Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz dać do niego namiary?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

user

lord_vader,

to co posiada, sterta kabli, lamp etc. są ZAWSZE Z PEWNEGO ŹRÓDŁA.żaden badziew

Edytowane przez terror twins

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Troszkę odświerze wątek. Na allegro gośc ma do sprzedania 314 z metra tylko czy to jest oryginał czy podróbka ? Prośba do osób które miały kontakt z oryginałem http://allegro.pl/kabel-zasilajacy-furutech-fp-314ag-69zl-za-0-5m-i3597429668.html

Witam

Po pierwsze: kabel ma inny kolor, jest czarny a oryginał jest brązowy.

Po drugie: w oryginalnym ekran jest dużo gęściejszy

Po trzecie: kabel z obecnej produkcji nazywa się FP-314 Ag II i ma dwie żyły srebrzone a nie jedną.

Witam

Czy kabelek FA- 13S da rade przy podlaczeniu pre + koncowka (xlr) roksan platinum. Warto wogole interesowac sie tym modelem?

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Kto z Was słuchał kabli głośnikowych Furutecha ?

Szukam czegoś o tych kablach i nic nie mogę znaleźć (sensownego a nie ogólniki z AV ).

Interesują mnie opisy i relacje z odsłuchów dla :

u-2T

Alpha-S14

FS-15S

Dziękuję z góry jak mało który :-)

Pygar

Witam.Dzieki uprzejmości kolegi Jaro66 trafiły do mnie głosnkowce Furutecha u-2T .

Kabelki bardzo zacne no i solidne jak mało które...foto

Jarek je pieknie zakonfekcjonował co umozliwia łatwe podłączenie ..u mnie to zaleta gdyż miejsca mało ciasno.

System:

kolumny:Phonar P-20S

wzmak:Denon PMA-790

Cd: Denon DCD-S10.

Od pierwszych taktów zauważalna staje sie średnica..jest czytelna, kremowa i nieco wysunieta do przodu..nie wali "na pysk" ale ten element jest wyraźnie eksponowany...z doświadczenia wiem, że taki sposób prezentacji phonary serwują gdy coś nie mogą sie polubić z kablami głośnikowymi..widać a raczej słychać, że w tym przypadku tak jest.

Wysokie tony co ciekawe lekko wycofane i nieco ułagodnione..to ciekawe, bo przy takiej średnicy winny być nawet ostre..a tu spokój i kultura.

Bas..ładnie kontrolowany, ale i z ładnym dokopem..nie czułem braku..ani nadmiaru..co dobrze świadczy o kulturze przekazu i niepodbarwianiu

o co w moim pokoju 17m2 nie trudno.

Ogólny klimat nagrań znakomicie oddany, pyknięcia...kołatki przeszkadzajki bez zastrzeżeń...bardzo fajna gitara ..taka z masą.

Reasumując kabelek godny polecenia ..w swej cenie rewelacja.

AAA...kabel ma jeszcze inną zaletę..jest dość akceptowywalny dla małżonki estetki>marudy...to zaleta nie do podważenia!!

post-798-0-12329800-1382102556_thumb.jpg

Absurd!

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Bo to jest "Szczoteczka do uwuwania ładuków elektrostatycznych" - cytat ze strony przedmiotu. Jak by usuwała to by była tańsza, ale ona uwuwa ładuki.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

wyznawcom tej religii ktoś by powiedział tak:

“ Wy wszyscy jesteście pojebani. Was nie można sądzić, was trzeba leczyć! ”

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Whiter masz dobry podpis:

"Audiofil (z łac. audio "słyszę"[a], z gr. philos "kochający") – osoba szczególnie zainteresowana wysoką jakością odtwarzanego dźwięku i posiadaniem sprzętu odtwarzającego najwyższej klasy[1] Wg innych źródeł audiofile to grupa konsumencka kupująca najdroższy domowy sprzęt nagłaśniający[2]. ;)"

Czy ta szczotka sie kwalifikuje? - Myślę, że zdecydowanie TAK.

Nie wiem czy sprzedawcę tego cuda czy producenta trzeba bardziej potępiać? Jedno jest pewne człowiek nie może się z tego śmiać tylko już tylko PŁAKAĆ.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie mam prośbę o poradę. Czy wymiana wtyka do kabla sieciowego ze zwykłego IEC za 17 zł na jakiś oryginalny za ponad 100 zł przełoży się na poprawę dźwięku - jeśli tak to w jakim zakresie poprawa będzie najardziej widoczna.

• Redaktorzy

Panowie mam prośbę o poradę. Czy wymiana wtyka do kabla sieciowego ze zwykłego IEC za 17 zł na jakiś oryginalny za ponad 100 zł przełoży się na poprawę dźwięku - jeśli tak to w jakim zakresie poprawa będzie najardziej widoczna.

Jeśli masz już przewód Furutecha to nie kombinuj i zaopatrz się w zestaw FI-11Cu / FI-E11Cu. Majątku nie kosztują. Jakie zmiany zauważysz, to już zależy od systemu. Jeśli natomiast nie wierzysz, że to cokolwiek zmieni zabierz swój przewód do salonu audio posiadającego na stanie CF-080 Damping Ring - posłuchaj chwilę na "gołym" kablu a później na "zaobrączkowanym".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Franz... używam przewody Furutecha z wtyczkami FI-25G / FI-E35G oraz Van den Hul The Mainstream również z tymi samymi wtyczkami, Jakiej zmiany słyszalnej mógłbym się spodziewać po zastosowaniu CF-080 Damping Ring? Zaznaczam, że doskonale słyszę najmniejsze zmiany wprowadzane w system audio.... np podstawki pod kable.

Edytowane przez wpszoniak
  • 1 miesiąc później...

Wchodzę do klubu z listwą sieciową tp 615e, a inne klamoty to odtwarzacz sieciowy Yamaha np s2000, Krell S300i, Monitor Audio RX 8, połączeniowy Harmonix HS 101 GP sus xlr, glosnikowy Chord Signature + gniazdko sieciowe ft sws R, które nie jest zainstalowane uważam, ze przesiadka z listwy Supry na Furutecha oraz kabli sieciowych Supry na Gigawatt lc2 mk2 sprawiło różnicę jak między krzesłem, a krzesłem elektrycznym!

pozdrawiam

• Redaktorzy

3TS20 zakonfekcjonowany FI-48R (IEC) i FI-E 48R w moim systemie do źródeł cyfrowych sprawdził się świetnie, a do amplifikacji FP-3TS762 zakonfekcjonowanego wtykami FI-28R i FI-E38R pewnie jeszcze długo się nie pozbędę ;-) Najlepiej wypożycz oba przewody i sprawdź we własnym systemie, tylko upewnij się, że dostaniesz wygrzane i dopiero co "grane" druty.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Panowie a co to za wynalazki Furutech FC 61-coax?ceny to jakieś 70zł,czy to jakis fake?

Czemu fake? Przecież jest na stronie producenta: link i jest do dostania po 5.44$/m na partsconnexion

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Pytam bo nigdy nie widziałem go w ofercie polskiego dystrybutora:)

Trudno się dziwić, w końcu w RCMie od dawien dawna króluje analog a syfra .... to syfra ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Nie wiem czy jest oryginalny ale nowa wersja ma 2 żyły posrebrzane.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.