Skocz do zawartości
IGNORED

15 lat Audiostereo!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

mi brakuje

SENICZa

i jego ciepłych maranców

zaraz minie 10 lat

RIP

Kurcze, też o Nim pomyślałem. Facet często w polemikach doprowadzał mnie do szału, ale miał coś takiego, że ciężko było przejść koło jego wpisów i pomysłów obojętnie. Jeżeli stare czasy audiostereo z kimś mi się kojarzą, to właśnie z Nim.

Jestem Europejczykiem.

Kurcze, też o Nim pomyślałem. Facet często w polemikach doprowadzał mnie do szału, ale miał coś takiego, że ciężko było przejść koło jego wpisów i pomysłów obojętnie. Jeżeli stare czasy audiostereo z kimś mi się kojarzą, to właśnie z Nim.

Bo słoma do wytłumiania kolumn jest najlepsza i kropka.

Bo słoma do wytłumiania kolumn jest najlepsza i kropka.

Hihihi..., to akurat jakoś mnie nie ruszało, traktowałem to raczej w kategoriach folkloru. Mnie wkurzały jego teorie na temat elektroniki, zwłaszcza fetyszyzowanie df (dumping factor). Ale niewątpliwie był postacią barwną i nietuzinkową. Po jego śmierci żałowałem, że w swoich wpisach bywałem wobec niego zbyt ostry.

Taki wyrzut sumienia i może nauczka na przyszłość.

Jestem Europejczykiem.

Jeśli już Jaro poruszamy w tym temacie jakieś wspomnienia a Tobie kojarzy się to z Seniczem to chciałem tylko poprzez ten mój wpis o słomie zwrócić uwagę jacy maluczcy jesteśmy (uogólniam/generalnie) bo z czasem przychodzi refleksja lecz już jest zbyt późno.

Ja osobiście dziś byłbym zachwycony gdybym mógł przeczytać ponownie coś o DF pióra Senicza.

• Redaktorzy

pl.rec.audio, alt.pl.audiofil , potem tu, impreza z wręczeniem "forumowego" tunera Lukarowi, zdjęcia na AVS pod portretem J3S, ... to se ne vrati

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ne vrati, bo tych, którzy stanowili o tym czym było Audiostereo przed styczniem 2008 roku już tutaj nie ma.

Jednych "zachęcono" do odejścia, innych zbanowano a inni "zapomnieli" hasła przy okazji tej jakże niefortunnej transakcji związanej z przejęciem forum od Lukara.

O ile pamięć mnie nie myli, właśnie moderator Fr@ntz razem z kolegą Nadredaktorem odpowiadali za ład i porządek na forum w czasie tego "pokojowego przejęcia".

To tyle w temacie wspomnień.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Sentyment dobra rzecz, ale jedyną stałą rzeczą w życiu jest zmiana. Pytanie jak AS będzie wyglądało za 15 lat. Generalnie nowe podejście moderacji mi się podoba. Gdyby takie było wcześniej, to nie byłoby możliwości aby czyjeś ego rozdmuchało się do rozmiaru powodującego eksplozję... mleko się rozlało, a wnioski na przyszłość chyba wyciągnięte. Brakuje mi tu jednak aktualnie jakiegoś "powiewu świeżości". Np. większe zaangażowanie AS w recenzje itd. Inna sprawa, czy to forum jest już tylko źródłem komercjalizacji ruchu dla właściciela czy jeszcze pozostało w tym trochę pasji :)

Pytanie za tym obserwując sprawdzoną w bojach przyrodę jakie święta obecnie się zbliżają no kurcze czego się trzymać?

Ja stawiam choinkę i obwieszę ja jajkami i kiełbasą :-)

I Tobie równie pogodnych życzę.

Dla przypomnienia tak to mniej więcej wyglądało kiedyś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-555-0-30303100-1522609631_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega zachęcił mnie do zajrzenia na te forum. Że fajni ludzie są i trochę informacji z zakresu DIY. Wtedy to były początki czegokolwiek. Od tego forum zaczęła się moja cała przygoda z audio.

Szkoda że „frywolny trucht” ubarwia swym talentem inne forum , gdzie ma dużo swobody i jest trochę mniej złości.

Włodka Senicza znałem 2 dekady wcześniej nim odnalazłem AS a wcześniej poznałem go z postów w konkurencyjnym forum. Stylowo pisał.

Dobry duch i opiekun. Szkoda ogromna, że zmarł.

Uboższy trochę jest ten swiat.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

:-)

Standardowe budowanie własnego kościoła na bazie wyznawców wspólnej wiary :-) A następnie biskup założyciel i jego kler, będą czynić wszystko dla dobra kościoła swego, lub może prościej i prawdziwiej - tylko swego :-)))

I powstanie pasterz przeciw pasterzowi swemu i nastąpią schizmy tworzące własne ewangelie dla swych nowych - lepszych kościołów, a te albo upadną, albo zrodzą następnych pasterzy mamiących wyznawców swych nowymi - lepszymi ewangeliami i wizjami swych doskonałych jedynie prawdziwych kościołów.

I tak od tysięcy lat... :-)))

Jak ten czas leci...

Czas leci nieubłaganie, ale słynny test u Lutka jest wciąż żywy.

Zawdzięczasz to Lechowi, który popularyzuje go przy każdej okazji.

A wnioski z tego testu są wręcz pomnikowe, ;-)

Nie jestem na forum może od startu ale 19-01-2006 to i tak kawałek. Pamiętam że forum w pewnym sensie uszczęśliwiło mnie tym jak wiele osób ma pasję związaną z audio. Mnóstwo ludzi samotnie i bez zrozumienia otoczenia szukało czegoś więcej. A tu bach.... Projekty DIY, pro bono na pełnym zaufaniu do Kolegów, nikt by nawet nie pomyślał o oszustwach.Jeden robił pcb inny serwisówki inny zamówienia grupowe a i ktoś potafił dać rozebrać oryginała na 1:1 przy klonie. Wymiana naprawdę informacji bez marketingu czy pożyczanie sprzętu na gentlemens agreement. Potem schizma, koszmarny silnik na początku nowej strony. Nawet nie wiem czy hobby jeszcze żyje dzisiaj. Teraz trochę obawa po wysypie profili cwaniaków by się z czymś nie wkopać. Dla mnie rejestracja z przed 2010-2009 to jeszcze jakaś gwarancja. Dawniej pasjonaci teraz to głównie komercha. Szkoda jeszcze że tyle starych wpisów i wątków włącznie z pocztą wyparowało.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.