Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, rasputin napisał:

mi niestety do końca nie podszedł - fajny pomysł i nawet niezłe rozwinięcie, natomiast zakończenie woła w mojej opinii o pomstę. Ale wszystko kwestia gustu ?

Na tle innych "produkcji" tego pokroju wypada dobrze, niestety nie dostaliśmy dzieła, ale i nie gniota ? Kolejny film który mogę polecić to "level 16" wciąga od pierwszych minut oglądania, aczkolwiek raczej nie klasyfikowałbym tego jako Sci-Fi.

• Moderatorzy

Atak Paniki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to nie jest komedia, ale ja się uśmiałem, moja Pani też zadowolona.

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 2 tygodnie później...

Król Lew obejrzany i powiem krótko, bo nie ma sensu się rozdrabniać świetny film/bajka, naprawdę robi wrażenie na człowieku, chyba w każdym wieku. I pewnie nie jednym łezka w oczku zakręci się…. 
Pod względem wizualnym to szał drodzy Koledzy, coś pięknego, co pokazuje jak technologia poszła do przodu i co dzięki temu dzisiaj możemy oglądać na ekranach kin. Sam film na pewno inaczej odebrałam niż wtedy, kiedy miałem powiedzmy 20 lat i to co zobaczyłem w tamtym czasie. A później kiedy się dorosło i z dziećmi się oglądało te bajki i co chciało się przekazać poprzez zwierzęta i ich zachowanie, które się widziało na ekranie tv. To nie mniej jednak ten film również działa na nasz sposób spostrzegania otaczającej nas teraźniejszości i to, że warto być człowiekiem, dobrym człowiekiem, bo dobro zawsze zwycięża i zawsze powróci do nas. Pomimo, że czasem nie warto być tym dobrym, a właśnie lepszym wyjściem wydaje się kombinowanie i iść na skróty, ale dzięki między innymi takim filmom można spojrzeć inaczej i starać się być przyzwoitym gościem chodzącym po tym Świecie. Polecam wszystkim film, bo naprawdę warto obejrzeć. 

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 2 tygodnie później...

Dla fanów Marvela dobra wiadomość rekord avatara pobity ?

Ukryta Zawartość

A we wrześniu na BR.. 

Ukryta Zawartość

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Czemu mielibyśmy się z tego cieszyć ?Bo gdyby to był mój biznes to bym się cieszył.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Z punktu widzenia fanów można się cieszyć - bo skoro się sprzedaje to będą kolejne produkcje i kołowrotek będzie się nadal kręcił.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Alpha 2018

Ukryta Zawartość

Podobał mi się. "Krytycy" zjechali film za brak realizmu. Sikam na te recenzje. ?
To jest film fabularny, a nie dokument o naszych przodkach.

Ukryta Zawartość

W dniu 9.07.2019 o 11:14, stench napisał:

to nie jest komedia, ale ja się uśmiałem, moja Pani też zadowolona.

To jest komedia - prezentująca tzw. czarny humor.

W dniu 20.07.2019 o 17:24, lolek126 napisał:

Król Lew obejrzany i powiem krótko, bo nie ma sensu się rozdrabniać świetny film/bajka, naprawdę robi wrażenie na człowieku, chyba w każdym wieku. I pewnie nie jednym łezka w oczku zakręci się…. 

Współczesne kino od tego choćby sprzed 20-lat różni się tym, że dzisiaj masz tylko technikę, a dawniej miałeś prawdziwe emocje.

Bez urazy, ale nowy "Król Lew" to idealny film dla srajfonowej gawiedzi. Technicznie bajeczny, ale kompletnie plastikowy w zakresie emocji.

W dniu 14.04.2019 o 13:51, lolek126 napisał:

pod względem technicznym zarówno obraz jak i dźwięk jest bardzo zadowalający i tutaj każdy powinien być zadowolony. 

To jest kompletnie bez znaczenia, aby film był dobry.

Sędzia 

Ukryta Zawartość

po serialu debilnych filmów z marvela /ajrron men itp/ zwątpiłem w rR.Downeya

Jednak ten film powraca wiarę w kreację tego artysty

Super,plus genialny Duvall,fajny film,może nie arcy,ale warto obejrzeć

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, Meloman napisał:

To jest komedia - prezentująca tzw. czarny humor.

Współczesne kino od tego choćby sprzed 20-lat różni się tym, że dzisiaj masz tylko technikę, a dawniej miałeś prawdziwe emocje.

Bez urazy, ale nowy "Król Lew" to idealny film dla srajfonowej gawiedzi. Technicznie bajeczny, ale kompletnie plastikowy w zakresie emocji.

To jest kompletnie bez znaczenia, aby film był dobry.

Na pewno dzisiejszy Król lew inaczej jest odbierany przez moją osobę od tego co było kiedyś jeśli chodzi o te bajki, ale ta najnowsza nie jest złą bajką. Wiadomo każdy troszkę inaczej oceni. 

Edytowane przez lolek126

54 minuty temu, lolek126 napisał:

Na pewno dzisiejszy Król lew inaczej jest odbierany przez moją osobę od tego co było kiedyś jeśli chodzi o te bajki, ale ta najnowsza nie jest złą bajką. Wiadomo każdy troszkę inaczej oceni. 

Oczywiście, bo każdy ma inny gust. Ale trochę szkoda, że przedkładamy formę (efekty) nad treścią (emocjami).

Osobiście jest przeciwny tego typu produkcjom, jak nowy "Król lew". Przecież jest choćby tyle książek jeszcze nie sfilmowanych, a które aż się proszą, aby przenieść je na biały ekran.

Ja może kiedyś doczekam się sfilmowania "Ubika" czy "Czarnoksiężnika z Archipelagu". Oba oczywiście w mrocznej wersji, nie cukierkowatej czy poprawnie politycznej jaką serwuje Disney.

W dniu 11.08.2019 o 16:15, Meloman napisał:

Mnie nie udało się obejrzeć, bo kilkuletni wnuczek zaraz na początku powiedział, ze oglądać dalej nie będzie, bo jest za straszne. 

Choć pierwszą, disnejowską wersję mu się jakoś udało przedtem.

Edytowane przez jar1
1 godzinę temu, jar1 napisał:

Mnie nie udało się obejrzeć, bo kilkuletni wnuczek

Kurde, a myślałem, że ja jestem najstarszy na tym forum. ?

ps. zauważ proszę, że nowe filmy nie są nastawione na wrażliwość czy humor (w tym dobrym słowa znaczeniu). Więc film wyprany z emocji, a udający prawdziwy może być prze wrażliwe dziecko odebrane jako "straszne".

38 minut temu, Meloman napisał:

ps. zauważ proszę, że nowe filmy nie są nastawione na wrażliwość czy humor (w tym dobrym słowa znaczeniu). Więc film wyprany z emocji, a udający prawdziwy może być prze wrażliwe dziecko odebrane jako "straszne".

Z emocji ma istnieć jedynie zazdrość wzbudzana u innych. 

Właśnie po seansie z synkiem na najnowszym człowieku pająku. Bardzo przyjemny, zabawny film. Tata i maluch zadowoleni ?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Nieprawdopodobne ciulstwo czyli nowy film Bessona - Anna. Zdecydowanie odradzam.

Z synem obejrzałem … Detektywa Pikachu i film może nie jest aż tak tragiczny jak wspomniany wyżej, ale nadal jest gniotem. Szokujące, że chyba gościł w USA na szczycie Box Office-u. 

• Moderatorzy

Rambo 5 - ostatnia krew.

Poszedłem do kina , żeby dostać kolejną dawkę przygód Johna Rambo (pewnie ostatnią SLY na 73 lata).

Jestem zadowolony, widownia pewnie też. Kiedy nasz bohater masakruje antagonistów zewsząd słychać potakiwania i aplaus.

Przez pół filmu Rambo bierze piguły na uspokojenie, jak wyrzuca ostatnią fiolkę rozwija skrzydła i leje się krew.

Trochę zdradzę, ale Rambo zabija ich wszystkich ?

Generalnie wiek widzów zacyna się dobrze dobrze po 30.

Jak Rambo zabijał w jedynce miałem 7 lat, Johnowi przybyło lat i widowni niestety też.

Nawet mutant  Logan padł więc jest smutno , jednak najbardziej smuci upływ czasu i lustro.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W dniu 21.09.2019 o 21:32, stench napisał:

Jak Rambo zabijał w jedynce miałem 7 lat, Johnowi przybyło lat i widowni niestety też.

Nawet mutant  Logan padł więc jest smutno , jednak najbardziej smuci upływ czasu i lustro.

? coś w tym jest...

Rambo w święta, cała rodzina przed TV.. to były czasy. Dzisiaj kina i marudzą.

Edytowane przez fetek
  • 3 tygodnie później...

Obejrzałem Jokera i jak dla mnie film trzeba to powiedzieć jest bardzo dobrym i przede wszystkim dzięki świetnej roli Jokera grającego przez J. Pheonixa, który poprzez mikę twarzy, ruchy, a nawet najzwyklejszy śmiech powoduje, że mamy do czynienia z wybitnym warsztatem aktorskim.  Nie ma w tym filmie rozpierduch znanych np. z Avengersów, ale pokazanie Jokera właśnie w taki sposób jak widz może obejrzeć oglądając ten film, powoduje, że mamy do czynienia z bardzo dobrym filmem w mrocznym klimacie. Mój kumpel który również oglądał ten film po wyjściu powiedział, że to taki film, że człowiek się czuje jakby się siedziało z głównym bohaterem w celi i on opowiadałby o swoim zwariowanym życiu, jakby się zanurzyć w jego chorym umyśle. I coś w tym jest, bo jest to bardzo wyrazista postać, choć czasem potrafi poruszyć widza. A jak do tego dołożymy świetną muzykę, która potęguje mroczny nastrój w poszczególnych scenach  to nie dziwię się, że wygrał ten film na Festiwalu w Wenecji. Jestem przekonany, że to  nie ostatnia nagroda, a tym bardziej, że główny bohater na tyle był zdeterminowany i chciał jak najlepiej się przygotować do roli Jokera, że schudł dobre ponad 20 kilogramów, co też świadczy o profesjonalizmie aktora i to jak chciał wypaść w stosunku do innych aktorów grających tę rolę. 
Reasumując film świetny i warto iść do kina czy po prostu kupić go na płycie, kiedy już będzie dostępny na półkach w sklepach. 
Choć jedno też jest pewne, że w piątek po południu poszedłem do kina drugi, albo trzeci raz i to jest ostatni raz w moim życiu.. masakra... 

Obejrzałem najnowszą odsłonę X-menów , pod względem technicznym film jest ok., bo zarówno pod względem obrazu jak i jakości dźwięku nie można narzekać, natomiast jeśli chodzi o fabułę jak i ocenę to szkoda za dużo się rozpisywać, dla mnie jest to jeden z najgorszych X-menów. Oczywiście jest kilka efektów i powiedzmy kilka scen akcji, nie wiem jak oni to zrobili (w dużej mierze winą tego, że jest to słabe leży po stronie wyboru aktorki na rolę Jane, ona kompletnie nie nadaje się  na to aby zagrać tę bohaterkę), ale generalnie film jest słaby i w dalszym ciągu Logan jest the best z tej serii. I nawet muzyka Zimmera nie bardzo pomogła…. I też co jest do zauważenia , większość x-menów trwała do tej pory po dobre 2 godziny, a ta ostatnia odsłona 100 min, co chyba było faktem braku pomysłu na scenariusz do tego filmu.

Popełniłem ten błąd , i obejrzałem  "Hobsa & Shawa"

?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

W dniu 27.10.2019 o 12:24, rd168 napisał:

Serial-Pokój 

ale co? Obejrzałeś ale dobry, lipa, warto nie warto????? Jesteśmy wróżkami???? Coś z tobą nie tak? To nie pisz. 

• Pokaż nowe odpowiedzi