Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie jest również prawie roczny młodziak, wysterylizowana mamuśka i wykastrowany tatuś (wcześniej pisałem o tych przygarniętych kotach). Dosyć długo ssał kotkę, gdy już normalnie jadł (prawie 4 miesiące) i później kotka zaczęła uciekać przed nim, parskać i nawet karcić. Później próbował się z nią bawić w formie pozorowanego ataku ale kotka reagowała podobnie jak z próbą  ssania. Na szczęście tatuś jest dość zabawowy i robią to z dużym zaangażowaniem, a mały często nawet miałknie i ucieka jak tatuś go przydusi i uczy walki. 

Myślę, że mały ma potrzebę zabawy w pozorowaną walkę, a kotka nie ma na to ochoty.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

Informuję kolegów, iż stałem się posiadaczem kotki.

Przejąłem ją po rodzicach, którzy nie mogli jej już mieć z przyczyn technicznych.

Jest u mnie na próbę.

Kotka jest drobna, czarna, ma białe rękawiczki i białe buciki. Jest grzeczna, a maniery ma dość królewskie.

Super Piotr. :) Koty są kochane, jeśli też je się kocha.
Zresztą to dotyczy wszystkich zwierząt, nie wspominając o ludziach. 😉

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Super Piotr. 🙂 Koty są kochane, jeśli też je się kocha.
Zresztą to dotyczy wszystkich zwierząt, nie wspominając o ludziach. 😉

Do kotów miałem zawsze stosunek neutralny. Jestem dobrej myśli, widzę że koty na pewno nie są dla każdego.

5 minut temu, Piotr_1 napisał:

Do kotów miałem zawsze stosunek neutralny. Jestem dobrej myśli, widzę że koty na pewno nie są dla każdego

Musisz jej okazać dużo ciepła. Zmiana domu dla kota jest często traumą.
Niech poczuje, że ją w pełni akceptujesz.

26 minut temu, Piotr_1 napisał:

Informuję kolegów, iż stałem się posiadaczem kotki.

Przejąłem ją po rodzicach, którzy nie mogli jej już mieć z przyczyn technicznych.

Jest u mnie na próbę.

Kotka jest drobna, czarna, ma białe rękawiczki i białe buciki. Jest grzeczna, a maniery ma dość królewskie.

Pingwinki są bardzo inteligentne.

Dajcie sobie trochę czasu a potem to ona już zdecyduje czy będziesz nadawał się na niewolnika.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

5 minut temu, Amator 2b napisał:

Pingwinki są bardzo inteligentne.

Dajcie sobie trochę czasu a potem to ona już zdecyduje czy będziesz nadawał się na niewolnika.

Dałeś się zdominować kotom? Nie, u mnie to tak nie będzie. Wzięliśmy to obydwoje na spokojnie, mamy już swoje lata. To było dość ciekawe 10 dni. Inteligentne zwierze.

16 minut temu, soundchaser napisał:

Musisz jej okazać dużo ciepła. Zmiana domu dla kota jest często traumą.
Niech poczuje, że ją w pełni akceptujesz.

To nie ten typ. Czuła się dość pewnie od początku. Ważniejsze było i nadal jest wyznaczanie granic człowiek-kot.

2 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Dałeś się zdominować kotom

Nawet nie będziesz wiedział kiedy TO nastąpi. A potem już nigdy nie będzie tak jak dawniej.😼

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

3 minuty temu, Amator 2b napisał:

Nawet nie będziesz wiedział kiedy TO nastąpi. A potem już nigdy nie będzie tak jak dawniej.😼

Nie, bo jestem mężczyzną i człowiekiem. Żadne zwierze nie będzie nade mną dominowało, ani kobieta. Wiem że w większości polskich domów jest inaczej, trudno. Wygląda na to że relację pomiędzy wszelkimi stworzeniami mogą wyglądać różnie 🙂

41 minut temu, Piotr_1 napisał:

To nie ten typ. Czuła się dość pewnie od początku. Ważniejsze było i nadal jest wyznaczanie granic człowiek-kot.

Jak jej okażesz dużo miłości, to "ten typ" przyjdzie do Ciebie do łóżka i będzie z Tobą spał. Moje koty zawsze ze mną spały. 😉

12 minut temu, soundchaser napisał:

Jak jej okażesz dużo miłości, to "ten typ" przyjdzie do Ciebie do łóżka i będzie z Tobą spał. Moje koty zawsze ze mną spały. 😉

To nie jest moim celem, prędzej celem kotów. Przedstawiciele różnych gatunków nie śpią ze sobą razem, a także nie chcę żeby mi kot przeszkadzał w śnie. Nie o to tutaj chodzi. Mądry pan to taki, który wyprzedza myślami to co się może wydarzyć i gwarantuje życie w pokoju i możliwość życia i rozwoju wszystkim. Kot i człowiek są inne. Kot rzeczywiście jest wyjątkowy ze względu na większą inteligencję niż inne zwierzęta. Jednak człowiek jest mądrzejszy. No przynajmniej ma taki potencjał żeby wyprzedzić niektóre zwierzęta. Kiepsko mu to idzie ostatnio BTW.

Edytowane przez Piotr_1
  • 3 tygodnie później...

Z tym bluesem na filmiku to miał być taki żart, a tutaj czytam, i co się okazuje? Że to może nie być przyadek.

"Styl muzyczny – blues – był inspirowany kocimi serenadami kotów tuxedo"

Coś w tym może być 😲

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Dla przypomnienia, bo widzę, że zainteresowanie tematem spada.

"Jak co roku, 17 lutego obchodzimy Światowy Dzień Kota, który ma na celu podkreślić znaczenie naszych przyjaciół w życiu człowieka. To także dzień przypominający o potrzebie niesienia pomocy kociakom, które są bezdomne i uwrażliwienie ludzi na koci, nierzadko trudny los."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno dzisiaj jest dzień kota, a przecież wczoraj był..... i jutro będzie i pojutrze też.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień Kota dniem bez szminki.😃

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miał długie i dobre życie. 

Mam wśród moich podobnego, tylko o jakieś 16 lat młodszego i mam nadzieję, że zbliży się wiekiem do Twojego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.