Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu też cena dość ciekawa.

Ukryta Zawartość

tu też

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 28.12.2019 o 23:25, don111 napisał:

Możliwe że ciekawe kolumny, ale sprzedający to typowy bajkopisarz albo głąb kapuściany, jeśli naprawdę wierzy w to co wypisuje.

"Kolumny naprawdę są w doskonałym stanie, potrafią zaskoczyć brzmieniem, a już na pewno biją na głowę każdą konstrukcję z "high end'owych" salonów do 10000zł."

A dlaczego niby nie miały by tak zagrać?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Dlatego że pewnie nie słuchał takich nowych kolumn, a nawet jeśli coś słyszał to nie było to nawet 0,1% wszystkich kolumn z tej klasy. Nie jest uprawniony do takich kategorycznych stwierdzeń, zwyczajnie robi z siebie idiotę. Ile to już razy takie zdanie można przeczytać, że coś wymiata konkurencję do xx tys. 

Ukryta Zawartość

Padłem ze śmiechu. Następny bezczelny cwaniaczek, mistrz marketingu. "Okazja, para w cenie jednej kolumny", tylko że jego cena jest jak za nowe, dwa razy wyższa od rynkowej za te kolumny ?

Ukryta Zawartość

46 minut temu, don111 napisał:

Dlatego że pewnie nie słuchał takich nowych kolumn, a nawet jeśli coś słyszał to nie było to nawet 0,1% wszystkich kolumn z tej klasy. Nie jest uprawniony do takich kategorycznych stwierdzeń, zwyczajnie robi z siebie idiotę. Ile to już razy takie zdanie można przeczytać, że coś wymiata konkurencję do xx tys. 

Z racji, że miałem w miarę blisko czyli jakieś 70km to byłem prawie miesiąc temu odsłuchać tychże kolumn, zabrałem ze sobą swój wzmacniacz i źródło. Co się rzucało w oczy to kolumny bardzo zadbane, wykonanie porządne. Właściciel generalnie sympatyczny gość, miał je na wsi w nowo wybudowanym domu do którego ma się niedługo wprowadzić. Niby było wszystko ok....

.....ale okazało się, że w obu kolumnach górne woofery nie grają. Facet był przekonany, że tak to ma być ponieważ podobno ktoś na AUDIOSTEREO mu napisał, że one są tak cięte, że ich prawie nie słychać, bo obsługują tak wąskie pasmo. Wyprowadziłem go z błędu, widać było konsternację i lekkie wkurzenie (oczywiście nie na mnie tylko na fakt, że się pomylił) i postanowiliśmy zgodnie wykręcić woofery.  Przyzwoite przetworniki na podwójnym układzie magnetycznym. Zero reakcji niestety.
Myślę, że facet nie chciał sprzedać bubla, był po prostu mało świadomy i lekko zszokowany i przepraszał mnie, że jechałem tyle km na darmo. No nic trudno, nie gniewałem się ?
Poszły do naprawy, na szczęście poszły do fachowca do Pana Hyli z Wadowic. Okazało się że gdzieś były przerwy na licach więc usterka usunięta. Przynajmniej tyle wiem z korespondencji z właścicielem.

Niestety nie kupiłem, bo w okolicy pojawiły się akurat IQ 4180AT za 800 zł i na drugi dzień już były u mnie.

Co do Heco - nawet bez tych górnych wooferów rzuciło się to co, że nie jest to typowe niemieckie granie - dużo basu, dużo góry i mało średnicy. Średnica była i to porządna, góra delikatna jak na aluminiową kopułkę, nie trąciła sybilantami. Słychać było, że na basie jest potencjał - obudowa zamknięta i dwa 22cm woofery więc w pełni sprawne mogły dać dużo frajdy z grania. 

Oczywiście taki "bełkot" że coś wymiata konkurencję w takim i takim przedziale cenowym jest denerwujące ale ujmę to tak : Za tą cenę, którą woła (a można było zbić jeszcze i zbiłem) to te kolumny robią spore zamieszanie jeśli weźmiemy pod uwagę współczesne 2-3 razy droższe zestawy.

Edytowane przez robert19091990

Wie ktoś który to rok produkcji ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez KALIBER

KALIBER vel rydz .

miał ktoś kontakt z tym sklepem ? ceny zachęcające na niektóre 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, hudykot napisał:

Miejscowości brak, telefonu także...?

Jeśli nie płacił gotówką, tylko kartą lub przelew, to RCM powinno mieć jakiś ślad po transakcji.

19 godzin temu, porlick napisał:

Jeśli płacił kartą, to potwierdzenie z banku jest równoważne z dowodem zakupu.

(Mówili to w jakimś programie konsumenckim w tv, omawiając temat blaknących paragonów.)

Dziękuję za naprowadzenie.

Kusi mnie ale nie ma dowodu zakupu.

Ukryta Zawartość

Tak jak koledzy napisali plus niech podeślę zdjęcia. Chińskie podróbki mają często inny kolor izolacji na zewnątrz. Wiem bo mam 1 taki i 3 różne oryginały.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy cena minimalna zostanie osiągnięta i ile oczekuje. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez robert19091990

Wie ktoś który to rok produkcji ?

Ukryta Zawartość

Nie widze kodu, ale patrzac na konstrukcje powiedzialbym wczesne lata 60te.

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, robert19091990 napisał:

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy cena minimalna zostanie osiągnięta i ile oczekuje. 

Skończyłem czytać na "spokojnie mogłyby konkurować...."

Ukryta Zawartość

Dostawa 400zł !!!???

Nieźle...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Godzinę temu, Allmr napisał:

Skończyłem czytać na "spokojnie mogłyby konkurować...."

Zabawne że te stare trupy zamiast się rozpaść Jeszce walcują. Też bym chciał na starość ?

Fajne szeroko pasmowce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

2 godziny temu, margaryna85 napisał:

Zabawne że te stare trupy zamiast się rozpaść Jeszce walcują.

Facet przecież napisał, że są nowe głośniki i zwrotnica. Jeżeli modyfikacja zrobiona została z głową, to powinny zagrać dobrze. Dlaczego z góry zakładacie, że to dziadostwo nie warte uwagi?

7 minut temu, woyski napisał:

Facet przecież napisał, że są nowe głośniki i zwrotnica. Jeżeli modyfikacja zrobiona została z głową, to powinny zagrać dobrze. Dlaczego z góry zakładacie, że to dziadostwo nie warte uwagi?

A gdzie widzisz takie założenie?

Z tego co kiedyś czytałem to kevlarowe membrany mają tego typu wadę, że po kilkunastu latach tracą swoje właściwości co ma znaczący wpływ na ch-ke i brzmienie przetwornika, nie wiem ile w tym prawdy.
Więc ciekawe co zostało tam wymienione - czy sam Seas na Usher czy też Davis.
T9930 to nic innego jak kopia Scan Speak 9300. Pytanie czy to udana kopia?

Jeżeli cała transakcja zamknie się w okolicy 1500 zł to raczej wcale to nie będzie zła cena.

LS30 to były na prawdę dobre kolumny a już na pewno ciekawa baza do modyfikacji a Akkus to nie jest człowiek z choinki urwany tylko raczej fachowiec.

A co do opisu.... reklama dźwignią handlu i pewnie niejeden amator da się na to nabrać ?

EDIT : Oferta zakończona dosłownie kilka minut temu ? Chyba ktoś przebił albo Nas czytał ?

12 minut temu, Audio.Japan napisał:

Bardzo popularny kit ten zwrot że walcuje do 10 tys...

Walcowanie do pełnych dziesiątek jak z wiekiem po 18 wyprawiasz urodziny przy zmianie kodu z przodu ?

11 minut temu, robert19091990 napisał:

EDIT : Oferta zakończona dosłownie kilka minut temu ? Chyba ktoś przebił albo Nas czytał ?

I niech mi ktoś powie że te forum nie ma siły przebicia ?

36 minut temu, margaryna85 napisał:

I niech mi ktoś powie że te forum nie ma siły przebicia ?

Oj tam, może po prostu chciał edytować ogłoszenie i zmienić z walcowania do 10 tysi na 5 tysi a mu się ręka omsknęła i zakończył aukcję ?

EDIT :

3-4 lata temu takie same poszły za tyle :

Ukryta Zawartość

i jeszcze modyfikacja ze S16HZ

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, margaryna85 napisał:

I już wie że grają jak konkurencją za 10000 zł ?

Też mnie drażnią takie teksty, ale zauważ, że Ty napisałeś w podobnym stylu tylko w drugą stronę ?

5 godzin temu, Allmr napisał:

A gdzie widzisz takie założenie?

Wynika to z kontekstu Waszych postów.

4 godziny temu, robert19091990 napisał:

LS30 to były na prawdę dobre kolumny a już na pewno ciekawa baza do modyfikacji a Akkus to nie jest człowiek z choinki urwany tylko raczej fachowiec.

Dokładnie ?

Cena tego Danonka podejrzanie atrakcyjna podobnie jak topowego Sony, którego też sprzedaje. Jeśli ktoś ma blisko i szuka czegoś przyzwoitego w takiej kwocie to lepiej nie mógłby trafić. Przynajmniej zweryfikuje, czy ta oferta to podpucha.

Mimo wszystko znając już trochę życie i ludzi zalecam ostrożność.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

46 minut temu, costa brava napisał:

no ja nawet chciałem ale gosc nawet nie przeczytał wiadomości przez olx sprzed kilku tygodni,  a telefonu niet ?

Mi też nie odpisał. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.