Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Jak sie komuś zgodne z Regulaminem wypowiedzi Doktorka nie podobają, to niech sam tu nie przyłazi.

Zablokowali mnie w temacie o koronawirusie miesiąc temu na tydzień! 🙂 Blokada trwa. @Espectro - wiesz o tym? Co powiesz na to? Bo przypomina mi to cztery dawki jednodawkowej szczepionki. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

13 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Zresztą co to znaczy " robi się chaos " ?

Chaos - bo może nie nadążają ze zgłaszanymi wpisami ? Nie wiem.

Tam akurat  ("na żywo z Ukrainy") bywał wysyp "obrzydliwości" i nie ma jak oceniać, czy to info ("fakt") czy fałszywka ('fake').

Proszę, nie odpisuj, nie zaśmiecajmy tematu funkcjonalnego.

Jeszcze tylko jedno:

Po wpisie #10533 powinny być konsekwencje.

Nie wiem jak to zgłosić, bo sugestia autora wpisu mi nie pasuje do enumeratywnego wyliczenia zarzutów.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Ja mam dokładnie to samo. Miałem być zablokowany na 7 dni w wątku o koronawirusie i jestem zablokowany tam JUŻ PONAD MIESIĄC!  A bo tak, bo ktoś ma taki kaprys.

Chyba u Pana był perm. 

Obecnie tylko 2 osoby z piątku miały bana czasowego.

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Bo bylem 7 dni na banie. Ktoś uznał, że nie chce, bym pisał, więc MAJĄC CZYSTE KONTO dostałem 12 punktów w 15 minut!!! Czary-mary. Częściowo BEZ UZASADNIENIA nawet - po co się wysilać? Takie rzeczy tu się dzieją. Wyobrażasz sobie?

Przecież to jest skandal!!! Prosiłem @Espectro o zdjęcie punktów, to mi zdjęto POŁOWĘ!

POŁOWĘ! 😞 Czyli wiedzą doskonale że to wszystko pic na wodę ale jakiś bacik chcą sobie przez 30 dni zachować. Przecież wojna trwa.

Ja te punkty zdejmowałem. CO do reszty aktualnie trwają rozmowy. 

Godzinę temu, dulon184 napisał:

Jeśle ten nawiedzony Maju tak się męczy ty matołkiem to Oswiadczam .

O Ile się nie mylę to JA tego matołka TAK nazwałem .

Będzie ban. To bedzie . Nie będe płakał że jakiś matołek matołka przeżyc nie potrafi .

ZaklaDAMŻE GDYBY NA ULICY W PYSK DOSTAŁ TO POLECIAŁ BY DO MAMUSI ŻEBY SMARKA MU WYTARŁA .

Pozdrawiam Cie matołku .

To do Majowego.

Wpis z tego co pamiętam sam ukrywałem 10 sec po dodaniu. Co do innych przypadków nie kojarzę. (tak stanowi notatka moderatorska)

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Ja mam dokładnie to samo. Miałem być zablokowany na 7 dni w wątku o koronawirusie i jestem zablokowany tam JUŻ PONAD MIESIĄC!  A bo tak, bo ktoś ma taki kaprys.

To nie jest w porządku.

TO JEST KOMPROMITACJA!!!

Nie. To jeden mod jest zajechany. Taki pracuś. Reszta OK. Parzy okazji: @Espectro - jesteśmy ludźmi cywilizacji łacińskiej. W naszej cywilizacji nie ma tradycji sądu kapturowego. Osoba sędziego (i kata w jednej osobie) POWINNA BYĆ ZNANA!!! W formularzu o przyznanych punktach nie ma słowa, który mod je przyznał. Tak nie powinno być bo to jest sąd kapturowy i ukrywanie osoby która dała mi 12 punktów w 15 minut. Choć nie musicie wcale ukrywać, jak i tam wiem, kto to.

Czasami przez pomyłkę gdy kilku moderatorów rozstrzyga wpisy wlepia za ten sam wpis kilkukrotnie. NIe zawsze jesteśmy w stanie to sprawdzić w czas. 

41 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pytanie do moderacji. Został zablokowany wątek o wojnie na Ukrainie bez podania powodu. Nie muszę chyba przypominać,że to obecnie najważniejsze wydarzenie na świecie ? Jaki jest powód tak drastycznej decyzji ? Tłumaczenie o nieregulaminowych wpisach , braku kultury czy łamaniu dobrych obyczajów przez forumowiczów jest dla mnie niezrozumiałe. Bo zamiast zamykać wątek powinno się eliminować same wpisy albo karać ich autorów .Zamknięcie wątku spowoduje najpewniej wpisy na temat wojny w innych watkach. Czyli nie na temat .

Temat zamknięty do poniedziałku.

Ilość przybywających zgłoszeń była większa niż ilości wpisów w tym temacie. 

Będzie odblokowany.

29 minut temu, il Dottore napisał:

Zamknęli wątek wojenny bo ban mi się skończył, żebym broń Boże tam nic nie napisał. A ja nawet nie miałem zamiaru.

Według teorii spiskowych tak było.

Zaś według prawdy nie.

25 minut temu, xetras napisał:

Prawo władz forum, żeby zamykać jakiś temat (mamy niedzielę - to nie jest dzień powszedni), kiedy robi się chaos.

Gdy robi się młyn nie do ogarnięcia w krótkim czasie przez kilka osób. Tylko tyle.

13 minut temu, il Dottore napisał:

Co powiesz na to? Bo przypomina mi to cztery dawki jednodawkowej szczepionki. 🙂

Nie wiem ja przyjąłem tylko 3 do tego czasu. 

Zaś z notatki widzę iż miał Pan mieć perma i ma w tym temacie.

11 minut temu, xetras napisał:

Chaos - bo może nie nadążają ze zgłaszanymi wpisami ? Nie wiem.

44 zgłoszenia w przeciągu ok 2-3 godzin ? w sumie z 60 w ciagu dnia ? Możliwe nawet bardzo.

🙂

ps. Proszę bez offtopów tutaj w temacie i zaczepki personalne będą karane. 

Jutro dam znać co z banami czasowymi w tematach. Aktualnie stan jest taki żę każdy kto miał czasowy to ma już zdjęty zaś jeżeli miał perma to ma perma. W gre wchodzi takżę dopisanie info o przyczynie takowego bana w temacie w versji 2.0.

Spokojnego weekendu.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

18 minut temu, Espectro napisał:

Chyba u Pana był perm. 

Nie - nie było perma. Była wpisana data zdjęcia bana. Upłynęła 3 tygodnie temu ale to nie jest problem dla nikogo. Taki jest tu porządek.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Administratorzy
5 minut temu, il Dottore napisał:

Nie - nie było perma. Była wpisana data zdjęcia bana. Upłynęła 3 tygodnie temu ale to nie jest problem dla nikogo. Taki jest tu porządek.

Upłynęło 3 tygodnie temu i dopiero teraz Pan o tym pisze ? 

Możliwe że poprawiłem permem po wstępnym banie na dzień dwa.

Dam jutro znać.

3 minuty temu, Espectro napisał:

dopiero teraz Pan o tym pisze ? 

W ogóle bym do Pana nie pisał, nie zwykłem żebrać o odblokowanie.

Piszę tylko przy okazji skandalu z 12(!!!) punktami w 15(!!!) minut!

Co tu się teraz dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie...

Edytowane przez il Dottore

Niedobrze. Duży i bardzo potrzebny temat o Ukrainie został zamknięty. To, że duże portale wyłączyły komentarze i nie pozwalają się wypowiedzieć ludziom już mnie przestało dziwić, ale tutaj? W głowie się nie mieści.

Edytowane przez Lumperator

.

1 minutę temu, Lumperator napisał:

Niedobrze. Duży i bardzo potrzebny temat o Ukrainie został zamknięty. To, że duże portale wyłączyły komentarze i nie pozwalają się wypowiedzieć ludziom już mnie przestało dziwić, ale tutaj? W głowie się nie mieści.

A co w tym nadzwyczajnego skoro za sprawą tych samych kilku userów dyskusja zamieniła się w festiwal tych samych obelg? Już wiem, bana na wątek powinno dostać właśnie tych kilku userów a nie całe Forum.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

54 minuty temu, Espectro napisał:

Czasami przez pomyłkę gdy kilku moderatorów rozstrzyga wpisy wlepia za ten sam wpis kilkukrotnie. NIe zawsze jesteśmy w stanie to sprawdzić w czas. 

Myślę, że czas pomyśleć o programowym rozwiązaniu sprawy, po co potem wieczne ale w tym wątku. 🙂

15 minut temu, malikali napisał:

Myślę, że czas pomyśleć o programowym rozwiązaniu sprawy, po co potem wieczne ale w tym wątku. 🙂

Jestem za: proponuję za każdy wpis, którego treść ogranicza się do obraźliwego określenia oponenta (np ruski agent, płaskoziemca, antyszczep, kat0pisi0r) z automatu dawać punkty a trole szybko się z Forum wykruszą.

Edytowane przez szymon1977

Ten chaos w wątku zrobiony został właśnie po to, by go zamknąć. To oczywiste.

W Rosji też nie może istnieć żaden "wątek" pokazyjący bestialstwo działań bandyckiej ekipy z Kremla. 

Edytowane przez jar1
2 godziny temu, il Dottore napisał:

Ktoś uznał, że nie chce, bym pisał, więc MAJĄC CZYSTE KONTO dostałem 12 punktów w 15 minut.

Spoko, też tak miałem, tylko szybciej.

5 minut temu, jar1 napisał:

Sugerujesz, że po to zwyzywabo innych userów od ruskich agentów, żeby wątek zamknięto co uniemozliwi dalsze wyzywanie ich od ruskich agentów? To się kupy nie trzyma!

36 minut temu, Bobcat napisał:

Możesz sobie proponować.

W końcu do Ciebie dotarło, że "mogę", musisz jeszcze zrozumieć, że nie "sobie".

Rzeczy okropne się dzieją, a klimat na Forum bez zmian: ta sama śmietanka, te same obelgi, pod adresam tych samych osób wypluwa, tylko mówiąc o "pojednaniu" gęby ofiarami wojny sobie wycierają. Nie nazwę tego zachowania po imieniu, bo nie znam określenia zgodnego z Regulaminem. Ale szczerze wierzę w ludzi i mam nadzieję, że za tymi forumowymi maskami politycznych gburów, w realnym świeci biją serduszka a w nich świecą płomyczki.

Godzinę temu, jar1 napisał:

W Rosji też nie może istnieć żaden "wątek" pokazyjący bestialstwo działań bandyckiej ekipy z Kremla. 

wszak to przeciez operacja

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

10 godzin temu, costa brava napisał:

Ale możesz sobie popisać o książkach...jakie to humanitarne 

Jestem oczywiście bardzo wdzięczny. To nas w końcu odróżnia od Rosji, że jesteśmy tacy humanitarni.

W Rosji już bym siedział za nieprawomyślność. Typowa sytuacja: mógł zabić - a dał cukierka.

Więc jestem wdzięczny! 🙂

• Moderatorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Już mam to zarchiwizowane.....na wszelki wypadek. 

NIe czekaj! Biegnij do prokuratury.

8 godzin temu, jezz napisał:
11 godzin temu, il Dottore napisał:

Ktoś uznał, że nie chce, bym pisał, więc MAJĄC CZYSTE KONTO dostałem 12 punktów w 15 minut.

Spoko, też tak miałem, tylko szybciej.

U mnie, w mojej sprawie się coś guzdrzą......    :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

47 minut temu, Maju napisał:

cytowanego chama

forumowy gówniarz

ta kreatura

Kolejny ,, bojownik o sprawiedliwość " o podwójnej moralności . Protestuje i udaje pokrzywdzonego ale sam pozwala sobie na szmacenie adwersarzy , łamanie netykiety i regulaminu  . Czy ktoś się jeszcze daje na to nabrać ?😉

...there is no spoon...

13 minut temu, Maju napisał:

nie dotrze że bywają uzasadnione ataki personalne,

No naprawdę jakbym Putina słyszał ... uzasadnione ataki . 

Zgłaszam te manipulacje , które tu próbujesz wciskać aby usprawiedliwić własne zachowania łamiące prawo , regulamin i netykietę .

...there is no spoon...

2 minuty temu, arturp napisał:

No naprawdę jakbym Putina słyszał ... uzasadnione ataki . 

Zgłaszam te manipulacje , które tu próbujesz wciskać aby usprawiedliwić własne zachowania łamiące prawo , regulamin i netykietę .

Podwójne standardy, podwójna skala ocen. U nich to norma. 

10 godzin temu, jar1 napisał:

Oczywiste i znane są konsekwencje obrzucania błotem personalnie na tym forum od lat, jeśli ktoś się posuwa do takich działań i robi obornik, to jest tego świadomy, że naraża wątek na zamknięcie.

Apeluję o otwarcie wątku i jego pilnowanie.

1 godzinę temu, arturp napisał:

Kolejny ,, bojownik o sprawiedliwość " o podwójnej moralności . Protestuje i udaje pokrzywdzonego ale sam pozwala sobie na szmacenie adwersarzy , łamanie netykiety i regulaminu  . Czy ktoś się jeszcze daje na to nabrać ?😉

Moderacja.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Jak miło czyta się takich pouczeń gdy innych argumentów brak,  merytorycznie nic się nie do powiedzenia.

Słusznie.....pośpiech, nerwy są złymi doradcami, prostuję......wymienieni muszą być dumni z tego, tak jak sam autor insynuując, bez sensu bredząc coś o uczelni.  🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
11 godzin temu, Lumperator napisał:

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

A co w tym nadzwyczajnego skoro za sprawą tych samych kilku userów dyskusja zamieniła się w festiwal tych samych obelg? Już wiem, bana na wątek powinno dostać właśnie tych kilku userów a nie całe Forum.

11 godzin temu, jar1 napisał:

Temat otwarty tak jak pisałem wczoraj.

• Administratorzy
55 minut temu, Maju napisał:

Najśmieszniejszy był administrator.....wmawia że w 10 sekund ukrył prowokacyjny wpis a cytuje wpis gdzie wiele razy pada to samo obrażające słowo, gdzie ostentacyjnie mnie forumowicz obraża.

Mówiłem o tym jednym wpisie przytoczonym.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.