Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

cir

Pokaż mi punkt naszej netykiety, z którego wyraźnie by wynikało, że wysłanie komuś jednego maila z zaproszeniem na inne forum, jest zabronione.

Dywersyjne dzialania na szkode forum/prowadzonej dzialalnosci gospodarcaej - jest prawnie zabronione. Werbowanie uzytkownikow na forum konkurencyjne jest wlasnie dywersja. Reklamowanie konkurencyjnych forów jest zabronione w regulaminie.

EOT.

Ale "dupa" przechodzi!:)

Bo dupa Jacusiu do w zasadzie mile okreslenie i neutralne pod wzgledem orientacji seksualnej. Nie ma wiec co o dupe kopii kruszyc :-))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dywersyjne dzialania na szkode forum/prowadzonej dzialalnosci gospodarcaej - jest prawnie zabronione. Werbowanie uzytkownikow na forum konkurencyjne jest wlasnie dywersja. Reklamowanie konkurencyjnych forów jest zabronione w regulaminie.

Podaj punkt regulaminu z którego wynika to co piszesz.

cir pisze, że to jest w netykiecie, Ty że w regulaminie ale żaden z Was nie może nam tutaj konkretnego punktu podać?

Edytowane przez HQ150

Ale "dupa" przechodzi!:)

Mnie rochu "dupę" jednak usunął :) Choc nawet sam ja wykropkowałem.

Taki delikatniś....

Edytowane przez jar1

HQ150 jak zawsze napisz do admina moze on zrozumie lepiej

moderacja juz wyjasniła co miała -zakładka Regulamin

""""Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety,""""

""""W razie nieprzestrzegania Regulaminu oraz Netykiety Moderator może przyznać Ci ostrzeżenie. Jeśli nadal nie będziesz przestrzegał regulaminu Twoje konto może zostać zablokowane na określony czas lub na zawsze (ban)"""""

w taryfikatorze ostrzezen ułozonym przez administracje forum jest zakladka - spamowanie i w zwiazku z tym mamy konsekwencje

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

HQ150.

Drogi bojowniku o wszelkie kodeksy i zapisy - znajdz sobie sam. A kiedy nadal nic nie znajdziesz w temacie ochrony prowadzonej dzialalnosci gospodarczej, ani w regulaminie forum, ani w zapisach netykiety, ani w Prawie RP. To bedziesz musial przyjac do wiadomosci, ze my i Wlasciciel tego forum i tak na to nie pozwolimy.

Dalsze naturalne w Twoim przypadku, wiercenie nam dziury w ..... moze poskutkowac co najwyzej utrata cierpliwosci ktoregos z modow. Niczym wiecej.

W.

Wywołałeś, więc się zapytam, czy, zgodnie z tam i zasadami,, co tak w wielu słowach starasz się wyrazić, sam juz usunąłęs "stamtąd" swoje konto?

Od dnia w którym zostałem moderatorem na AudioStereo nie zalogowałem się ANI RAZU. Nie wspomnę, że dziwnym trafem czy to przypadkiem nie mogłem tego zrobić przez tydzień własnie po tym jak zostałem tutaj modem.

W efekcie po tygodniu braku mozliwości logowania - odpuściłem sobie DEFINITYWNIE temat tamtego miejsca.

Nie wnoszę także o usunięcie konta, swoich postów itd. bo uważam to za dziecinadę. Jeśli ktoś we wspomnianym miejscu uzna, że chce likwodacji mojego konta - prosze bardzo!

Nie dlatego, bo się na kogoś obraziłem, bo mam pretensje o coś - po prostu są to prywatne miejsca i one dzisiaj są, a jutro ich może nie być.

Jak zostanie zlikwidowane jakieś forum w sieci to mam rwać włosy z głowy? To nie jest moje życie, to pewna część życia powiązana z pasją, a nie jej sens. Nie słucham muzyki czy buduje swoje kolejne systemy audio bo jestem na AudioStereo, tylko dlatego, że słucham muzyki itd. jestem na AS.

Tak, nie usunąłem konta. Nie zalogowałem się więcej na tamtym forum uznając pewien rozdział za zamknięty. Powód? Wieczne animozje kilku osób do tego miejsca. Wracanie do tego co było, jak było i dlaczego było.

Najbardziej oblegany temat w "krainie szczęśliwości" to na tamten czas "a co słuchac na...", gdzie pomyje lały się strumieniami.

Natomiast gdy powstał temat stricte o np. muzyce niewiele osób miało co do powiedzenia. ot i cała kraina szcześliwości.

Temat uważam za wyjasniony

]

W końcu nie rozumiem gdy jeden z drugim publicznie wręcz biło się o usunięcie konta na AS, by non stop tutaj wchodzić i wrzucac swoje 3 grosze. Do tego te 3 gorsze zawsze pełne pretensji, uwag i złośliwości.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Od dnia w którym zostałem moderatorem na AudioStereo nie zalogowałem się ANI RAZU. Nie wspomnę, że dziwnym trafem czy to przypadkiem nie mogłem tego zrobić przez tydzień własnie po tym jak zostałem tutaj modem.

W efekcie po tygodniu braku mozliwości logowania - odpuściłem sobie DEFINITYWNIE temat tamtego miejsca.

Nie wnoszę także o usunięcie konta, swoich postów itd. bo uważam to za dziecinadę. Jeśli ktoś we wspomnianym miejscu uzna, że chce likwodacji mojego konta - prosze bardzo!

Nie dlatego, bo się na kogoś obraziłem, bo mam pretensje o coś - po prostu są to prywatne miejsca i one dzisiaj są, a jutro ich może nie być.

Jak zostanie zlikwidowane jakieś forum w sieci to mam rwać włosy z głowy? To nie jest moje życie, to pewna część życia powiązana z pasją, a nie jej sens. Nie słucham muzyki czy buduje swoje kolejne systemy audio bo jestem na AudioStereo, tylko dlatego, że słucham muzyki itd. jestem na AS.

Tak, nie usunąłem konta. Nie zalogowałem się więcej na tamtym forum uznając pewien rozdział za zamknięty. Powód? Wieczne animozje kilku osób do tego miejsca. Wracanie do tego co było, jak było i dlaczego było.

Najbardziej oblegany temat w "krainie szczęśliwości" to na tamten czas "a co słuchac na...", gdzie pomyje lały się strumieniami.

Natomiast gdy powstał temat stricte o np. muzyce niewiele osób miało co do powiedzenia. ot i cała kraina szcześliwości.

Temat uważam za wyjasniony

]

W końcu nie rozumiem gdy jeden z drugim publicznie wręcz biło się o usunięcie konta na AS, by non stop tutaj wchodzić i wrzucac swoje 3 grosze. Do tego te 3 gorsze zawsze pełne pretensji, uwag i złośliwości.

Ależ nie musisz się zbytnio przejmować, po prostu dostałes "lepszą" propozycję na AS. :)

Samo życie, i jakie jest cudne, prawda?

Nie ma się co przejmować grupą osobników, których celem jest kupowanie rzeczy z limitowanej serii. To taka cecha ludzi pozbawionych własnego zdania.

nie rozumiem gdy jeden z drugim publicznie wręcz biło się o usunięcie konta na AS, by non stop tutaj wchodzić i wrzucac swoje 3 grosze. Do tego te 3 gorsze zawsze pełne pretensji, uwag i złośliwości.

też tego nie rozumiem.....kiedyś zrobiłem porównanie forum do knajpki - jakoś tak swojsko się wtedy robi ;-)

knajpka to jedzenie, alkohol , muzyka i fajne towarzystwo....jedni wolą byc w tej knajpce a inni w drugiej

ale nie rozumiem jak ktoś zamyka konto na forum ( przecież jednoznacznie daje znać że tu mi nie odpowiada) ale przechodząc obok knajpki zawsze otworzy drzwi by krzyknąć ''ja tu nie wejdę''

(pretensje,uwagi, złośliwości) po czy wybiega i udaję się do tej drugiej....

.....jestem prosty chłopaczyna i tak właśnie to odbieram....dla mnie to smarkateria ;-)

....dziś idę do takiej rzeczywistej knajpy by w oparach dymu i alkoholu spędzić miło czas

z przyjaciółmi ;-) ....muzyka też będzie....;-)

życie, i jakie jest cudne, prawda?

Zawsze. Dlatego szkoda czasu na złośliwości...o czym powinno się pamiętać właśnie zawsze i wszędzie.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

wrrrrrrrrrrr ; )

---

A tak na poważnie.

Skoro prawie wszyscy "gwiazdorzy" dobrowolnie wybrali emigrację to jest to wielka szansa dla tego forum.

Postarajmy się z niej skorzystać.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Mój kot mnie uwielbia, odkąd zacząłem stosować Twe rady. Do dupy tylko, że patrząc na wirującą płytę - dostaje kręćka!

:)

".Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją"

Cytat z czasów analogowych, kiedy cenzorzy mieli nożyce,

a niekiedy i kije...ale za "dupę" owych instrumentów nie używali.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

prawie wszyscy "gwiazdorzy"

Moderatorze, proszę nie atakować personalnie :). Poza tym, "prawie" czyni różnicę, zdarzają się nadal próby zachwiania równowagi na AS, jak np. ostatni lekkomyślny wjazd harlejem w jednym z wątków :).

Zbiegł z miejsca zdarzenia, zanim to stwierdzono. Ale najpewniej był bez ochraniacza głowy :).

Widzę, że masz problem z Harrym - ja nie mam. Lubiłem jak on tutaj jeżdził i kręcił kółka, i lubiłem przekomarzać się z nim - szanuję Harleya.

Parker's Mood

Harley to zło w czystej, skondensowanej do maximum postaci. Ale ubrane w piękne słówka.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No, właśnie...

A Salonik wciąż zamknięty...

Prace trwają, by chamów, jak ja - dopuścić?

Gość rydz

(Konto usunięte)

No, właśnie...

A Salonik wciąż zamknięty...

Prace trwają, by chamów, jak ja - dopuścić?

Jacku ! ależ po cóż Ci ta MINA , spać nie będziesz mógł , a i ańćka nie pomoże . :)

Teoretycznie na starcie grupa konkurencja nie jest, ale po przekroczeniu masy krytycznej nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić z niego publiczne forum zgodnie z zasadami pozycjonowania skierowane do klientów HIEND. Reklamy to można sprzedawać na samym końcu. PR i marketing szeptany jest zresztą skuteczniejszy. Na razie jest to zdobywanie przyczułka i oczekiwanie na wynik. Negatywne wypowiedzi o jakości aktualnych wpisów na AS pozostałych użytkowników, wrogiego nastawienia do moderacji i co tam jeszcze się wymyśli. Czyli zniechęcanie do aktywności tutaj. W sumie, to dla mnie zwykłego usera jest bez różnicy, ale z bajek jakiś czas temu wyrosłem :) Co do PRIV oczywistą powinna być zasada, że jeśli istnieje uzasadnione podejrzenie działania na szkodę właściciela, to podlegać może kontroli. Jeśli są wrogie, to powinien to być ban. Upomnienie to wyjątkowa pobłażliwa reakcja.

• Moderatorzy

Teoretycznie na starcie grupa konkurencja nie jest, ale po przekroczeniu masy krytycznej nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić z niego publiczne forum zgodnie z zasadami pozycjonowania skierowane do klientów HIEND. Reklamy to można sprzedawać na samym końcu. PR i marketing szeptany jest zresztą skuteczniejszy. Na razie jest to zdobywanie przyczułka i oczekiwanie na wynik. Negatywne wypowiedzi o jakości aktualnych wpisów na AS pozostałych użytkowników, wrogiego nastawienia do moderacji i co tam jeszcze się wymyśli. Czyli zniechęcanie do aktywności tutaj. W sumie, to dla mnie zwykłego usera jest bez różnicy, ale z bajek jakiś czas temu wyrosłem :) Co do PRIV oczywistą powinna być zasada, że jeśli istnieje uzasadnione podejrzenie działania na szkodę właściciela, to podlegać może kontroli. Jeśli są wrogie, to powinien to być ban. Upomnienie to wyjątkowa pobłażliwa reakcja.

Znamienne jest to, że pomiomo tego iż AS przeżyło juz kilka schizm (większość w atmosferze gniewu i wzajemnych pretensji - a wiec tak samo jak w tym wypadku), to jednak nigdy wcześniej nowo założone forum nie mialo na celu zniszczenia swojego matecznika którym jest AS...

Ciekawe, że ludzie, którzy widzieli tu tylu dwulicowych chamów nie mają problemu z zachowaniem sie na wskroś dwulicowo wysyłając sekretne maile z zaproszeniami słane z kont klonów.

Ciekawe, że osoby które tak bardzo psioczyły na to że ktoś z zewnątrz mógłby czytać Ich salonik - a przecież "im chodzi tylko o skrawek miejsca gdzie mogliby pisać bez trolli" - teraz gdy mają takie miejsce, bezustannie wchodzą na AS i trollują.

Smutne jest to, że o ile wcześniejsze odlamy, tj. Audiohobby i audiomaniacy powstawały po solidnych i częściowo uzasadnionych zatargach z niekompetentną moderacją, to Oni potrafią żyć rownolegle do AS bez większego bólu. Z kolei audiokoloedzy (czy jak tam sie te forum nazywa), dostali od moderacji więcej niż ktokolwiek inny wcześniej (salonik) a wiec nie mogą powiedzieć, ze moderacja nie starala sie czegoś zmienić i zatrzymać ich tu.

Przeciez cały koncept saoliniku jaki zaproponowali zostal przyjęty praktycznie bez żadnych uwag, mieli wszystko jak chcieli i sami to zniszczyli nadużywając "wladzy" jaka dawalo przyznawanie nieuzasadnionych żółtych kartek.

Żałosne jest to, że tak bardzo wrażliwi na słowa trollów, sami nie maja problemu z grupowym bluzganiem na cześć użytkowników AS...

A najbardziej żałosne jest to, że przeczytają to szybciej w tej zakladce niż gdybym umieścił to na ich super forum - bo po prostu częściej tu siedzą... Wystarczy wejść na konto kilku kluczowych schzimowcow by przekonać się, że

wiekszosc z nich wchodzi tu co 2-3 h każdego dnia. Pewnie że im wolno, ale czego im wciąż brakuje i po co to robią zamias budować Brave New World?

-----------------

Spokojnie, od początku było do przewidzenia, że nowy garaż dla harleya mimo niezłego towarzystwa, okaże się zbyt ciasny i jego operator będzie wracał na AS. Być może będzie chciał wrócić na stałe, choć wewnętrzna duma na to nie będzie pozwalała.

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.