Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tak jest jeśli korzysta się z emotikon Audiostereo.
Jeśli wklei się jakąś z zewnątrz to jest OK.
Przynajmniej u mnie.

W dniu 15.08.2021 o 22:30, Jaro_747 napisał:

Problem z emotikonami jest chyba specyficzny dla Firefoxa.

Na Operze jest podobnie, albo tak samo źle, albo jeszcze gorzej.

22 godziny temu, jar1 napisał:

Problem jest już od jakiegoś czasu. Dotyczy również wklejanych obrazków. Trudno jest przeskoczyć np. na dół, by coś dopisać. Dopiero przesuwanie się strzałkami (najpierw w prawo, potem w dół) na klawiaturze pomaga ustawić się pod obrazkiem.

Myszką się nie udaje.

Na Operze też tak mam.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

@Espectro: czy możesz ustosunkować się do naszej prośby o osobne konta dla moderatorów do działań moderatorskich i zwyczajnej aktywności na forum? Nie unikaj proszę tematu, bo Twoi podopieczni odlatują coraz wyżej i przymus czytania efektu tych odlotów robi się męczący.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Administratorzy

Można pomyśleć nad jakąś opcja, która ukryje podpis moderator przy wpisach prywatnych. Jeśli mod dyskutuje w polityce czy kościele, to wtedy faktycznie kiepsko to wygląda z podpisem "moderator", jeśli wyraża swoje prywatne zdanie.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Moderatorzy
Godzinę temu, dskrzyp napisał:

Można pomyśleć nad jakąś opcja, która ukryje podpis moderator przy wpisach prywatnych. Jeśli mod dyskutuje w polityce czy kościele, to wtedy faktycznie kiepsko to wygląda z podpisem "moderator", jeśli wyraża swoje prywatne zdanie.

Też niezły pomysł, ale istotą rzeczy jest to, aby moderator nie moderował dyskusji, w której sam bierze udział. Myślę, że to można również rozwiązać jakimiś Waszymi wewnętrznymi "rozporządzeniami".

1 godzinę temu, d-t-x napisał:

@Espectro: czy możesz ustosunkować się do naszej prośby o osobne konta dla moderatorów do działań moderatorskich i zwyczajnej aktywności na forum? Nie unikaj proszę tematu, bo Twoi podopieczni odlatują coraz wyżej i przymus czytania efektu tych odlotów robi się męczący.

Pisałem o tym ze trzy lata temu, nie przeszło... 

nagrywamy.com

• Administratorzy
7 minut temu, Marcinus napisał:

Też niezły pomysł, ale istotą rzeczy jest to, aby moderator nie moderował dyskusji, w której sam bierze udział. Myślę, że to można również rozwiązać jakimiś Waszymi wewnętrznymi "rozporządzeniami".

Wystarczy przyjąć takie założenie i po sprawię.

Aktualnie jeżeli sprawa go samego dotyczy to zgłoszeniem zajmuje się ktoś inny z moderacji / administracji.

Nie ma czegoś takiego że sam moderator zgłasza oraz rozpatruje zgłoszenie.(choć może, ale przyjmujemy że nie robi tego)

Ale jeżeli chcecie można w regulaminie umieścić wzmiankę o takowym fakcie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, dskrzyp napisał:

A nie prościej żeby administracja poprosiła moderatorów by powstrzymali się od dyskusji w "gorących" wątkach światopoglądowych, bo to fatalnie wygląda i odbiera tej ważnej funkcji  jakąkolwiek powagę i legitymację do działania. Tak byłoby zdrowo i przejrzyście.

A ukrywanie oznaczenia pełnionej funkcji, to wyglądać będzie  jak nie przymierzając, pudrowanie nie powiem czego, żeby nie wyhaczyć ostrzeżenia 😄

A jak ktoś ma nieprzepartą potrzebę dyskusji na takie tematy, co też się zdarza, to przecież nie musi być moderatorem. To chyba nie jest funkcja obowiązkowa.

Edytowane przez Tomeq

No i wracamy do punktu wyjścia, czyli rozdzielenia kont moderatorów i użytkowników. Co to niby za problem jest? Można to zrobić w 60 sekund.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
39 minut temu, Espectro napisał:

Wystarczy przyjąć takie założenie i po sprawię.

Aktualnie jeżeli sprawa go samego dotyczy to zgłoszeniem zajmuje się ktoś inny z moderacji / administracji.

Nie ma czegoś takiego że sam moderator zgłasza oraz rozpatruje zgłoszenie.(choć może, ale przyjmujemy że nie robi tego)

Ale jeżeli chcecie można w regulaminie umieścić wzmiankę o takowym fakcie.

Zawsze zasada pisana lepsza niż niepisana 🙂 

Edytowane przez Marcinus

Ja bez żadnego trybu, jako rzecze klasyk.

Mam pytanie następujące:

Jeśli za niewinne "banialuki" rozmówca otrzymuje ileś punktów i bana na jakiś czas - ile można otrzymać za chamstwo i nienawiść do ludzi - tego typu?

Bardzo proszę o wnikliwą analizę poniższego tekstu, bo powoli zaczynam się gubić i zatracać, co wolno, a czego się nie powinno pisać.

Dziękuję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wiem o co chodzi z tymi banialukami, ale wpis z powyższego obrazka już wywaliłem, a autora ukarałem punktami. Uzbierał już na knebel tygodniowy. 

57 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jeśli za niewinne "banialuki" rozmówca otrzymuje ileś punktów i bana na jakiś czas - ile można otrzymać za chamstwo i nienawiść do ludzi - tego typu?

To ja też bez żadnego trybu.

Ile się należy za gardzenie ludźmi?

Jeśli trzeba, mogę wkleić cytat z Bobcata.

15 godzin temu, jezz napisał:

To ja też bez żadnego trybu.

Ile się należy za gardzenie ludźmi?

Jeśli trzeba, mogę wkleić cytat z Bobcata.

Otóż to. A co z gardzeniem ludzi, tzw pisiakow.  A może to nie ludzie? 

Jezeli ktoś gardzi lewakami i dostaje punkty, to również ten kto gardzi tzw prawakami, a nawet pisiakami( ci są akurat po środku) powinien punkty dostawać. Formy pogardy bardzo zbliżone. Przykładów mnogo.

Także ukaranie pana 747 w tym kontekście mocno nie fair. No chyba, ze moderatorowi bliżej do jednych, i dalej do drugich, co jest oczywiste. 

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Moderatorzy
2 godziny temu, bubusia napisał:

Otóż to. A co z gardzeniem ludzi, tzw pisiakow.  A może to nie ludzie? 

Jezeli ktoś gardzi lewakami i dostaje punkty, to również ten kto gardzi tzw prawakami, a nawet pisiakami( ci są akurat po środku) powinien punkty dostawać. Formy pogardy bardzo zbliżone. Przykładów mnogo.

Także ukaranie pana 747 w tym kontekście mocno nie fair. No chyba, ze moderatorowi bliżej do jednych, i dalej do drugich, co jest oczywiste. 

Czy ktoś Cię nazwał "prawackim bydłem" albo "pisiatym nawozem"?

43 minuty temu, Marcinus napisał:

Czy ktoś Cię nazwał "prawackim bydłem" albo "pisiatym nawozem"?

A tu na ostatniej stronie Polityki "pizdrate barany" - co prawda nie bezpośrednio do mnie, ale równiez do mnie/nas sie tak zwracano.

Ukryta Zawartość

Panie moderatorze, odpowiedziałem na post pod którym dałeś serduszko.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

11 minut temu, Jacchusia napisał:

tu na ostatniej stronie Polityki "pizdrate barany" - co prawda nie bezpośrednio do mnie, ale równiez do mnie/nas sie tak zwracano.

No to uściślijmy, panie inżynierze.

"Pizdrate barany" nie dotyczyły ani ciebie, ani żadnego z forumowych Kolegów.

Określiłem tak wyłącznie decydentów z PiSu, którzy NIE MIELI ŻADNEGO ZAMIARU wysłać samolotów po swoich wczorajszych dobroczyńców. Gdy Polska zadygotała z oburzenia i zdenerwowania - wtedy dopiero zaczęli na oślep coś kombinować.

Nazwanie autorów takiego haniebnego zaniechania "baranami" - jest określeniem delikatnym, wyciszonym, stonowanym i nadzwyczaj grzecznym.

Tyle.

18 minut temu, Jacchusia napisał:

A tu na ostatniej stronie Polityki "pizdrate barany" - co prawda nie bezpośrednio do mnie, ale równiez do mnie/nas sie tak zwracano.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

6 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Określiłem tak wyłącznie decydentów z PiSu, k

Przepraszam, ale za delikatniejsze określenie decydenta głównego w senacie, specjalisty od niezaklejanych kopert, dostałem punkty, więc jak to jest ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 minuty temu, xniwax napisał:

Przepraszam, ale za delikatniejsze określenie decydenta głównego w senacie, specjalisty od niezaklejanych kopert, dostałem punkty, więc jak to jest ?

Jest tak: 

Ukryta Zawartość

A Ty dostajesz punkty za bezpodstawne bicie piany.

Ukryta Zawartość

Ale przecież wam wszystkim moi drodzy bardzo dobrze się pływa w tej polityczno-kościelnej rzece - podwyższa wam adrenalinę, możecie kablować jeden na drugiego, nurkować do samego dna po czym wychylać głowy i nabierać powietrza i znowu sru w głębiny... co jest nie tak? Gdyby wszyscy zgodnie żyli i mieli jednakowe zdanie, to zaręczam, że szybko wypisalibyście się z tego forum i szukali kochanej rzeki gdzieś indziej w cyberprzestrzeni, a tak proszę - codzienne bicie piany o to samo, codziennie ta sama rzeka i ci sami nurcy głębinowi... więc nie rozumiem waszych problemów. Owszem, można żyć z jedną nerką, lewą, prawą, obojętnie z którą, ale jak działają dwie, to zawsze to lepiej, tak? O mózgach nie mówię, bo prawa półkula podsuwa pomysł, a lewa 'podpowiada' jak go realizować... 😁 Jedna bez drugiej nie może istnieć i się wzajemnie komunikują - o właśnie komunikacja! To podstawa! Bez komunikacji będzie jak w Afganistanie.

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

katotaliby

3 godziny temu, jacekm22 napisał:

Kato-taliban

6 godzin temu, sly30 napisał:

katole też nienawidzą kobiet, ich wolności, poglądów, chęci kształcenia się i robienia karier. Za to bardzo chętnie gwałcą dzieci.

12 godzin temu, papageno napisał:

Polnische Katotaliben

naprawdę nikt z moderacji i administracji tego nie widzi ?

9 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Na pohybel złodziejom!!!

Sławciu kochany!!!

Moderacja to nie jest cenzura a ty chciałbyś to połączyć!

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
4 minuty temu, slawek.xm napisał:

naprawdę nikt z moderacji i administracji tego nie widzi ?

Bywa i tak że moderacja ma własne życie prywatne. Wszystkich decyzji nie może podejmować jedna osoba a takowe zachowania trzeba by przedyskutować. 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Espectro napisał:

Bywa i tak że moderacja ma własne życie prywatne. Wszystkich decyzji nie może podejmować jedna osoba a takowe zachowania trzeba by przedyskutować. 

osobiście mi pisałes ,ze są to zdecydowanie sława obraźliwe

widzę ,że teraz chcesz to dyskutować

szybko zmieniasz poglądy

• Administratorzy
1 minutę temu, slawek.xm napisał:

osobiście mi pisałes ,ze są to zdecydowanie sława obraźliwe

widzę ,że teraz chcesz to dyskutować

szybko zmieniasz poglądy

Nie zmieniam nadal tak uważam ale większe akcje raczej moderacja wspólnie powinna podejmować czy kara sie za takowe wpisy czy tylko ukrywa itd....

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Moderacja to nie jest cenzura a ty chciałbyś to połączyć!

Im się właśnie marzy cenzura. I kato-szariat.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Espectro napisał:

Nie zmieniam nadal tak uważam ale większe akcje raczej moderacja wspólnie powinna podejmować czy kara sie za takowe wpisy czy tylko ukrywa itd....

jeden ze zgłoszonych podobnych wpisów zniknął drugi został

ale oczywiście następne wyrastają jak grzybki po deszczu 🙂

Edytowane przez slawek.xm
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.