Revelator22 na basie

Punktowy!, kontrolowany! bas a w propozycjach wzmacniacz Atoll-a i Vicka.... 

Dobra średnica to też niekoniecznie musi od razu i dla każdego oznaczać mocno podkolorowany środek... Ja bym te dwie propozycje od razu wywalił z zestawienia ale może takiego właśnie "punktowego" basu i ,"dobrej" średnicy pytający szuka to wtedy ok.

-Salva Mea-

27 minut temu, Adam 38 napisał:

Punktowy!, kontrolowany! bas a w propozycjach wzmacniacz Atoll-a i Vicka.... 

Dobra średnica to też niekoniecznie musi od razu i dla każdego oznaczać mocno podkolorowany środek... Ja bym te dwie propozycje od razu wywalił z zestawienia ale może takiego właśnie "punktowego" basu i ,"dobrej" średnicy pytający szuka to wtedy ok.

słuchałeś atolla in200 z czymś innym niż bułowate Dynaudio?

4 minuty temu, julius-6 napisał:

słuchałeś atolla in200 z czymś innym niż bułowate Dynaudio?

X14 nie są bułowate, zresztą generalnie cała seria Excite nie jest taka (miałem też X32, słuchałem X34). Pozdrawiam, Tomek. 

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

55 minut temu, Saper91 napisał:

Kolumny to YB Audio Zephyr S. Beryl na górze, Revelator22 na basie

Szukaj sansui Alpha 707MR w tej cenie, albo dozbieraj nieco na 907MR

3 godziny temu, Sławomir_71767 napisał:

Miałem ten sam problem, po kilku miesiącach odsłuchu kilkunastu wzmacniaczy wybrałem końcówkę mocy Onkyo M-5000R. 

A co masz jako pre?

Muzyka, zrodlo, kolumny, budzet ?
Inaczej rownie dobrze mozesz szukac pakownego w miare wygodnego sedana. Jak rozumiem rozstrzal propozycji od 25-letniej Daewoo Leganzy do nowego Luxusa bedzie ok ? :-)
6 godzin temu, barni napisał:

Muzyka, zrodlo, kolumny, budzet ?
Inaczej rownie dobrze mozesz szukac pakownego w miare wygodnego sedana. Jak rozumiem rozstrzal propozycji od 25-letniej Daewoo Leganzy do nowego Luxusa bedzie ok ? ?

Czytać a później pisać?

Budżet 6 koła, kolumny YB Audio Zephyr S, wymagania co do dźwięku dość jasno określone. 

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

Yaqin MC100B - spełnia wszystkie kryteria.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Trochę tranzystorów miałem okazję słuchać i w odpowiednim setupie Atoll  IN200 w kwesti szybkości , konturowości, punktowości dołu jest na absolutnie elitarnym poziomie w swojej grupie cenowej. Mój dobry kolega ma na nim system więc słuchałem go więcej niż raz w jakiejś niesprzyjającej konfiguracji. Fakt, ze ten bas jest tam lekko zaokrąglony, ale mówimy o wzmaku za 4-5k z drugiej ręki...

Na pewno wypadał lepiej niż wymieniony tutaj Roxan k3, czy Epoca 3 (choć to zacny piec w tej cenie) 

Do tego jest wydajny prądowo i gra w dual mono. 

Można oczywiście polować na beznamiętnego Hegla, albo hybrydę od LAR, ale Atoll jest szybszy, będzie więc sprawiał wrażenie lepszej kontroli na dole wg mnie.

Ja bym z ciekawości kupił coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie słuchałem, opinie w sieci różne ale budowa za te pieniądze bardzo konkretna.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, audiofan01 napisał:

Ja bym z ciekawości kupił coś takiego:

Ukryta Zawartość

Nie słuchałem, opinie w sieci różne ale budowa za te pieniądze bardzo konkretna.

Bardzo awayjny sprzet a i cena tez bez rewelacji bo czasem trfaiaja sie po 2500-3000

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Bumpalump napisał:

Bardzo awayjny sprzet a i cena tez bez rewelacji bo czasem trfaiaja sie po 2500-3000

Możesz rozwinąć co się kryje za tematem bardzo awaryjny ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.