Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie Japończycy nic nie mieli, oprócz zafajdanych i krwawych szlachciców, którzy na wzajem sobie ucinali łby i rozpruwali brzuchy

Jakbyś miał chociaż cień jakiejkolwiek wiedzy o Japonii i japońskiej technice z lat 30-tych ubiegłego wieku i wiedział, jak to Amerykanie szczali w majty, aby wydobywać japońską technikę wojskową od Japonii...mógłbyś się zdziwić, oj mocno zdziwić :-))))))))))))))))))))))))

To są monitory w Abbey Road

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zwróćmy przy okazji uwagę na zaprzeczenie "świętej" zasadzie odsłuchu : " pomiędzy słuchającym, a głośnikami nie powinny znajdować się ŻADNE przeszkody, ponieważ....itd. etc. " :-)))))))))))))))

Ukryta Zawartość

Smuga cienia spowija..;-)

Jakbyś miał chociaż cień jakiejkolwiek wiedzy o Japonii i japońskiej technice z lat 30-tych ubiegłego wieku i wiedział, jak to Amerykanie szczali w majty, aby wydobywać japońską technikę wojskową od Japonii...mógłbyś się zdziwić, oj mocno zdziwić :-))))))))))))))))))))))))

Po prostu napisz, albo podaj żródło informacji o osiągnięciach gospodarczych i technologicznych Japonii z lat trzydziestych ubiegłego wieku i to wszystko. Powyższy tekst, którym się popisujesz nic nie mówi - jedynie mówi o tym, że Amerykanie szczali w majty, a ja mógłbym się zdziwić. Dajesz AL - niech wiedza będzie z tobą.

Parker's Mood

gdyby byli wtedy taka potęga to po co żywcem kopiowali wpierw bantamy a potem willysy :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Po prostu napisz, albo podaj żródło informacji o osiągnięciach gospodarczych i technologicznych Japonii z lat trzydziestych ubiegłego wieku i to wszystko. Powyższy tekst, którym się popisujesz nic nie mówi - jedynie mówi o tym, że Amerykanie szczali w majty, a ja mógłbym się zdziwić. Dajesz AL - niech wiedza będzie z tobą.

Słuchaj, nie mam ani czasu, ani wewnętrznej potrzeby wyszukiwania teraz jakichś żródeł, żeby cokolwiek Ci udowadniać. Nie wciągniesz mnie w tę zabawę. Nie znajdę strony pt.: www.potegajaponskiejtechnikiprzeddrugawojnaswiatowa.com.

Po prostu interesuję się historią i kilka razy natknąłem się na informacje, że przed II wś. Japończycy dysponowali w pewnych aspektach ( lotnictwo ) rozwiązaniami, które wg. Amerykanów były na bardzo wysokim poziomie i godne "pożyczenia". Tyle. Nie jestem inżynierem, nie powiem Ci dokładnie o co chodziło, ale to nie umniejsza przecież tego, co na ten temat czytałem.

Mój post był powodowany co najwyżej emocjonalną reakcją na takie ignoranckie bzdury, z których wynika, że Japończycy potrafili tylko i wyłącznie robić groźne miny machając samurajskimi mieczami, bo to jest zwyczajnie nieprawda. I jestem też przekonany, że jeśli Ty zamiast mnie włożysz troszkę wysiłku to sam zweryfikujesz swój troszkę zaściankowy światopogląd odżegnujący Japończyków od czci i wiary i robiący z nich jaskiniowych troglodytów. Tyle w temacie. Życzę miłego popołudnia z muzyką :-)

gdyby byli wtedy taka potęga to po co żywcem kopiowali wpierw bantamy a potem willysy :)

To samo mógłbyś w znacznej mierze powiedzieć o europie zachodniej, która po drugiej wojnie światowej przejmowała od Ameryki modele zarządzania.

nie mam ani czasu, ani wewnętrznej potrzeby wyszukiwania teraz

Ale na znalezienie posta sprzed trzech lat i czas i wewnętrzna potrzeba się znalazły ;)

nagrywamy.com

Ale na znalezienie posta sprzed trzech lat i czas i wewnętrzna potrzeba się znalazły ;)

Czytam dziś cały wątek od pierwszej strony :-). Zainteresował mnie, cóż..tak mam, że wolę coś przeczytać niż z pianą na ustach marnować czas i wyszukiwać informacje dla kogoś, kto ( bez obrazy Chicago, to się tyczy wszystkich tutaj ) jest mi...zupełnie obojętny, bo to ani mi kumpel, ani brat. Naprawdę. Tak samo jest w drugą stronę, więc chyba bardziej tłumaczyć tego nie trzeba ? :-).

Ja wiem przemak, że taka postawa nie jest normą tu na forum -) Jestem tu z przerwami 14 lat ( gdybyś nie zauważył daty rejestracji ) i umiem wyczuć co i kim tutaj kieruje. Naprawdę.

Ja wiem, że normą jest bicie piany, a najlepiej jakaś "zadyma", ale to nie ze mną. Mnie w to nie wciągniecie. Wyrosłem z tego :-).

Mam swoje zdanie i nim się podzieliłem. Czy się ono komuś podoba,czy nie...szczerze ? Siedzę teraz i się śmieję :-)))

To jest forum, czyli miejsce dla prezentowania swoich opinii, zdania na jakiś temat, nie do przekonywania całego świata do swoich racji :-). Resztę przemyśl sam :-) . Dziś znalazłem za to kilka fajnych płyt, którymi dzielę się w dziale "Muzyka" i polecam Wam wszystkim :-).

Edytowane przez AL

Słuchaj, nie mam ani czasu, ani wewnętrznej potrzeby wyszukiwania teraz jakichś żródeł, żeby cokolwiek Ci udowadniać. Nie wciągniesz mnie w tę zabawę. Nie znajdę strony pt.: www.potegajaponskiejtechnikiprzeddrugawojnaswiatowa.com.

Po prostu bullshit story, ale nie przejmuj się. A tak 'ku pokrzepieniu serc' i wzburzenia żyły wystarczy poczytać, nawet streszczoną, historię Japonii i wszystko jest jak na dłoni.

Parker's Mood

Wracając do monitorów tych mniejszych ale koszmarnie drogich to TAD-CE1 bardzo fajnie grają, nawet nie wiem czy nie lepiej od TAD-CRMK2; piszę o muzyce a nie o poszczególnych dźwiękach ;)

Moim zdaniem n.p. wokale są prawdziwsze bardziej realne!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Białych... i innych - nie toleruję natomiast ksenofobicznych i rasistowskich psycholi.

:-)))))))))

ale Japończykom się jednak od Ciebie dostało :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Takiej perełki nie mogłem przepuścić :-)))))))))))))))))

Aż sam się sobie dziwię :-)))))))))))))))))))))))))))))))

Edytowane przez AL

Z tych uśmiechów popękają ci usta, a moje teksty nic nie mają wspólnego z rasizmem lub jakąkolwiek ksenofobią, choć faktem jest, że nie toleruję bulshitowców jakiejkolwiek maści, z wyróżnieniem forumowych fachohufców.

Poza tym, naprawdę szkoda, że bijesz pianę w tym wątku, tym bardziej, że zastrzegałeś się przed chwilą, że jesteś tak długo na Forum i nikt nie wciągnie cię w ' forumowe gry i zabawy towarzyskie', co nie przeszkadzało ci jednak szukać jakichś wypowiedzi z przeszłości i coś bez sensu udowadniać. EOT.

Parker's Mood

To samo mógłbyś w znacznej mierze powiedzieć o europie zachodniej, która po drugiej wojnie światowej przejmowała od Ameryki modele zarządzania.

Z punktu widzenia naszego dziś nie ma to większego znaczenia. Za 20-30 lat Chiny zostawią w tyle resztę świata. Widzę to w mojej robocie każdego dnia i nie mam w tym względzie najmniejszych złudzeń. Już dziś większość podzespołów pochodzi z Chin. Był czas że nagminnie podkradali technologię, ale ten czas minął. Są szalenie pracowici. Przykładem może być Huawei, który klepał fony, a dziś oferuje między innymi macierze, które wykopują z rynków europejskich Della i HP. Kilka raz rozmawiałem z ich ekipami. W stosowanych rozwiązaniach dążą do uzyskania pełnej niezależności. Produkt ma być ich pomysłem, zrealizowanym w ich fabrykach. W końcu ten wyścig wygrają. Za jakiś czas Daleki Wschód stanie się hegemonem, a reszta będzie co najwyżej kupować licencje lub klepać podróby.

Edytowane przez Mrok

Z punktu widzenia naszego dziś nie ma to większego znaczenia. Za 20-30 lat Chiny zostawią w tyle resztę świata. Widzę to w mojej robocie każdego dnia i nie mam w tym względzie najmniejszych złudzeń. Już dziś większość podzespołów pochodzi z Chin. Był czas że nagminnie podkradali technologię, ale ten czas minął. Są szalenie pracowici. Przykładem może być Huawei, który klepał fony, a dziś oferuje między innymi macierze, które wykopują z rynków europejskich Della i HP. Kilka raz rozmawiałem z ich ekipami. W stosowanych rozwiązaniach dążą do uzyskania pełnej niezależności. Produkt ma być ich pomysłem, zrealizowanym w ich fabrykach. W końcu ten wyścig wygrają. Za jakiś czas Daleki Wschód stanie się hegemonem, a reszta będzie co najwyżej kupować licencje lub klepać podróby.

Jak widać nie sprawdziły się przepowiednia, że oferowanie taniej siły roboczej połączonej z degradacją własnego środowiska to ślepy zaułek dla krajów takich jak Chiny i Korea. Wielu dziennikarzy, ekonomistów itp. twierdziło, że zachodnie koncerny zawsze będą trzymały pod butem tanią sile roboczą kontrolując marki i centra projektowe. A Chińczycy zgromadzili taki kakpitał, że przejmują marki i tego już większość nie przewidziała.... to chyba nie w tym temacie jest wątek....

Ha, ha, ha... skąd oni mieli tą technikę wziąć? Edytowane przez jello
  • 7 miesięcy później...

''Dopałki'' na wysokich w Sf Extrema :

Czy to już 3-way..., czy zastąpiony oryginalny tweeter.

Cóż za Super Tweeter?

Ukryta Zawartość

Wcześniej był Super Tweeter muRata ES103B :

10428720_463907383747244_4652212425714004900_n_1.jpg

Taka ''dostawka'' zmienia balans tonalny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

coś takiego dołożyć do Esotara ??? Chyba że Esotar jest sfajczony......

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• 2 tygodnie później...

Jestem na etapie szukania dobrych monitorów do mojego 17m pokoju , rozrzut cenowy S/H całkiem spory.

Na zapleczu stoją: celestion ditton 44, tannoy srm12x, kef 104ab, stare audio note J/D plus to co na zdjęciu snell e3, mini utopia, SF guarneri memento, były też Harbeth shl 5plus ale budżet nie wytrzymał i musiałem sprzedać. 

Między testami w domu miałem okazję posłuchać  Diapason Astera u dystrybutora i "wyskoczyłem z kapci" zapewne staną u mnie na testy jak się budżet zwolni.

Do odsluchu zostały klipsch heresy III i SF electra I, moze JBL... 

Jak ktoś chciałby przyjechać porównać ciekawy monitor z całą resztą zapraszam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

shunyata hydra 8v2

teac vrds10 jako transport

sotm 200ultra neo, sotm sps500

lampizator big 7

monobloki jolida fusion na lampach 211 lub

leben 300 lub arc vsi55

kilka kabli...

Zapomniałem art emotion monitor jeszcze do sprawdzenia.

Edytowane przez szatan
W dniu 15.04.2019 o 09:41, szatan napisał:

Jak ktoś chciałby przyjechać porównać ciekawy monitor z całą resztą zapraszam.

A gdzie jest siedziba szatana? ? 

Te Arty słuchałem na Audio Show kilka lat temu. Pięknie grały. Tylko brzydkie som dla mnie. Mini Utopie miałem ,może bardzo dobrze zagrać. Zależy czego szukasz w dźwięku. SF i JmLab zupełnie różne charaktery. Dynaudio C1 to raczej nie do tych wzmacniaczy.

Znam dynki c2 z krellem grały super a z asr emitter i lampą jolidy cieniutko, kluchowaty i zamknięty dźwięk.

Guarneri też raczej potrzebują elektroniki po jasnej i dynamicznej stronie aby było neutralnie.

20 godzin temu, szatan napisał:

Naturalnie, że w piekielnej Lubuskiej krainie w okolicach Gorzowa Wlkp

A cóż czyni te krainę szatańską :-) ? 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

7 godzin temu, SynSama napisał:

A cóż czyni te krainę szatańską :-) ? 

Może jakaś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 'ska sekta audio słuchająca muzyki w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 'skich klimatach :D (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Sovereign
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

W ostatnią niedzielę wysłuchałem na Axpona 2019 (co ważne w spokoju), kilku płyt na aktywnych monitorach Kii Three - setup warty przemyślenia, tym bardziej, że odchodzi koszt elektroniki. W Kii Three jest szystko w jednym! Co mogę powiedzieć? Tylko tyle, że jest to 'wielkie' i pierwszoklasowe brzmienie z małych niepozornych monitorów i całkowity koszt pełnego setupu zamyka się w kwocie 20 kilo$i - razem ze standami i pre-dac. Ale fakt - wizualnie nie jest po audiofilsku. Brak żelastwa, szafek, półek i tysiąca innych audiofreaków zostawia pustkę w głowie i zastanawia jak oni to zrobili, że tak gra. Firma pochodzi z rynku pro i produkt Three jest przeznaczony dla potrzeb audiofilskich. Super sprawa! Jak komuś mało, a naprawdę mało nie jest, to może sobie dokupić do kompletu moduły subwooferowe o nazwie BXT, zresztą razem z Three stanowiące zgrabną i dopasowaną całość. Wtedy można już burzyć ściany, choć same Kii Three potrafią już wiele w tym zakresie. Just killer! Kolor zestawu do wyboru - od białego do czarnego, poprzez kolory tęczy. Nadchodzi nowe!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi