Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Krzychu72 napisał:

Co jest wg Ciebie fenomenalne ? Realizacja dźwięku - tak, zgadzam się w 100 %. Natomiast muzyka niestety nie jest już fenomenalna. Słuchając jej w czasie projekcji filmu może być. Słuchając jej na płycie w domowym zaciszu to już nie do końca. Ja osobiście bardzo lubię muzykę filmową i muszę przyznać, że nie dałem rady tej muzyki wysłuchać do końca. Ta muzyka nie nadaje się do słuchania bez obrazu. Od dobrych kilkunastu lat nie pamiętam filmu z którego słuchałbym do dzisiaj muzyki. Dla mnie ostatnimi filmami gdzie muzyka się nadawała do słuchania to był m.in. Ostatni Mohikanin, Waleczne Serce, Gladiator, Karmazynowy przypływ, Misja, Twierdza, Król Artur. Niestety ale to są produkcje które mają po 20 lat lub więcej. W obecnych czasach nie pamiętam filmu z którego ścieżka dźwiękowa nadawałaby się do indywidualnego słuchania. Pojedyncze utwory się nie liczą.

Przecież napisał, ze podczas projektu  🙂

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

5 godzin temu, Krzychu72 napisał:

Pojedyncze utwory się nie liczą.

Coś tam by się znalazło, np. Interstellar czy Blade Runner 2049.

Nie mam z tym problemu, by przesłuchać cały album.

W dniu 28.01.2022 o 08:14, lolek126 napisał:

Wczoraj "zaliczyłem" Diunę na BR

tak, "zaliczyłem" w kinie, zaliczyłem też wczoraj w domu wersja UHD. lepiej oglądało się (i słuchało) w domu. jest to pozycja z serii "must have". będę do tego wracał. sentymenty. plenery. bo już byłem na Arrakis 😉 kilka lat temu przemierzałem pustynne piaski Wadi Rum w Jordanii...

wiem, że pierwszy nakład 4k wyczerpał się błyskawicznie, od kilku dni jest dostępne wznowienie - nie rozumiem jednak zamieszania cenowego wokół tej wersji. na szczęście w sklepie nie dla idiotów mogłem kupić w dobrej cenie 🙂

co do muzyki w Diunie, hmmm, to jest bardziej ścieżka dźwiękowa. mieszane uczucia. niedościgłym wzorem jest "1492" Vangelisa. ciekaw jestem różnic pomiędzy 4k HDR a zwykłym blurejem. nie znalazłem w sieci dokładnej analizy.

Obejrzałem na C+ Kryzys jest to fil oparty na faktach dotyczący wprowadzenia leku przeciwbólowego na rynek, według mnie warto obejrzeć, aby zobaczyć jak duże koncerny nie liczą się z obywatelami, gdzie wchodzi w grę olbrzymia kasa, bez względu na konsekwencje jakie poczynia dane lekarstwo na uzależnienie jak i na wzrost śmiertelności.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

On 1/28/2022 at 1:14 PM, Krzychu72 said:

W obecnych czasach nie pamiętam filmu z którego ścieżka dźwiękowa nadawałaby się do indywidualnego słuchania. Pojedyncze utwory się nie liczą.

Ja  ostatnio kupiłem płytę z filmu  revenant.a na dniach  zamowie cd z filmu out of furnace.

W dniu 28.01.2022 o 14:14, Krzychu72 napisał:

W obecnych czasach nie pamiętam filmu z którego ścieżka dźwiękowa nadawałaby się do indywidualnego słuchania

Jejku, chyba nie jest tak źle... Właśnie słucham sobie w tle muzyki z filmu “Faworyta", po raz chyba kilkunasty. Można znaleźć dobrą muzykę 😊

3 godziny temu, Łukasz_62438 napisał:

Jejku, chyba nie jest tak źle... Właśnie słucham sobie w tle muzyki z filmu “Faworyta", po raz chyba kilkunasty. Można znaleźć dobrą muzykę 😊

Film widziałem. Muzyki nie pamiętam. Być może mam za duże wymagania.

Bardzo proszę o już o nie cytowanie mnie w tym temacie. Jest obok wątek nt. muzyki filmowej. Ostatni wpis 2020 rok. Może trzeba go pobudzić do życia.

Na HBO film o najlepszych siostrach w tenisa ziemnego, warto luknąć.. zapracowały na co mają w chwili obecnej..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Godzinę temu, lolek126 napisał:

Na HBO film o najlepszych siostrach w tenisa ziemnego, warto luknąć.. zapracowały na co mają w chwili obecnej..

A dokładnie to tytuł brzmi "King Richard: Zwycięska rodzina"

Fajnie się to ogląda a Smith ma szansę na Oskara za "Papę Williams".

Po 2,5 roku wybrałem się z żoną do kina .

Najbardziej katastroficzny film z wszystkich katastroficznych 🤣.

Kalka kalek wszystkich filmów fantastycznych .

Schemat poganiany schematem .

"Moonfall"

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Polecam:

61z4349lJsL._SL1000_.jpg

Szczególnie dla fanów tenisa, w szczególności Sereny i Venus Williams.

W dniu 8.02.2022 o 08:16, lolek126 napisał:

Lepiej jw. 😉 

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

W dniu 9.01.2022 o 12:23, aryman napisał:

Mocno nakreslonych postaci jest oczywiście więcej.  Chociażby drobny epizod ale jak zagrany! Przez Andrzeja Grabowskiego

Takie epizody to on ma opanowane, bo gra pijaków i meneli często.

W dniu 9.01.2022 o 12:23, aryman napisał:

Natomiast najbardziej pozamiatal Sebastian Fabiański grający niejakiego Silvio.  Tak zakręconego, odjechanego świra w polskim kinie nie było już dawno.

Sebastian to świetny aktor młodego pokolenia. Dużo czasu potrzebował, by go docenili.

W dniu 28.01.2022 o 14:14, Krzychu72 napisał:

Dla mnie ostatnimi filmami gdzie muzyka się nadawała do słuchania to był m.in. Ostatni Mohikanin, Waleczne Serce, Gladiator, Karmazynowy przypływ, Misja, Twierdza, Król Artur.

Słuchałeś muzyki z K-PAX? Na pewno warto też przesłuchać soundtrack z filmu Purpurowe Skrzypce - jedna z moich ulubionych ścieżek dźwiękowych. Co jeszcze? Pachnidło: Historia Mordercy - moim zdaniem mus dla fana muzyki filmowej.

Źródło (The Fountain) też warto, ale pewnie te wszystkie pozycje masz przesłuchane.

Dlaczego zawsze wymieniany jest Gladiator, jeśli chodzi zarówno o muzykę filmową, jak i Zimmera, a nie chociażby Cienka Czerwona Linia?

Nudne to trochę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gówniana papka znana z poprzednich filmów studia tutaj zajęła 90% filmu a potem się zabił, wiele zmarnowanych wątków, może dwójka będzie lepsza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zacząłem oglądać na Netflixie "Paniszera" nie wiem czy zdążę do 28.02 obejrzeć dwa sezony, ale po trzech odc. jest spoko,... sorki za YT ale nie mogę go wykasować z postu 🙂

Edytowane przez lolek126

Spider-Man: No Way Home

Hym... gdybym nie widział ze trzy lata temu animowane "Spider-Man Uniwersum" pewnie by mi się podobał (animacja słusznie dostała oscara w 2019r. za realizacje). Ale niestety w wersji fabularnej nie było zaskoczenia. Nawet więcej rozczarowanie "graniem na sentymentach"... (Maguire - facet po czterdziestce grający nastolatka - szkoda). Znów kalki, walki ect. Liczę, że to "gra wstępna" przed konkretnym rozwinięciem całego uniwersum avengersów. Co do prowadzenia akcji - widać, że styl humoru z Deadpoolua musi na maksa być wykorzystany... znów szkoda bo to dowcipy nastolatków (chyba jestem na za stary na takie kino). Kilka dialogów, gagów zgrabnych. Akcja wartka, zdjęcia i efekty spoko.

Globalnie 6/10

Pierwszy sezon "Paniszera" obejrzany, od dzisiaj zaczynam drugi sezon i ostatni, a czas goni, bo do 28.02 można obejrzeć ten serial w Netflixie.

Filmy dwa z Los Angeles w tle.

Pierwszy to "W bagnie Los Angeles" z 1975 roku. Nie jest to film przyrodniczy, a niezły czarny kryminał osadzony w realiach amerykańskich końca lat czterdziestych z wieloma wątkami: politycznym (wyścig wyborczy o fotel burmistrza przy pomocy haków), rasowym (narzeczona jednego z kandydatów może złamać mu karierę i nie jest akceptowana przez jego rodzinę, bo ma domieszkę niewłaściwej krwi czy sposób traktowania Czarnych przez policjantów), obyczajowy (jeden z kandydatów jest pedofilem), społeczny (bezrobocie) i wreszcie nieźle zarysowany ten główny - kryminalny związany z pedofilią. Wszystko spaja narracja i działanie głównego bohatera, którym jest weteran wojenny Ezekiel Easy Rawlins zagrany przez Denzla Washingtona. Warto też zwrócić uwagę na dobrą rolę jego przyjaciela psychopatycznego mordercy, w którego wcielił się Don Cheadle. Film jest pikantny, ale zrobiony ze smakiem (trup ściele się w nim gęsto) i łatwy do strawienia. Jest to niewątpliwie kino godne polecenia. Nastrojem zbliżone do czarnych książkowych kryminałów amerykańskich. Tych dobrych oczywiście.

Drugim był "Jeden gniewny człowiek" z 2021 roku. Do jego obejrzenia skusiłem się nazwiskiem Jasona Stathmana. W filmie godna uwagi jest jedynie ilustracja muzyczna ściągnięta zapewne z "Sicario"/"Sicario 2"). Dla mnie, że znowu odwołam się do porównań kulinarnych, jest to nieświeży, źle przyprawiony, ciężko strawny tatar. Dlatego treści filmu nie omawiam. Dla mnie dno.

• Pokaż nowe odpowiedzi